Jump to content

Recommended Posts

İslam'da Misojini / Seçme Parçalar

Misojini erkek-egemen toplumlarda görülen sexist önyargının santral bir parçasıdır. Misojini kadını fitne ve nifak alameti olarak algılama, sexual ayrımcılık, kadına karşı şiddet, kadınların sexual objektifikasyonu dahil olmak üzere çeşitli şekillerde tecelli edebilir. Kadın düşmanlığı erkeklerde yaygın olsa da kadınlar tarafından da pratik edilebilir. Bir kadın bir başka kadına ya da kendisine karşı bile misojinistik tavırlar içinde bulunabilir. Kendini hor gören ve şamar oğlanı rolünü içselleştiren kadınlar pek çoğumuzun dikkatini çekmiştir. İslam'da kadın düşmanlığı ya da antipatisi konusunda sayısız parça bulunabilir.

İslam'da Kadının Statüsü:

“Kadınlar sizin tarlanızdır, tarlanıza istediğiniz gibi girin [Kadın açıkça çocuk üretim makinesi seviyesine düşürülmüş.]. Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir... Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. (Bknz. Nisa 34) "Kadının şahitliği erkeğin yarısıdır “ (Bakara 282) "… İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit tutulması onun akıl noksanlığını gösterir…” (Müslim, İman 132)

Fâhruddîn Râzî şöyle der: "Erkeklerin derece üstünlükleri. Erkeklerin kadınlara karşı birçok üstünlükleri vardır: Birincisi: Erkek, akıl yönünden üstündür. İkincisi: Diyette (öldürme olayındaki kurtulmalıkta) erkeğin üstünlüğü vardır (Kadın için ödenecek diyet, erkek için ödenecek diyetin yarısı kadardır.). Üçüncüsü: Miras konularında erkeğin üstünlüğü vardır. Dördüncüsü: Devlet başkanı ve kadı (yargıç) olmaya elverişlilikte ve tanıklıkta erkeğin üstünlüğü vardır. Beşincisi: Erkek, kadının (karısının) üstüne evlenebilir, cariye alabilirken, kadının böyle bir hakkı yoktur.Kocasının üstüne evlenemez, kocanın cariye alıp kullanması türünden köle alıp kullanamaz. Altıncısı: Kocanın mirastaki payı, kadının mirastaki payından çoktur. Yedincisi: Koca, karısını boşayabilir, boşadıktan sonra da dönüş yapabilir. Kocasının bu eylemi, kadın istemese de gerçekleşir. Kadınsa, kocasını boşayamaz. Boşandıktan sonra da, dönüş yapamaz...

Sekizincisi: Ganimette, erkeğin payı, kadının payından çoktur. Erkeğin kadına karşı üstünlüğü böylece ortaya çıkınca, kadın, erkeğin elinde güçsüz bir tutsak gibidir..."(Bkz. F. Râzî, e't, Tefsiru'l-Kebîr, 6195.)

“Kadınlar düzgün olamazlar onlar eğri bir kaburga kemiğinden yaratılmıştır.” Buhari, Nikah 79; Müslim, Reda 65; Tirmizi, Talak 12; Darimi, Nikah 45; Ahmed b. Hanbel, II / 428, 449, 530, V / 164.

Dunyanin bilhassa kadinlarin fitnesinden sakinin. Zira Israil ogullarinda ilk fitne kadinlar tarafindan oldu. (Ihya C.3 S.228)

Şeyhülislam Musa Kazım Efendi: “Bir de kadınların yaratılış gayeleri, onların sırf dünyaya çocuk getirmeleri ve o çocukları terbiye etmelerinden ibarettir.”

İskilipli Atıf Hoca: “Kadınlar bu erkekler dışında (babası, kardeşi, dayısı vs.dışında), okul, dershane, apartman, bağ-bahçe, çarşı-pazar…vs. yerlerinde başka erkeklerle bir araya gelmemeliler.”

ZdMGHuS.jpg

qmRCo86.jpg

QMN5DEW.jpg

Sibel Üresin: “Kadınlar insan üretme makinesidir. Çok eşlilik yasal olsun. 12 yaşındaki bir kız ergen olmuşsa 60 yaşında bir adamla evlendirilebilir. Benim için bir sakıncası yok. Çünkü dinimiz buna ruhsat veriyor. Ama kızlar ile erkeklerin aynı ortamda kalmaları zinaya davetiye çıkarmaktır ve haramdır. Keşke İran şeriatı gelse, buna emin olun çok güzel yaşarız.”

P44S3fQ.jpg

İslam'da kadın yarım insan sayılmıştır. Kadın kocasının sex kölesi derecesine düşmüştür.

GjhjRVf.jpg

"Kadın bedeni süstür, örtünmesi gerekir" diyen bir kültürde heyecanlı aşk hikâyeleri de yazılmaz ki. Yaratıcılığı ve romantizmi katleden bir mentalite. Resim, heykel ve müzik yasağı da cabası. İslam halkları aptallaştırmak için biçilmiş bir kaftan.

HF7Evdj.jpg

Fakat Türk müslümanlar tüm bu kanıtlar karşısında kör, sağır ve dilsiz kalıyorlar ve imamlardan, ruhban sınıfından belledikleri klişelerle kendilerini avutmaya devam ediyorlar ne yazık ki. Cehennem korkusu beyinlerini mühürlemiştir.

UTsR6eu.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hala İslam kadına değer verir diyen var.Bunları gözünün içlerine sokmak lazım.Ayet gösteriyorum utanmasalar kendi kutsal kitaplarındaki ayetleri reddecekler.Hadisler desen onları da kabul etmiyorlar.Light müslümanları dinden soğutmak daha zor.Çünkü bizim müslümanlar dinin böyle olduğunu kabul ediyorlar en azından. diğerleriyse tabi böyle ayetler işlerine gelmedikleri için ya yalandır diyorlar ya da bu ayetler o zaman içindirler geçiştiriyorlar.

tarihinde Magiani tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hala İslam kadına değer verir diyen var.Bunları gözünün içlerine sokmak lazım.Ayet gösteriyorum utanmasalar kendi kutsal kitaplarındaki ayetleri reddecekler.Hadisler desen onları da kabul etmiyorlar.Light müslümanları dinden soğutmak daha zor.Çünkü bizim müslümanlar dinin böyle olduğunu kabul ediyorlar en azından. diğerleriyse tabi böyle ayetler işlerine gelmedikleri için ya yalandır diyorlar ya da bu ayetler o zaman içindirler geçiştiriyorlar.

Merak etme o da çıktı. Kuranda istediğini kabul edip stediğini kabul etmeyenler var. Adam açık açık diyo kabul etmiyorum diye sonra da Müslüman ım diyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...