Zavallı 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi sonuçta öyle yada böyle - hem ne dediği anlaşılmayan -- hem de inanmayanları aptal yerine koyup intihar etmelerini isteyen bir ayet..... tuhaf---ben desem ki size ; Tepegöz vardır - yaşıyor ...bu sölediğime inanmıyorsanız kendinizi asarak intihar ediniz.... bana ne dersiniz? Link to post Sitelerde Paylaş
Deschain 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi (düzenlendi) İnanan gitsin Suriye'ye patlatsın kendini cennete gitsin. Ne çekiyor dünyanın kahrını? Şubat 20, 2014 tarihinde Deschain tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
iskendernalbant 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi Kur'an'ın saçmalıkları listesinde önem bakımından aşağılarda kalan bir ayet. Yine de iyi yakalamışsınız. Bu ayet ve önceki-sonraki birkaç ayet için fıkıhçıların yorumlarından şunu çıkarabiliriz: Medine'de Muhammed'e yeni katılanlardan bazılar ileri geri konuşmaya başlamışlar. Kimi başına gelen kötü şeyleri Allah'a yormuş, kimi Muhammed'e Allah'ın yardım etmeyeceğini fısıldamış. Arada inanmayanlarla da muhabbet koyulaşmış, ortalık karışmaya su bulanmaya başlamış. Muhammed de ne yapsın. En büyük silahı vahiy, sarılmış silaha, dorultmuş münafıkların üzerine: Hacc 8 - İnsanlardan kimi de vardır ki, ne bir bilgiye, ne bir yol göstericiye, ne de aydınlatıcı bir Kitab'a dayanmaksızın Allah hakkında tartışır. 9 - Yanını bükerek (büyüklük taslayarak) Allah yolundan saptırmak için ki, dünyada ona bir rüsvaylık vardır; kıyamet günü de kendisine o yangın azabını tattıracağız. 10 - Bu ellerinle yaptığın işlerden dolayıdır diye, yoksa Allah kullarına zulmeden değildir. 11 - İnsanlardan kimi de Allah'a kıyıdan kıyıya ibadet eder, eğer kendisine bir iyilik dokunursa ona yatışır ve eğer bir bela gelirse yüzüstü dönüverir; dünyayı da ahireti de kaybetmiş olur, işte açık hüsran budur. 12 - Allah'ı bırakır da kendine ne zarar, ne menfaat vermeyecek şeytana yalvarır; işte en uzak sapıklık budur. 13 - Herhalde o, zararı yararından daha yakın olana yalvarıyor; o ne kötü koruyucu, o ne kötü yardak (yoldaş)! 14 - Şüphe yok ki Allah, iman edip iyi işler yapanları altından ırmaklar akan cennetlere koyacak; şüphesiz Allah dilediğini yapar. 15 - Her kim, Allah'ın ona dünyada ve ahirette asla yardım etmiyeceğini sanıyorsa, hemen yukarıya bir ip uzatsın, sonra (kendini boğup) nefesini kessin de bir baksın, (baş vurduğu) hilesi öfkesini giderecek mi? 16 - Ve işte Biz onu (Kur'an'ı) böyle apaçık ayetler olarak indirdik. Çünkü Allah istediğine hidayet eder. Sonra da tehdit ayetleri başlıyor... Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi aklımın almadığı o dönemde millet hadi cahil - tehdit edilio--zorla kabul ettirilio bütün bunlar... yahu günümüzde herşey elinin altında...google die bişi var....kütüphaneler var....elinde kuran var... bu ayeti hiç mi okumuyorsunuz ? nasıl bu ayetteki çarpıklığı görmüyorsunuz ? kaynakçı gözlüğümü takıyorsunuz nedir ? bu durumu anlayabilmem olanak dışı yaw Link to post Sitelerde Paylaş
Huzursuz Yolcu 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi Hac 15'le ilgili yeri gelmişti Abdulaziz Bayındır'ın videosunu paylaşmıştım, yeri gelmişken tekrar paylaşayım, sabrı olan fikir sahibi olmak isteyen için, tekrar paylaşıyorum. Burada paylaşıldığı şekliyle ayeti açıklayanları gülünçlük derecesinde açıklamalr olarak görüp kendi açıklamasını yapmaya çalışıyor, yapabiliyor mu, izleyin başka bir gülünç açıklamayı daha doğrusu saçmalamayı görün. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi yaw...ben de adam gibi biaçıklama yapcak sandım...izledim durdum...işkence yaw....kısaca özetliyeyim : inanırlardan bir kimse sıkıntıya düşer de intihar ederse diye bu ayet gelmiş miş....yani allaha güvenmeyip de intihar ederse adam...etsin de görsün allah nasıl yardım etmiomuş muş intihar etmemek gerekiyormuş muş....?? hı ne ?? 14:00 kadar serettim olay buydu....katlanamadım daha fazla...izlemedim..... Link to post Sitelerde Paylaş
Huzursuz Yolcu 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi (düzenlendi) yaw...ben de adam gibi biaçıklama yapcak sandım...izledim durdum...işkence yaw....kısaca özetliyeyim : inanırlardan bir kimse sıkıntıya düşer de intihar ederse diye bu ayet gelmiş miş....yani allaha güvenmeyip de intihar ederse adam...etsin de görsün allah nasıl yardım etmiomuş muş intihar etmemek gerekiyormuş muş....?? hı ne ?? 14:00 kadar serettim olay buydu....katlanamadım daha fazla...izlemedim..... Ben dediğin gibi anlamadım, devamını da izleseydin keşke. Şöyle açıklıyor özetle, ''Bir Müslüman sıkıntıya düşerse Allah'tan başka şeylere sarılmasın(türbe,şeyh v.b.) ellerini açsın da dua etsin, yardım ediliyor mu edilmiyor mu baksın görsün.'' Sonra da diyor ki bakın Allah ayetleri biz böyle açıklayıcı ayetler olarak indirdik,işte biz böyle açıklarız diyor, gördünüz mü nasıl anlamlı, anlaşılır oldu şimdi diyerek kafasındaki uydurma, ayetle alakası kurulamayan çok farklı bir yorumu bu ayetin doğru yorumu olarak sunuyor.Kuran'ın manasında tahrif yapıldığını da bu ayetteki kafasına yatmayan yorumların çokça olmasına bağlayarak itiraf ediyor. Arkadaş gülünce de alay ediyor oluyorsun, bu adamlar ne dediğinin ne de yaptığının fakında. Şubat 20, 2014 tarihinde Huzursuz Yolcu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
adenium 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi boş işler profu adamdaki tipe bak hizaya gel. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Şubat 20, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2014 gönderildi Ben dediğin gibi anlamdı, devamını da izleseydin keşke. Şöyle açıklıyor özetle, ''Bir Müslüman sıkıntıya düşerse Allah'tan başka şeylere sarılmasın(türbe,şeyh v.b.) ellerini açsın da dua etsin, yardım ediliyor mu edilmiyor mu baksın görsün.'' Sonra da diyor ki bakın Allah ayetleri biz böyle açıklayıcı ayetler olarak indirdik,işte biz böyle açıklarız diyor, gördünüz mü nasıl anlamlı, anlaşılır oldu şimdi diyerek kafasındaki uydurma, ayetle alakası kurulamayan çok farklı bir yorumu bu ayetin doğru yorumu olarak sunuyor. Arkadaş gülünce de alay ediyor oluyorsun, bu adamlar ne dediğinin ne de yaptığının fakında. yaw işleri zaten bu bunların....anlaşılmayan bişi soruluyorsa sana....ve işin kötüsü sorulanı sen de bilmiyorsan ...durumu kurtarmak için lafları uzat da uzat...konuyu karıştır iyice....içinden çıkılmaz hale getir......sonrada gerine gerine.. nasıl? basitmiş demi ? diye sor ki.. kimse cesaret edip bu basit şeyi bir daha sorma cesaretini gösteremesin....çünkü bu basit şeyi tekrar soran adam hem aptal durumuna düşer...hem de dinden çıkar maazaallah.... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts