Jump to content

Cüveyriyye nasıl Muhammed'in hanımı oldu


Recommended Posts

Islam'dan once Arap tarihine yuzeysel olarak baktigimizda, Muhammed'in tesvik ettigi ve baslattigi savaslarin siddetinde hic bir savas olmadigini gorebiliyoruz. Arabistan yarimadasinda Islam oncesi savaslar genellikle kabileler arasindaki anlasmazliktan kaynaklaniyordu. Islam, Arabistan yarimadasina yayilmasi ile yalnizca buyuk savaslar degil, insanlarin diger masum insanlari inanc farkliligi yuzunden acimasizca oldurdugu soykirimlari ve teroru de beraberinde getirmisti.

Muhammed'in peygamberlik kariyerinin ilk basladigi zamanlarda, kendi memleketi ve dogup buyudugu sehir Mekke'de insanlar huzur ve baris icerisinde bir hayat suruyordu. Tam 13 sene gibi uzun bir zaman icerisinde sadece 70-80 civarinda kisiyi kendine inandirabiliyor ve bu kisilerin hepsi savasabilecek gucte degillerdi. Kuran'in ilk ayetlerindeki sevgi ve baris sozcuklerinin nedeni de zaten bundan kaynaklaniyordu. Muslumanlarin savasacak kuvvetleri yoktu. Muhammed'in Medine'ye gocmesi ve cahil Medine halkinin Muhammed'e inanmasi sonucu Muhammed gucleniyor, cogu issiz, gucsuz capulculari da yanina alip fakir Medine halkinin gecinebilmesi icin seyyar tuccarlarin kervanlarini yagmalamaya basliyordu.

Hicret'in 5. yildonumu muslumanlar icin cok onemli bir yildi. Muhammed'in emri ile muslumanlar Medine'de cok zengin ve cogu mal mulk sahibi kuyumcu olan bir yahudi kabilesi Banu Kaynuka'ya saldiriyor, uzum baglarina, mucevherlerine, evlerine el koyuyor ve Banu Kaynuka'yi yuzyillardir yasadiklari topraklardan kovuyor. Banu Kaynuka'yi Medine'den kovup mallarinada el koyduktan sonra Muhammed bu sefer gozunu diger bir yahudi kabilesi olan Bani Nadir'e ceviriyor. Muhammed yine ayni sekilde Bani Nadir kabile liderlerini oldurup, mallarina el koyduktan sonra geride kalan diger kabile bireylerini topraklarindan kovmustu. Hic bir baskinda Yahudi kabileler herhangi bir direnis gostermemislerdi. Her iki kabilede gafil avlanmis ve kendilerinden sayica ustun olan Muhammed'in haydutlarina teslim olmus, kaderlerine boyun egmislerdi.

Gucsuz, caresiz, direncsiz kendi hallerinde yasayan kabilelerden hayatlarini bagislama sureti ile kazanilan para, mal, mulk, mucevher, toprak ve bitmek tukenmek bilmeyen bir servet azmi ile Allah'in sozde elcisi kendine yeni bir kurban bulmakta gecikmiyor ve gozunu Medine disinda olan Bani el-Mustalik'e ceviriyor.

Islam dininin en guvenilir kaynaklarindan olan Buhari, Bani el-Mustalik'e yapilan baskini soyle dile getiriyor;

Ravi:Abdullah İbnu Avn

Hadis:Nafi` rahimehullah`a kıtalden önce (yapılan İslam`a) davet hakkında sormak üzere yazmıştım. Bana şöyle yazdı: "Bu İslam`ın evvelinde idi. Resulullah (sav) Beni Müstalik`e (önceden haber vermeden ani) baskın yaptı. Onlar (bu sırada) gafil haldeydi, hayvanları su kenarında sulanııyorlardı. Mukatillerini öldürdü, çocuklarını ve kadınlarını esir aldı. O gün Cüveyriye`yi de ele geçirmişti."

HadisNo:4264

Muhammed kendi dinini Musevi dinine cok yakin derecede sekillendirdiginde o'na inanan ilk insanlarin Yahudiler olacagini sanmisti. Malesef, Yahudiler Muhammed'e ve vaadlerine yuz ceviriyor ve boylelikle Muhammed hayalkirikligina ugruyordu. Muhammed bu yuzden dolayi yahudilere asiri derecede kin guduyor ve ici onlara karsi intikam hisleriyle alev alev yaniyordu. Muhammed yahudilere o kadar sinirlenmisti ki, kiblenin yonunu Kudus'ten Kabe'ye (o zaman kabe sadece bir puthane idi. Allah daha evinin beytullah yani kabe oldugunu aciklamamisti) ceviriyordu. Muhammed Yahudilere o kadar kin besliyordu ki, bu kini cogu ayet ve hadislerde gormek mumkun.

Maide 60. De ki: "Allah katında cezası bundan daha kötü olanları size haber vereyim mi? Onlar, Allah'ın lanetlediği ve gazabına uğrattığı, içlerinden maymunlar ve domuzlar çıkardığı kimseler ile şeytanlara tapan kimselerdir. İşte bunların yeri daha kötüdür ve onlar doğru yoldan daha çok sapmışlardır."

Ravi:İbnu Abbas

Hadis:Hz. Peygamber (sav)`ı Kabe`nin yanında otururken gördüm. Bir ara başını semaya kaldırarak güldü ve şunu söyledi: "Allah Yahudilere lanet etsin, Allah Yahudilere lanet etsin, Allah Yahudilere lanet etsin! Allah onlara (ölmüş hayvanların) iç yağını yasaklamıştı tutup bunu sattılar ve parasını yediler. Halbuki Allah bir millete bir şeyin yenmesini haram etti mi, onun parasını da haram etti demektir."

HadisNo:217

Ravi:Adiyy İbnu Hatim

Hadis:Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: (Fatiha`da geçen) el-mağdub aleyhim (Allah`ın gazabına uğrayanlar) Yahudilerdir, ed-dallin (sapıtanlar) da Hıristiyanlar`dır"

HadisNo:440

Medine'de yasayan Arap halki genelde okuma yazmasi olmayan, cahil ve gecimini yahudilerin sahip oldugu uzum baglarinda calisarak yahudilere hizmet ederek sagliyorlardi. Medine'de ki Araplar genelde Yemen'den goc etmis fakir kisilerdi. Medine'de yasayan Yahudiler ise 2000 yildir Medine'yi yurt etmis, Tuccarligin kitabini yazmis, hepsi mal mulk sahibi zengin kisilerdi. Fakat Muhammed'in kaba kuvvet stiline kolay lokma idiler. Cunku Muhammed'in arkasinda ki haydutlar cahil, mal ve mulke ac, Muhammed'in bir kelimesi ile evlerini yahudilerin basina yikabilecek cinstendi. Hele ki haydutlarin bu yagmalama sonunda zengin yahudi kizlarini cariye ve seks kolesi olarak alabilmesi istahlarini daha da arttiriyordu.

Ahzab suresinin 21. ayetinde soyle diyor;

21.Andolsun, Allah'ın Resülünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.

Muhammed'in Allah'i boylelikle Muhammed'in insanlar icin ornek bir kisi oldugunu soyluyor ve muminlerin her islerini o'nun yaptigi gibi yapmasini savunuyor.

Insanlarin malina mulkune kaba kuvvet ile el koyan, servet azmi icin zengin kabile liderlerini olduren, kadinlari ve cocuklari esir alan, insanlari binlerce yildir yasadiklari topraklardan kovan bir teroristi Allah nasil olur da ornek kisi olarak gosterebilir, bu da ayri bir konu.

Neyse biz kaldigimiz yerden, Bani el-Mustalik konusuna devam edelim...

Muhammed Bani el-Mustalik arasinda olan bitenleri ogrenmek icin Barida bin Hasib adinda bir kisiyi casuslukla gorevlendiriyor. Saldirinin uygun oldugu bir zamanda haydutlarini Bani el Mustalik'in uzerine saliyor. Saldirida 2000 deve ve 5000 kucukbas hayvan ile 600 kadar kisi esir olarak ele geciriliyor.

Saldirida ele gecirlen esirlerin arasinda sonradan Muhammed'in hanimi olan (asil adi Barra) Cuveyriye'de bulunuyordu. Muhammed'in yagmalama kanunlarina gore esirler savas galipleri arasinda paylasiliyordu. Cuveyriye'yi ele geciren sahis Tabit bin Kays'di. Cuveyriye zengin bir kabile liderinin kizi oldugu icin musluman haydut takimina esir olarak dusmek onu psikolojik olarak cok etkilemisti. Gururuna yediremiyordu. O yuzden kendisinin berat edilmesi icin yuklu para teklif ediyordu. Tabit, 9 akce altin karsiliginda Cuveyriye'yi serbest birakmakta anlasmisti. Cuveyriye zaten muslumanlar tarafindan oldurulen babasi ve ele gecirilen parasi olmadigi icin bu parayi bulamazdi. O yuzden orgut basi Muhammed'e yaklasip su sozleri soyledi;

"Ey Allah'in peygamberi Muhammed! Ben bu yorenin reisi El Haris bin Zarar'in kiziyim. Bize saldirmaniz sonucu Tabit bin Kays'e esir dustum ve benim siradan bir kisinin kizi olmadigim icin ondan beraatimi istedim. Lutfen bana merhamet et ve

bu rezillikten kurtar."

ve Muhammed'in onunde aglayan zavalli kadina cevabi;

"Senin fidyeni ben odeyeyim, gel benimle evlen"

O durumda caresiz kalmis Cuveyriye ister istemez teklifi kabul ediyor ve boylelikle Sallalahu Aleyhi ve sellem(!) kizin parasini Tabit'e oduyor ve Cuveyriye'yi tapulu mali olarak satin aliyor.

Ortada cok acik ve net olan bir sey var ki Muhammed Cuveyriye'ye acidigindan degil, yatagina atmak icin Tabit'den satin almistir. Acima hissi olan bir kisi ASLA VE ASLA insanlari esir olarak yasatmak istemez, esareti kokten bitirirdi. esir tuccarligi Muhammed zamaninda aksine tavan yapmis, baskinlar sonucu ele gecirilen cariyeler ve kucuk yastaki cocuklarla muslumanlara zenginlik katmisti. Ayrica bir erkegin bir kadini hic tanimadan, kisiligini hic ogrenmeden evlenmek istemesi olayin en buyuk kanitidir.

Muslumanlar bu konuda hep savunma durumundadirlar. Muhammed'in hanimlari hep kocasi olmus dul kadinlardir derler. Fakat unuttuklari ve goz ardi ettikleri bir gercek vardir ki, o kadinlarin dul kalmasinin nedeni zaten Muhammed'in kocalarini oldurdugu ya da oldurttugu icindir. Cuveyriye'nin Muhammed'in evlenme teklifini kabul etmemesi icin aptal olmasi gerekir. Siradan bir hadutun eline dusmustur ve Muhammed'e muhtac kalmistir. Muhammed'de firstattan istifade ederek 20 yasinda olan, guzel, genc ve kendisinden 35-40 yas kucuk olan bir bayani yataga atmistir.

Isin enteresan tarafi ise Cuveyriye'nin asil ismi Barra, yani Turkce anlami "Dindar, dinine bagli kisi" oldugu icin yaptiklarindan dolayi kendinde bir kotuluk ve hata hissetmis ve ismini Cuveyriye olarak degistirmis. Muhammed'in diger hanimi olan Zeyneb'in de gercek ismi Barra'dir.

Muslumanlar Cuveyriye icin Muhammed'le evlendikten sonra islam'a en bagli kisilerden biri oldugunu savunurlar. Muhammed evden cikarken Cuveyriye'yi ibadet ederken gorur, eve gelincede ayni sekilde Cuveyriye'yi ibadet ederken gorurmus.

Muhammed Buhari'nin anlattigina gore Cuveyriye'ye bir gun soyle buyurmus;

Ravi:Cüveyriyye

Hadis:Anlattığına göre, "Resulullah (sav) efendimiz bir gün sabah namazını kılınca, daha kendisi namazgahında iken, erkenden yanından çıkmış, gitmiş, kuşluktan sonra Cüveyriyye (aynı yerinde zikrederek) otururken geri gelmiş ve: "Bırakıp gittiğim halde duruyorsun (hiç yerinden kımıldamadın galiba?)" diye sormuştur. "Evet" cevabı üzerine şunu söylemiştir: "Ben senden ayrıldıktan sonra dört kelime(lik bir dua)yı üç kere okudum. Eğer bunlardan hasıl olan sevab tartılacak olsa, senin burada sabahtan beri okuduğun duaların sevabının ağırlığına denk olur. O dua şudur: "Sübhanallahi ve bihamdihi adede halkihi ve rıda nefsihi ve zinete arşihi ve midade kelimatihi. (Allah`ı mahlukatı sayısınca, nefsinin rızasınca, arşının ağırlığınca, kelimelerinin adedince tesbih (noksanlıklardan tenzih) ederim."

HadisNo:1893

ustteki hadisi okuduktan sonra kendimize sormamiz lazim;

Muslumanlar bu formul dururken neden gunde 5 vakit namaz kilarak zamanlarini harcarlar?

Cogu insanin dusundugunun aksine, Muhammed'in asil emeli insanlara din ogretmek degil, guc, kudret, servet ve para azmi idi. Senelerce itilip kakilmis bir coban olmanin verdigi ezikligin disa vurusu, kisiler tarafindan korkulan, saygi goren bir kisi olmakti. Din Muhammed tarafindan insanlarin ona kolayca itaat etmesi icin kullanilan bir aractan baska hic birsey degildi. Cogu zaman karsi tarafin islam'i kabul etmemesi muhammed'e gore daha karli idi. Insanlarin herseyine el konuluyor, kadinlar cariye, cocuk cocuk esir olarak aliniyor ve gucune guc katiyordu. Bu yuzden Bani el-mustalik hic bir zaman uyarilmamis ve Buhari'nin de bize anlattigi gibi gafil avlanmisti.

Muslumanlar bu yontemleri Muhammed oldukten sonra da sunnet olarak devam ettirmistir.

Muslumanlar bir sehri ele gecirdiklerinde onlara karsi koyabilecek erkekleri oldurur, mallarini yagmalar, kadinlari ve cocuklari esir olarak alirlar ve ardindan kisileri gaddarca musluman yapma yollarina basvururlardi. Tipki Kuteybe'nin Orta Asya'da ki atalarimiz Turkler'e uyguladigi yontemlerde oldugu gibi. Bu yontemler Kuteybe gibi yuzlerce musluman gaddar ordu komutanlarina basbuglari Muhammed'den kalma sunnetlerdir. "Ya musluman olur serefe erersiniz, ya da agir cizye oder, aclik rezillik icinde bir hayat surersiniz!"

Sexy Huri

Link to post
Sitelerde Paylaş
Saldirida ele gecirlen esirlerin arasinda sonradan Muhammed'in hanimi olan (asil adi Barra) Cuveyriye'de bulunuyordu. Muhammed'in yagmalama kanunlarina gore esirler savas galipleri arasinda paylasiliyordu. Cuveyriye'yi ele geciren sahis Tabit bin Kays'di. Cuveyriye zengin bir kabile liderinin kizi oldugu icin musluman haydut takimina esir olarak dusmek onu psikolojik olarak cok etkilemisti. Gururuna yediremiyordu. O yuzden kendisinin berat edilmesi icin yuklu para teklif ediyordu. Tabit, 9 akce altin karsiliginda Cuveyriye'yi serbest birakmakta anlasmisti. Cuveyriye zaten muslumanlar tarafindan oldurulen babasi ve ele gecirilen parasi olmadigi icin bu parayi bulamazdi. O yuzden orgut basi Muhammed'e yaklasip su sozleri soyledi;

"Ey Allah'in peygamberi Muhammed! Ben bu yorenin reisi El Haris bin Zarar'in kiziyim. Bize saldirmaniz sonucu Tabit bin Kays'e esir dustum ve benim siradan bir kisinin kizi olmadigim icin ondan beraatimi istedim. Lutfen bana merhamet et ve

bu rezillikten kurtar."

ve Muhammed'in onunde aglayan zavalli kadina cevabi;

"Senin fidyeni ben odeyeyim, gel benimle evlen"

O durumda caresiz kalmis Cuveyriye ister istemez teklifi kabul ediyor ve boylelikle Sallalahu Aleyhi ve sellem(!) kizin parasini Tabit'e oduyor ve Cuveyriye'yi tapulu mali olarak satin aliyor.

Sexy Huri

neden senin fidyeni ben ödeyemem diyor?parasımı yok yoksa dinen mi yasak?yoksa canımı istemiyor? müslümanların herhangibir açıklaması varmı?çok ilgimi çekti

tarihinde jodie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
neden senin fidyeni ben ödeyemem diyor?parasımı yok yoksa dinen mi yasak?yoksa canımı istemiyor? müslümanların herhangibir açıklaması varmı?çok ilgimi çekti

odeyemem demiyor. "ode-ye-yim" diyor

yani satin aliyor cuveyriye'yi bir mal gibi.

tarihinde Sexy Huri tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

sevgili sexy huri yazdıklarına aynen katılıyorum zaten yahudileri kendi yalanına ikna edemediği için kuranın 3 te 1 i onlara duyduğu kini anlatıyor(allaha bak allaha yaratığı milleti lanetleyip duruyor) . zaten para ve güç delisi olmasa sırf zengin diye 25 yaşındayken40 küsür yaşındaki kadının 4. kocası olmayı kabul etmez. hatice ile evlenip para ve güce sahip oluyor ondan sonra kurnazca planına başlıyor.

tarihinde hto tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yahudilerin lanetlenmesi kendilerine bir peygamber gönderileceği önceden haber verilmiş olmasına rağmen sırf kıskançlıklarından dolayı peygamberi yalanlamalarından dolayıdır.. ayrıca hadis diye uydurulan deli saçmalarıda dinin kaynağı değildir.. hadis dediğiniz ıvır zıvır sırf peygambere iftira atmak ve islamı karalamak adına peygamberin ölümünden yıllar sonra uydurulmuştur.. peygamberin cinsel hayatıyla uğraşacağınıza aynı eforu islamın özünü kavramaya çalışmak adına harcasaydınız olayı kavrayabilirdiniz.. peygamberde senin benim gibi bir insan olduğuna göre onunda bir cinsel yaşamı vardı elbette ve buda kimseyi ilgilendirmezdi sanırım.. dahası peygamberin çok eşliliği araplarda ilk defa peygamber tarafından başlatılmış bir uygulamada değildir.. ne yapsaydı yani milletin 100 tane karısı ve kölesi varken bir çırpıda köleliği ve çok eşliliği yasakladım mı deseydi..

Link to post
Sitelerde Paylaş
peygamberde senin benim gibi bir insan olduğuna göre onunda bir cinsel yaşamı vardı elbette ve buda kimseyi ilgilendirmezdi sanırım.. dahası peygamberin çok eşliliği araplarda ilk defa peygamber tarafından başlatılmış bir uygulamada değildir.. ne yapsaydı yani milletin 100 tane karısı ve kölesi varken bir çırpıda köleliği ve çok eşliliği yasakladım mı deseydi..

İşte gerçek bir dansözlük örneği

Peygamberin uçkur davalarına kılıf arıyanları hep ruhlarında tuhaf bir pezevenklik barındıran insanlara benzetiyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Eğer kaldırsaydı, işte o zaman İslam gerçek bir devrim olurdu.. Ama kaldırmadı.. Çünkü o dönem köleci ekonomik sistem mevcuttur. Bir işçi sınıfı falan yoktur. Özgür olanlar içinde fakirler (tapınırlarsa cennetle ödüllendirilip avutulanlar) ve zenginler (tapınanlara cennet adı ile vaadedilen hayatı yaşayanlar) dışında başka bir sınıf yoktur.. Bunların dışında da iş gücünü karşılayan köleler vardır. Köle sahipleri ücertli işçi yerine kölelerini kullanmaktadırlar. Dönemin ekonmik sistemi budur.. Köleciliği kaldırarak bu sistemi değiştirmeye değil Muhammed'in, şahsen tepeden inse Allah'ın gücü bile yetmez.. O nedenle Muhammed efendi uydurduğu dinde köleciliği kaldırmaya teşebbüs dahi etmemiştir..

kaldıramazdı çünkü bütün sistem bunun üzerine kuruluydu.. nasıl şuanda birileri çıkıp borsayı kapattım bankacılığıda yasakladım diyemezse peygamberde o zama köleliği kaldıramazdı.. köleliği islamiyet getirmedi sadece mevcut uygulamayı zamana yayarak değiştirdi...

Link to post
Sitelerde Paylaş
ne yapsaydı yani milletin 100 tane karısı ve kölesi varken bir çırpıda köleliği ve çok eşliliği yasakladım mı deseydi..

bak sen kendi ağzınla söylüyorsun öylemi deseydi.arkasında gerçekten idda ettiği gibi allah gücü olsaydı herşeyi diyebilirdi.allahın isteğine karşı kimin gücü yetebilirdi?ama naçizene kendi sözleriyle ancak bu kadarını diyebildi

Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte gerçek bir dansözlük örneği

Peygamberin uçkur davalarına kılıf arıyanları hep ruhlarında tuhaf bir pezevenklik barındıran insanlara benzetiyorum..

sana cevap yazmıyorum çünkü seviyeyi iyice düşürdün.. ateistte olsa yahudide olsa insan insandır benim gözümde ama seviyesiz olursa söyleyecek bişey bulamıyorum malesef.. sevgiyle kal

Link to post
Sitelerde Paylaş
bak sen kendi ağzınla söylüyorsun öylemi deseydi.arkasında gerçekten idda ettiği gibi allah gücü olsaydı herşeyi diyebilirdi.allahın isteğine karşı kimin gücü yetebilirdi?ama naçizene kendi sözleriyle ancak bu kadarını diyebildi

peygamber sadece elçidir onun sözü Allah'ın sözüdür.. peygamber kendi inisiyatifiyle kanun koyamaz.. deseydi yapsaydı vb derken gönderme Allah'a dır..

Link to post
Sitelerde Paylaş
peygamber sadece elçidir onun sözü Allah'ın sözüdür.. peygamber kendi inisiyatifiyle kanun koyamaz.. deseydi yapsaydı vb derken gönderme Allah'a dır..

alahın herşeye gücü yetmiyor demekki.insan gibi

Link to post
Sitelerde Paylaş
peygamberde senin benim gibi bir insan olduğuna göre onunda bir cinsel yaşamı vardı elbette ve buda kimseyi ilgilendirmezdi sanırım.
Kardesim biz de onu soyluyoruz ya iste. Adamin cinsel yasamindan bize ne? Bugun en basit insan bile yatak meselelerini kimseye anlatmazken, sozde ahlak timsali olan Muhammed´in hangi gece hangi karisiyla yatabilecegini milyonlarca insan okuyor.

Allah denilen Arap Tanrisi ve garson gibi zirt pirt gonderdigi Cebrail gelip, ''Muhammed, istedigin gece istedigin karinla sevisebilirsin, karilarindan itiraz eden olursa, gonderdigimiz ayeti gozune sok'' gibilerinden bir ayet getirirken ve Muhammed´in yatak maceralarini milyonlarca insan okumak durumunda kalirken, sen kalkmis cinsel hayati kimseyi ilgilendirmez diyorsun hem de hala Muslumanken....

tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
yahudilerin lanetlenmesi kendilerine bir peygamber gönderileceği önceden haber verilmiş olmasına rağmen sırf kıskançlıklarından dolayı peygamberi yalanlamalarından dolayıdır.. ayrıca hadis diye uydurulan deli saçmalarıda dinin kaynağı değildir..

Başkalarını hadislere inanmakla suçluyorsun ama kendin hadisler kadar bile dayanağı olmayan asılsız bir söylentiye inanmakta beis görmüyorsun.. Nerede nasıl haber verilmiş yahudilere Muhammed'in peygamber olarak gönderileceği?! Bunu öne sürerken dayanağın nedir? Kaynak lütfen!

Link to post
Sitelerde Paylaş
sana cevap yazmıyorum çünkü seviyeyi iyice düşürdün.. ateistte olsa yahudide olsa insan insandır benim gözümde ama seviyesiz olursa söyleyecek bişey bulamıyorum malesef.. sevgiyle kal

Sadece tıkandın.. Gelip suçlamalarda bulundun, iddalarını ispatlayamadın,, şarlatanlığını kabul ettin..

Bak, söylediğin lafları topla bir cümle etmiyor..

Bilgi namına ne verdin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahudiler lanetlendiyse aşağıdaki ayetler ne gavurbey?

2/62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan,Sabiılerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır.Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar.

5/69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sabiiler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar.

Hiçte lanetlenmişe benzemiyorlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sadece tıkandın.. Gelip suçlamalarda bulundun, iddalarını ispatlayamadın,, şarlatanlığını kabul ettin..

Bak, söylediğin lafları topla bir cümle etmiyor..

Bilgi namına ne verdin?

sen gerçekten özürlüsün yaa ben buraya bilgi vermeye yada almaya gelmedim benim bilgim bana yeter.. sen cehaletine kılıf arıyorsun sadece.. bilgiye ihtiyacın varsa bi ton kaynak var buraya sadece fikirlerimi yazıyorum ben..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...