Jump to content

"12 Eylül 1980" darbesini lânetliyor musunuz?


Recommended Posts

Birden çok madde var. "Dîn dersi zorunluluğu" örneğin.

Bu dîn dersi zorunluluğu nereden mi geldi?

Kenan Evren, çevresindeki kişiye, Kurban Bayramı hazırlıkları için bir talimat verdi. O kişiden aldığı soru, onu çık şaşırttı: "Paşam, Kurban Bayramı ne zaman?"

Kenen Evren, çok şaşırdı. O sırada hazırlanmakta lan Anayasa'ta, dîn dersi zorunluluğunun eklenmesini emretti.

Daha önce, şaşıran silah arkadaşına şöyle demişti: "Türk milleti, dininden iyice uzaklaşt. Bayramlarımızı bile unuttuk."

Ilginc. Kaynak var mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 172
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ilginc. Kaynak var mi?

Bu konuyu bir-kaç kez okumştum. Ama şimdi kalkıp da arama motorlarını zorlamayayım. ;)

Anayasa'nın 24. maddesinin 3. tümcesini ezberimden buraya aktarayım: "Hiç kimse, dînî kanaatini açıklamaya zorlanamaz."

Ama....

- Nüfüz cüzdanlarında dîn hanesi zorunlu.

- Okulda dîn dersleri de zorinlu.

Bu ne çarpıkllıktır! Bu ne lahana turşusu!

Ne demiştim: Askerler, ne hukukçudur, ne siyâsetçi, ne de bilimci. "Döktatör" görevi üstlenen insanlar, bu gerçeği gözardı ediyor.

Not: Askeîi rejimde bile AKP'nin katı diktatörlüğü yaşanmamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Deneyci, eklediğin Wiki linkinde, toprak altından silah çıkıyordu falan diye bir ifade yok. Bunun kaynağı ne, bir yazsana ben de öğreneyim neymiş o toprak altındaki silahlar. Uydurmaya utanmıyor musun?

Devrimciler Filistin'e savaşmak için gittiler. İsrail kurşunları ile can verdiler. Onların adını ağzına alırken dikkatli davran.

Doğu Perinçek 71 yılında 20'li yaşlarında idi. PKK kurucularına ne eğitim veriyormuş acaba? Onu da yaz hele. Öcalan ile Perinçek aynı kuşaktırlar. Aşağı yukarı aynı yaşlardadır. Öcalan Perinçek'den ne öğrenmiş? Bir yazsana hakikaten merak ettim, ne yumurtlayacaksın?

70'li yıllardaki devrimcilerin, neredeyse tamamı aydınlanmacı, demokratik devrimci idi. Atatürk'e düşmanlık eden yoktu. Atatürk'ü eleştiren birkaç unsur vardı muhakkak ama genel eğilim aydınlanmacı idi. Perinçek sonradan Atatürkçü olmadı. Bütün devrimciler gibi zaman zaman Atatürk'ün hatalarına işaret etse de Atatürk'e hep saygı duydu.

Bu kadar fazla yalanı nasıl utanmadan söylüyorsunuz anlamak mümkün değil. Şeriatçılarla düşe kalka, onlar gibi desteksiz sallamaya alıştınız.

Gazete arşivlerine üyeliğim yok.O yüzden atamadım.

O yıllara ait arşivlere erişebiliyorsan bakabilirsin.

Doğu Perinçek 20 yaşında değil.71 yıllarında 29 yaşında idi.:)

Doğu Perinçek'in karanlık dosyasındaki en enteresan bölümlerden biri de onun PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilişkileri. Perinçek'le Öcalan'ın yolları, ilk defa 31 Mart 1972 günü Ankara Üniversitesi SBF'de kesişti. Öcalan SBF'de birinci sınıf öğrencisi, Doğu Perinçek ise komşu fakülte hukukta asistandı. 31 Mart 1972'de Mahir Çayan ve arkadaşları Kızıldere'de öldürülünce SBF'de başlayan dersleri boykot eylemine katılanlardan biri de Öcalan'dı. SBF'de "Şafak" başlıklı bir bildiri dağıtılarak, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının engellenmesi için ayaklanma çağrısı yapılmıştı. İşte bu bildiriyi kaleme alan kişi Perinçek'ti. Boykotçu öğrenci grubunun elebaşılarından olan Öcalan, sağ elinde Perinçek'in bildirisi ile sol elini kaldırarak "Bağımsız Türkiye" diye bağırmaktaydı.

http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-14041-26-devir-devir-dogu-perincek.html

Yanar döner adamlar Abdullah Öcalan ile Doğu Perinçek. :wacko:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cevap vermediğiniz sorular var.

1- 12 Eylül ile 24 Ocak kararları arasında ilişki olmadığını mı düşünüyorsunuz? 24 Ocak, Türk ekonomisinin yağmaya açılma manifestosudur. 60'lı yıllarda ithal ikameci, planlı ekonomi gündemde idi. Türkiye ihtiyacı olan, üretebildiği her ürünü üretmeyi planlıyordu. Üretemediklerimizi ithal edecektik. 24 Ocak kararları ile üretme hakkımız elimizden alındı. Küresel üretim hattı içinde, bize düşen role razı olacaktık. Sanayi üretimi bize yasaklandı. Yalçın Küçük hocamızın deyimiyle Türkiye ekonomisi TİT içine hapsedildi. Yani tekstil, inşaat turizm. Bu üç sektör emek ağırlıklı, düşük teknolojili sektörlerdir. Bütün sanayi ürünlerini hatta birçok tarım ürününü ithal etmeye başladık.

Uluslararası ticaret, aslında bir mal takasıdır. Türkiye aldığı mal kadar dışarı mal ve hizmet satmak zorundadır. Bu karşılık olmadıkça borca girdik ve sonunda işi toprak satmaya, vatanı satmaya kadar vardırdık. Soros, 90'ların başında "Türkiye'nin en değerli ihraç malı, ordusudur" demişti. Yani emperyalizm artık onun adına tetikçilik yapmamızı istiyordu. Türkiye 24 Ocak kararları ile açılan yolda, üretme hakkını kaybetti. Bu sonuç ile 12 Eylül arasındaki bağ çok nettir.

24 Ocak kararlari 12 Eylul'den oncedir. (herhalde yani!). Peki.

2- 12 Eylül niçin Alevi köylerine cami yapmıştır?

12 Eylul (TSK donemi) Alevi koylerine cami filan yapmamistir. Aksini savunuyorsan kaynak goster lutfen.

3- 12 Eylül niçin Kürtçeyi yasaklamış, Kürtleri cumhuriyete karşı kışkırtmıştır?

Yanlis bir asimilasyon poltikasiydi. Ataturk'un kurdugu Turkiye Cumhuriyetinin bolunmezligini bu sekilde saglayabileceklerini dusunuyorlardi.

4- 12 Eylülün uydurduğu Türk-İslam Sentezi saçmalığı nedir?

Turk-Islam sentezi, 12 Eylul (TSK donemi) tarafindan ne ortaya atilmistir ne de desteklenmistir. Nereden cikariyorsunuz bunlari anlamiyorum.

5- 12 eylül generalleri, niçin Atatürkçü subayları ordudan attı?

12 Eylul generalleri Ataturkcu subaylari ordudan atmadi. Ordunun icine sizmis komunistler ve fasistler atildi.

Zagor, solcu olmadığınız anlaşılıyor ama sol olmadan laiklik olmaz. Laik kitlelerin vicdanı soldur. Bugün laiklik öksüz kaldıysa, CHP bile laikliği savunamıyorsa bunu sebebi memlekette güçlü bir sol olmayışıdır. Devletin egemenleri, aptalca bir anti-komünist histeri ile ülkede sağlıklı bir sol oluşmasına engel olmuşlardır.

Solcuyum. Sosyal demokratim.

Sol olmadan laiklik olmaz; dogru.

Laik kitlelerin vicdanı soldur; dogru.

Bugün laiklik öksüz kaldıysa, CHP bile laikliği savunamıyorsa bunu sebebi memlekette güçlü bir sol olmayışıdır: dogru

Devletin egemenleri, aptalca bir anti-komünist histeri ile ülkede sağlıklı bir sol oluşmasına engel olmuşlardır: Egemenlerden TSK'yi kastediyorsan, bu dogru degil. Turkiye'de sol, asiri sol tarafindan rehin alinmisti. Anti-komunist histerinin tek sorumlusu kartlarini yanlis oynayan komunistlerdir. Bakin ulu onderleri Mahir Cayan'a: Adam Israil elcisinin ellerini arkadan baglayip kafasindan vurdu, Bu ve buna benzer binlerce olay, saymakla bitmez. Bu olaylar yuzunden olabilecek bir sosyalizm sempatisi anti-komunist histeriye donustu. Solun 80'lede icinde bulundugu icler acisi hali suraya yazsam sayfalar yetmez. Yuzlerce fraksiyon birbirini bogazliyordu.

Saglikli sol "sosyal demokrat" soldur. Silahli komunist devrim hareketini saglikli sol kategorisine koymuyorum.

Bilinen vakadır. Yunanistan'da güçlü bir sol vardır. ABD, Yunan hükümetlerinden bazı tavizler istediğinde Yunan yetkililer, bizim ülkede sol muhalefet çok güçlü, bu isteklerinizi yapamayız diye kaçabilmekte imiş. Buna karşılık Türk yetkililer, biz sol muhalefeti ezdik, bize şunu şunu verin dediklerinde, Amerikalılar idare edersiniz yaa, sizin ülkede tehlike yok diyerek bizimkileri savuşturmakta imiş.

Dogrudur.

Solu terörizm ile özdeşleştirmek biraz cahilce bir yaklaşım. Cumhuriyet dönemi ortaya çıkan kültürüm büyük çoğunluğu sol içinden çıkmıştır. Bir millet olduysak bunda solun büyük bir rolü vardır. Bugün millet dağılma tehdidi ile karşı karşıya ise, ülkede güçlü bir sol olmadığı içindir. Tabii burada devşirme, ajan soldan değil, samimi soldan bahsediyorum.

Solu degil ama 80 lerdeki sol hareketi tamamen terorizmle ve anarsi ile ozdeslestiriyorum. Sonraki cumlelerine katiliyorum.

Küçük not; Proletarya Diktatörlüğü deyiminin sizi dehşete düşürdüğü anlaşılıyor. Bizim için kapitalist ülkeler birer burjuva diktatörlüğüdür. Bunu proletarya diktatörlüğüne dönüştüreceğiz diyoruz. Burada biraz metaforik bir anlatım var. Öyle diktatörlük miktatörlük, sözlük anlamı gibi değil.

Peki,

Arkadaslar anlatmaya calistigim seyin ozeti su:

Herkes 12 Eylul darbesinden madur. Acin ulku ocaklarini okuyun; "Darbe bize karsi yapildi" diyorlar.

Solcular zaten oyle.

Yukarida yazan Bersan Xersan filan gibi dincilerin 12 Eylul darbesine olan nefretlerini nasil acikliyorsunuz?

TSK'nin ne amerkanci ne de dinci bir cizgisi hic olmamistir. 12 Eylul'de de yoktu. Darbe amerika istedigi icin yapilmadi. Ama darbeyi amerika desteklemis olabilir.

TSK komunizme karsidir, TSK irticaya karsidir. Sayet komunist veya seriatci iseniz zaten TSK ile yildizinizin barismasi mumkun degil. Ama bunlardan biri degilseniz ve 12 Eylul darbesiyle baslayan TSK'yi karalama ve yipratma politikasina el veriyorsaniz o zaman size bir tek sozum var: Suclusunuz!

tarihinde ZagorTenay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Atael cahil bir adamsın. Anlattıklarının çoğu uydurma, temelsiz hezeyanlar.

Türkiye'de 12 Eylül'ü sahiplenen bir siyasi hat yoktur. Sol, sağ, milliyetçi ya da İslamcı. Hiçbir siyasi kanat 12 Eylül hakkında iyi düşünmez. Erdoğan, 2010 referandumundaki propagandasını bu yüzden 12 Eylül karşıtlığı üzerine kurmuştu. İşin doğrusu, çok aklıllıca bir stratejiydi. Birçok AKP karşıtı insan 12 Eylül karşıtı duyguları sebebi ile refeandumda hayır diyemedi.

12 Eylül'ü savunarak TSK'yı savunduğunu sanıyorsun. Halbuki TSK içinde Türkiyeci, Atatürkçü subaylar olduğu gibi, Natocu ve gayri milli subaylar da vardır. Örneğin Hilmi Özkök, Kıbrıs bize ayakbağı oluyor demişti. Bir genelkurmay başkanı Türkiye'nin Kıbrıs'taki hak mücadelesini bir ayakbağı olarak niteliyor! Bu adamın milli olduğunu iddia edebilir miyiz?

Neyse. Muhtemelen ordan burdan duyduklarını burada satarak ilgi çekmeye çalışan çok bilmiş bir çocuksun. Ama tavsiyem, Uğur Mumcu'nun dediği gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. TSK nedir, Nato nedir, gladyo nedir, 12 Eylül nedir... Yolun uzun ama bir yerden başla ve adam gibi oku. Yarım yamalak bilgilerle yorum yapma.

ilk paragrafından yazdığın gıbı elbette turkıyede sıyası cenahlar partıler 12 eylulu sahıplenmez edemez nıye?cunkı her bırı kendı hesabı gundemı olan ogunku sıyası yapıların kafalarındakı amacladıkları seylerı 12 eylulculer yapmadı da ondan..

12 eylulde ataturkcu subaylar tasfıye edıldı ıddası kocaman bır ufuruk..!!ataturkculuk adı altında o zamankı CHP nın sol fraksıyonlarına uye oldu bu subaylar ve dıgerlerı gıbı tasfıye edıldıler.12 eylul anayasası eger ataturkculuk uzerınden dem vuracaksan ataturku asıl kendı köklerıne yenıden donduren bır anayasadır..SOL VE SOVYET ajanlıgıyla ataturkculuk propagandasını bu DEVLET YEMEZ babuş...

bır cok akp lı puştun 12 eylule karsı olması seyımde degıl,bu tur ınsanlar konjektor ınsanlardır.yel estıgınde yellenırler FIRTINA geldıgınde dağılırlar.ayrıca SOL ve DINCILER dahıl hemen hemen bır cogu da KORKAKDIR...gelmısınız burda bana masal anlatıyonuz la....

Link to post
Sitelerde Paylaş

12 Eylul doneminde sadece bir tane Imam Hatip Okulu acilmistir. Bu mu cosma!?

Solun yok edilmesi: Evet gerekliydi; komunizm+anarsi demokratik sistem icinde yok edilememisti. TSK'nin agir yumrugu gerekliydi ve vuruldu. Sol'un amaci Ataturk'un kurdugu Turkiye Cumhuriyetini yikip "isci sinifi diktatorlugu" kurmakti. Diktatorluk!!! Ayrica geriye donup baktigimda "sol" dedigimiz hareketin cok onemli bir bileskesinin "kurt bagimsizlik hareketi" oldugunu da goruyorum.

Turkiye'nin bugun icinde bulundugu durum icin solculari dincilerden daha cok sucluyorum.

12 Eylul gerekliydi.

Kenan Evren'in dincilere taviz verdigi de dogru degildir. Kenan Evren'i uzaktan da olsa tanirim. Etrafindaki generallerin bazilarini sahsen tanirim. Dincilere taviz verecek bir adam degildi. Konusmalarinda dini unsurlar vardi ama bunu, halki tarikatlarin elinden kurtarmak amaci ile yapiyordu. Yani Ataturk'un diyaneti kurmasi gibi bir sey.

Kenan Evren hata yapti mi? Mutlaka yapmistir. Adam hic istemeden kendini ulkeyi yonetiyor konumunda buldu bir anda. Ulkeyi bildigi gibi yani kisla yonetir gibi yonetti. Onun sucu mu bu? Hayir.

Ha bir de "Amerikanci darbe" yaftasi vardir. Tamamen yanlistir. 12 Eylul asil olarak asiri sola ve yobazlara karsi yapilmistir. O sirada, Amerika da butun dunyada komunizme karsi soguk savastaydi. Dolayisiyle Amerika ve TSK tesadufen yanyana geldiler. Yoksa o zamanlar TSK nin yonetim kademesi "amerikanciydi" sonradan degisti filan gibi iddialar absurddur.

"Bizim cocuklar" lafini da iyi propaganda unsuru yapmislardir. Kafanizi calistirin, Bu laf kimden cikti? Mehmet Ali Birand'dan; bir numarali Amerikan dostu, bir numarali TSK dusmani. Laf soylenmis olabilir cunku soyleyenler buyuk ihtimalle NATO icinde Evren ve arkadaslariyla birlikte calismislardir, ya da taniyorlardir. O yuzden de birbilerinden "our boys" diye bahsedebilirler. Ingilizce de bu "emrimizdeki adamlar" anlamina filan gelmez.

TSK'nin cizgisi Ataturk'ten beri hic degismedi. Ama sizin gibiler yuzunden TSK bugun dinciler tarafindan esir alinmistir. TSK etrafina bakti, yaninda en azindan sizleri gormek istiyordu ama yoktunuz. O yuzden zindandalar.

sonunda gerçeklerı goren adam akıllı düşünebılen bırılerı cıktı...senın ve benım yazdıklarımın tersını dusunup;hala orda burda gladyo yok nato yok ataturkcu subay tasfıye edıldı yok ımam hatıplerı actırdı dıncılerı ıktıdara getırdıler vs vs martavalları hala bugun bıle bıkmadan usanmadan soyleyenlere kapak olsun yazılarımız..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cevap vermediğiniz sorular var.

1- 12 Eylül ile 24 Ocak kararları arasında ilişki olmadığını mı düşünüyorsunuz? 24 Ocak, Türk ekonomisinin yağmaya açılma manifestosudur. 60'lı yıllarda ithal ikameci, planlı ekonomi gündemde idi. Türkiye ihtiyacı olan, üretebildiği her ürünü üretmeyi planlıyordu. Üretemediklerimizi ithal edecektik. 24 Ocak kararları ile üretme hakkımız elimizden alındı. Küresel üretim hattı içinde, bize düşen role razı olacaktık. Sanayi üretimi bize yasaklandı. Yalçın Küçük hocamızın deyimiyle Türkiye ekonomisi TİT içine hapsedildi. Yani tekstil, inşaat turizm. Bu üç sektör emek ağırlıklı, düşük teknolojili sektörlerdir. Bütün sanayi ürünlerini hatta birçok tarım ürününü ithal etmeye başladık.

Uluslararası ticaret, aslında bir mal takasıdır. Türkiye aldığı mal kadar dışarı mal ve hizmet satmak zorundadır. Bu karşılık olmadıkça borca girdik ve sonunda işi toprak satmaya, vatanı satmaya kadar vardırdık. Soros, 90'ların başında "Türkiye'nin en değerli ihraç malı, ordusudur" demişti. Yani emperyalizm artık onun adına tetikçilik yapmamızı istiyordu. Türkiye 24 Ocak kararları ile açılan yolda, üretme hakkını kaybetti. Bu sonuç ile 12 Eylül arasındaki bağ çok nettir.

2- 12 Eylül niçin Alevi köylerine cami yapmıştır?

3- 12 Eylül niçin Kürtçeyi yasaklamış, Kürtleri cumhuriyete karşı kışkırtmıştır?

4- 12 Eylülün uydurduğu Türk-İslam Sentezi saçmalığı nedir?

5- 12 eylül generalleri, niçin Atatürkçü subayları ordudan attı?

Zagor, solcu olmadığınız anlaşılıyor ama sol olmadan laiklik olmaz. Laik kitlelerin vicdanı soldur. Bugün laiklik öksüz kaldıysa, CHP bile laikliği savunamıyorsa bunu sebebi memlekette güçlü bir sol olmayışıdır. Devletin egemenleri, aptalca bir anti-komünist histeri ile ülkede sağlıklı bir sol oluşmasına engel olmuşlardır.

Bilinen vakadır. Yunanistan'da güçlü bir sol vardır. ABD, Yunan hükümetlerinden bazı tavizler istediğinde Yunan yetkililer, bizim ülkede sol muhalefet çok güçlü, bu isteklerinizi yapamayız diye kaçabilmekte imiş. Buna karşılık Türk yetkililer, biz sol muhalefeti ezdik, bize şunu şunu verin dediklerinde, Amerikalılar idare edersiniz yaa, sizin ülkede tehlike yok diyerek bizimkileri savuşturmakta imiş.

Solu terörizm ile özdeşleştirmek biraz cahilce bir yaklaşım. Cumhuriyet dönemi ortaya çıkan kültürüm büyük çoğunluğu sol içinden çıkmıştır. Bir millet olduysak bunda solun büyük bir rolü vardır. Bugün millet dağılma tehdidi ile karşı karşıya ise, ülkede güçlü bir sol olmadığı içindir. Tabii burada devşirme, ajan soldan değil, samimi soldan bahsediyorum.

Küçük not; Proletarya Diktatörlüğü deyiminin sizi dehşete düşürdüğü anlaşılıyor. Bizim için kapitalist ülkeler birer burjuva diktatörlüğüdür. Bunu proletarya diktatörlüğüne dönüştüreceğiz diyoruz. Burada biraz metaforik bir anlatım var. Öyle diktatörlük miktatörlük, sözlük anlamı gibi değil.

aha işte yıne arkaık klişe argumanlar...

1-alevilik(alevi seviciliği-alisiz veya alili-olili)koylere camı nıyyyeeee yapılıyor yavv?dıne bende karsıyım amma alevılık adı altında mılıtanlasma potansıyelı tasıyor ve kıskırtılıyorlar..İRAN tarafından manupıle edılmelerı her konjektorde musaıt cunkı...

2-kürt seviciliği,kurtlerin dili kürtlerin hakkı var mavalı..git bakayım fransada sana anadıl dısında bır sey yaptırıorlar mı yada almanyada..bana cok hukuklu cok uluslu avrupa ülkelerının orneklerını getırme cunkı turkıye UNITER DEVLET....ve yapısal temeller genellıkle fransızlardan alınmıştır.

fransız yazılımını aynen alıp UYGULAMIŞIZ....

3-türk-islam sentezciliği..evet turk ıslam sentezcılıgı ama bu denge kuralı ıcınde kalınması sartıyla desteklendı...cunkı SOL işçi-emekçi diktatörlüğü

sovyet ulkelerınden alarak akıllarınca DEVRIM yapacaklarına ınanıyorlardı..merkez sağ turk-islam ANAP gıbı yapılar dış dunya ıle serbest pıyasacaı lıberal ekonomı polıtıkalarıyla en uyumlu gecınen ve o kökten gelen kadrolardı canıkom...

4-ardı arkası kesılmeyen yemınlı NATO düşmanlıgı..ne haltsa artık?bu cografyada yasamanın küresel dengeler olmadan nelere bedel olacagının hala kavrayamamış ergenler...

ne söylesek boş....

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

aha işte yıne arkaık klişe argumanlar...

1-alevilik(alevi seviciliği-alisiz veya alili-olili)koylere camı nıyyyeeee yapılıyor yavv?dıne bende karsıyım amma alevılık adı altında mılıtanlasma potansıyelı tasıyor ve kıskırtılıyorlar..İRAN tarafından manupıle edılmelerı her konjektorde musaıt cunkı...

2-kürt seviciliği,kurtlerin dili kürtlerin hakkı var mavalı..git bakayım fransada sana anadıl dısında bır sey yaptırıorlar mı yada almanyada..bana cok hukuklu cok uluslu avrupa ülkelerının orneklerını getırme cunkı turkıye UNITER DEVLET....ve yapısal temeller genellıkle fransızlardan alınmıştır.

fransız yazılımını aynen alıp UYGULAMIŞIZ....

3-türk-islam sentezciliği..evet turk ıslam sentezcılıgı ama bu denge kuralı ıcınde kalınması sartıyla desteklendı...cunkı SOL işçi-emekçi diktatörlüğü

sovyet ulkelerınden alarak akıllarınca DEVRIM yapacaklarına ınanıyorlardı..merkez sağ turk-islam ANAP gıbı yapılar dış dunya ıle serbest pıyasacaı lıberal ekonomı polıtıkalarıyla en uyumlu gecınen ve o kökten gelen kadrolardı canıkom...

4-ardı arkası kesılmeyen yemınlı NATO düşmanlıgı..ne haltsa artık?bu cografyada yasamanın küresel dengeler olmadan nelere bedel olacagının hala kavrayamamış ergenler...tam bağımsızlık masalları yada katıl ABD defol yallah mallah yankı gıbı gıbı içi boş,stratejı,ılerı görüşlülük,tarıhı duzgun okuyamama gıbı şeyler uzerıne eklenınce saçmalak mumkun tabıı.

ıster kabul et ıster etme senın keyfın bılır,T.C senın gıbı duygusal anlık ve öngürusuz hareket eden bebelerden cok cektı.devlet; DEVLET dıyorum neyın ne oldugunu senden benden ıyı bılır.dusunur tasınır nerde cıkarı var orayı secer..kimsenın gazıyla ıs yapmaz,yapsada kılı kırk yarar....BATI ister AB tabanlı bak ıster ABD tabanlı bak bır adam olma projesıdır..bır batılı adam ıle oynamanın asık atmanın bıle bellı kuralı bellı capı vardır...musluman olan devletler ıcınde halkının coğunlugu musluman olan devletler ıcınde ''BATILI ULKELER NEZDINDE''adam olarak kendını kabul ettırebılmıs ve ıstedıgını almıs tek ulkedır TURKIYE CUMHURIYETI....

2.dunya savasının bitmesıne son 1 yıla kadar gızlı gızlı nazı almanyasına destek veren bır ulke olarak savas bıtımınde yenı super gucun hımayesıne ve yenı dunya duzenıne gırmek ıstedıgın aga babaların elbette senden hesap ısteyecektı.odenecek hesaplar mevzu bahıs oldugunda elbettekı KORE gıbı bedeller odemek zorunda olacagın seylerde olacaktı..KORE de öldük odulu kazandık..

BATI DEĞERLER SİSTEMİNDE VE AİLESİNDE OLMAK İÇİN;

1-rejimi korumak güçlendirmek(aynı zamanda AB'yi korumak)

2-demokratik kültür içinden gelip,sandık mugalatasıyla sistemi kitlemek isteyen siyasilerin iktidardayken kurdukları gayri iş ilişkileri ve yaptığı pisliklerin üzeri örtülmemesi için hesap verilebirlilik anlayışını güçlendirmek..

3-tarafsız yargı.hukukun evrenselliğini içselleştirmek..

4-yine sandık mugalatalarıyla rejimi ortadoğu islamı-arap rejimlere çevirmek isteyen müptezellerin önünü kesmek için LAİK tabanlı yazılım şartlığı gibi olgular..

işte ABD-BM-NATO-AB gıbı yapılarla olmazsa olmaz kader ve ilke birliğimizden dolayı ve bu yapıların ıcerisinde olmak ıstemeyen dıktatör ozentısı tıplerı engellemek ıcın 12 eylullere 27 mayıslara gıdıldı..anladın mı gocum....?

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zagor, TSK'nın siyasi güç merkezlerinden bağımsız bir siyasi güç olduğunu sanıyorsun. Halbuki öyle birşey yok. TSK, devlet memuru subaylar tarafından yönetilen, bir devlet kurumudur. Subayların %90'ı siyasete ilgisizdir. Ordu, yaptığı hiçbir müdahaleyi, kendi uhdesinden gelen güç ve duygularla yapmamıştır. Bunu en açık örneği 12 Mart olayıdır. Ordu içindeki iki farklı örgütlenme birbiri ile çatıştı, sonunda "biz" yenildik. 12 Mart'ta askıya alınarak işkence gören general vardır. Askı işkencesini tahmin edersiniz, macera filmlerdeki gibi kollarından bir sopaya bağlanarak havaya kaldırılmış. Hani nerde TSK'nın o "kurumsal ideolojisi?"

12 Eylül TSK'nın asayişi sağlamak amacı ile yapmak zorunda kaldığı bir operasyon değildir. Bir toplum mühendisliğidir. Darbeci generaller bilerek ya da bilmeyerek buna alet olmuştur.

Sol konusunda yanılıyorsun. İleri yaşta ılımlı solcu kuşaklar olabilmesi için, genç yaşta biraz aşırılık yapan solcular gerekir. Sosyal demokrasi, ne olduğu belirsiz, saçma bir düşüncedir. Türkiye'de karşılığı yoktur. 2. Savaş sonunda, komünizmden korkan batı Avrupa'lı ülkeler, kendi halklarına rüşvet dağıtmıştır. Bu işlemin katiplerine ve mutemetlerine sosyal demokrat denir. Türkiye'de dağıtılacak bir para yoktur. Olanı Tayyip savuruyor zaten. Bize, şöyle bir baktı mı sistemin omurgasını görebilen çakı gibi solcular lazım. Bu ortaçağı ancak onlar parçalar.

Atael, yazdıkların senin hakkında düşüncemi değiştirmedi. Cahilsin ve yazdıklarımı yanlış anlamışsın. Uykum geldi, o yüzden sana şimdilik cevap yazamıyorum. İdare et, kusura bakma.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Robespierre,

Asıl cahil sensin. Gerek Zagor gerek Atael sana olayı detaylarıyla ve en anlaşılabilir şekliyle açıklamışlar. Yazdıklarının ve kanıtlarının tümü de sağlam. Senin yazdıklarınsa kendinden menkul, artık duymaktan gına getirdiğimiz basit komploe teorilerinden başka birşey değil. 12 Eylül bir toplum mühendisliğiymiş, AKP bir Amerikan projesiymiş, BOP'muş, faiz lobisiymiş ... zartmış zurtmuş. Hala gerici ideolojilerin uydurmalarına bel bağladığınızı, bu salakça masallarla uyuduğunuzu anlamadınız mı! Çüşş demek gerek size. Yahu arkadaş sağır sultan bile öğrendi artık bu demagojilerin ana kaynağını ve neden her tarafta dillendirilip durduğunu. Bir tek siz dogmatik marksistler kaldınız bir de her zaman ki uyutulmuş kalabalık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zagor, TSK'nın siyasi güç merkezlerinden bağımsız bir siyasi güç olduğunu sanıyorsun. Halbuki öyle birşey yok. TSK, devlet memuru subaylar tarafından yönetilen, bir devlet kurumudur. Subayların %90'ı siyasete ilgisizdir. Ordu, yaptığı hiçbir müdahaleyi, kendi uhdesinden gelen güç ve duygularla yapmamıştır. Bunu en açık örneği 12 Mart olayıdır. Ordu içindeki iki farklı örgütlenme birbiri ile çatıştı, sonunda "biz" yenildik. 12 Mart'ta askıya alınarak işkence gören general vardır. Askı işkencesini tahmin edersiniz, macera filmlerdeki gibi kollarından bir sopaya bağlanarak havaya kaldırılmış. Hani nerde TSK'nın o "kurumsal ideolojisi?"

12 Eylül TSK'nın asayişi sağlamak amacı ile yapmak zorunda kaldığı bir operasyon değildir. Bir toplum mühendisliğidir. Darbeci generaller bilerek ya da bilmeyerek buna alet olmuştur.

Sol konusunda yanılıyorsun. İleri yaşta ılımlı solcu kuşaklar olabilmesi için, genç yaşta biraz aşırılık yapan solcular gerekir. Sosyal demokrasi, ne olduğu belirsiz, saçma bir düşüncedir. Türkiye'de karşılığı yoktur. 2. Savaş sonunda, komünizmden korkan batı Avrupa'lı ülkeler, kendi halklarına rüşvet dağıtmıştır. Bu işlemin katiplerine ve mutemetlerine sosyal demokrat denir. Türkiye'de dağıtılacak bir para yoktur. Olanı Tayyip savuruyor zaten. Bize, şöyle bir baktı mı sistemin omurgasını görebilen çakı gibi solcular lazım. Bu ortaçağı ancak onlar parçalar.

Atael, yazdıkların senin hakkında düşüncemi değiştirmedi. Cahilsin ve yazdıklarımı yanlış anlamışsın. Uykum geldi, o yüzden sana şimdilik cevap yazamıyorum. İdare et, kusura bakma.

ulan senin gibi öküzlere laf anlatmaktan,rüyadan uyandırabilmek için ne nefesimi tüketirim nede bir emek harcarım..bohhlu yolun yolcusu bir zihniyetinin ne türkiyeye kazandıracağı bir şey var nede gerçekleri anlayabilme kapasiteniz.siz kendi inandığınız dünyada yaşamaya devam edin.inandırılmışsınız bir kaç düttürüye yıllardır aynı türkü gram ilerleme düşüme yok hep aynı...öküzlüğünüzden,yeminli ABD düşmanlığınızdan,T.C düşmanlığınızdan,komplo teorilerini okuya okuya bu hallere geleceğiniz zaten bilinen bir şeydi...

12 eylül olmasaydı bak yine yazıyorum buraya;

1-biz devleti kaybederdik,kendi vatanımızda parya olurduk,ite köpeğe yem olurduk

2-kıbrıs elimizden komple çıkacaktı.1974 ani bir askeri operasyonla denetimini ele aldığımız kuzey kıbrıs toprakları türkiyedeki siyasetçilerin elinde malzeme olmaktan başka bir işe yaramamış,meselenin özü kavranamamış ve zaten 80 öncesi olayların üzerinede benzin dökmüştür.

ecevit barış harekatının dünyadan gelen tüm baskılarını üzerine alırken bir sivil siyasetçi(başbakan)olarak,öbür tarafda kendi partisi içindeki sovyet cephesi yüzünden yerden yere vuruluyordu..bunun kokusunu alan kadayufçı erbaakan durur mu hiç?hemen bu parti içindeki çatlak ses çıkan cephedeki durumdan istifade ederek kıbrıs barış harekatını istismar etmeye başlamıştı...tarih bu yalan söylemez,söyletemezsin..

bakmayın erbakanın ortalıkta o yıllarda esip gürlediğine,ecevitin kıbrıs planlarını ki bu aynı zamanda TSK planı idi bu planları erbakan bazı ingiliz dostlarına vermekle eceviti üstü kapalı tehdit etti...12 eylüle giden o yolun ilk ateşi kıbrıs barış harekatından yakıldı gençlerrrrrrrrr....

TSK şuan yönetim kademesinde ne dinci müptezel bir subay-kurmay bulabilirisin nede komünist yada anti amerikancı anti NATO cu...aydınlık-ulusal-işçi partisi gibi RUSÇU cephenin içinde olan,TSK'dan kovulan-emekli olan general-amiral takımı ya ruh hastası yada dünya dengelerini bilmeyen kendi uyduruk tezlerini kurumsal kültürüne zorla kabul ettirmeye çalışan ve kahramanlık yapmaya çalışan bunaklardan KORUNMUŞTUR goçumm..

jetçi pilot tuğgeneral ramiz ilker gibi ruh hastalarının TSK gibi kurumda 1 gün bile kalması,o kurumsal kültürde yer alması TÜRKİYE için felakettir.

Kendi kurdukları o dar dünyanın ve kurdukları o dar dünyadan başka yerde yapamayan,hegemonyasını yitirmek istemeyen general-amiral takımı,hem ülkenin kaderiyle oynayan siyasetçilere taş çıkartıyorlar hem de o kuruma ihanet ediyorlar.Neymiş bizim general-amiral efendiler NATO karşıtıymış,anti amerikancıymış bu birliktelikten çıkmamız lazımmış türkiyenin hayrina değilmiş!!!!peki türkiyenin yeni yeri nereymiş bu efendilere göre kimlerle birlikte olmak lazımmış bunalra göre?

1-sakallı-kıllı zerdüştlükten çakma fars acemlerin yanında olmak ve bunların kuracağı liderlik edeceği bir birliğe doğru gitmek gerekiyormuş!!!!

2-türk-asya mongoldan bozma eski sovyet diktatör bozuntularının olduğu yerlere gitmek lazımmış..

3-çin gibi insan hakları vs vs bağdaşmayan bir sürü olaylarla başı derde girmiş bir çekirge sürüsü ile beraber olmak lazımmış!!!

TSK bu tür adamları gerek muvazzaf ike s.....çekerler gerekse emekli olduktan sonrada muteber sayılmazlar...NATo konseptinden zatı şahanelerinin arpası kesiliyorda tüm zırlamaları ondan bunların...

TSK ve türkiye cumhuriyeti her zaman şimdi de bundan sonrada yarın da ve öte gelecekte de hep batı-avrupa ile hemde ABD ile beraberliğini karşılıklı çıkar-menfaat ilşkilerini de gözetere devam ettirecektir.bu böyle biline kulağa sokulana.....

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ulan senin gibi öküzlere laf anlatmaktan,rüyadan uyandırabilmek için ne nefesimi tüketirim nede bir emek harcarım..bohhlu yolun yolcusu bir zihniyetinin ne türkiyeye kazandıracağı bir şey var nede gerçekleri anlayabilme kapasiteniz.siz kendi inandığınız dünyada yaşamaya devam edin.inandırılmışsınız bir kaç düttürüye yıllardır aynı türkü gram ilerleme düşüme yok hep aynı...öküzlüğünüzden,yeminli ABD düşmanlığınızdan,T.C düşmanlığınızdan,komplo teorilerini okuya okuya bu hallere geleceğiniz zaten bilinen bir şeydi...

12 eylül olmasaydı bak yine yazıyorum buraya;

1-biz devleti kaybederdik,kendi vatanımızda parya olurduk,ite köpeğe yem olurduk

2-kıbrıs elimizden komple çıkacaktı.1974 ani bir askeri operasyonla denetimini ele aldığımız kuzey kıbrıs toprakları türkiyedeki siyasetçilerin elinde malzeme olmaktan başka bir işe yaramamış,meselenin özü kavranamamış ve zaten 80 öncesi olayların üzerinede benzin dökmüştür.

ecevit barış harekatının dünyadan gelen tüm baskılarını üzerine alırken bir sivil siyasetçi(başbakan)olarak,öbür tarafda kendi partisi içindeki sovyet cephesi yüzünden yerden yere vuruluyordu..bunun kokusunu alan kadayufçı erbaakan durur mu hiç?hemen bu parti içindeki çatlak ses çıkan cephedeki durumdan istifade ederek kıbrıs barış harekatını istismar etmeye başlamıştı...tarih bu yalan söylemez,söyletemezsin..

bakmayın erbakanın ortalıkta o yıllarda esip gürlediğine,ecevitin kıbrıs planlarını ki bu aynı zamanda TSK planı idi bu planları erbakan bazı ingiliz dostlarına vermekle eceviti üstü kapalı tehdit etti...12 eylüle giden o yolun ilk ateşi kıbrıs barış harekatından yakıldı gençlerrrrrrrrr....

TSK şuan yönetim kademesinde ne dinci müptezel bir subay-kurmay bulabilirisin nede komünist yada anti amerikancı anti NATO cu...aydınlık-ulusal-işçi partisi gibi RUSÇU cephenin içinde olan,TSK'dan kovulan-emekli olan general-amiral takımı ya ruh hastası yada dünya dengelerini bilmeyen kendi uyduruk tezlerini kurumsal kültürüne zorla kabul ettirmeye çalışan ve kahramanlık yapmaya çalışan bunaklardan KORUNMUŞTUR goçumm..

jetçi pilot tuğgeneral ramiz ilker gibi ruh hastalarının TSK gibi kurumda 1 gün bile kalması,o kurumsal kültürde yer alması TÜRKİYE için felakettir.

Kendi kurdukları o dar dünyanın ve kurdukları o dar dünyadan başka yerde yapamayan,hegemonyasını yitirmek istemeyen general-amiral takımı,hem ülkenin kaderiyle oynayan siyasetçilere taş çıkartıyorlar hem de o kuruma ihanet ediyorlar.Neymiş bizim general-amiral efendiler NATO karşıtıymış,anti amerikancıymış bu birliktelikten çıkmamız lazımmış türkiyenin hayrina değilmiş!!!!peki türkiyenin yeni yeri nereymiş bu efendilere göre kimlerle birlikte olmak lazımmış bunalra göre?

1-sakallı-kıllı zerdüştlükten çakma fars acemlerin yanında olmak ve bunların kuracağı liderlik edeceği bir birliğe doğru gitmek gerekiyormuş!!!!

2-türk-asya mongoldan bozma eski sovyet diktatör bozuntularının olduğu yerlere gitmek lazımmış..

3-çin gibi insan hakları vs vs bağdaşmayan bir sürü olaylarla başı derde girmiş bir çekirge sürüsü ile beraber olmak lazımmış!!!

TSK bu tür adamları gerek muvazzaf ike s.....çekerler gerekse emekli olduktan sonrada muteber sayılmazlar...NATO konseptinden zatı şahanelerinin arpası kesiliyorda tüm zırlamaları ondan bunların...

TSK ve türkiye cumhuriyeti her zaman şimdi de bundan sonrada yarın da ve öte gelecekte de hep batı-avrupa ile hemde ABD ile beraberliğini karşılıklı çıkar-menfaat ilşkilerini de gözeterek devam ettirecektir.bu böyle biline kulağa sokulana.....

Benim bu ülkede tek güvendiğim kurum TSK dır.gerisi fasa fiso...hepsi politize olmaya müsait yargı mensupları,tarikat-cemaat soytarılığında cebelleşen avradına zorla türban taktırtan polis teşkilatı,politikacılar,cumhurbaşkanı,AYM,DANIŞTAY,YARGITAY bunların hepsi fıssssssssssssss....ne kadar yanlış da yapsa sert de olsa otoriter de olsa(doğası gereği)senin benim kıçımızı emanet edebileceğin tek kurum TSK dır....

Yüce halife padişah efendileri halkının(kulllarının)çıkarını görmez iken İSLAM dini adı altında bir takım abuk subukluklar bahane edilerek tahtında kalması oturması pahasına şerefini satmış noktasına gelmişken ELBETTE YIKILACAKTI BU İMPARATORLUK.ve elbette ki birlik ve ilerleme partisinin ''ittihad ve terakkı''nın jon türkleri bir takım müttefikleriyle bu köhnemiş iğrenç yapıyı tasfiye edeceklerdi..

hepsini geçtim kim kurdu bu cumhuriyeti onu söyle?Ulan ASKERLER kurdu bu cumhuriyeti...ne sandın cahil-yobaz g...tünde 1 kilo pohhh olan anadolunun kurduğunu mu sandın?öyle zırt pırt darbe ihtilal yapılmaz olmaz,ayrıca askerler ülke yönetmeyi de hiç sevmezler.siyasetçi hırsız pp...venkler giibi de ŞEREFSİZLİĞİ beceremezler..

uzun lafın kısası ''DARBE SEBEP DEĞİL,SONUÇTUR'''.....

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu ne güzel gidiyor... Diye sevindim! Karşıt görüşler, iletişimde saygıyı eksik etmediler. Ama yavaş-yavaş karşılıklı hakâretler başladı.

Karşılıklı saygıya geri dönelim.

Konunun amacı ortada: 12 Eylül 1980 darbesi öncesi, halkın en az %90'ı darbe istiyordu; ve bunu umuyordu.

Kendinizi 11 eylül 1980 tarinde görün. Mahalle bakkalından bir ekmek almak için bie dışarı çıkamazdınız. Her an canınızdan olabilirdiniz! Akılalmaz eziyetler, hayatın kendisini oluşturuyordu. Anne-babalar, çocuklarına bir şeyler olmasından kokuyordu. Okula devâm eden öğrencilerin sayısı azalmıştı. Vs!

Ben, 12 Eylül'ün gerekliliğini destekliyordum. Ama darbe cuntasının getirdiği sonucu desteklemiyorum. Yani 1982 yılında getirilen yasaları desteklemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pekiyi bu güne gelelim.Bu gün ne durumdayız ne yapılması gerekir:

1-ABD Ülkemizi bölerek bağımsız bir Kürdistan kurdurmak istiyormu?İstiyorsa şayet Ulusalcıları desteklemekten başka çaremiz kalmadı demektir.

2-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti lağvolup Annan planından daha beter bir plan yürürlüğe konulup Kıbrıs Rumlara verilecekmi?

3-Şayet böyle bir durum yoksa Bu günkü AKP iktidarının gidişi malum Ülkede Ilımlı İslamın iyice yerleşmesi. Yani Batıya karşı Liberal Natocu ama içerde şeriat düzeni.Hem Batıda kalmak hemde Ülkede Atatürkçü Laik bir düzen için ne yapalım Hangi siyasi Partiyi desdekleyelim?CHP nin şu andaki konumu nedir? CHP den başka alternatif varmı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pekiyi bu güne gelelim.Bu gün ne durumdayız ne yapılması gerekir:

1-ABD Ülkemizi bölerek bağımsız bir Kürdistan kurdurmak istiyormu?İstiyorsa şayet Ulusalcıları desteklemekten başka çaremiz kalmadı demektir.

2-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti lağvolup Annan planından daha beter bir plan yürürlüğe konulup Kıbrıs Rumlara verilecekmi?

3-Şayet böyle bir durum yoksa Bu günkü AKP iktidarının gidişi malum Ülkede Ilımlı İslamın iyice yerleşmesi. Yani Batıya karşı Liberal Natocu ama içerde şeriat düzeni.Hem Batıda kalmak hemde Ülkede Atatürkçü Laik bir düzen için ne yapalım Hangi siyasi Partiyi desdekleyelim?CHP nin şu andaki konumu nedir? CHP den başka alternatif varmı?

kardeş hoşgelmişssin ama şu her lafınıza ABD kürdistan istiyor yalanlarıyla başlamak zorundalığını sana bu kadar hissettiren nedir allah musa maho mıta thor aşkına???

şuan karmakarışık bir kaotik düzene doğru gidiyoruz.bu forumda da turan dursun forumda da yazdım daha halen de yazıyorum bu işin sonu POHHH dur...rus ajanı yanukoviçin başına gelen aynısı evvet aynısı bizimkinin başına gelecek ama yine bizlerden 100-150 kişi ölecek budur özeti..

TSK demiştim yukarda.evet TSK yine her türlü olasılığa ihtimale karşı harekat planlarını yaptı tıpkı balyoz,oraj ve diğer davalardaki suç teşkil etttiğine dair yaptığı şeylerin aynısını yapacak...kürdistanı ABD değil,ALAMANLAR istiyor...!!!

mehmet baransu 4-5 gün önce artı 1 tvde erdoğanın ve yakın çevresinin dubaiye kaçacağını söylüyordu..

aha buda videosu 17:40 dakikadan itibaren DİKKATTTT...

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kardeş hoşgelmişssin ama şu her lafınıza ABD kürdistan istiyor yalanlarıyla başlamak zorundalığını sana bu kadar hissettiren nedir allah musa maho mıta thor aşkına???

şuan karmakarışık bir kaotik düzene doğru gidiyoruz.bu forumda da turan dursun forumda da yazdım daha halen de yazıyorum bu işin sonu POHHH dur...rus ajanı yanukoviçin başına gelen aynısı evvet aynısı bizimkinin başına gelecek ama yine bizlerden 100-150 kişi ölecek budur özeti..

TSK demiştim yukarda.evet TSK yine her türlü olasılığa ihtimale karşı harekar planlarını yaptı tıpkı balyoz,oraj ve diğer davalardaki suç teşkil etttiğine dair yaptığı şeylerin aynısını yapacak...kürdistanı ABD değil,ALAMANLAR istiyor...!!!

kardeş hoşgelmişssin ama şu her lafınıza ABD kürdistan istiyor yalanlarıyla başlamak zorundalığını sana bu kadar hissettiren nedir allah musa maho mıta thor aşkına???

şuan karmakarışık bir kaotik düzene doğru gidiyoruz.bu forumda da turan dursun forumda da yazdım daha halen de yazıyorum bu işin sonu POHHH dur...rus ajanı yanukoviçin başına gelen aynısı evvet aynısı bizimkinin başına gelecek ama yine bizlerden 100-150 kişi ölecek budur özeti..

TSK demiştim yukarda.evet TSK yine her türlü olasılığa ihtimale karşı harekar planlarını yaptı tıpkı balyoz,oraj ve diğer davalardaki suç teşkil etttiğine dair yaptığı şeylerin aynısını yapacak...kürdistanı ABD değil,ALAMANLAR istiyor...!!!

Gidişat kötü evet de Ukraynayla Türkiyeyi aynı kefeye koyman büyük bir hata. Bizde gösteriler asla o aşamaya gelmez. Gelse de olumlu bir sonuç çıkmaz, ölen öldüğüyle kalır o kadar.

Asıl ben şu Almanya hikayesini merak ettim. Bildiğin birşey mi var? Nerden çıktı la bu Alamanya şimdi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gidişat kötü evet de Ukraynayla Türkiyeyi aynı kefeye koyman büyük bir hata. Bizde gösteriler asla o aşamaya gelmez. Gelse de olumlu bir sonuç çıkmaz, ölen öldüğüyle kalır o kadar.

Asıl ben şu Almanya hikayesini merak ettim. Bildiğin birşey mi var? Nerden çıktı la bu Alamanya şimdi?

Barzani petrol ve doğal gazının güvenli şekilde türkiye'nin güneydoğusu ''kürdistan'' denilen bölgeden kürtlerin denetimiyle geçirilmek isteniyor.böylece türkiye TANAP-TAP taki projeler gibi enerji nakil hatlarında geçiş görevini yapacak.ama cermenler doğuda yani kürdistanda kürtlerin özerkiğiyle yönetilen bir türkiye istiyorlar.Bu enerjinimn geçişi sırasındakı lojistik görevinden dolayı T.C'ye verecekleri enerji nakil ödemeleri almanlara çok külfet getiriyor...İNGİLİZLER karşı çıkıyor bu kürdistan olayına ama babasının hayrına değil ALMAN kazanacak diye istemiyor...çok karmaşık işler...

Alman BND'si ayrı telden çalıyor,avrupa içindeki diğer devletler ayrı bir hava çalıyor..

RTE ise bunun karşılığında yeni türkiyenin istiklal mücadelesinin yeni führeri yapılacak ama booohh yoluna gidiyor dangalak..8 yıldan beri söylüyorum;senin bir anıtkabirin olmayacak tayyib,sen sadece ÖLECEKSİN.....

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Barzani petrol ve doğal gazının güvenli şekilde türkiye'nin güneydoğusu ''kürdistan'' denilen bölgeden kürtlerin denetimiyle geçirilmek isteniyor.böylece türkiye TANAP-TAP taki projeler gibi enerji nakil hatlarında geçiş görevini yapacak.ama cermenler doğuda yani kürdistanda kürtlerin özerkiğiyle yönetilen bir türkiye istiyorlar.Bu enerjinimn geçişi sırasındakı lojistik görevinden dolayı T.C'ye verecekleri enerji nakil ödemeleri almanlara çok külfet getiriyor...İNGİLİZLER karşı çıkıyor bu kürdistan olayına ama babasının hayrına değil ALMAN kazanacak diye istemiyor...çok karmaşık işler...

Alman BND'si ayrı telden çalıyor,avrupa içindeki diğer devletler ayrı bir hava çalıyor..

RTE ise bunun karşılığında yeni türkiyenin istiklal mücadelesinin yeni führeri yapılacak ama booohh yoluna gidiyor dangalak..8 yıldan beri söylüyorum;senin bir anıtkabirin olmayacak tayyib,sen sadece ÖLECEKSİN.....

Barzani petrol ve doğal gazının güvenli şekilde türkiye'nin güneydoğusu ''kürdistan'' denilen bölgeden kürtlerin denetimiyle geçirilmek isteniyor.böylece türkiye TANAP-TAP taki projeler gibi enerji nakil hatlarında geçiş görevini yapacak.ama cermenler doğuda yani kürdistanda kürtlerin özerkiğiyle yönetilen bir türkiye istiyorlar.Bu enerjinimn geçişi sırasındakı lojistik görevinden dolayı T.C'ye verecekleri enerji nakil ödemeleri almanlara çok külfet getiriyor...İNGİLİZLER karşı çıkıyor bu kürdistan olayına ama babasının hayrına değil ALMAN kazanacak diye istemiyor...çok karmaşık işler...

Alman BND'si ayrı telden çalıyor,avrupa içindeki diğer devletler ayrı bir hava çalıyor..

RTE ise bunun karşılığında yeni türkiyenin istiklal mücadelesinin yeni führeri yapılacak ama booohh yoluna gidiyor dangalak..8 yıldan beri söylüyorum;senin bir anıtkabirin olmayacak tayyib,sen sadece ÖLECEKSİN.....

Bu da bir çeşit komplo teorisi. Türkiye'nin güneydoğusundaki petrol ve doğal gaz kaynaklarından her ülke kendine göre faydalanmak istiyor doğal olarak. Ama Almanların ya da ABD'nin ya da bilmem hangi ülkenin PKK'yı desteklediğine açık bir delil yok ortada. Melek oldukları için değil elbette. Başka nedenleri var bunun. En önemlisi de sorunun ne yönde gelişeceğinin belirsiz olması. Kürt devletinin kurulması öyle kolay bir iş değil. Ayrıca asıl cıngar bir Kürt devleti kurulup Türkiye bölündükten sonra çıkar. Kan gövdeyi götürür. İçerde bunun için düşünmeden kelle uçuracak milyonlarca aşırı milliyetçi Türkü kimse tutamaz öyle bir durumda. Velhasıl spekülasyonların sonu gelmez bu konuda...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu da bir çeşit komplo teorisi. Türkiye'nin güneydoğusundaki petrol ve doğal gaz kaynaklarından her ülke kendine göre faydalanmak istiyor doğal olarak. Ama Almanların ya da ABD'nin ya da bilmem hangi ülkenin PKK'yı desteklediğine açık bir delil yok ortada. Melek oldukları için değil elbette. Başka nedenleri var bunun. En önemlisi de sorunun ne yönde gelişeceğinin belirsiz olması. Kürt devletinin kurulması öyle kolay bir iş değil. Ayrıca asıl cıngar bir Kürt devleti kurulup Türkiye bölündükten sonra çıkar. Kan gövdeyi götürür. İçerde bunun için düşünmeden kelle uçuracak milyonlarca aşırı milliyetçi Türkü kimse tutamaz öyle bir durumda. Velhasıl spekülasyonların sonu gelmez bu konuda...

herşeye komplo teorisi mantığıyla bakmayalım ok ama bazen komplo teorileri kendi kendini açık eder..bak sen bilmezsin taksim-gezi de amerikan-ingiliz-NORVEÇ-İRAN saha elemanları-ajanları-muhabirleri çirit attı.özellikle norveçliler BDP lilerle görüştü size zararı dokunmasın bu olayların diye!SIRRI SÜREYYA da bu görüşmede vardı...bak kardeş twitter da fuatavni isimli kullanıcıyı bul takip et...herşeyi anlatıyor bu kişi,işin tuhaf tarafı anlattığı şeyler BB nın ve hükümetin yaptıklarıyla doğru orantılı hepsi çıkıyor..

1 saat önce izmirde TSK ile bağlantılı F-cemaat yargısının erdoğana karşı yeni cephe savaşı açtığı ''casusluk davası''iddanamesi kabul edildi.149 sanıklı dava..!!!!!!!!!işte adım adım yeni ihtilallere gebe süreç...

Muhsin yazıcıoğlunu BB nin öldürttüğünü söylüyor @fuatvani isimli hesap ve ses kaydı var bu olayın diyor..kanım dondu la....

bir ek yapayım konu başlığından ayrılmıyoruz bu yazdıklarımızla,bilakis neo 12 eylül neo 27 mayıs sürecine doğru gidiyoruz hiç kendimizi kandırmayalım..bilişim devri bu sayfalarda yazanları doğru çıkaracak...

tarihinde atael tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

herşeye komplo teorisi mantığıyla bakmayalım ok ama bazen komplo teorileri kendi kendini açık eder..bak sen bilmezsin taksim-gezi de amerikan-ingiliz-NORVEÇ-İRAN saha elemanları-ajanları-muhabirleri çirit attı.özellikle norveçliler BDP lilerle görüştü size zararı dokunmasın bu olayların diye!SIRRI SÜREYYA da bu görüşmede vardı...bak kardeş twitter da fuatavni isimli kullanıcıyı bul takip et...herşeyi anlatıyor bu kişi,işin tuhaf tarafı anlattığı şeyler BB nın ve hükümetin yaptıklarıyla doğru orantılı hepsi çıkıyor..

herşeye komplo teorisi mantığıyla bakmayalım ok ama bazen komplo teorileri kendi kendini açık eder..bak sen bilmezsin taksim-gezi de amerikan-ingiliz-NORVEÇ-İRAN saha elemanları-ajanları-muhabirleri çirit attı.özellikle norveçliler BDP lilerle görüştü size zararı dokunmasın bu olayların diye!SIRRI SÜREYYA da bu görüşmede vardı...bak kardeş twitter da fuatavni isimli kullanıcıyı bul takip et...herşeyi anlatıyor bu kişi,işin tuhaf tarafı anlattığı şeyler BB nın ve hükümetin yaptıklarıyla doğru orantılı hepsi çıkıyor..

Ben Geziye katılmadım ama gösterici kılığına girmiş provakatörlerin polise molotof vs attığını, olayı bir şiddet, terör eylemine dönüştürmeye çalışıktıklarını vs biliyorum. Yani senin bu dediklerin de pekala gerçek olabilir. O konuda sorun yok. Gerçi kimmiş o Norveçliler, ne işleri varmış BDP ile falan bunlar biraz akıl dışı. İran ajanları desen anlarım da taa Norveçle ne alaka emmoğlu diyenler de çıkar bu işe inan ki. Hem sonra madem gizli çıkarlar söz konusu neden ulu orta herkesin gözü önünde görüşür ki bu adamlar... Elde yeterli veri olmayınca insana mantık yürütmek dışında bir seçenek kalmıyor görüyorsun...

O değil de - konu dışına çıktık epey gerçi - bu komplo teorileri insanlara daima cazip gelmiştir. Her işin altında bir CIA-MOSSAD parmağı aramak Türk aydınlarının en iyi becerdiği haltlardan biri olmuştur hep. Tamam dış dünya meleklerden kurulu değil elbette ama ülkemizin en can alıcı sorunlarının başmimarı yine bizleriz. Bunun en önemli nedeni bizlerin cehaleti, tembelliği, aymazlığı ve ahlaksızlığıdır. Bizi yönetenlerin - kötü niyetli olmalarından çok - basiretsizliği ve öngörüsüzlüğüdür. 12 Eylül ne Amerikanın ne de başka dış güçlerin eseridir. Yapanlar da destekleyenler de öz be öz Türktür. Yapılmasına neden olanlar da Türkoğlu Türktür. Bu olay, bugün, okumuş geçinen aydın kılıklı aymazların TVlerde bile utanmadan Amerikaya havale ettikleri aydınlanmamış bir meseledir. Bizim milletin beyni komplo teorileriyle öylesine karışıp kısa devre yapmış ki imkanı yok içine bir fikir koyabilesin. Bizde çok köklü, toplumun her katmanını ahtapot gibi sarmış bir zihniyet travması var. İnsanların aklı tutulmuş. Sadece sokaktaki adamın değil Barolar Birliği Başkanının bile beyni bu tür aptalca komplo teorileriyle durma noktasına gelmiş. Ve en kötüsü de hiçbir ışık, aydınlanma ümidi yok... Yani dediğin gibi sonumuz pohhh!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...