Jump to content

Recommended Posts

Kısa kesicem kankiler okuyun.

Tam olarak ne zaman inanmaya başladım.Yani inandığım bir güç hep vardı kendimi bildiğimden bu yana ama adına Allah demiyordum.Müslümanım demezdim. ve çoğu zaman namaz kılmak saçma gelirdi .yani daha doğrusu ben deistik biriydim ve dinleri mantıksız buluyordum.Anam babam müslüman diye benim de öyle olmam bana çocukken de saçma gelirdi.şuanda da saçma gelir bu olay çünkü herkes bağımsız bireydir ve sorgulamadan inanmanın anlamı yoktur.Çocuk yaşta okudum Kuran'ı elime alıp türkçe olarak çünkü meraktan çatladım nedir bu inanılan şey diye. .

Adı çok da önemli değildi herkes istediği gibi inansındı .hala da öyle düşünürüm.Sonra bir ara boşluğa düştüm,hiçbirşeyin anlamı yoktu.Bazı sevdiklerim ayrılmıştı aramızdan ve gerçekten keşke ölsem diyordum.inandığım üstün güç de yoktu tanrı yoktu ölmüştü .her gece aynı kabusları görerek yaşanmaz.Ama hala yaşıyorum.nefes alarak yaşamak değil yaşamı hissederek var olmaktan bahsediyorum.Belki ilk kez bi kaç yıldır ben gerçekten inanan biriyim diyorum.hislerim böyle söylüyor. hep sorguladım.hala da sorgularım .Sorgulamakla ve kendini aşmakla kendini gerçekleştirebileceğine inanıyorum.sorgunun sonunda dine de dönersin dinden de çıkarsın.isteyen istediği gibi inansın kimseye zararı olmadığı sürece.ben dah çok hala deistik açıdan ama bu kez Allah diyerek inanıyorum.Döneme göre yorumlanması gereken bir kitap Kuran..

yazımı okuyup aptal müslo diye çemkiereceklere en derin sevgilerimi yolladım.

tarihinde direngezi tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Genelde çoğu insan , mental sağlığını korumak için

dinlerin absürd olduğunu bildiği halde inanır.

İnanmamak için alt yapın sağlam olması gerekir.

Kimseye zararın olmadığı müddetçe,mental sağlığını koruman için inanman iyidir.

Sitelerde Paylaş

Genelde çoğu insan , mental sağlığını korumak için

dinlerin absürd olduğunu bildiği halde inanır.

İnanmamak için alt yapın sağlam olması gerekir.

Kimseye zararın olmadığı müddetçe,mental sağlığını koruman için inanman iyidir.

alt yapı derken dinler tarihi kültür evrim ima ediyorsan çok ayıp.inanç ayır bir şey yahu.bilim ayrı inanç ayrı.işte her inanan aptal değil ama

Sitelerde Paylaş

Tam olarak ne zaman inanmaya başladım.Yani inandığım bir güç hep vardı kendimi bildiğimden bu yana ama adına Allah demiyordum.Müslümanım demezdim. ve çoğu zaman namaz kılmak saçma gelirdi .yani daha doğrusu ben deistik biriydim ve dinleri mantıksız buluyordum.Anam babam müslüman diye benim de öyle olmam bana çocukken de saçma gelirdi.şuanda da saçma gelir bu olay çünkü herkes bağımsız bireydir ve sorgulamadan inanmanın anlamı yoktur.Çocuk yaşta okudum Kuran'ı elime alıp türkçe olarak çünkü meraktan çatladım nedir bu inanılan şey diye. .

Adı çok da önemli değildi herkes istediği gibi inansındı .hala da öyle düşünürüm.Sonra bir ara boşluğa düştüm,hiçbirşeyin anlamı yoktu.Bazı sevdiklerim ayrılmıştı aramızdan ve gerçekten keşke ölsem diyordum.inandığım üstün güç de yoktu tanrı yoktu ölmüştü .her gece aynı kabusları görerek yaşanmaz.Ama hala yaşıyorum.nefes alarak yaşamak değil yaşamı hissederek var olmaktan bahsediyorum.Belki ilk kez bi kaç yıldır ben gerçekten inanan biriyim diyorum.hislerim böyle söylüyor. hep sorguladım.hala da sorgularım .Sorgulamakla ve kendini aşmakla kendini gerçekleştirebileceğine inanıyorum.sorgunun sonunda dine de dönersin dinden de çıkarsın.isteyen istediği gibi inansın kimseye zararı olmadığı sürece.ben dah çok hala deistik açıdan ama bu kez Allah diyerek inanıyorum.Döneme göre yorumlanması gereken bir kitap Kuran..

Ben sorgulayınca dinden çıktım, dinlemedi aklım dinde her şey sorgulanmaz uyarılarını. :)

Her neyse yazının sonundaki bir cümle çok dikkatimi çekti, hani demişsin ya Kuran döneme göre yorumlanması gereken bir kitap diye.Bu söylediğini açıklamazsan havada kalır söylediğin, ben de merak ettim bu söylediğinin içeriği nedir, bugün nasıl yorumlanmalıdır,bunun ölçütü nedir?

Sitelerde Paylaş

alt yapı derken dinler tarihi kültür evrim ima ediyorsan çok ayıp.inanç ayır bir şey yahu.bilim ayrı inanç ayrı.işte her inanan aptal değil ama

Niye ayıp olsun ki?

Alt yapın yok.

* Adam 950 yaşına kadar yaşıyor. (29:14)

* Karınca konuşuyor. (27:18)

* Kuş adamla sohbet ediyor. (27:22)

* Yeni doğmuş bebek konuşuyor. (19:29)

* Balık adamı yutuyor birkaç gün sonra sağsalim karaya tükürüyor. (37:142)

* Bakire kız çocuk doğuruyor. (3:47)

* Adamlar mağarada 300 sene uyuyor. (18:25)

* Adam bastonuyla denizi ikiye ayırıyor. (26:63)

* Adam topraktan kuş yapıyor, üstüne üflüyor, kuş gerçek oluyor. (5:110)

* Adam gemisine dünyadaki her hayvan türünden bir çift bulup sığdırıyor. (11:40)

* Adamla eşşeği ölüyor 100 sene sonra diriliyor. (2:259)

* Adamın bastonu yılana dönüyor. (7:107)

Alt yapın olsa,

Okudum dediğin kitaptaki,bu absürdlüklerin olabileceğine inanmazdın.

Sitelerde Paylaş

Bence seninki inanma isteği.Birşeylere inanma ihtiyacın vardı inandın.İnanmadan yaşamanın eksik birşey olduğunu farkettin.Şuan kendini uzurlu hissediyorsun.Sorun yok.Aklını daha fazla karıştırmadan bu siteye bir daha girme bence :)
Sitelerde Paylaş

Direngezi

Aynı çağda yaşıyoruz. Ben burdan birşey yazıyorum sen anlamıyorsun.

1400 yıl önceki kitabı nasıl yorumlayıp bugüne adapte edeceksin.

Çevirmenlerin diliyle okursan onlar gibi olursun. Olmak istediğin gibi okursan kendin olursun.

Sitelerde Paylaş

Direngezi

Aynı çağda yaşıyoruz. Ben burdan birşey yazıyorum sen anlamıyorsun.

1400 yıl önceki kitabı nasıl yorumlayıp bugüne adapte edeceksin.

Çevirmenlerin diliyle okursan onlar gibi olursun. Olmak istediğin gibi okursan kendin olursun.

sen ne halt demeye okuosun o kitabı madem ? 1400 yıllık kitapla ne işin var bilader?

Sitelerde Paylaş

Okuduğum iki cümleden uzun ilk yazın. Senin çakma ateist olduğunu tahmin ediyordum aslında, ama hiç bir yazında herhangi bir fikir kırıntısı olmadığı için bir iddia da bulunmuyordum.

Nick'ini direngezi'den Direnİslam'a çevirme vakti gelmiş.

Sana "hayırlı" yorumlamalar.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...