Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 88
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

dine saygı duyun....islam barış dini....zorlama da yok hem.....alala... :D

Lafa bak "1:24 sn Bu onun iyiliği içindir". Yani diyor ki, biz seni öldüreceğiz, çünkü bu senin iyiliğin içindir. Riyakarlığa bak. Ahlaksız mahluk.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada soruları ben sorar, cevabları da ben alırım.

Forum, karşılıklı soruların cevaplandığı yerdir. Ben sorar, ben alırım vidi vidi yeri değildir.

tarihinde MaskedVigilante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir düşünceye saygı duyulur mu? Şu örnekten gidelim, "kutsalıma dokunma" demeyi pek sever inanır dostlar, güzel, ancak şunu hesaba katmazlar, kutsalın benim hak ve özgürlüklerimi yok saymaya ve hayatıma müdaheleyi kendine hak görüyorsa neden bu dokundurtmama isteği sadece "senin" kutsalınla sınırlı kalıyor? Hiç kimsenin kutsal olsun olmasın düşüncesine, hayatına ,haklarına, özellikle doğru bildiği şekilde yaşamasına karışmamaksa ki buda çok tartışmalı bir konu hangimizinkine saygı duyup uygulanacak?

Düşünce bile başkasının hak ve özgürlüklerini yok etmeye yönelik eylem öngördüğü sürece saygı beklemesi saçmalık olur.

Dine saygı duymam, düşünceyede duymam, kişilerin düşünce ve inancını söyleme hakkına saygı duyarım, dinini yaşama hakkına belli bir sınıra dek saygı duyarım ki bu sınır benim hayat ve hakkıma tecavüz sınırındaysa saygıyı bırak ayrıca savunma hakkımı kullanırım.

Bu nedenle saygı duymak öyle belli kalıp içinde her şeyine saygı duymak olarak asla ele alınamaz.

Dinlerin varlığına saygım var, içerdiği öngördüğü öğretilere ise büyük oranda bırak saygıyı itirazım var. Hatta kimi yerlerini insanlık adına suç ve tehlike olarak gördüğümü belirtmekte fayda var.

Saygım bir insan olarak varlığınıza ve yaşama hakkınıza herkes gibi, bu temelde bakmakta yarar görüyorum.

Sevgi saygımla...

tarihinde e-teist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepimiz islama saygı duyuyoruz. Sabah güneş doğmadan kulağımızın dibinde anlamadığımız bir dilde bağıran insanlara ne zaman gidip rahatsız olduğumuzu söyledik? Çalıştığımız, kazandığımız paranın ucundan hiç bir hizmetini almadığımız diyanete islam dini adına kesilen vergilere itiraz ettik mi? Televizyonların, gazetelerin her köşesinden fırlayan cehalet saçmaktan başka bir işe yaramayan hocaların yasaklanmasını istedik mi? Belli aylarda aç kalmayı tercih edenlerin, kantinde çay içtiği için öldürdükleri üniversitelilerin, dövdükleri insanların intikamı adına gidip oruçluları dövdük mü? Bir oruçluyu sırf oruç tuttuğu için öldüren ateist var mı? Ders kitaplarında ateizmi satanizme eşitleyen dangalak ifadeler karşısında bir gram ses çıkardık mı?

Daha ne saygı duyacağım islama? Bana gram saygı duymayan, insandan bile saymayan bir ideoloji için daha ne yapayım? En fazla 2-3 hafif meşrep kelime kullanırım. Kaldı ki bu kelimelerin altını dolduran kanıtlarım vardır. Kimseye durduk yere sübyancı demem yoksa. Ondan rahatsız olan varsa kusura bakmasın. En azından kimseyi bu yüzden öldürmüyor, dövmüyor, sadece kınıyoruz.

tarihinde Deschain tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir Muslim yada Hristiyan apolojistin bu soruya vereceği basmakalıp cevap: "Sonsuz bir Zat'a inanmamak sonsuz bir suçtur, çünkü "küfür" (Arapça'da örtmek, gizlemek demek) Sonsuz Zat'ın sonsuz onuruna karşı bir isyan özelliği taşır. Sonsuz suçlar sonsuz azabı gerektirir." Bu “sonsuz cinayet/tecavüz” argümanı Risale-i Nur denen zırvalıklar abidesinde de geçiyordu. Aynı kitapta “Allah’ın merhameti o kadar büyük ki kendisine inanmayanları bile yok etmeyip sonsuz cehenneminde varlık lüftediyor” gibi eksantrik inciler de vardır. Allah’ın bu inceliği karşısında neredeyse gözlerim yaşaracak. Bunu nurcular ağdalı ve süslü dini terimlerle anlatırlar, sanki çok mantıklı ve akılcı bir şeyden bahsediyorlarmış gibi. Diktatör için işkenceye bahane bulmaktan kolay bir şey yoktur.

Allah bütün derdi kendine tapılıp tapılmaması olan bir egoman. Nurcular "Allah'a inanmayan tüm varoluşa tecavüz etmiştir" şeklinde hastalıklı bir mentaliteye sahiptir. Onlara göre inançsızlar tecavüzcüdür, canidir, ve sobaya atılması gereken çürük tohumlardır. Ama bir çocuk tecavüzcüsü -eğer Allah'a inanıyorsa- en fazla zinadan hüküm giyer (ki Allah Gafur'dur Rahim'dir) ve cehennemde biraz bronzlaştıktan sonra hooop cennette hurilerle orgy yapar. Allah'ın terazisi epey oransızdır, ama hikmetinden sual olunmaz (!)

18. yüzyıl Fransız filozofu ve din eleştirmeni Jean Meslier bu saçma argümanı şöyle kritize ediyor:

"Teolojik bilgiye göre, Allah öyle bir zorba ve zalim hükümdara benzer ki, kölelerinin çoğunun gözlerini oyduktan sonra bir zindana hapseder, bir eğlence olmak üzere, orada kendisini tanıtmaksızın, körlükleri sonucu yürürken birbirine çarpanları şiddetle cezalandırmanın yolunu bulmak için, bunların tavır ve hareketlerini perde arkasından gözetir, ancak gözlerini oymadığı az sayıdaki kölelerinin de arkadaşlarına çarpmaktan sakınma ustalığı ve yeteneğine sahip olmalarını çok iyi bir şekilde ödüllendirir. "Karakuşi takdir" (predestination gratuite) inanışının Allah hakkında verdiği fikirler işte böyledir

Cehennem azabının sonsuzluğu inancını icat edenler, pek iyi olduğunu söyledikleri Allah'tan, mevcutların en iğrenç olanını yaptılar. Zalimlik insanda yaramazlığın son derecesidir; ancak hiçbir duygulu ruh yoktur ki, en büyük kötülükçünün bile uğradığı işkencelerin hikayesini dinlerken öfkelenmesin ya da isyan etmesin. Ancak bu gaddarlık, gerekçesiz ve tümüyle keyfi olursa insanı daha çok kızdırabilir, daha çok isyan nedeni olur. En kan dökücü zorbalar, Caligula'lar, Domitien'ler*, Neron'lar dahi kurbanlarına acı çektirmek ve bunların ızdıraplarını aşağılamak için bazı gerekçelere sahip bulunuyorlardı. Bu gerekçe, ya kişisel güvenlikleri, ya intikam çığlıkları, ya korkunç ibret örnekleriyle korkutmak istemeleri, ya da barbar meraklarını tatmin etme arzularıydı.

Bir Allah, bu gerekçelerden bir tanesine sahip olabilir mi?

Gazabının kurbanlarını üzmekle, bir Allah, ne sarsılmaz kudret ve büyüklüğünü tehlikeye düşürebilmiş, ne de hiçbir şeyin bozamadığı huzur ve mutluluğunu bozabilmiş (bunların hiçbirini yapamamış) olan yaratıklarını cezalandırmış olur. Öte yandan, ahiretin cezası bu dünyada bulunan ve bundan dolayı ahiretin eziyetine tanık olamayacak olan hayat ehli için yararsızdır. Cezalar, eziyetler, çekenler için de yararsızdır; çünkü cehennemde hidayete erilmez, affedilme zamanı artık geçmiştir. Nasıl oluyor ki, Allah, sonsuz intikamcılığını göstermekten, kendisini eğlendirmekten ve yaratıklarının güçsüzlüklerini aşağılamaktan başka bir amaca sahip bulunmuyor!

Bütün insan türünün akıl ve insaflarına başvururum: Doğada bir tek adam var mıdır ki, hemcinsim demiyorum, herhangi bir duygulu varlığı, kin olmaksızın, misilleme olmaksızın, merak etmeksizin ve hiçbir korkusu olmaksızın, yani kendini koruma durumunda bulunmaksızın, soğukkanlılıkla üzmek isteyecek kadar kendisini zalim hissetsin? Böyle bir varlık, sizin ilkelerinize göre insanların en kötülerinden daha kötüdür.

Muhtemel ki, bana, "sonsuz tecavüzler sonsuz cezaları hak eder, sonsuz cezaları gerektirir" diyeceksiniz. Ben de size derim ki; mutluluğu sonsuz olan Allah'a asla tecavüzde bulunulamaz. Şunu da ekleyeceğim; ölümlü olan yaratıkların tecavüzleri sonsuz olamaz. Kendisine tecavüz edilmesini istemeyen bir Allah, yaratıklarının tecavüzlerini sonsuzluğa kadar sürdürmeye razı olamaz. Size derim ki; sonsuz iyi olan bir Allah, ne sonsuz zalim olabilir, ne de yalnızca onlara eziyet etmekten zevk almak için yaratıklarının ömrünü sonsuza kadar uzatabilir.

Azapların sonsuzluğu inancını, ancak en vahşice barbarlık, en büyük fesatlık, en kör hırs düşündürebilir. Eğer kendisine tecavüzde bulunulabilecek ya da kendisine küfredilebilecek bir Allah mevcut olsaydı, bu Allah'ın zayıf yaratıklarını, yararsız cezalarla sürekli olarak üzmekten zevk alacak kadar kötü bir zorba olduğunu söylemeye cesaret edebilen kimseler, yeryüzündeki en büyük küfürbazlar olurlardı. (Yani bu Allah'ın en büyük cinayetini yüzüne vuranlar olurlardı.)"

Çok güzel ve faydalı bir yazı. Çok sağol tasviri efkar

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsana saygı inanca saygıdan önce gelir. Ateistleri "sobaya atılması gereken çürük tohumlar" olarak gören bir nefret dinine kimse saygı göstermek zorunda değil. Nefret dinlerini eleştirmek, karikatürize etmek, alaya almak ve onları itin götüne sokmak her insanın en doğal hakkıdır. Kimsenin bu hakkı kısıtlamaya hakkı yok.

aXiC0WZ.jpg

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

STV denen şakirt kanalında dizide peygamber gelip kamyon çalıyor :lol:

bugünde videoları youtube üzerinden silmişler.

Cennetin Krallığı filmini seyretmişmiydin ?

seyrettiysen eğer....

filmdeki Kudüsü = TR olarak hayal et.......

ne görüyorsun ?

edemezsen yardımcı olurum :D

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...