Jump to content

Recommended Posts

Gelecekte yaşamak ile ilgili planların varsa neden olmasın dostum , şansını bir dene :)

ama gerçekçi olursak oraya bağlayacağın para ile gezip eğlenmen ya da yaşlılığına yatırım yapman daha mantıklı olur bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamamen yok olmaktan iyidir.

Nasıl bu kadar eminsin?

Tamamen yokolmak, 1000 yıl sonra dirilip te bir kez daha ''tamamen yokolcam'' korkusuna kapılmaktan daha mı iyi?

Yokolma korkusu, yokolmanın kendisinden çok daha kötü değil midir?

Hadi diyelim 800 yıl sonra uyandırdılar seni, başını da 25 yaşında bir bedene dikili buldun, gençsin.

Ama o zamanın hayatına alışamadın, uyum sağlayamadın. -malum 800 yıldır uyuyordun- öyle bunalıma girdin ki intihar ettin -değdi mi?

Yada o zamanın teknolojisini bir türlü çözemedin, ekmek kızartma makinesini kullanmaya çalışırken moleküllerine ayrıldın -bu gün bir mağra adamı gelse bizim teknolojik cihazlarımız onun için büyük ölümcül tejhlike arzeder mesela-

Böyle şeyler düşün.

Ama öldükten sonra paraya da ihtiyacım olmayacağına göre tüm kazancımı buraya vermem çok da mantıksız değil.

Belki de bencilliğini bir kenara bırakabilirsin.

Mantıklı mı tartışılır ama tüm parayı bir gurup dolandırıcıya bırakıp ekonomiye zarar vereceğine iyi biyere bağışla.

Ya da ölmeden tüm parayı harca. Erken emekli ol filan. Bu daha mantıklı.

tarihinde ad hominem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bencede yaptırmalısın darwincim ilerde bende düşünüyorum . Sonuçta her halükarda kaybedecek bir şey yok dolandırılsakta hiç dirilemesekte sonuç değişmeyecek.Sonsuz yaşama arzusu değilmiki dinlerin tanrıların ortaya çıkış nedeni bence bu bizim gibi bilinçli varlıklar için kaçınılmaz bir durum yukarda yaptırma toprağa karış bağış yap diyen arkadaşlarda eminim bunun kesin bir şey olduğunu bilseler koşa koşa giderler:Dondurma meselesi bence çok önemli çünkü insanlık ilerde eğer yıldızlar arası yolculuklar yapacaksa ışık hızı geçilemediği müddetçe bedenini dondurmak zorunda kalacak belki önümüzdeki elli yıl içinde kayda değer gelişmeler olabilir .Çünkü eğer tek bir hücre için bu başaralı bir şekilde yapılabiliyorsa tüm vücud için neden olmasın buz kristallerinin hücrelere verdiği zararları tamamen yok eden nanoteknolijik robotlar olabilir mesela yada hafızamızdaki tüm biligiyi başka bir yere aktarıp ilerde geri yükleme daha bir sürü senaryo var.Bu tür teknolojiler eminim gelecekte bir gün gerçekleşecek .Dünyanın bu kadar insanı kaldırıp kaldıramıycağı gibi sorunlarda var tabi bunlarda aşılabilir teknoloji sayesinde mesala koca bir güneş sistemine ve evrene sahibiz dünya yetmez ise oralara açılabiliriz ayrıca insanlar gelecekte üremeden zorunlu olarak vazgeçecekler ayrıcada insan vücudlarının yarı mekanik yarı biyolojik cborglara dönüşmesiyle enerjiyi daha verimli kullanır hale gelecek.Sonuç olarak bazı insanlar insanlığımızı kaybedeceğiz yaygarası yapabilir ama bütün bunlar evrimizin parçası bence bundan kaçış yok çünkü kendi yarattığımız makineler bilgisayarlar bir gün bizi geçecekler adını hatırlayamadığım bir bilm adamının da dediği gibi yapay zekaya sahip makineleri yenemiyeceğimize göre tek çare onlara katılmak. Bütün bunlar çoğunuza bilimkurgu uçuk fanteziler olarak görülebilir ama bu gerçekleşmesi zaman alacak(100-150 yıl) olan bir gelecek bilimciler tarafından öngörülen durumlar kimin haklı olduğunu zaman göseterecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaşım 40 a doğru geliyor ve artık kendimi eskisi kadar güçlü ve sağlıklı hissetmiyorum. Alcor denilen kuruluşu duymuşsunuzdur. İnsanların beyinlerini ve bazen de vücutlarını donduruyorlar. Gelecekte tekrar diriltmek için. Ben de bir üyesi olmayı düşünyorum.

Merak ettiğim şu: Kişisel bir soru ama aranızda bu kuruluşa üye olan var mıdır?

Bu ülke standartları içni fazla saçma bir soru olmuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Bu konuda yapılan deneyler çok yeterli görünmüyor. bir köpek kısa bir süreliğine dondurulmuş, sonra canlandırılmış.

Yaşlanıp ölmüş bir hayvan dondurulmalı ve 1-2 yıl sonra tekrar canlandırılmaya çalışılmalı. canlanır ve aynı karakterde olursa bu deneye güvenebiliriz.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda yapılan deneyler çok yeterli görünmüyor. bir köpek kısa bir süreliğine dondurulmuş, sonra canlandırılmış.

Yaşlanıp ölmüş bir hayvan dondurulmalı ve 1-2 yıl sonra tekrar canlandırılmaya çalışılmalı. canlanır ve aynı karakterde olursa bu deneye güvenebiliriz.

bazı bakteri ve virüslerde var o özellik...

çok hücreliye uygulanabilir mi acep ? o muamma işte...

hatta bazı kurbağalar var....donuyorlar kışın...buz içinde ölece kalıyorlar....bahar gelip buzlar çözülmeye başlayınca kıpırdamaya - kendilerine gelmeye başlıyorlar...sonrasında hoplayıp zıplayıp çiftleşiyorlar :)

https://www.youtube.com/watch?v=9GMZKOWSwN8

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...