Jump to content

Dizi-Film-Animelerden Replikler ve Kitaplardan altı çizilesi yerler


Recommended Posts

Bu başlık altında dizi-filmlerden güzel replikleri paylaşalım. Açılışı ben yapayım :

İnsanlara bir şeyler verdiğiniz sürece onları kontrol altında tutabilirsiniz. Bir insanın her şeyini alırsanız, artık onu kontrol edemezsiniz. (Cloud Atlas Filmi)

Özgürlük... Medeniyetimizin budala şarkısı... Sadece ondan mahrum kalanların, anlamı hakkında fikir sahibi olduğu bir kavram ( Cloud Atlas Filmi)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Işığın vurduğu her yerde gölge de oluşur. Kazananların olduğu bir düzen varolduğu müddetçe aynı şekilde kaybedenler de var olmaya devam edecekler. Bencilce barışı koruma arzuları savaşlara temel olmakta. Sevilenleri koruma arzusu sonucunda da nefret doğuyor. Tüm bunlar birbirine bağlı ayrılmaz ikilikler. (Tobi -Naruto Shippuden)

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Kendini geliştirmek bir mastürbasyondur." Fight Club

Sevgili kafabeyin affınıza sığınarak şunu sormak istiyorum Sevgili Bir e ben fightclup u izledim ama hiç bir şey anlamadım siz anlayabildiniz mi
Link to post
Sitelerde Paylaş

(Ülkenin televizyon yayınını keser ve yayına kendi girer. ) Eminim şu anda telefona emirler yağdırıyorlardır. Ve birazdan silahlı adamlar buraya doğru yola çıkar. Neden? Çünkü konuşmak yerine cop kullanılsa da kelimeler hiçbir zaman gücünü kaybetmez. (V/ V for Vendetta)

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat, birgün aydınlıkta işitilecek ve gizli mekanlarda öğrendiğiniz bir inancı, bir gün çatılardan haykıracaksınız."

antideccal kaynak belirtmemiş. Ama büyük ihtimalle Ashabı-Kehf filminde Maximillianus söylüyordu :) .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Papaz yerde yatan adama tüfeğini doğrultmuş;

Yede Yatan: "Bana merhamet göster peder!"

Peder: "Tanrı merhamet gösterir! Ben Değil!

Güüümm!

The Machete

tarihinde MaskedVigilante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

“İstihbarat testosteron yüklü bir yiğitlik öyküsü değildir. O çok daha açık bir şekilde yürütülen, çoğunlukla sıradan bir bilgi toplama, okuyup kararlaştırma, yorumlama, değerlendirme ve bilgiye ihtiyaç duyan karar mercilerine onu aktarma işidir. (...) Ancak soğuk savaş tarihinin de gösterdiği üzere, istihbarat açısından asıl mesele bilginin toplanması değil, yorumlanmasıdır.”

(Kukla Ustaları Kitabı/ John Hughes-Wilson)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Filmin hangi kısmını anlamadın?

Mesajı derken, filmin vermek istediği mesajı kastetmiştim :)

fightclup u izledim adamın evi havaya uçuyor sonra uçakta tanıştığı kişiyeyle konuşup unun evinde kalıyor Şimdi anlamadığım yerlere gelelim

--İki kişi dövüşürken onları izleyenler daha sonra o iki kişi gibi dövüşmeye başlıyorlar bunun mantığı nedir niye dövüşüyorlar?

--Bred Pit insanları nasıl bu kadar kolayca örgütleyebiliyor?

--Filmin sonunda binaları havaya uçurarak neyi amaçlıyorlar?

--Bide daha Bred Pit değilde öbür adamın kafası karışıyor ve aslında hiç öyle birisiyle tanışmadığını düşünüyor bazı sahnelerde karşısında biri varmış gibi kavga ediyor bu ne anlama geliyor? Bunları cevaplamak zorunda değilsiniz sadece anladıysanız filmi benim anlamam için cevaplarsınız teşekkür ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...