Jump to content

"12 Eylül 1980" darbesini lânetliyor musunuz?


Recommended Posts

  • İleti 172
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Doğru olan odur ki, bu darbenin tek sebebi sağcı-solcu didişmeleri değildi. Bu, en önemli sebep idi.

Ortada yülerce gerekçe çeşidi ve milyonlarca olay vardı.

Askerî önlemler her zaman ekonomiye ve ulusa zarar verir. Bunu tartışacak değiliz.

Ama zamanın siyâsetçileri de askere destek vermişti.

Çünkü: Demokratik yöntemlerle, Türkiye'deki bunalımı durdurmak, artık olanaksızlaşmıştı.

Yani siyâseten iki çözüm vardı:

1-) Tüm partilerin işbirliği ile, diktatöryel bir rejime geçilecekti. Bu seçenekte, demokrasiye geri dönüş, pek sağlıklı olmayacaktır.

2-) Asker, görevi devralacaktı. Bu seçenekte, yeniden demokrasiye dönüş, daha mâkuldür.

Tek gerçek vardı: Türkiye, çözümü olmayan bir bunalımdaydı! Bu, durdurulmalıydı!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki Yadellerdeki arkadaş, zorunlu din dersi konulması da gerekiyor muydu? İmam hatiplerin coşturulması, solun yok edilmesi de şart mıydı? Durup dururken Kürtçenin yasaklanması, Kürtlerin cumhuriyete karşı kışkırtılması bir güvenlik önlemi miydi?

Bugün Türkiye Cumhuriyeti kara bir ortaçağ tehditi ile karşı karşıya ise, 12 Eylül'ün solu yok etmesi bunun en önemli sebebidir. Sosyalist sol, Türk toplumuna cumhuriyetçi kuşaklar yetiştiriyordu. Ama 12 Eylül solu cumhuriyetle düşman hale getirmiştir. Sol kitleler cumhuriyete duyduğu nefretle, emperyalist yönlendirmelere açık hale geldi. Yurtdışına kaçan sol kadrolar yabancı servislerce devşirilip ajanlaştırılmıştır. Deniz Gezmişler, biz ikinci kurtuluş savaşı yapıyoruz diyor, Atatürk'ü sahipleniyordu. Bugünün sözde sosyalist gençleri Atatürk'e düşmanlık besliyor. Bu devşirilmiş, ajanlaştırılmış sosyalist kadrolaın eseridir. 12 Eylül cumhuriyetçi kitleleri devlete düşman etmiştir.

12 Eylül ile 24 Ocak ilişkisini görememek için kör olmak gerekir. 24 Ocak, Türkiye'nin üreten değil tüketen ekonomi olması için hazırlanmış emperyalist plandır. Tek örnek yeterlidir, 1979'da Türkiye, dünya hayvancılık sıralamasında ikinci sırada idi. Bugün et ithal ediyor, Avrupanın en pahalı etini yiyoruz. Sivil başbakan diye yağlanan Özal, 12 Eylül yönetiminin bürokrtlarındandı. 24 Ocak kararlarını hazırlayan ekipte idi. Daha sonra ANAP'ı kurdu ama veto yedi. seçimlere giremeyecekti. Ama ABD büyükelçiliğnden gelen bir telefonla vize aldı ve seçimlere girdi. Daha sonra Türkiye ekonomisini dizginsiz yağmaya açtı. 12 Eylülün amacı, Özalın uyguladığı politikaları gerçekleştirecek ortamı yaratmaktı.

Askeri darbelerin hiçbirisi asayiş amacı ile yapılmamıştır, yapılmaz. Devletin gücü tahminlerin çok üzerindedir. Devlet, bütün şiddet, terör, mafya örgütlerini rahatlıkla ezecek güçtedir. Hiçbir devletdışı örgüt devletle baş edemez. 80 öncesi oluşan şiddet ortamı, darbe olmadan da önlenebilirdi. Ama amaç başkaydı. Bütün askeri darbeler, Çevik Bir'in veciz ifadesi ile birer "balan ayarı"dır. Aksini düşünmek çok büyük bir saflık olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

12 eylülün amacı politize olan toplumu ekonomize etmektir. Darbeden sonra, toplum arasındaki politize farklılıklar dibe vurmaya başlamış, ekonomik ilişkiler ve çıkarlar ön plana çıkmaya başlamıştır. Darbenin arkasında Küresel Sermaye vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben birşey kaybetmedim, sadece tarihi kemalistler işlerine geldiği gibi yorumluyorlar, dengeleri din üzerine kurup sonra dinsizliği temel aldı. Bu kadar cevap yeterliydi.

Kültür savaşını biraz açar mısın?

koskoca islam dünyası tek bir kitap üzerinde bile uzlaşamıyor bir sürü farklı mezhep,akım,düşünce vs uyduruyorlar o konuda sorun yok

amma

bir cumhuriyetçi çıkıp mustafa kemal hakkında iki kelam edince vay tarihi kendilerine göre yorumluyorlar oluyor.

komik duruma düşüyorsunuz sayın bershan

Link to post
Sitelerde Paylaş

12 eylül'ün tek amacı,komünizmden,sosyalizmden korkan ABD nin türkiye'de gitgide artan,destek bulan türk solunu bitirme çabasıdır ki bunda da oldukça başarılı olmuştur.,ha bu arada kurunun yanında yaşta yanmıştır pek çok sağcı da bu olaylarda devlet tarafından ortadan kaldırılmıştır ama bu darbenin asıl amacını etkilemez.

birde ''bizim çocuklar işi bitirdi''olayı var ki oraya hiç girmiyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

koskoca islam dünyası tek bir kitap üzerinde bile uzlaşamıyor bir sürü farklı mezhep,akım,düşünce vs uyduruyorlar o konuda sorun yok

amma

bir cumhuriyetçi çıkıp mustafa kemal hakkında iki kelam edince vay tarihi kendilerine göre yorumluyorlar oluyor.

komik duruma düşüyorsunuz sayın bershan

Kuran-ı sizlerde yorumluyorsunuz, her youmlayanla uzlaşmak zorunda mıuız? Allah inananlara akıl ve mantık terazisini öğütler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

.... İmam hatiplerin coşturulması, solun yok edilmesi de şart mıydı?....

12 Eylul doneminde sadece bir tane Imam Hatip Okulu acilmistir. Bu mu cosma!?

Solun yok edilmesi: Evet gerekliydi; komunizm+anarsi demokratik sistem icinde yok edilememisti. TSK'nin agir yumrugu gerekliydi ve vuruldu. Sol'un amaci Ataturk'un kurdugu Turkiye Cumhuriyetini yikip "isci sinifi diktatorlugu" kurmakti. Diktatorluk!!! Ayrica geriye donup baktigimda "sol" dedigimiz hareketin cok onemli bir bileskesinin "kurt bagimsizlik hareketi" oldugunu da goruyorum.

Turkiye'nin bugun icinde bulundugu durum icin solculari dincilerden daha cok sucluyorum.

12 Eylul gerekliydi.

Kenan Evren'in dincilere taviz verdigi de dogru degildir. Kenan Evren'i uzaktan da olsa tanirim. Etrafindaki generallerin bazilarini sahsen tanirim. Dincilere taviz verecek bir adam degildi. Konusmalarinda dini unsurlar vardi ama bunu, halki tarikatlarin elinden kurtarmak amaci ile yapiyordu. Yani Ataturk'un diyaneti kurmasi gibi bir sey.

Kenan Evren hata yapti mi? Mutlaka yapmistir. Adam hic istemeden kendini ulkeyi yonetiyor konumunda buldu bir anda. Ulkeyi bildigi gibi yani kisla yonetir gibi yonetti. Onun sucu mu bu? Hayir.

Ha bir de "Amerikanci darbe" yaftasi vardir. Tamamen yanlistir. 12 Eylul asil olarak asiri sola ve yobazlara karsi yapilmistir. O sirada, Amerika da butun dunyada komunizme karsi soguk savastaydi. Dolayisiyle Amerika ve TSK tesadufen yanyana geldiler. Yoksa o zamanlar TSK nin yonetim kademesi "amerikanciydi" sonradan degisti filan gibi iddialar absurddur.

"Bizim cocuklar" lafini da iyi propaganda unsuru yapmislardir. Kafanizi calistirin, Bu laf kimden cikti? Mehmet Ali Birand'dan; bir numarali Amerikan dostu, bir numarali TSK dusmani. Laf soylenmis olabilir cunku soyleyenler buyuk ihtimalle NATO icinde Evren ve arkadaslariyla birlikte calismislardir, ya da taniyorlardir. O yuzden de birbilerinden "our boys" diye bahsedebilirler. Ingilizce de bu "emrimizdeki adamlar" anlamina filan gelmez.

TSK'nin cizgisi Ataturk'ten beri hic degismedi. Ama sizin gibiler yuzunden TSK bugun dinciler tarafindan esir alinmistir. TSK etrafina bakti, yaninda en azindan sizleri gormek istiyordu ama yoktunuz. O yuzden zindandalar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mecburi din dersleri:

Bir dusunun. 12 Eylul mecburi din derslerini neden getirmistir?

Vikipedi den alinti:

"..12 Eylül 1980 askerî darbesinin gerekçeleri arasında .... darbe liderlerinin şerîat amaçlı bir kalkışma girişimi olarak nitelediği Kudüs Mitingi gösterildi. Konya mitingi olarak da bilinen bu mitingde topluluk İstiklal Marşı sırasında yerlere oturmuş ve İstiklal Marşını yuhalamıştır. Miting sırasında sürekli şeriat çağrısı yapılmış, miting devleti protestoya dönüşmüştür..."

Gordugunuz gibi TSK seriata ve (her turlu anti-laik) harkete her zaman karsidir. Yani TSK durup dururken "aman dinimiz elden gidiyor, cabuk okullara din dersi koyalim" demez.

O halde neden konmustur din dersleri. Cunku TSK bilir ki (Ataturk'un de dusundugu gibi), din yok edilemez. Yapilabilecek en gercekci hareket onu daha ILIMLI bir noktaya cekmek, tarikatlarin, ufurukculerin vs etkisinden kurtarmaktir. Ataturk bu yuzden diyaneti kurmustur. 12 Eylul'de ayni nedenden oturu okullara mecburi din dersini sokmustur.

Simdi kalkip da 12 Eylul'u dincilikle suclayabilir misiniz?

Bunlarin uzun vadede iyi olup olmadigi tartisilabilir. Ama o zaman icin niyetinden suphe edilmemelidir.

Kenan Evren ve arkadaslari toplam iki yildan biraz fazla yonetimde kaldilar. Sonra da secimlere gidildi. Yani Cunta'dan kisa bir surede kurtulduk.

Ama siz "12 Eylul'u suclamaktan vazgecmeyen aydinlarin" sayesinde bu AKP iktidarinin islamofasist diktasindan hicbir zaman kurtulamayacagiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cevap vermediğiniz sorular var.

1- 12 Eylül ile 24 Ocak kararları arasında ilişki olmadığını mı düşünüyorsunuz? 24 Ocak, Türk ekonomisinin yağmaya açılma manifestosudur. 60'lı yıllarda ithal ikameci, planlı ekonomi gündemde idi. Türkiye ihtiyacı olan, üretebildiği her ürünü üretmeyi planlıyordu. Üretemediklerimizi ithal edecektik. 24 Ocak kararları ile üretme hakkımız elimizden alındı. Küresel üretim hattı içinde, bize düşen role razı olacaktık. Sanayi üretimi bize yasaklandı. Yalçın Küçük hocamızın deyimiyle Türkiye ekonomisi TİT içine hapsedildi. Yani tekstil, inşaat turizm. Bu üç sektör emek ağırlıklı, düşük teknolojili sektörlerdir. Bütün sanayi ürünlerini hatta birçok tarım ürününü ithal etmeye başladık.

Uluslararası ticaret, aslında bir mal takasıdır. Türkiye aldığı mal kadar dışarı mal ve hizmet satmak zorundadır. Bu karşılık olmadıkça borca girdik ve sonunda işi toprak satmaya, vatanı satmaya kadar vardırdık. Soros, 90'ların başında "Türkiye'nin en değerli ihraç malı, ordusudur" demişti. Yani emperyalizm artık onun adına tetikçilik yapmamızı istiyordu. Türkiye 24 Ocak kararları ile açılan yolda, üretme hakkını kaybetti. Bu sonuç ile 12 Eylül arasındaki bağ çok nettir.

2- 12 Eylül niçin Alevi köylerine cami yapmıştır?

3- 12 Eylül niçin Kürtçeyi yasaklamış, Kürtleri cumhuriyete karşı kışkırtmıştır?

4- 12 Eylülün uydurduğu Türk-İslam Sentezi saçmalığı nedir?

5- 12 eylül generalleri, niçin Atatürkçü subayları ordudan attı?

Zagor, solcu olmadığınız anlaşılıyor ama sol olmadan laiklik olmaz. Laik kitlelerin vicdanı soldur. Bugün laiklik öksüz kaldıysa, CHP bile laikliği savunamıyorsa bunu sebebi memlekette güçlü bir sol olmayışıdır. Devletin egemenleri, aptalca bir anti-komünist histeri ile ülkede sağlıklı bir sol oluşmasına engel olmuşlardır.

Bilinen vakadır. Yunanistan'da güçlü bir sol vardır. ABD, Yunan hükümetlerinden bazı tavizler istediğinde Yunan yetkililer, bizim ülkede sol muhalefet çok güçlü, bu isteklerinizi yapamayız diye kaçabilmekte imiş. Buna karşılık Türk yetkililer, biz sol muhalefeti ezdik, bize şunu şunu verin dediklerinde, Amerikalılar idare edersiniz yaa, sizin ülkede tehlike yok diyerek bizimkileri savuşturmakta imiş.

Solu terörizm ile özdeşleştirmek biraz cahilce bir yaklaşım. Cumhuriyet dönemi ortaya çıkan kültürüm büyük çoğunluğu sol içinden çıkmıştır. Bir millet olduysak bunda solun büyük bir rolü vardır. Bugün millet dağılma tehdidi ile karşı karşıya ise, ülkede güçlü bir sol olmadığı içindir. Tabii burada devşirme, ajan soldan değil, samimi soldan bahsediyorum.

Küçük not; Proletarya Diktatörlüğü deyiminin sizi dehşete düşürdüğü anlaşılıyor. Bizim için kapitalist ülkeler birer burjuva diktatörlüğüdür. Bunu proletarya diktatörlüğüne dönüştüreceğiz diyoruz. Burada biraz metaforik bir anlatım var. Öyle diktatörlük miktatörlük, sözlük anlamı gibi değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ne küresel gücü oğlum siz neyin kafasındanız ne içiyonuz böyle la?ne zaman hangi ara okyanus devletı olmuşda küresel güç olmuş?lan şu yen yetme ergen osmanlıcıları fena dolduruyorlar ha?

madem küresel güç idin niye imparatorluk bakiyesi olan toprakları T.C hariç koruyamadın nasıl bir küresel güçmüş?size 1976 ve özellikle işte konu başlığı açılmış olan 12 eylülün türk-islamcı üfürüklerini öğrettiler ezberlettiler sonra kafalar bummmmmmmmmm..nasıl cumhuriyet yalanları diye ortalıkta gezinen ergenci osmanlıcılar var bu da yenisi olsa gerek!!!

osmanlı büyük müyük değildi,size öyle geliyor..evet atam ecdadım ama o kadar.hepinizden daha TÜRKÜM ama müslüman değilim.DİNİ YADA DİNLERİ kabul etmem...

Okuma özürlü sen ne içiyorsun?

Osmanlıcı filan değilim.

Osmanlının eksik yönlerini yazdık adam bizi Osmanlıcı ilan ediyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://tr.wikipedia.org/wiki/12_Mart_Muht%C4%B1ras%C4%B1

12 mart 1971 muhtırası öncesinde de sol örgütlere ait toprak altından cephaneler çıkıyordu.

Fkö kamplarında Suriye de eğitim görüyorlardı.Doğu perinçek o zamanlar Atatürkçü değildi.Pkk yı kuran kişileri eğitiyordu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Deneyci, eklediğin Wiki linkinde, toprak altından silah çıkıyordu falan diye bir ifade yok. Bunun kaynağı ne, bir yazsana ben de öğreneyim neymiş o toprak altındaki silahlar. Uydurmaya utanmıyor musun?

Devrimciler Filistin'e savaşmak için gittiler. İsrail kurşunları ile can verdiler. Onların adını ağzına alırken dikkatli davran.

Doğu Perinçek 71 yılında 20'li yaşlarında idi. PKK kurucularına ne eğitim veriyormuş acaba? Onu da yaz hele. Öcalan ile Perinçek aynı kuşaktırlar. Aşağı yukarı aynı yaşlardadır. Öcalan Perinçek'den ne öğrenmiş? Bir yazsana hakikaten merak ettim, ne yumurtlayacaksın?

70'li yıllardaki devrimcilerin, neredeyse tamamı aydınlanmacı, demokratik devrimci idi. Atatürk'e düşmanlık eden yoktu. Atatürk'ü eleştiren birkaç unsur vardı muhakkak ama genel eğilim aydınlanmacı idi. Perinçek sonradan Atatürkçü olmadı. Bütün devrimciler gibi zaman zaman Atatürk'ün hatalarına işaret etse de Atatürk'e hep saygı duydu.

Bu kadar fazla yalanı nasıl utanmadan söylüyorsunuz anlamak mümkün değil. Şeriatçılarla düşe kalka, onlar gibi desteksiz sallamaya alıştınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

pkknin ilk katliamları işçi partisinden oldu den

http://tr.wikipedia....art_Muhtırası

12 mart 1971 muhtırası öncesinde de sol örgütlere ait toprak altından cephaneler çıkıyordu.

Fkö kamplarında Suriye de eğitim görüyorlardı.Doğu perinçek o zamanlar Atatürkçü değildi.Pkk yı kuran kişileri eğitiyordu.

deneyci aslında pkknın ilk kurbanı işçi partisindendi

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte Türk insanın gerçeği bu!biri darbecileri sever,biri ne işine gelirse onu savunur,kısacası bu ülkede doğru filan yoktur.bu ülkede doğru yoktur,

Bu ülkede doğru düzgün adam olmadığı için doğru bilgiye de ulaşılamaz.

Bu ülkede madem doğru bilgiye ulaşılamıyor,o zaman yaşadıklarımı anlatayım,80 sonrası tüm ilk orta liselerin yanına camiyi ben dikmedim,eğitimin tüm kritik noktalarına İslam-türkislam sentezci adamları ben yerleştirmedim,

80'sonrası ,solcu gazeteci ,yazar katliamlarını ben yapmadım, bu süreçte bir tane katledilen ülkücü,sağcı,İslamcı gazeteci yazar bulamazsınız!

80 'öncesinde varlığı bile bilinmeyen,camide imamlık yapmaktan başka görevleri olmayan zatları ben palazlandırıp başımıza firavun eylemedim,

Ezilenin ve emekçinin sesini ben kısmadım!

Felsefe derslerini kaldırıp,din dersi adı altında devlet eliyle yobazlık öğretmedim!

Toplumun genelinin yobaz,sağcı ve cahil olduğunu bilip seçim barajlarıyla bunu kullanmayı fırsat bilmedim,

Ama bir günde biten vahşetin içinde TSK' nın da olduğunu çok iyi biliyorum,

Ülkü-İslamcı vahşeti destekleyen bizzat TSK'nın kendiydi,bunu çok iyi biliyorum ve kanıtlarım var,

Öyle olmasaydı,şu an AKP'den kurtulmayı istiyor olmazdık!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki Yadellerdeki arkadaş, zorunlu din dersi konulması da gerekiyor muydu? İmam hatiplerin coşturulması, solun yok edilmesi de şart mıydı? Durup dururken Kürtçenin yasaklanması, Kürtlerin cumhuriyete karşı kışkırtılması bir güvenlik önlemi miydi?

Bugün Türkiye Cumhuriyeti kara bir ortaçağ tehditi ile karşı karşıya ise, 12 Eylül'ün solu yok etmesi bunun en önemli sebebidir. Sosyalist sol, Türk toplumuna cumhuriyetçi kuşaklar yetiştiriyordu. Ama 12 Eylül solu cumhuriyetle düşman hale getirmiştir. Sol kitleler cumhuriyete duyduğu nefretle, emperyalist yönlendirmelere açık hale geldi. Yurtdışına kaçan sol kadrolar yabancı servislerce devşirilip ajanlaştırılmıştır. Deniz Gezmişler, biz ikinci kurtuluş savaşı yapıyoruz diyor, Atatürk'ü sahipleniyordu. Bugünün sözde sosyalist gençleri Atatürk'e düşmanlık besliyor. Bu devşirilmiş, ajanlaştırılmış sosyalist kadrolaın eseridir. 12 Eylül cumhuriyetçi kitleleri devlete düşman etmiştir.

12 Eylül ile 24 Ocak ilişkisini görememek için kör olmak gerekir. 24 Ocak, Türkiye'nin üreten değil tüketen ekonomi olması için hazırlanmış emperyalist plandır. Tek örnek yeterlidir, 1979'da Türkiye, dünya hayvancılık sıralamasında ikinci sırada idi. Bugün et ithal ediyor, Avrupanın en pahalı etini yiyoruz. Sivil başbakan diye yağlanan Özal, 12 Eylül yönetiminin bürokrtlarındandı. 24 Ocak kararlarını hazırlayan ekipte idi. Daha sonra ANAP'ı kurdu ama veto yedi. seçimlere giremeyecekti. Ama ABD büyükelçiliğnden gelen bir telefonla vize aldı ve seçimlere girdi. Daha sonra Türkiye ekonomisini dizginsiz yağmaya açtı. 12 Eylülün amacı, Özalın uyguladığı politikaları gerçekleştirecek ortamı yaratmaktı.

Askeri darbelerin hiçbirisi asayiş amacı ile yapılmamıştır, yapılmaz. Devletin gücü tahminlerin çok üzerindedir. Devlet, bütün şiddet, terör, mafya örgütlerini rahatlıkla ezecek güçtedir. Hiçbir devletdışı örgüt devletle baş edemez. 80 öncesi oluşan şiddet ortamı, darbe olmadan da önlenebilirdi. Ama amaç başkaydı. Bütün askeri darbeler, Çevik Bir'in veciz ifadesi ile birer "balan ayarı"dır. Aksini düşünmek çok büyük bir saflık olur.

Seni yalanlayacağımı sanıyorsan, aldanıyorsun.

Bilmeni isterim ki, ben de solcuyum. Siyâsî anlayışımı ne kadar "liberal sosyal demokrak olarak tanımlasam da, özümde solcu ve sosyal demokratım.

Unutmaman gereken bir gerçek var: 12 Eylül cuntası, ne hukukçu idi, ne de bilimci idi.

Yukarıda da belirttiğim gibi, cuntanın hazırladığı tüm yasaları, birer "taslak" olarak görmek gerekirdi.

Yine yukarda belirtttiğim gibi, okullarda dîn dersi zorunluluğunu getiren de aynı cunta idi. Bu, büyük bir yanlıştı. Bu yanlışı, sonraki hükümetler, muhalefet partileri ile düzeltmeliydi. Yapmadılar!

Sonuçta öküzün altına buzağıyı aramak doğru olmaz.

Şöyle düşün: 12 Eylül darbesi öncesinde binlerce insan yaşamını kaybetti. Binlece insan, ebediyyen sakat kaldı.

Senin birinci dereceden akabanın öldürükldüğünü ya da sakatr bırakıldığını düşün. Buna yüreğin dayanır mı?

Yaşın bilmiyorum. Yukarda da belirttiğim gibi, darbe günü, halkın %90'ı sokaklara döküldü. Daha önce bomboş olan sokaklar "sokağa çıkış yasağı" olmasına rağmen, sokakları doldurdu.

Ayrıca: 12 Eylül darbesi öncesi, senin belirttiğin gibi, parlak bir ekonomimiz yoktu. Akisine, anamız ağlıyordu!

Ekonomi zarar görmedi mi? Tabiî ki gördü. Ama o zarar, devede kulak!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi madde?

Birden çok madde var. "Dîn dersi zorunluluğu" örneğin.

Bu dîn dersi zorunluluğu nereden mi geldi?

Kenan Evren, çevresindeki kişiye, Kurban Bayramı hazırlıkları için bir talimat verdi. O kişiden aldığı soru, onu çık şaşırttı: "Paşam, Kurban Bayramı ne zaman?"

Kenen Evren, çok şaşırdı. O sırada hazırlanmakta lan Anayasa'ta, dîn dersi zorunluluğunun eklenmesini emretti.

Daha önce, şaşıran silah arkadaşına şöyle demişti: "Türk milleti, dininden iyice uzaklaşt. Bayramlarımızı bile unuttuk."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Az önce bir gerçek aklıma geldi.

Kenan Evren'in karısı öldüğünde, yine evlenmeyi düşündü.

Ama evlenmesinde bir bais vardı.

Kenan Evren, (o zamöanlar) bir Osmanlıcı idi. Osmanlı hanedânında bir gelenek vardı: Bir padişah, vatandaşlarının "babası" sayılırdı. Böylece bir padişah, Osmanlı uyduğunda olan bir kadınla evlenemezdi. Bu, bir tür ensest sayılırıdı.

Kenan Evren'ın ruhsal yapısını artık anlamışsınızdır. O, aşırı sağcı idi!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yadellerdeki arkadaş, konu basit bir soru ile berraklaşabilir. Askeri darbeler niçin yapılır?

Asayişi sağlamak için, gerçekten parlamentoyu fesh etmek, partileri kapatmak, yasal parti başkanlarını hapse aymak, yeni bir anayasa yapmak mı gerekiyordu? Peki, devletin karşısında, baş edemediği bu kadar güçlü örgütler vardı ise, 13 Eylül günü şiddet basıl oldu da birden bire durdu? Peki aynı silahlar ile hem sağcı hem solcu öldürülmesi şehir efsanesi mi? Gladyo die birşey yok mu? Gladyo varsa ne işe yarar?

12 Eylül bir toplum mühendisliğidir. Yalçın Küçük hocamın iddialı ifadesi ile söyleyeyim, cumhuriyetin mezara konulduğu tarihtir. Artık Türkiye bir cumhuriyet değildir. İnsanların cemaatlerde kümelendiği bir toplumda cumhuriyet olmaz. 12 eylül bugünleri yaratmak için yapılmıştı. Üç beş gariban solcunun kanına girmek için değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...