Jump to content

5 kolay adımda nasıl iyi bir yaratılışçı olabilirsiniz? By Cristina Rad


Recommended Posts

Yaratılışçılar sürekli "Hey baksana! Her şey ne kadar harika tasarımlanmış. Bir yaratıcısı olmalı." derler. Sorun şu ki onlar iyi dizayn edilmiş gibi görünen birkaç örneğe bakıyorlar. Oysa evrende kusurlu ya da düpedüz kötü tasarımlanmış milyonlarca şeyi göz ardı ediyorlar. Çünkü onlar doğanın kör saatçisi tarafından dizayn edildi, Tanrı isimli super akıllı mühendis tarafından değil. Yaratılışçı olmanız için yüzeysel olmanız, algıda seçici olmanız, kanıtlara çifte standart uygulamanız, karşıt savları anlamaktan çok kötülemeye eğilimli olmanız kısacası bilimsel metodları ihlal etmeniz gerekiyor.

İyi bir yaratılışçı olmanın kısa yolunu bizlere sunan ilham verici bir video. Konuşmacının neyi daha güzel bilemedim, görünümü mü yoksa beyni mi? Sanırım her ikisi de. :)

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrim teorisi tanrıyı inkar etmeyi gerektirmezki iyide. Dinleri dilediğiniz kadar eleştirebilir ve inkar edebilirsiniz ama tanrı kavramı çok farklıdır. Tanrı herşeyin arkasında yatan sebep olarak algılanabilir ve inanılabilir. O sizin kendi kendine oluşuyor dediğiniz şey tanrının yaratma ve düzenleme biçimi olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrim teorisi tanrıyı inkar etmeyi gerektirmezki iyide. Dinleri dilediğiniz kadar eleştirebilir ve inkar edebilirsiniz ama tanrı kavramı çok farklıdır. Tanrı herşeyin arkasında yatan sebep olarak algılanabilir ve inanılabilir. O sizin kendi kendine oluşuyor dediğiniz şey tanrının yaratma ve düzenleme biçimi olabilir.

Evrime rağmen inancını korumak isteyen Kutsal kitap literatürüstleri texaslı keskin nişancı hatasını işleyerek kendi dinlerini yenilemeye çabalayacaklardır ama aslında evrim kusursuz/mükemmel yaratıcı argümanıyla açıkça çelişir. Ve ayrıca bu gerçekte argument from ignorance hatasının bir varyantı olan Goddidit (Tanrı yaptı) sofizmidir. God did it (Tanrı yaptı) argumanı evrimsel bioloji, Big Bang ve Akıllı Tasarım (Entelijan Dizayn) gibi teleolojik argüman tartışmalarında yaratılışçıların ve kutsal kitap literatüristlerinin doğalcı ve mantıkçı tezlere karşı kullandıkları favori koz-karttır ve cehaletten argümanın ya da uzaylı sofizminin en yaygın varyantıdır. Komplo teorilerine benzer bir mantıkla çalışır. Gerçek şu ki, Goddidit kartı her şeyi açıklayabilir ve bunun bir sonucu olarak hiçbir şeyi açıklamaz. Sadece önyargılarını teyit etmek isteyenleri memnun eder. Örneğin aşağıdaki birkaç iddiayı göz önünde bulunduralım:

Hitler, kendisine düzenlenen pek çok suikast girişiminden Tanrının himayesiyle kurtulmuştur. Katrina Kasırgası (2005) Tanrının işi olabilir. Tanrı 9/11 terörist ataklara izin vermek için Amerikan halkından korumasını kaldırdı. Haiti halkı şeytanla bir antlaşma yaptı, buna karşılık olarak da Tanrı 300,000 insanın öldüğü depreme izin verdi. Zina arttığı için Tanrı 17 Ağustos depreminin olmasına izin verdi. 2011 Japonya Tsunami faciasına Godzilla neden oldu.

Bu tür komplo teorilerinin de yanlış olduğu ispatlanamaz. Fakat olmadığını ispatlayamamak olduğunun kanıtı olarak gösterilemez ve bize gerçekte bir açıklama sunmaz. Teistik-arabulucu evrimi destekleyen bir inançlı modern bilimi tamamen onaylasa bile tüm yapabileceği bilimin aydınlattığı olguları gözlemlemek ve geriye dönük bir şekilde tanrıya uyarlamaktır. Evrim varsa doğaüstü sihirli bir ajansa gerek yoktur. Bu tür bilim dışı iddiaları bilimden elemek için Occam'ın usturası prensibi kullanılır.

Russel'ın ünlü Çaydanlık parodisi bu tür absürd iddiaları mizahi bir dille resmediyor.

AqJrKKA.jpg

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

neden yoksun olsun ki,Allah her şeyi bilir doğrusu her şeyi bilir yere düşen bir yaprağı dahi bilir ve kimin boyası Allahın boyasından daha güzel olabilir ki, bir insanın yaptığı resme bakalım ve o resmi yapma yeteneğini dev veren Allahtır değil mi yani insan Allahın kendisine bahşetmiş olduğu bir yetenek ile bir şeylwr yapabilmektdir bu daa insanın ne kadar güzel tSARLANDIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR öyle değil mi gökyüzüne bakalım bu gökyüzündeki boyayı hangi insan yapabilir bu şekilde insan tenindeki boyaya bakalım ne kadar harika bu bir tasarım harikası Allah her şeyi bilir ve bir şaheser olarak tasarlar yani her şeyi bilmesi onun tasarım yapamayacağı anlamına gelmez ki, Allah her şeyi bilir ve murad eder lmasını dilr o da oluverir Allahın karşısında kim durabilir alemler onun gücü karşısında boyun eğmiştir bir insan araba tasarlayacak yeni son model düşünüyor tasarlıyor ve ortaya koyuyor çok farklı diyelim şu ana kadar öyl r bir model çıkmadı hiç peki bu insanın öyle bir şeyi düşünüp ortaya koyma düşüncesini veren kim bu ilhamı bu duyguyu insanın mı gücü yeter buna hayır Alah kulunun böyle bir şey düşüneceğini ve yapmak isteyeceğini biliyor kul istiyor Allah izin veriyor yine Allahın gücü ve kudreti sayesinde yapabiliyor zaten Allahtan başka kimsenin gücü ve kudreti yoktur her şey her şeyi hakkı ile bilen Allahın izni ile oluyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...