Jump to content

HURİ MESELESİ


Recommended Posts

Türkçedeki zevce mi? Ne Türkçesi yahu? Sana Türkçeden bahseden kim? Sen kesin sorunlusun. Arapçada zevvecnaha onları çiftleştiririz demek. Bitti. Bunun kıvırma payı sıfır.

Saçma sapan videolara ben on saniyemi bile ayıramam. Allahın bir aptal dogmatiği ne diyecek diye ağzına bakamam. Ben hızlı okurum, yaz bakalım anlat derdini, nasıl zevvecna çiftleştiririz olmuyormuş bir görelim...

Güzel arkadaşım, şimdiye kadar anlattıklarımı elma ağacına anlatsaydım, o ağaç âlim olmuştu :) (alınma, bir çeşit dost uyarısı olarak kabul et)

Şu örnek kâfi gelir mi bilmiyorum..

Diyelim ki; Bir takım oyununu izliyoruz, takım oyuncuları belirlenirken insanlar birbirleriyle eşleşmiyor mu?

E şimdi aynı takımda ki insanların evlendiği ve cinsel yaşam sürdüğünü mü anlamış oluyoruz

Kelime daracığı, sözcüklerin soyut somut anlamları konusunda sıkıntılarn varsa Kur'anı Tanrıyı eleştirmen büyük haksızlık.. Öncelikle eksiklerini tamamlamalısın

tarihinde YalnizcaKuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 288
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu arada Kur'anda "BİZ" ifadesinin kullanılması bir tür edebi sanattır.. Arap toplumunda bu gibi edebi ifadeler vakti zamanında ekmek su gibi yaygındı.. Yani ortada, tevhidi tehlikeye atacak bir çelişki yok

Biz.................... kim ya da kimler?

Kuran mı Arap edebiyatından çıktı?

Arap edebiyatı mı kurandan?

tarihinde estrelland tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tezevvücü takım arkadaşlarının eşleşmesi olarak göstermek kadar akıl dışı bir ifade düşünemiyorum. Bu kadar akıl dışı bir ileti karşısında az bile tepki verdim. Bu kadar akıl dışı bir ifadeye gösterebileceğim en ağır tepkiyi veririm. Bu konuda hiç bir suçluluk duymuyorum.

Yani olamaz, bu kadar akıl dışı bir savunma yapılamaz. Bu kabul edilir şey değil. Bir insan gerçeklerin üzerini bu kadar da akıl dışı biçimde örtmeye uğraşamaz. Ben bunu hiç bir şekilde kabul edemem. Bu akıl dışıdır. Ne söylense az gelir.

Bir insan nasıl ben ne diyorum demeden, yüzü kızarmadan, utanmadan sıkılmadan tezevvüç takımda eşleşmek gibidir diyebilir benim havsalam almıyor. Bu akla gelebilecek en saçma ve akıl dışı iddia. Komik, sahibini gülünç duruma düşüren bir savlama.

Daha ne diyeyim, insan bir utanır ya! Ben böyle bir iddiada nasıl bulunabilirim, bu kadar da saptırmaca yutturmacaya yeltenilir mi diye bir ar eder insan. Her seferinde dogmanın beyni felç ettiğini açıkça görmekten bana gına geldi! Normal bir akıl bu kadar saçma bir fikir ortaya A T A M A Z ! ! !

Olmaz yahu! Fikrin de bir şerefi var be!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Olmaz yahu! Fikrin de bir şerefi var be!

Sn.democrossian;sanki ilk defa bir müslümanla tartışıyor gibisiniz..Müslümanların hangi konuda ne söyleyebileceklerini bilebileceğinizi düşünüyorum..Bu kadar sert tepki vermenize gerek yok..Bizde zamanında müslümandık..Bende zamanında kafirlerle tartıştım..Benim ilk tartıştığım kafir,bir hristiyandı..Başka bir forumda tartıştık kendisiyle..Son derece zekice-düzgün cevaplar veriyordu bana..Gerçekten etkilenmiştim o soğukkanlı cevaplardan..Bana salak-aptal-beyinsiz gibi şeyler söyleseydi,belki ben dinden çıkmayacaktım..Bunu bilemeyiz ama o etkiyi bende bıraktı o kafir abimiz.. :)

Bizde burada teistlere-deistlere-agnostiklere o soğukkanlılığımızı göstermeliyiz..Eğer küfür/hakaret edilecekse,bu bilgi ile olmalı..Bilgiden büyük güç var mı?

Mesela,müslümana Kuran'da ''öldürün'' yazıyor diyoruz ve aldığımız cevap şöyle oluyor..''Orada Allah,can almaktan bahsediyor..Öldürmek ile can almak farklı şeyler..''

Şimdi bu saçma cevaplara sinirlenmek normal tabi ama doğru olan,bu saçma cevabın saçma bir cevap olduğunu izah etmektir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ŞU AYETİ ANALİZ ETSİN

BU AYETTEKİ BİZ'İN İÇİNDEN ÇIKMAYI BAŞARIRSA, "YALNIZCA" KALACAK AMA BİR SÜRÜ YENİ İNSAN TANIDI EMİNİM YALNIZ KALMAYACAK!

Enbiya 17."Eğlence için bir kadın edinmek isteseydik kendi katımızdakilerden edinirdik, fakat biz, böyle bir şey yapmayız."

لَوْ أَرَدْنَا أَن نَّتَّخِذَ لَهْوًا لَّاتَّخَذْنَاهُ مِن لَّدُنَّا إِن كُنَّا فَاعِلِينَ

Lev erednâ en nettehıze lehven lettehaznâhu min ledunnâ in kunnâ fâ’ılîn(fâ’ılîne).

Senin verdiğin mealde ki "kadın" ifadesini ayetin orjinalinde gösterebilr misin?

Bu arkadaşın sorduğu soru güme mi gitti?

Ben de merak ettim. Ayette kadın ifadesi neredeymiş?

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
ilk defa bir müslümanla tartışıyor gibisiniz

Açık söyleyeyim, bu kadar akıl dışı bir çarpıtmayı ilk kez duyuyorum. Buna verilecek soğukkanlı ve düzgün bir yanıt ben bilmiyorum. Olduğunu da sanmıyorum. İnsan bunu savunurken utanır yahu! Ben konuşuyorum ama laf mı bu diye bir durur düşünür. Ben böyle bir savunmayı asla kabul edemem.

Kimse kusura bakmasın. Böyle saçma savunu olmaz. Evet ben de önce müslümandım. Ama hayatımda hiç bu kadar akıl dışı bir savunma yapmadım. Müslümanken de islamın bu açık verdiği konulardan rahatsız oluyordum.

"Beyninize şimşek gibi inecek kitaplar okuyun. Bir kitap sizi sarsıp uyandırmıyorsa ne işe yarar?" Franz Kafka

Bu söze yürekten inanıyorum.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arkadaşın sorduğu soru güme mi gitti?

Ben de merak ettim. Ayette kadın ifadesi neredeymiş?

Böyle bir ifade yok ayette..

Açık söyleyeyim, bu kadar akıl dışı bir çarpıtmayı ilk kez duyuyorum.

Ne olursa olsun,tartışmalarda sakin olan taraf biz olmalıyız..Sinirlenecek hiç bir şey yok..Hele bir müslümana bu konularda sinirlenmenin hiç gereği yok..''Saçmalamışsın arkadaşım'' der geçersin..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...