Jump to content

Recommended Posts

5wy25k.jpg

7-8 Şubat tarihlerinde Çanakkale/Ayvacık'ta bulunan ASSOS antik şehrinin limanında gerçekleştirilen Felsefe Günleri'nin bu yılki konusu bilim ve dindi. Konuşmacılar ve konuşmaları hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Geçen sene olduğu gibi ben konuşmaları kaydedip internette yayınlamak için oradaydım. Bu başlık altında konuşmaları yayınlayacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk konuşma Örsan K. Öymen'e ait, "Bilim ve Din Karşıtlığının Zorunluluğu Üzerine".

Konuşmacı hakkında ayrıntılı bilgi:

Prof. Dr. Örsan K. Öymen hakkında: Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör), Felsefe Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Assos'ta Felsefe projesinin kurucusu ve direktörü. Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Kuşkuculuk, Varoluşçuluk, Sextus, Hume, Nietzsche, Marx, Heidegger, Sartre. "Hume" kitabının yazarı ve derleyicisidir. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

tarihinde Greener Nautilus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Antropik Kozmolojik İlke: Tanrı'nın En Son Vahyi Fizikçilere mi İndi? - Erdinç Sayan

Prof. Dr. Erdinç Sayan hakkında: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Yüksek Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Doktora derecesini Ohio State Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Fizik Felsefesi, Epistemoloji, Mantık Felsefesi, Matematik Felsefesi, Zihin Felsefesi, Analitik Metafizik. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerin Bilim Düşmanlığı: Eski Yunan'dan Modern Döneme İbretlik Öyküler - Halil Turan

Prof. Dr. Halil Turan hakkında: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Ontoloji, Etik, Bilim Felsefesi, Descartes, Hume, Kant, Kuhn. "Mantık Terimleri Sözlüğü" kitabının yazarıdır. (Teo Grünberg, David Grünberg ve Adnan Onart ile birlikte). Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Modern Kozmoloji ve Teizm Çelişkisi - Kerem Cankoçak

Prof. Dr. Kerem Cankoçak hakkında: İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi. (Doçent). Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini Stockholm Üniversitesi Fizik Bölümü'nden, Doktora derecesini Ege Üniversitesi Fizik Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Yüksek enerji fiziği, "büyük patlama" kuramı, CERN deneyleri, bilim tarihi ve felsefesi. CERN'deki "Büyük Patlama" ("Big-Bang") kuramı deneylerine ve çalışmalarına katılan Türk bilim adamlarından birisidir. "50 Soruda Maddenin Evrimi" kitabının ve alanında birçok makalenin ve kitap içinde bölümün yazarıdır.saw

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...