güven 0 Oluşturuldu: Şubat 15, 2014 Raporla Share Oluşturuldu: Şubat 15, 2014 Link to post Sitelerde Paylaş
adenium 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi bu işte hep kuranın mucize olduğunun kanıtı Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi allah daha ilk kimin müslüman olduğunu bilmiyor ki... Enam-163′e göre Muhammed. Araf-143′e göre Musa. Ali İmran-67′ye göre İbrahim. Link to post Sitelerde Paylaş
tentex 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Allah pariteyi düşürmüş. Develüasyon olmuş. Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi (düzenlendi) allah daha ilk kimin müslüman olduğunu bilmiyor ki... Enam-163′e göre Muhammed. Araf-143′e göre Musa. Ali İmran-67′ye göre İbrahim. Zavallı kardeş bunu konuşmuştuk seninle defalarca da anlatmaya çalıştım ama şöylede bir gerçek var ne niyetle okursan öyle anlarsın Misal; Ruzgarda sigarayı kibritle yakmak kadar zordu seni anlamak... Belki de Çakmak lazımdı .. Dedigim gibi ne niyetle okursan onu anlarsın Şubat 15, 2014 tarihinde comezz1 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Zavallı kardeş bunu konuşmuştuk seninle defalarca da anlatmaya çalıştım ama şöylede bir gerçek var ne niyetle okursan öyle anlarsın Misal; Ruzgarda sigarayı kibritle yakmak kadar zordu seni anlamak... Belki de Çakmak lazımdı .. Dedigim gibi ne niyetle okursan onu anlarsın ayetler ortada...ayetlere göre konuş..ap açık kuran ayetleri onlar....inkar mı ediyorsun ? Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Sen iniş sırasını soyledin ben Cebrail a.s in ogrettigi sirayi soyledim. dedinki" kuran a göre ilk müslüman kim " sana sadece bir isim vermek icin hz.ibrahim dedim. yalniz her peygamber kendi devrinin ilk muslumanidir dedim. Hatirla lutfen telefondan bu ladar yazmak zor oluyo kardeşim. . Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi (düzenlendi) Sen iniş sırasını soyledin ben Cebrail a.s in ogrettigi sirayi soyledim. dedinki" kuran a göre ilk müslüman kim " sana sadece bir isim vermek icin hz.ibrahim dedim. yalniz her peygamber kendi devrinin ilk muslumanidir dedim. Hatirla lutfen telefondan bu ladar yazmak zor oluyo kardeşim. . bak ap açık kuran ayetleri...bu ayetlere göre konuş......eğer bu ayetler ap açık değil diyorsan onu konuşalım... 1) Ibrahim QUOTE Bakara 131. Rabbi ona "Teslim ol" dediğinde "Âlemlerin Rabbine teslim oldum" demişti. 132. İbrahim bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakub da öyle: "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. Siz de ancak müslümanlar olarak ölün" dedi. --------------------------------------------------------------------------------------- 2) Musa Araf QUOTE 143. Mûsa, belirlediğimiz yere (Tûr’a) gelip Rabbi de ona konuşunca, “Rabbim! Bana (kendini) göster, sana bakayım” dedi. Allah da, “Beni (dünyada) katiyen göremezsin. Fakat (şu) dağa bak, eğer o yerinde durursa sen de beni görebilirsin.” dedi. Rabbi dağa tecelli edince onu darmadağın ediverdi. Mûsâ da baygın düştü. Ayılınca, “Seni eksikliklerden uzak tutarım Allah’ım! Sana tövbe ettim. Ben inananların ilkiyim” dedi. ---------------------------------------------------------------------------------------- 3) Muho QUOTE 11. De ki: "Şüphesiz bana, dini Allah'a has kılarak O'na ibadet etmem emredildi." 12. "Bana, müslümanların ilki olmam da emredildi." Sizce kim? Sahsen ben cozemedim.... http://www.ateistfor...?showtopic=4736 Şubat 15, 2014 tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi İslam kavramı, Allaha teslimiyeti ifade etmektedir. Bu açıdan İslam Hz. Ademde beri bütün semavî dinlerin ortak unvanıdır. Buna göre her peygamber elbette kendi devrinde ilk müslümandır. Çünkü her peygamberin kendi döneminde herkesten önce Allaha iman etmesi ve onunu emirlerine teslim olması sosyolojik olarak da kronolojik bir zorunluluktur. Buna göre, Hz. İbrahim kendi döneminin ilk müslümanıdır; Hz. Musa kendi devrinin ilk müslümanıdır ve Hz. Muhammed de kendi döneminin ilk müslümanıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi İslam kavramı, Allah'a teslimiyeti ifade etmektedir. Bu açıdan İslam Hz. Adem'de beri bütün semavî dinlerin ortak unvanıdır. Buna göre her peygamber elbette kendi devrinde ilk müslümandır. Çünkü her peygamberin kendi döneminde herkesten önce Allah'a iman etmesi ve onunu emirlerine teslim olması sosyolojik olarak da kronolojik bir zorunluluktur. Buna göre, Hz. İbrahim kendi döneminin ilk müslümanıdır; Hz. Musa kendi devrinin ilk müslümanıdır ve Hz. Muhammed de kendi döneminin ilk müslümanıdır. kuranı okuduğumuz gibi mi anlamalıyız? yoksa içinde gizli hazineler mi saklıdır ? Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Dünde baska bi arkadaşa anlatmıştım.. Bak güzel kardesim bu sahih arapçadır. Türkçeye cevrilirken bi arapca kelimeye birden fazla anlamin düştüğü kelimeler vardır. Bunun çözümü ise alimlerin yazdığı tefsirlerdir daha öncede dedigim gibi cok kisa bir sûre olan fatiha suresinin 10 sayfa tefsiri vardir. Ha sen dersin ben bunlara inanmak istemem ücretsiz arapça öğreten kurslar var öğrenmeni tavsiye ederim yada sahih arapca bilen bi arkadasla kanka olursun tefsir ettirirsin. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Dünde baska bi arkadaşa anlatmıştım.. Bak güzel kardesim bu sahih arapçadır. Türkçeye cevrilirken bi arapca kelimeye birden fazla anlamin düştüğü kelimeler vardır. Bunun çözümü ise alimlerin yazdığı tefsirlerdir daha öncede dedigim gibi cok kisa bir sûre olan fatiha suresinin 10 sayfa tefsiri vardir. Ha sen dersin ben bunlara inanmak istemem ücretsiz arapça öğreten kurslar var öğrenmeni tavsiye ederim yada sahih arapca bilen bi arkadasla kanka olursun tefsir ettirirsin. ozaman kuranın evrensel olduğunu iddia etmeyin... kuran araplara gelmiştir..bilmeyeni ilgilendirmez....eğer ilgilendirmiyorsa da islam arap dinidir..... türkçeye çevir - anlaşılmasın - kırk tane tefsir yap - yetmesin - binbir hadis kitabı yap gene yetmesin---binlerce hacı hoca çıksın açıklasın hepsi kafasına göre gene yetmesin... sona bu karmaşada gel sen---islam evrenseldir de--kuran ap açıkdır de-- de oğlu de....bu çorbayı da sonra ispat diye bilim kılıfına sokmaya çabala...sür piyasaya... YERSEN..... kuran 7. yy arabın uydurduğu ve içinde güncel hiç bir şey olmayan yazılar yığınıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Hahaha cok komiksin Zavallı kardesim . Bak şimdi kuran araplara indi diye yada arapça diye sadece arap dini demek cok sacma olur. 3 mart 1924 e kadar senin atalarin hangi dili konuşuyordu (kökenin türkse yanlis anlama bu dedigimi) Arapca harflerden olusan farscanin katki yaptigi bir dildi. Çünkü bazi arkadaşlar renk ırk köken ayrimi yaptigi için kendine özgü diller çıkarmıştır saygi duyarız. Sen bile biraz ugrassan zavallica diye bir dil çıkarabilirsin. Lakin osmanli devletinde yasayan arkadaşlar kuran i okudugu zaman anliyorlardi Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Hahaha cok komiksin Zavallı kardesim . Bak şimdi kuran araplara indi diye yada arapça diye sadece arap dini demek cok sacma olur. 3 mart 1924 e kadar senin atalarin hangi dili konuşuyordu (kökenin türkse yanlis anlama bu dedigimi) (atalarım türktü türkçe konuşuyorlardı..zorla arapça öğretip katlederek - köle yaparak - karılarını - kızlarını cariye yaparak - zorla müslüman yaptılar....türklerin dili türkçedir...hoby olarak arapça öğrenebilirler...ama bu dil onlara hiç bir katkı sağlamaz...tavsiye etmem...ingilizce-almanca-fransızca öğrenin....daha işinize yarar her alanda) Arapca harflerden olusan farscanin katki yaptigi bir dildi. Çünkü bazi arkadaşlar renk ırk köken ayrimi yaptigi için kendine özgü diller çıkarmıştır saygi duyarız. Sen bile biraz ugrassan zavallica diye bir dil çıkarabilirsin.(bu tamamen senin hüsnü kuruntun....o dediğin dil saray resmi dili idi...halk o dili anlamıyordu bile...konuşulduğunda aval aval bakıp -"padişahım çok yaşa" diyorlardı sadece") Lakin osmanli devletinde yasayan arkadaşlar kuran i okudugu zaman anliyorlardi (bi bok anlamıyorlardı...mır mır arapça bişiler geveleyip duruyorlardı....anlayanlar sadece arapçayı bilenlerdi....gerisi aval aval bakıyorlardı kurana - okunurken de ağlayıp zırlıyorlardı..."miras paylaşımı anlatılırken bir insan neden ağlar ? sanırım bana az vermiş allah daha çok vermesi gerekirdi diye ağlar...sanırım) Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Bak şimdi kuran araplara indi diye yada arapça diye sadece arap dini demek cok sacma olur. Arapça bir kitabı evrensel diye lanse etmek saçmalık değil mi? Bu put arapçadan başka dil bilmiyor mu? Muhammed'in ölümünden tam 1000 yıl sonra 1632'de ortada kaç tane Kuran vardı? Kaç tanesi diğer dillere çevrilmişti? Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Sana bunu bu sekilde anlatamicam sanirim.. Cebrail (a.s) vasıtasıyla,Allahtan gelen ayetleri Hz. Muhammed hemen ezberlerdi. Sonra Hz- Resul bu ayetleri hem ashabına yazdırır.(tahta,taş,deri,papürüs,kağıt) hem de ezberlettirirdi. Hz-Resul vefat ettiğinde bu ayetlerin hepsi yazılı ve ezberlenmiş) olarak bir arada bulunuyordu. Hz-Ebu Bekir döneminde bu Kuran ayetleri Zeyd bin Sabit liderliğindeki hafızlar komisyonunca toplanır,yine hafızlarca denetlenir ve bir kitap haline getirilir. Sonra bu tek ilahi kitap (Kuran) yaklaşık 30 sene bir kadına (Ümmü Selemeye) emanet edilir. Hz-Osman döneminde İslam coğrafyası genişlediği, çeşitli lehçeler ortaya çıktığı için her bölgeye gönderebilmek üzere Zeyd bin Sabit liderliğinde bir hafızlar komisyonu toplanır ve Kuran hafızlar kontrolünde Kuran kopyalanıp çoğaltılır. Günümüzde de ezber ve çoğaltım devam etmektedir.Kısaca Hz. Resuldan itibaren Kuran hem hafızlı, hem ezbere günümüze dek kesintisiz iki kaynaktan oluşmuştur. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Sana bunu bu sekilde anlatamicam sanirim.. Cebrail (a.s) vasıtasıyla,Allah'tan gelen ayetleri Hz. Muhammed hemen ezberlerdi. Sonra Hz- Resul bu ayetleri hem ashabına yazdırır.(tahta,taş,deri,papürüs,kağıt) hem de ezberlettirirdi. Hz-Resul vefat ettiğinde bu ayetlerin hepsi yazılı ve ezberlenmiş) olarak bir arada bulunuyordu. Hz-Ebu Bekir döneminde bu Kur'an ayetleri Zeyd bin Sabit liderliğindeki hafızlar komisyonunca toplanır,yine hafızlarca denetlenir ve bir kitap haline getirilir. Sonra bu tek ilahi kitap (Kur'an) yaklaşık 30 sene bir kadına (Ümmü Selemeye) emanet edilir. Hz-Osman döneminde İslam coğrafyası genişlediği, çeşitli lehçeler ortaya çıktığı için her bölgeye gönderebilmek üzere Zeyd bin Sabit liderliğinde bir hafızlar komisyonu toplanır ve Kur'an hafızlar kontrolünde Kur'an kopyalanıp çoğaltılır. Günümüzde de ezber ve çoğaltım devam etmektedir.Kısaca Hz. Resul'dan itibaren Kur'an hem hafızlı, hem ezbere günümüze dek kesintisiz iki kaynaktan oluşmuştur. bu kadar titiz çalışmışlar da madem.. mezhepler ne ayak ? nereden çıktılar türediler ? Link to post Sitelerde Paylaş
comezz1 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Mezhebi konusmustuk sanirim ama senlemi sagduyu ile mi? Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi Mezhebi konusmustuk sanirim ama senlemi sagduyu ile mi? bırak konuşmuştuk vs. felan... islam evrenseldir...tüm insanlığa gelmiştir diyorsun.. - neden arapça geliyor.. - neden arapçası dahi okunsa karmakarışıkdır bi düzen yoktur...anlaşılmamaktadır...doğrudan okuduğunda kırk yere çekebiliyorsun...(arapçasını okusanda diyorum bak) - neden tümm insanlığa gelen kitap bukadar karışıkdır. ? tüm dünya ARAPÇA mı öğrenmek zorundadır ? - araplar arasında bir sürü mezhep vardır...sebebi nedir ? o mezhepe dahil olan araplar arapça mı bilmiyorlar da kuranı anlamıyorlar ? Link to post Sitelerde Paylaş
tanri tanimaz 0 Şubat 15, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 15, 2014 gönderildi İslam kavramı, Allah’a teslimiyeti ifade etmektedir. Bu açıdan İslam Hz. Adem’de beri bütün semavî dinlerin ortak unvanıdır. Buna göre her peygamber elbette kendi devrinde ilk müslümandır. Çünkü her peygamberin kendi döneminde herkesten önce Allah’a iman etmesi ve onunu emirlerine teslim olması sosyolojik olarak da kronolojik bir zorunluluktur. Buna göre, Hz. İbrahim kendi döneminin ilk müslümanıdır; Hz. Musa kendi devrinin ilk müslümanıdır ve Hz. Muhammed de kendi döneminin ilk müslümanıdır. Degnegin iki ucuda bok Durumu kurtarma cabani anliyorum. Dönem dedigin sey zamandir zaten!! Egerki tanri ilk diyorsa buda zamanlamaya girer. Yok benim tanrim salaktir Aslinda dönem dönem anlatmak istemis. Ama dili sürcmüs ilk demis .Kusuruna bakmayin diyorsan söz bir daha bu konuyu dile getirmeyiz. Ilk ve son olur Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts