direngezi 0 Oluşturuldu: Şubat 16, 2014 Raporla Share Oluşturuldu: Şubat 16, 2014 (düzenlendi) Kısa kesicem kankiler okuyun. Tam olarak ne zaman inanmaya başladım.Yani inandığım bir güç hep vardı kendimi bildiğimden bu yana ama adına Allah demiyordum.Müslümanım demezdim. ve çoğu zaman namaz kılmak saçma gelirdi .yani daha doğrusu ben deistik biriydim ve dinleri mantıksız buluyordum.Anam babam müslüman diye benim de öyle olmam bana çocukken de saçma gelirdi.şuanda da saçma gelir bu olay çünkü herkes bağımsız bireydir ve sorgulamadan inanmanın anlamı yoktur.Çocuk yaşta okudum Kuran'ı elime alıp türkçe olarak çünkü meraktan çatladım nedir bu inanılan şey diye. . Adı çok da önemli değildi herkes istediği gibi inansındı .hala da öyle düşünürüm.Sonra bir ara boşluğa düştüm,hiçbirşeyin anlamı yoktu.Bazı sevdiklerim ayrılmıştı aramızdan ve gerçekten keşke ölsem diyordum.inandığım üstün güç de yoktu tanrı yoktu ölmüştü .her gece aynı kabusları görerek yaşanmaz.Ama hala yaşıyorum.nefes alarak yaşamak değil yaşamı hissederek var olmaktan bahsediyorum.Belki ilk kez bi kaç yıldır ben gerçekten inanan biriyim diyorum.hislerim böyle söylüyor. hep sorguladım.hala da sorgularım .Sorgulamakla ve kendini aşmakla kendini gerçekleştirebileceğine inanıyorum.sorgunun sonunda dine de dönersin dinden de çıkarsın.isteyen istediği gibi inansın kimseye zararı olmadığı sürece.ben dah çok hala deistik açıdan ama bu kez Allah diyerek inanıyorum.Döneme göre yorumlanması gereken bir kitap Kuran.. yazımı okuyup aptal müslo diye çemkiereceklere en derin sevgilerimi yolladım. Şubat 16, 2014 tarihinde direngezi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
atılgangenç 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi geçmiş olsun Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi geçmiş olsun hiç bu kadar iyi olmamıştım .)) Link to post Sitelerde Paylaş
atılgangenç 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi hiç bu kadar iyi olmamıştım .)) hastalık hastasısın anlaşılan inanmak bana göre bir hastalıktır kusura bakmayınız Link to post Sitelerde Paylaş
adenium 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi bullshit Link to post Sitelerde Paylaş
strong 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Genelde çoğu insan , mental sağlığını korumak için dinlerin absürd olduğunu bildiği halde inanır. İnanmamak için alt yapın sağlam olması gerekir. Kimseye zararın olmadığı müddetçe,mental sağlığını koruman için inanman iyidir. Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi hastalık hastasısın anlaşılan inanmak bana göre bir hastalıktır kusura bakmayınız kendini bilmeden ukalalık etmek nedir henüz teşhis konulmadı ama Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Genelde çoğu insan , mental sağlığını korumak için dinlerin absürd olduğunu bildiği halde inanır. İnanmamak için alt yapın sağlam olması gerekir. Kimseye zararın olmadığı müddetçe,mental sağlığını koruman için inanman iyidir. alt yapı derken dinler tarihi kültür evrim ima ediyorsan çok ayıp.inanç ayır bir şey yahu.bilim ayrı inanç ayrı.işte her inanan aptal değil ama Link to post Sitelerde Paylaş
atılgangenç 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Genelde çoğu insan , mental sağlığını korumak için dinlerin absürd olduğunu bildiği halde inanır. İnanmamak için alt yapın sağlam olması gerekir. Kimseye zararın olmadığı müddetçe,mental sağlığını koruman için inanman iyidir. hafif afyon tarzı olarak görüyorsun yani sende Marx amcamız gibi Link to post Sitelerde Paylaş
Huzursuz Yolcu 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Kısa kesicem kankiler okuyun. Tam olarak ne zaman inanmaya başladım.Yani inandığım bir güç hep vardı kendimi bildiğimden bu yana ama adına Allah demiyordum.Müslümanım demezdim. ve çoğu zaman namaz kılmak saçma gelirdi .yani daha doğrusu ben deistik biriydim ve dinleri mantıksız buluyordum.Anam babam müslüman diye benim de öyle olmam bana çocukken de saçma gelirdi.şuanda da saçma gelir bu olay çünkü herkes bağımsız bireydir ve sorgulamadan inanmanın anlamı yoktur.Çocuk yaşta okudum Kuran'ı elime alıp türkçe olarak çünkü meraktan çatladım nedir bu inanılan şey diye. . Adı çok da önemli değildi herkes istediği gibi inansındı .hala da öyle düşünürüm.Sonra bir ara boşluğa düştüm,hiçbirşeyin anlamı yoktu.Bazı sevdiklerim ayrılmıştı aramızdan ve gerçekten keşke ölsem diyordum.inandığım üstün güç de yoktu tanrı yoktu ölmüştü .her gece aynı kabusları görerek yaşanmaz.Ama hala yaşıyorum.nefes alarak yaşamak değil yaşamı hissederek var olmaktan bahsediyorum.Belki ilk kez bi kaç yıldır ben gerçekten inanan biriyim diyorum.hislerim böyle söylüyor. hep sorguladım.hala da sorgularım .Sorgulamakla ve kendini aşmakla kendini gerçekleştirebileceğine inanıyorum.sorgunun sonunda dine de dönersin dinden de çıkarsın.isteyen istediği gibi inansın kimseye zararı olmadığı sürece.ben dah çok hala deistik açıdan ama bu kez Allah diyerek inanıyorum.Döneme göre yorumlanması gereken bir kitap Kuran.. yazımı okuyup aptal müslo diye çemkiereceklere en derin sevgilerimi yolladım. Ben sorgulayınca dinden çıktım, dinlemedi aklım dinde her şey sorgulanmaz uyarılarını. Her neyse yazının sonundaki bir cümle çok dikkatimi çekti, hani demişsin ya Kuran döneme göre yorumlanması gereken bir kitap diye.Bu söylediğini açıklamazsan havada kalır söylediğin, ben de merak ettim bu söylediğinin içeriği nedir, bugün nasıl yorumlanmalıdır,bunun ölçütü nedir? Link to post Sitelerde Paylaş
strong 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi alt yapı derken dinler tarihi kültür evrim ima ediyorsan çok ayıp.inanç ayır bir şey yahu.bilim ayrı inanç ayrı.işte her inanan aptal değil ama Niye ayıp olsun ki? Alt yapın yok. * Adam 950 yaşına kadar yaşıyor. (29:14) * Karınca konuşuyor. (27:18) * Kuş adamla sohbet ediyor. (27:22) * Yeni doğmuş bebek konuşuyor. (19:29) * Balık adamı yutuyor birkaç gün sonra sağsalim karaya tükürüyor. (37:142) * Bakire kız çocuk doğuruyor. (3:47) * Adamlar mağarada 300 sene uyuyor. (18:25) * Adam bastonuyla denizi ikiye ayırıyor. (26:63) * Adam topraktan kuş yapıyor, üstüne üflüyor, kuş gerçek oluyor. (5:110) * Adam gemisine dünyadaki her hayvan türünden bir çift bulup sığdırıyor. (11:40) * Adamla eşşeği ölüyor 100 sene sonra diriliyor. (2:259) * Adamın bastonu yılana dönüyor. (7:107) Alt yapın olsa, Okudum dediğin kitaptaki,bu absürdlüklerin olabileceğine inanmazdın. Link to post Sitelerde Paylaş
sanalkabus 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Kısa kesicem kankiler okuyun. Tam olarak ne zaman inanmaya başladım.Yani inandığım bir güç hep vardı kendimi bildiğimden bu yana ama adına Allah demiyordum.Müslümanım demezdim. ve çoğu zaman namaz kılmak saçma gelirdi .yani daha doğrusu ben deistik biriydim ve dinleri mantıksız buluyordum.Anam babam müslüman diye benim de öyle olmam bana çocukken de saçma gelirdi.şuanda da saçma gelir bu olay çünkü herkes bağımsız bireydir ve sorgulamadan inanmanın anlamı yoktur.Çocuk yaşta okudum Kuran'ı elime alıp türkçe olarak çünkü meraktan çatladım nedir bu inanılan şey diye. . Adı çok da önemli değildi herkes istediği gibi inansındı .hala da öyle düşünürüm.Sonra bir ara boşluğa düştüm,hiçbirşeyin anlamı yoktu.Bazı sevdiklerim ayrılmıştı aramızdan ve gerçekten keşke ölsem diyordum.inandığım üstün güç de yoktu tanrı yoktu ölmüştü .her gece aynı kabusları görerek yaşanmaz.Ama hala yaşıyorum.nefes alarak yaşamak değil yaşamı hissederek var olmaktan bahsediyorum.Belki ilk kez bi kaç yıldır ben gerçekten inanan biriyim diyorum.hislerim böyle söylüyor. hep sorguladım.hala da sorgularım .Sorgulamakla ve kendini aşmakla kendini gerçekleştirebileceğine inanıyorum.sorgunun sonunda dine de dönersin dinden de çıkarsın.isteyen istediği gibi inansın kimseye zararı olmadığı sürece.ben dah çok hala deistik açıdan ama bu kez Allah diyerek inanıyorum.Döneme göre yorumlanması gereken bir kitap Kuran.. yazımı okuyup aptal müslo diye çemkiereceklere en derin sevgilerimi yolladım. Bence seninki inanma isteği.Birşeylere inanma ihtiyacın vardı inandın.İnanmadan yaşamanın eksik birşey olduğunu farkettin.Şuan kendini uzurlu hissediyorsun.Sorun yok.Aklını daha fazla karıştırmadan bu siteye bir daha girme bence Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Direngezi Aynı çağda yaşıyoruz. Ben burdan birşey yazıyorum sen anlamıyorsun. 1400 yıl önceki kitabı nasıl yorumlayıp bugüne adapte edeceksin. Çevirmenlerin diliyle okursan onlar gibi olursun. Olmak istediğin gibi okursan kendin olursun. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Direngezi Aynı çağda yaşıyoruz. Ben burdan birşey yazıyorum sen anlamıyorsun. 1400 yıl önceki kitabı nasıl yorumlayıp bugüne adapte edeceksin. Çevirmenlerin diliyle okursan onlar gibi olursun. Olmak istediğin gibi okursan kendin olursun. sen ne halt demeye okuosun o kitabı madem ? 1400 yıllık kitapla ne işin var bilader? Link to post Sitelerde Paylaş
gokmavi 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Okuduğum iki cümleden uzun ilk yazın. Senin çakma ateist olduğunu tahmin ediyordum aslında, ama hiç bir yazında herhangi bir fikir kırıntısı olmadığı için bir iddia da bulunmuyordum. Nick'ini direngezi'den Direnİslam'a çevirme vakti gelmiş. Sana "hayırlı" yorumlamalar. Link to post Sitelerde Paylaş
aragornsagorn 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi vahim... Link to post Sitelerde Paylaş
BersanHan 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi hastalık hastasısın anlaşılan inanmak bana göre bir hastalıktır kusura bakmayınız Kusur görene aittir, o zaman bütün insanların tamamı hastadır? Sakın inançsız olduğunuzu deklare etmeyin çünkü inançsız olmak da bir inançtır. Link to post Sitelerde Paylaş
sanalkabus 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Kusur görene aittir, o zaman bütün insanların tamamı hastadır? Sakın inançsız olduğunuzu deklare etmeyin çünkü inançsız olmak da bir inançtır. Ben hayatımda bir inanca ihtiyaç duymuyorum.Bu nasıl bir inanç oluyor? açıklarmısınız ? Link to post Sitelerde Paylaş
BersanHan 0 Şubat 16, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 16, 2014 gönderildi Ben hayatımda bir inanca ihtiyaç duymuyorum.Bu nasıl bir inanç oluyor? açıklarmısınız ? İnançsız olmak ta bir inançtır. Siz inanmamayı inanç olarak benimsemiş siniz, bu da sizin inanç biçiminiz. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Şubat 17, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 17, 2014 gönderildi İman bir adama veya bir düşünceye körü körüne, dünmeden inanmak ve itaat etmek demektir, müslümanlar Muhammed'e, hristiyanlar İsa'ya, yahudiler de Musa'ya körü körüne inanır, peşlerinden giderler. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts