Jump to content

Kur'an'da Yaratılış Komedisi


Recommended Posts

  • İleti 192
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Anlaşılan o ki; cin ile toniği birleştirince de Cintonik yani Şeytan meydana gelmiş...

yok ustadım şeytan toniği çıkmadan önce vardı. :) bir bakıma görevi cin ile toniği ayırmak :)

Daha iki günde veya aşamada enerji alemi yaratıldığında var edilmişti. görevi insanları saptırmak çok ayırmaktır. zaten böyle bir görev kendine verilince çok sevinmiştir. çünkü o kendine verilen görevin önemini anlamıştır. onun içinde görevini çanla başla yerine getirmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İtirazım var... :)

Tanrı, Adem ve şeytan üçlüsü ve de dördüncüsü Havva daha dünkü çocuklar. Başrolde Adem var, diğerleri O'nun sayesinde varlar

Bitkiler ve dolayısıyla üzüm, hurma gibi meyveler çok ama çok daha öncelerden vardılar. Bu meyveler, dallarında mayalanıyor, bunları yiyen hayvanlar da kafayı buluyorlardı ama Adem gibi saçmalamıyorlardı.

Ademe kadar sorun yoktu. Bildiğimiz tüm masallar O'nunla başladı. Kafayı çekip çekip hayaller kuruyor, uykularında "Aç tavuk misali" tatlı mı tatlı, bazen de kabuslu rüyalar görüyordu.

Kendisinden bile şüphe etmeye başlamıştı. Hayal miydi, rüya mı, gerçek mi? Çimdikleyip kendisine getirecek bir Adem daha yoktu ki, bu ayırımı yapabilsin.

Zavallı Adem! Uçsuz bucaksız cennette, ekmek elden su gölden ye, iç ..? devamı yok, iş yok, güç yok, at yok, avrat yok, doğum yok, ölüm yok. Adeta, sonsuz yanlızlığa hüküm giymiş ağır cezalık bir mahkum gibidir. Kafa çekmesin de ne yapsın, ayık kafayla çekilir mi bu hayat?

Bir gün unutulmaz bir rüya görür Adem. Rüyasına, görünürde kendisinden az farkla (bir kaç girinti-çıkıntı dışında) kendisine benzeyen, Havva adlı güzeller güzel, işveli, cilveli, anlı şanlı, baştan çıkarıcı, günaha sokucu, hafif meşrepli ilk hatun girer ve saf Adem'e, cennetten kovulacak kadar günah işletir. Ki zaten Adem'in de canına minnet...

Adem hiç uyanmak istememktedir bu rüyadan. Ama şeytan boş durur mu? O da rüyaya girer, "Adem Efendi bu kadar mayıştığın yeter. Dua et ki, rüyanın sonunu bekledim. Yoksa, en zevkli, en heyecanlı yerinde uyandırır, tüm heveslerini kursağında bırakır, rüyanı kabusa çevirirdim." der ve mızrağıyla Adem'in böğrüne şeytanca dürtüverir.

Adem neye uğradığına şaşırarak uyanırken "Lan şerefsiz! Böyle sonun ve senin kabustan ne far

kınız" var, dedikten sonra, okkalı küfürler savurmaya devam ederken kendi kendine konuştuğunun farkına varır ve gördüklerinin bir rüya olduğunu da anlar.

Böylece, Adem, biri başının tatlı belası "Havva", diğeri püsküllü belası "Şeytan" ile rüyasında tanışmıştır.

Ama ne tanışma... Adem, Havvayı hiç unutamamaktadır. Gündüz hayalinde, gece rüyasındadır Havva. Bi de, lanet olası şu şeytan olmasa... Ne yüzünü görmek, ne de adını anmak istiyor ama "Şerefsiz" her yerden çıkıyor, işin içine ediyor.

Bu hikaye uzun, burada bitmez, daha tanrının yaratılması var ama kısa kesmekte de fayda var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok heyecanlanacaktım konuyu görünce “Komik bir şey var sa şayet beraber güleriz” diyesim geldi ancak gülmenin çaresizlikten de kaynaklabileceği ruhsal hastalıklarda görülebileceği ve somut araştırmalar ile “düşünmeyi sonlandırdığı”,”hala araştırıldığı” yerli ve yabancı bilimsel makalelerde yer almıştır okuyanlar bilir zanlarda bulunan kişiler kendilerini geliştiremezler. O yüzden şimdilik sizden biraz ciddiyet rica ediyorum düşünce özgürlüğü adına. Siz de kendinizin haklı olduğu bir düşünceyi yayabilmek adına çaba sarf etmişsiniz kimin için amel ettiğinizi tanımlamasanız da size yayınlamış olduğunuz video’daki ayetlerin doğru çeviri edilmediğini belirtmek istiyorum. Kur’an-ı Kerim Arapça bir metindir. Yanlış olarak çevirisi yapılmış bazı metinler var. Sizler için doğru olan çeviriyi belirteceğim, bunu pek çok kişi fark etmeyebiliyor ben bu konuda araştırmacı birisi olduğumdan Yüce Allah’ın izni ile karşılıklı görüşmüş oluruz.

Videoda gördüğüm hatalı çevirisi yapılmış ayetlerin listesi aşağıdaki gibidir.

Taha 55: “Sizi yerden (topraktan)”

Yanlış çeviri edilmiştir.

“Sizi ondan” diyor.

İnsan 28:

Yanlış çeviri edilmiş paylaşılmış doğru çeviri;

Onları Biz yarattık. Ve bağlarını Biz kuvvetlendirdik. Ve dilediğimiz zaman onları emsalleri ile değiştiririz.

Secde 7:

Cümle kurma sisteminde belirten sıfatın kelime sonunda kullanıldığını gördüm bu yanlıştır buna ek olarak ayetin devamı da yanlış çeviri edilmiş. Doğrusu;

Ki O, herşeyin yaratılışını en güzel yapan ve insanı yaratmaya, ilk defa tînden (nemli topraktan) başlayandır.

30) Rûm 20:

Yanlış çeviri doğrusu;

Ve O'nun âyetlerinden (mucizelerinden)dir ki, sizi topraktan yarattı. Sonra siz, beşer (insan) haline gelince (çoğalıp yeryüzünde) yayılırsınız.

53) Necm 45: Bu ayette de sıfat , kelimenin sonuna götürülerek anlam bozulması olmuş.

53) Necm 46: Bu ayette çeviri esnasında yanlış kelime seçilmiş ve gerçekte olan durumla karşılaştırıldığında uyum gizlenmiştir.

..

Diğer inanmadığınız ayetler’e doğrudan inanmayabilirsiniz ancak Kur’an-ı Kerim’in tümünü okuyup fayda, zarar analizini yaptığınızda sonuçları daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

ANALİZE BAŞLAYALIM VİDEODAKİ SIRA İLE YAZILI OLARAK GİDİYORUM İSTEYEN OKUYABİLİR:

7) A’raf 11.ayeti

"Ve andolsun ki; sizi Biz yarattık. Sonra size suret (şekil) verdik. Sonra meleklere: “Âdem (A.S)'a secde edin.” dedik. İblis hariç, secde ettiler. O, secde edenlerden olmadı."

Yüce Allah bizim bilmediğimiz bir olayı bize aktarmıştır, iblis secde etmedi diyor. Elbette düşünülecek bu bilgi sonra. Biz şuan öğrenmiş bulunduk böyle bir şey var. Ve ayetin devamında ise iblis secde etmediği insanları da kendi günahına ortak etmek için girişimlerde bulunmak üzere Yüce Allah’tan vakit DİLEYECEKTİR okursak göreceğiz.

15) Hicr 26.ayeti

"Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık."

Daha sonraki ayette insanı topraktan yarattığını söylüyor şimdi biz yeterince bilgi sahibi olmadığımız ve düşünemediğimiz için bu konuda, bu yanlış bir bilgi gibi gelebilir ama sabırlı olup bu bilgi ile okumaya devam etmek mesajı anlamamıza yardımcı olacaktır kısaca burada anlatınlan İLK insandır siz değil, mantık üretmek gerek. Siz toprak mısınız? Yüce Allah bize mesaj verirken bu ayette “biz” diyerek çünkü Yüce Allah ve melekleri vardır ve melekler ile ilgili bilgileri ayetlerde görebilir, dişilere melek denilmemesi uyarısında bulunuyor Yüce Allah bu derece ön görü var. Yüce Allah diliyor ve oluyor şekillenerek ve bizlere ayetlerini böyle açıklıyor. Konuya dönelim..

20) Taha 55.ayeti

"Sizi, ondan yarattık. Ve sizi, oraya (geri) döndüreceğiz. Ve sizi, oradan bir kere daha çıkaracağız."

Daha sonra Taha 55 ayeti geliyor söz konusu video da, ki onu yukarıda yazdım yanlış çeviri olduğunu. Doğrusu sizi ondan der. O ne dersek düşünüp mantıklı olan cevabı, Kur’an-ı Kerim’in içerisindeki bilgilerden bulabilmemiz gerekir, okumamız zaten emirdir. Her şeyin bir mantığı var. Ve dikkat ettiyseniz anlamak için bir şekilde yine okuyup bu şekilde size verilen bilgiyi tamamlamanız gerekiyor, seçim hakkınız elbette var ve seçebileceğiniz tüm seçenekler kitapta yer alıyor. Kısacası okumak bir emir olduğuna, okunmadan anlaşılmayacağına göre sizler bu emire boyun eğmelisiniz anlamak istiyorsanız eğer çünkü melekler de bozgunculuk yapacak insana başta mantık getirememiş fakat Yüce Allah’ın emirlerini dinlemiştirler bu da bizim için bir ibrettir.

23) Mü’minûn 12.ayeti

"Andolsun, biz insanı, çamurdan bir özden yarattık."

Ve tekrar bize insanın nasıl yaratıldığını söylüyor. Mantığınızı kullanın sperm ile üremek, insanın eşi var edildikten sonra üreme sistemi olarak yola koyulmuştur. Melekler dünyaya inemez, Yüce Allah ta evlat edinmez diyen Kur’an-ı Kerim ilk insan çamurdan yaratıldı dediğinde mi düşünmeden şaşırıyorsunuz. Bir başlangıç vardı ve o bize açıklanıyor. Bence sizler bazı insanlara göre daha çok sorguluyorsunuz fakat yeterince bilginiz olmadığı daha doğrusu okumadığınız için okuduğunuzu düşünemiyor ve cevap bulamıyorsunuz ki böyle bir konu çıktı meydana konuya dönelim ..

23) Mü’minûn 13.ayeti

"Sonra onu, mekin (sağlam) bir yerde karar kılmış (yerleşmiş) bir nutfe kıldık."

Emin bir karargah, Kur’an-ı Kerim’de düşünün emrini uygulayan uygulama şekilleri vardır bunlar felsefe ve bilimdir . Bilimsel olarak çocuğun dişi bir bireyde güvenle taşınıp bulabileceği tek yer zaten bellidir yumurtalıklar da orada bulunur ve bu sistem erkek üreme sisteminin farklı gelişmesi ile anne karnında oluşuyor. Şimdi bu şöyle olsa böyle olsa demek yatılanı beğenmemek olur Yüce Allah biz insanı en güzel biçimde yarattık der ki sizler de buna şahit oluyorsunuzdur. Kısaca bu ayette gebelik süreci anlatılıyor anlaşılacağı üzere, tabi o kadar olumsuz düşüncenin ardından böyle düşünebilmek güçleşebilir. Çeşitli koşullar oluşunca birbirini çeken iki nesne yok ama insanlar var, bu da onlara süslendiği ve eş olarak yaratıldıkları için elbette hayvanlar için de ibrettir denilir kitabımızda.

36)Yasîn 77.ayeti

"İnsan, onu bir nutfeden nasıl yarattığımızı görmedi mi? Sonra da Bize (karşı) apaçık hasım (düşman) oldu."

Bir damla su diyen ayette modern düşünebilme ve araştırma yetisi olan bilim ile bizler evet şimdi üreyen insanlardan bahsediliyor hepimiz bunun doğruluğunu teyit ediyoruz ki zaten inanmayana cahil derler bu kez bu ayette bizlere ilk insandan bahsedilmiyor çünkü kitabın devamındayım bilinci oluşabilir. Mesaj gayet anlaşılabilir, geçmişe takılı kalmamak gerek fazla ön yargı ile sıkılmayınız Yüce Allah dilerse anlayabilirsiniz, bunun için kitaba uymak en başta anlamak gerekiyor. Devam edelim..

70) Mearic 39.ayeti

"Hayır, asla. Muhakkak ki Biz, onları bildikleri şeyden yarattık."

Bakınız hayır asla diyor neden diyor çünkü kitap okuma bilmiyoruz parça parça kitap mı okunur böyle okuduğunuz romandan da bir şey anlamazsınız bir de yanlış çeviri okusanız hepten zorlaşacak bir de olur mu böyle şey deseniz tamam zihninize kilit vurulmuştur tebrikler. Bu hamile bırakıyor diye bildiğimiz şey’den yani sperm den bahsediyor yaratıldığımızdan ve bunu bilerek hareket edişimizden bahsediliyor. Doğruluyor, uyum gösteriyor. Bu ayette ki hayır asla yı , sırasıyla okusaydık insan gibi anlayacaktık.

76) İnsan 28.ayet

"Onları Biz yarattık. Ve bağlarını Biz kuvvetlendirdik. Ve dilediğimiz zaman onları emsalleri ile değiştiririz."

Bizleri Yüce Allah ve “biz” dedikleri yaratmıştır ve bizi değiştirecektir bunu sonraki ayetlerde söylüyor yapabileceğini, yaptığını bunlar hangi ayetlerdir bunlar; bir toplumun elde ettikleri güce rağmen yok edildikleri söylenir ve yerlerine bizler gelmişizdir tarihe bakmamızı bize söyler Kur’an-ı Kerim. Ayet mantığını da terstir zaten yanlış çeviri yapmak. Unutulmamalıdır ki tarih bize böyle oldu diyemeyebilir ya da henüz keşif edilmemiş olabilir ama kitabımız söylüyor gerçekleri bizlere öğretiyor Yüce Allah’ın izni ile.

32) Secde 7.ayeti

"Ki O, herşeyin yaratılışını en güzel yapan ve insanı yaratmaya, ilk defa tînden (nemli topraktan) başlayandır."

Bakınız ne güzel açıklıyor, şimdiye kadar söylediklerimizin özeti , tekrar edilmesi niteliğindedir ve Kur’an-ı Kerim söz verdiği üzere bizlere yeni bir ayet ile detay da veriyor öğretiyor ilk insan’ın nasıl yaratıldığını. Bir yamukluk yok. Sadece baştaki yanlış anlaşılmalar içimizde çığ gibi olmuştu. Kur’an-ı Kerim’de her söz mantıklıdır, doğrudur. Şimdi düşün siz konuşurken sizi susturup sizin yerinize birisi konuşsa sizi çarpıtsa cümlenizi ve konuşmanızı bitirse ne olur, sizin düşünceleriniz doğru olmaz bunu farklı bir düşünce yapısından ele almak istedim.

30) Rûm 20.ayeti

"Ve O'nun âyetlerinden (mucizelerinden)dir ki, sizi topraktan yarattı. Sonra siz, beşer (insan) haline gelince (çoğalıp yeryüzünde) yayılırsınız."

Burada bizlere verilen bilgideki gibi ürediğimiz ve temelimize değinilir. Öyle bir örnek düşünün ki olmayan bir şey olsun yaratılsın ve sonra kendisi çoğalabilsin örnek istiyorsanız eğer örnek de gerçek te budur. Biz insanı en güzel biçimde yarattık diyor Yüce Allah, aranızda 3d tasarımcılıktan, render almadan anlayan varsa bilirler ilk önce kaba taslak olur sonra ise yüzeyler yuvarlanır bunun mümkün olabileceğini unutmayın.

77) Mürselat 20.ayeti

"Sizi Biz, değersiz bir sudan yaratmadık mı?"

Kitabın bu bölümünde, insanın kovulmuş şeytana uyarak kibre kapılabileceği bir cümle olabilir bu fakat aslında bize sadece gerçeği söylüyor. Biz neden meydana geldik? Su pardon bu çok kestirme bir cevap oldu. Sperm, evet ham maddemiz buydu değil mi? Sonra gebelik işlemi tamamlandı ve olgunlaştık. Şimdi bu sperm’in geçmişine bakalım; Derler bazıları işitmişsinizdir belki sen vitaminken ben bu işi yapardım hayır işin aslı daha da ötesi ilk olarak insan enerji ve salgı üretebilmek için yemeğe ve içmeye ihtiyaç duyar. İnsanın faydalasına olan her şey sudan gelir ve su içerir ham madde budur. Ve yağmur suyu o kadar fazla ve bereketlidir ki yerlerde birikir, üstüne basar geçeriz önemsemeyiz bile değersizdir değil mi? Bu tanımlama kimin için düşünmek lazım. Sadece mantık yürüttüm Kur’an-ı Kerim düşünmeyi emreden bir kitaptır.

53) Necm 45.ayeti

"Ve muhakkak ki O, erkek ve dişi çiftler yarattı."

Erkek ve dişi birbirine eş olarak vardır. Hatta dişi sonradan yaratılmıştır Kur’an-ı Kerim’de yazan budur, sıralama bakımından. Ve bizi uyarıyor doğrusu budur diye. Diğer ayetlerde daha üzerine gidilir bu konunun ve uymayanın soyu kesilir der doğrudur, erkek erkekle , dişi dişiyle üreyemez. Mantık ama tabii ki anlamadan itiraz etmenin mantık sayılacağı bir yerde gerçekler firar ediyor maalesef ki.

3) Al’i İmran 59.ayeti

"Muhakkak ki Allah'ın indinde (nezdinde) Hz. Îsâ'nın durumu, Hz. Âdem'in durumu (yaratılışı) gibidir. Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi ( ve o oldu)."

Kur’an-ı Kerim’deki Yüce Allah’ın yaratmasına inanmayan, bu ayete de inanmayacaktır fakat Kur’an-ı Kerim’deki bilgilerimizi düzenleyebilirsek bu ayetin mümkün olabileceği konusunu bilgi sahibi bir kitap ehli olarak daha mantıklı ve değişik bir bakış açısıyla bir şekilde ele alabilirsiniz diye düşünüyorum.

71) Nûh 14.ayeti

"Ve O, sizi halden hale (çeşitli hallerden) geçirerek yaratmıştır."

Sperm şeklinde rahme düşme ve cenin şeklinde geçiş ve o şekilde gelişme gösterip gider evreler şeklinde evrelerinin gerçek oluşu. İşin bilimsel boyutuna indiğinizde bir sperm’in yolculuğu nerelere gidiyorlar sanki bir su altı dünyasında batıp bir yerlerden çıkarak var olduruluyorlar gibi çok farklı bir şey.

71) Nûh 17.ayeti

"Ve Allah, sizi yerden (topraktan) bir nebat (gibi) yetiştirdi (yarattı)."

İnsan su dan yaratıldı öz maddesini su oluşturdu (daha önce değindiğimiz su bitkiyi, bitkiler ve su sperm’i ..) ve bitkileri yeşerten su da o dur dolayısı ile burada anlatılanın o olduğunu düşününce anlıyoruz. Bitkileri yeşerten su işe bizi yetiştiren su da bizim var olmamızı sağladı, bu suyu ve bu ekosistemi 7 göğü Yüce Allah yaptı.

50) Kaf 15.ayeti

"Yoksa Biz, ilk yaratışta aciz miydik? Hayır (öyle değil), onlar (ölümden sonra) yeniden yaratılıştan şüphe içindeler."

İlk başta söylendiğinde yadırganan “Biz insanı topraktan yarattık” şimdi devamında olan bizler buradayız ve varız öyle ise üretimde kusur meydana geldi mi? İnsanlar sonra sperm ile üreyemediler mi? Kur’an-ı Kerim bizlere topraktan yaratılan insan’a inanmayanların aynı zamanda yeniden dirilmeye de inanmadıklarını söylüyor siz de buna şahitsiniz. Düşünelim..

Ayetin devamında ise kesinlikle sizin kışkırtılmanıza vesile olan sözler gelmez ve bu gerçeklerin, kitap okumayı bilmemenin getirdiği uygulamalar ile elbette bir metni anlamak zor olacaktır. Yanlış olarak çeviri edilmesi de işinizi zorlaştırıcı başka bir neden olması ile birlikte anlamak görüldüğü üzere mümkündür. Kur’an-ı Kerim Arapçadır çünkü ana dili Arapça olan bir topluma indirilmiştir ve içerisinde okuyup akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur’an-ı Kerim olarak indirildiği belirtilir kendisinin harici sözlerden kesin suretle ayetler ile men ederken bunları da yapıp dosdoğru olanların insanlara karşılık göstermeden iyilik yapıp, hakkı söyleyenlerin, sabırlıların pek az olduğunu söyler.Sizlerde buna şahitsinizdir..

tarihinde Gokhanx1 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kuran arapça değil RAB çadır. sadece Araf alfabesinin harfleriyle yazılmıştır. Eğer arapça olsaydı en basit yorumla Kuranı en iyi bilen anlayan araplar olurdu. Onlar dahi Kuranın anlamak için Kuran kursları açıyor. Kuranın dili Rabçadır ve Rabça hitap eder gönüllere.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • 1 year later...

İslam tanrısı 14 milyar yıl önce evreni yaratıp öylece muhammedi beklemiş ve sonra arap çöllerinde pedofil muhammede mağarada iken, geride hiçbir kalıntısı kalmayan vahyini indirmiş. Düşünsenize, muaazzam bir evren için ne büyük bir fiyasko. Ölene dek insanlar o vahiylere inanarak yaşamlarını düzenleyecekler ama vahyin hiç kalıntısı ve kanıtı yok ortada. Güneş, Ay'dan 400 kat daha büyüktür ve 400 kat daha uzak olduğu için ikiside, Dünyadan bakıldığında aynı büyüklükte eşit gibi görünmelerine aldanan muhammed, başka nelere aldanmıştır sorgulayamıyoruz çünkü vahiy evrende hiç kanıt bırakmamış. 250 milyon yıl önce yaşayan dinozorun kanıtı varken, allah'ın sözü vahyin kanıtı niçin yok bir düşünün. 

13592795_1623361144658504_21664040068521
 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğruyu gördüğü halde, düşüncelerini doğruya göre değiştirmeyen kişiler, cahillikleriyle mutluymuş gibi yaşarlar. 12 yıl islamın yanlışlarını araştırırken islamda hiç bir kusur bulamayan alman papaz Haşim Jeansen dün müslüman oldu. Demekki islamdaki yaratılış bir komedi değilmiş!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...