Jump to content

Recep tayyip ses kaydı


Recommended Posts

Amerika Birleşik Devletleri'nde laboratuarda kriminal ses kayıt analizleri yapan ses alanında uzman isimler Catalin Grigoras ve Jeff M. Smith'in youtube'a ‘Basçalan Erdogan'in Yalanlarinin ve Yolsuzluklarinin Kaydi.mp4' başlığı ile yüklenmiş olan ses kaydının analizini yaptı.

27 Şubat 2014 tarihinde laboratuar tarafından verilen ses kaydıyla ilgili raporda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşması ile ilgili çok çarpıcı tespitler yer aldı.

Colorado Üniversitesi'nde de öğretim görevlisi olarak ders veren Phd. Catalin Grigoras ve Ms. Jeff M. Smith raporu tamamen uluslararası adli ses kayıt usullerine göre çıkardı.

Catalin Grigoras, Colorado Üniversitesi'nde Ulusal Adli Medya Merkezi'nde direktör olarak da görev yapıyor. Jeff M. Smith'de aynı departmanda direktör yardımcısı olarak çalışıyor.

SES KAYDI İLE İLGİLİ RAPORUN ORİJİNALİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Catalin Grigoras ve Jeff M. Smith'in ses kaydı ile ilgili yaptıkları analiz sonuçlarından çok çarpıcı tespitler:

- Rapor uluslararası adli ses kayıt usullerine göre hazırlanmıştır.

- Youtube'da yayınlanan söz konusu ses kaydının orjinal olmadığı tespit edilmiştir.

- Ses kaydı üzerindeki montaj işlemleri ancak orijinal veya klon bir kayıt üzerinde incelemeyapılırsa tespit edilebilir.

- Elde ettiğimiz grafiklerde 2 kişi arasında geçtiği tahmin edilen 5 farklı görüşmenin olduğu ancak bunun montajlanarak tek bir kayıt haline getirildiği anlaşılmıştır.

- Ses kaydı üzerindeki işlemlerin tespit edilememesi için kaydın ses kalitesinin en az 4 kez düşürülerek maskelendiği bu şekilde her türlü kesme, kopyalama ve ekleme izlerinin kaybedildiği ve maskelendiği belirlenmiştir.

Yapılan bu ilk tespitler neticesinde; bu kayıt üzerinden, ses kaydının hangi dakikalarında kesme, yapıstırma, dublaj ve/veya montaj işlemlerinin yapıldığının teknik olarak belirlemenin mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

- Bu ses kaydının üzerinde yapılan maskeleme işleminden dolayı teknik olarak "bu görüşme gerçektir ya da montajdır" demek bilimselliğe aykırıdır. (Burası uzmanların raporundaki en çarpıcı yer olarak dikkat çekiyor)

- Grafiklerde, bu tek parça hale getirilen ses kaydında Diyalog 2 ve Diyalog 4 de (REC2 ve REC4 de) aynen bir kayıttan diğer kayıda geçerken oluşabilecek ses boşluğu ve ses patlaması olduğu tespit edilmiştir. Bu izlerin de mavi noktalar ile marke edildiği açık birşekilde anlaşılmaktadır.

PEKİ BU ADLİ SES KAYIT ANALİZİNİ YAPAN İSİMLER KİM?

Phd. Catalin Grigoras

Adli dijital kayıt kimlik doğrulaması, dijital sinyal işleme, ses ve görüntü analizi, otomatik konuşma tanımlayıcısı, yapmış olduğu dijital sinyal işleme araştırmaları, ses, görüntü ve dijital kimlik doğrulamaları üzerinedir.

Adli Bilimler Enstitüleri Avrupa Ağı Başkanlığı yaptı. 2007-2009 yılları arasında Adli Konuşma ve Ses Analizleri Çalışma Grubu'nda yer aldı. Ses Mühendisleri Topluluğu'nda (AES) ve IAFPA teknik heyeti üyesidir.

ENF analisi ve adli kimlik tanımlamaları ile ilgili 2009 yılında pek çok makale kaleme aldı. Adli Bilimler Ansiklopedisi'nin 2013 yılında basılan ikinci baskısının iki bölümünü yazdı.

Ms. Jeff M. Smith de Phd. Catalin Grigoras ile birlikte araştırma çalışmalarında yer alarak dijital ve adli kayıtlar üzerine araştırmalar gerçekleştirdi. Ses Mühendisleri Topluluğu (AES) üyesi olan Smith, Teknik Komite Bölüm Başkanı'dır. Amerika Adli Bilimler Akademisi (AAFS) ve Uluslararası IAI üyesidir.

Dijital Kanıtlar Bilimsel Çalışma Grubu'nun üyesi olarak (SWGDE) üyesi olarak bir çok hukuki davaya bilirkişilik yaptı. Bir çok makale ve sunumunun yanı sıra Phd. Catalin Grigoras ile Adli Bilimler Ansiklopedisi'nin 2013 yılında basılan ikinci baskısının iki bölümünü yazdı.

İŞTE O RAPORUN ORİJİNAL HALİ:

fmsreport_mb_publicrelease_1jpg_h867.jpg

fmsreport_mb_publicrelease_2jpg_h201.jpg

fmsreport_mb_publicrelease_3jpg_h154.jpg

fmsreport_mb_publicrelease_4jpg_h665.jpg

fmsreport_mb_publicrelease_5_2jpg_h27.jpg

fmsreport_mb_publicrelease_6jpg_h256.jpg

fmsreport_mb_publicrelease_7jpg_h491.jpg

Grafiklere baktınızmı bilmiyorum ancak ilk konuşma 200 saniye civarında yani 3.5 dakika gibi

2. konuşma 100 saniye gibi

3. konuşma 70-80 saniye vs....

bunlar ses kayıtları arasındaki geçişleri montaj diye raporlamışlar :D

bu basit aldatma yöntemi bir çok zaman kullanılır

örneğin adam sahte balı için sadece şişeleme izni alır (bal yerine katran da olsa şişeleme izni alabilir)

sonrada tv de çıkıp bilmemne onaylı, şişeleme izni üzerindeki amblemde görülüyor...

tarihinde BabyKnight tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 9 months later...

Deniz Baykal'ın kaseti montaj değil, MHP'lilerin kasetleri montaj değil ama bu Ak dallmalarınki montaj. Aptallığın dibindesiniz. Normal koşullarda, organ yedek parça deposu olarak kullanılmanız gerekir. Bu zeka seviyesindeki bir canlıyı insan kategorisinde göremeyiz.

Adam geçen ağzıyla söyledi, bize kriptolu telefon verdiler, sonra onu dinlediler diyor. Ağzıyla itiraf ediyor ya. Daha konuşacak, tartışacak bir konu mu var? Gerizekalılar!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...