Jump to content

İSLAM GİRDİĞİ HER TOPLUMU YOZLAŞTIRAN BİR DİNDİR...


Recommended Posts

  • İleti 218
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

6 saat önce, Zerkavi yazdı:

müslümanlar türkiyede bile şu anda azınlıktadır.

 

Tabii ki öyle. Ama ateist Müslüm bile olsa sonuçta Müslüm oluyor ve az da olsa destek veriyor. Karşı çıkmaması bile yetiyor, destek vermesi de şart değil.

 

Ateist Müslüm nasıl oluyor diye sormayacağını umarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 22.09.2017 at 22:44, Doetz yazdı:

 

O konuda biraz naifler sanki. Daha cok hümanist bakiyorlar olaya. Ben sahsen onlari uyarmaya calisiyorum. Biraz daha temkinli yaklasmaya davet ediyorum. Alman ateist tanidiklarim insanlar arasinda ayrim yapmayi sevmiyorlar. Genellemeyi de sevmiyorlar. Genelleme konusunda onlara hak veriyorum ama gözlerinin önünde Türkiye örnegini bulundurmalarini da istiyorum. Ingiltere de güzel bir örnek.

 

 

Kardesim, canim, cigerim... eger vaktin varsa lütfen bu konuyu biraz daha ac, bana anlamakta yardimci ol. Adeta kafama cümleleri atip kaciyorsun. Ben islamin benim üzerimde iz biraktigini inkar edemem. Oysa hep insanlarin tecrübelerinin bir sonucu oldugunu düsünürüm. Ben o islama nefret duyma evresini sanki asmis gibiyim. Bu konuda daha sogukkanli davranmayi uygun görüyorum. Küfür ve nefret ile bir yere varamayacaigimizi düsünüyorum. Biz öyle olmamaliyiz diyorum. Almanya'da dogup büyüdügümü sadece alman ateistlerden bir kacini sahsen tanidigimi ve bu konuda birseyler söyleyebilecegimi kanitlamak icin anlatmistim. Islam'dan etkilenmedigimi söylemek icin degildi. Yanlis anlasilma oluyor galiba.

Beni müslüman gecmisim rahatsiz etmiyor. Ne yapabilirim ki zaten? Nefret ile olaylara bakmak iyi cözümler üretmiyor malesef. Tabi ateist demek herseyin farkinda olmak demek degildir. Ben kendi hayatimi, düsüncelerimi ve davranislarimi gözden gecirdim ve beni rahatsiz eden seyleri hayatimdan elimden geldigince silmeye calistim. Farkinda olmadigim davranislarim hakkinda ya düsünmeyi akil edememisimdir veyahut beni rahatsiz etmiyor demektir. Ama senden ricam, lütfen bu konuyu biraz daha ac. Mesela bende ne gözlemledin? Somut örnekler ver lütfen.

 

 

Bunlarin hepsinin farkindayim. Türkiye'de olanlarin da farkindayim. Bunlari yazman zaten beni yanlis anladiginin kanitidir. Ben diyorum ki almanlar saskin oluyorlar türk ateistine rastladiklarinda cünkü türk ateistlerine ender rastlarlar. Almanlar bana karsi önyargili yaklasmadilar. Bu senin söylediklerine atif idi. Sen almanlar'in türk ateistine dikkatli yaklastiklarini söyledigin icin bunlari yazdim. Benim tecrübelerim farkli dedim.

Ne Türkiye'nin nede baska müslüman ülkelerin durumlarini iyimser gösterdim. Onlardan bahsetmedim bile.

 

 

Genelleme elbette kötü birsey ama müslümanlar'in durumu biraz farkli. Cok cesit islam anlayisi olsa da bunlarin özünde paylastigi bir husus var. Hepsi kollektif halinde hareket etmeye calisiyorlar. Birey olmayi minimuma indirgiyorlar ve orda sorunlar basliyor. Grup olarak hareket eden insan yiginlarini da grup olarak degerlendiririm arkadas. Kendi düsüncelerine yer tanimayan, hacinin hocanin dediklerini kutsal sayan insanlari genellemek pek sucmus gibime gelmiyor. Ilimli müslümanlar'i tenzih ederim, geri kalanlar islam'i dünyaya yaymak icin savasi göze alan insanlar ve onlarin sayisi az degil. Aralarinda öyle salaklar var ki misal verecek olursak: Gecenlerde alman haberlerinde bir video gösteriliyordu. Videoda almanya'ya gelmis ve yemekhanede dua eden mülteciler görünüyordu. Ettikleri dua da duyuluyordu, 'allah'im batinin belasini ver' gibi seyler söylüyorlardi.

 

 

Katilmamak elde degil.

 

 

Ben tam aksini düsünüyorum. Erdogan icin canini verecek kitleler var bu ülkede. 15 Temmuz'u birde bu acidan analiz edin. Bu ideolojik fanatizm degildir de nedir? Bu, sagcilarin büyük bir sorunudur. Sorgulamaya uzak olan ideolojilerin hepsinde vardir.

 

 

Ben kendimi sahsen solcu olarak görmüyorum, hatalari da vardir solcularin ama bugüne bakildiginda Türkiye'de sola oy verilmemesinin en büyük nedenlerden biri dindir. Buna önyargiyi da katabilirsiniz. Abd ve Sovjet Birligi'nin Türkiye üzerindeki oyunlari da etkilidir.

 

 

2015 secimlerini saymadigimizda böyle birsey olmamistir. 2013'de yolsuzluklarla calkalanan akp sadece 8% oy kaybetmistir. Gelismis bir ülkede böyle olaylar olmus olsaydi o partiyi sandiga gömerlerdi. Oy kaybi bundan sonra imkansiz gibi birsey. 2015'de akp sagci politikalarin tadina varmistir ve herkesi terörist ilan etmeye baslamistir. Gerci önceden de yapiyorlardi ama bu kadar asiri degil sanki ve sorgulamayi bilmeyen akp secmenleri her yalani yemektedir. Secim sonuclarina göre halkin yarisindan söz ediyoruz. Ben sizin kadar olumlu bakamiyorum olaylara.

+ Ağzına sağlık

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 saat önce, bilgivehis yazdı:

 

Ben de gülmekten kafayı yedim:lol:

 

Şimdi burada ilginç bir durum çıktı.

Almanya'ya giden müslümler orada yaşamaktan bugüne kadar hiç de şikayetçi olmadılar.

Tam tersi Almanyayı, Almanları öve öve bitiremediler.

E, hani bunlar ateistlerden, kafirlerden, müslüman olmayan herkesten nefret ediyorlar(dı)?

Demek ki, müslümanlık da din de hepsi çıkar içinmiş:89:

Müslümlerin iki yüzlülüğünü bundan daha iyi gösterecek kanıt belki de yoktur...

+1

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır o değil de "sizin vicdanınız yok mu ölüyoruz ey Avrupa" diye acındırıp mülteci olarak giriyorlar, karınları doyar doymaz biz neden kaçtık da buralara geldik sorusunu unutup Avrupa'ya İslam satmaya kalkışıyorlar! Ülen siz İslam yüzünden Avrupa'ya geldiniz be! Ülkenizde İslam olmasa tevekkül edip oturmaz, çalışır kazanırdınız! Yöneticileriniz sizi İslamla uyutup sömürdüğü için kendinizi Avrupa'ya attınız!

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, democrossian yazdı:

Hayır o değil de "sizin vicdanınız yok mu ölüyoruz ey Avrupa" diye acındırıp mülteci olarak giriyorlar, karınları doyar doymaz biz neden kaçtık da buralara geldik sorusunu unutup Avrupa'ya İslam satmaya kalkışıyorlar! Ülen siz İslam yüzünden Avrupa'ya geldiniz be! Ülkenizde İslam olmasa tevekkül edip oturmaz, çalışır kazanırdınız! Yöneticileriniz sizi İslamla uyutup sömürdüğü için kendinizi Avrupa'ya attınız!

 

Kısaca Batıda beyin yıkıyorlar Doğuda kelle koparıyorlar, Türkiye'de ise her poku yiyorlar, sanki bu dünya onlara çalışıyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎25‎.‎9‎.‎2017 at 13:16, bilgivehis yazdı:

Kısaca Batıda beyin yıkıyorlar Doğuda kelle koparıyorlar, Türkiye'de ise her poku yiyorlar, sanki bu dünya onlara çalışıyor...

 

Türkiye arasatta bir ülke ve halk. Çünkü bu kilit yarımadaya gelen burada rahat yatamaz. Sürekli rahatsız edilir ve bir o taraftan bir bu taraftan rahatsız edilmekten ne yapacağını şaşırır. Haçlı seferleri olur, burası arasatta kalır. Moğol akınları olur burası arasatta kalır. Laiklik, demokrasi, insan hakları, bilim, aydınlanma gelişir burası arasatta kalır ne olduğunu bilemez. Kararsızlık kötü karardan daha zararlıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
On 22.09.2017 at 21:25, haci yazdı:

 

Cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları ve milletvekilleri hem hırsız, sahtekar, yalancı ve ahlaksız, hem de bilim ve evrim düşmanı olan bir toplumdan çok şey bekliyorsunuz.

Söylediğiniz niteliklere sahip bir toplum önce kendi temsilcilerini doğru seçer. Bizim sağla veya solla sorunumuz yok. Biz ahlaksız bir milletiz.. Önce bunu kabul edelim..

 

 

 

Evrim demişken biz laikler akılcılık ve bilime yeteri kadar önem vermiyoruz siyasette,mesela evrimin çıkartılmasına birkaç CHP’li vekil tepki verdi,bu güzeldi ama yeterli değildi,Kılıçdaroğlu ya da başka bir vekil mesela evrimin bilimdeki,bilim camiasında önemine dair konuşmalar yapsa,mesela dünyanın en iyi ünilerinde insan evrimi biyolojisi,evrimsel genetik vb.birçok bölüm ve çalışma alanı olduğunu ifade etse,rapor hazırlatsa önemine dair kötü mü olurdu,çok üzücüdür bunlar..

 

O tepki verdi dediklerimden;

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/667912/CHP_li_Ozel_den_Kurtulmus_a_evrim_teorisi_yaniti__Dedesine_maymun_diyen_yok.html

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. CHP bir çok konuda, bu arada eğitim ve bilimde de, iyi muhalefet yapamıyor. Çünkü CHP milletvekilleri arasında da evrime karşı olanların olduğunu düşünüyorum.. Daha önce yazdıklarımı tekrar yazıyorum.. Biz ahlaksız bir milletiz...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 3/12/2014 at 15:59, haci said:

Müslümanların çoğunlukta olduğu Türkiye hiç bir zaman ahlak, uygarlık, teknoloji, hayvanseverlik, vatanseverlik, dürüstlük ve doğruluk, özgürlük, insan hakları, demokratik ve çağdaş ilkeler, güzel sanatlar, edebiyat hatta vicdan bazında asla bir Avrupa ülkesi olamayacaktır.

İslam, insanlığın ilerlemesi ve gelişmesinin önündeki en büyük ve aşılması imkansız bir engeldir.

Müslüman Türk halkı kendini İslam'dan arındırsa bile, yukardaki konularda Batı standardına asla ulaşamayacaktır.

Yeterince İslam'a maruz kalmış ama sonunda ondan kopmuş Türk ateistleri bile bu yozlaşmadan paylarını almışlardır. Onlardan bazılarının da Batı ateist anlayışını adapte etmeleri imkansızdır. Onlar ahlak bazında Türk Müslüman ateistleri olarak kalacaklardır. Değişmeleri mümkün değildir.

İslam penetre olduğu her toplumda ahlaksal değerleri modifiye ederek yozlaştıran bir iğrençliktir.

İslam'ın bir ülkede yayılması demek, o ülkenin giderek yozlaşması, yani İslam tarafından iğfal edilmesi, demektir.

Masum bir din değildir İslam..

Bu acı gerçeği tartışmanın zamanının geldiğine inanıyorum.

 

Kusura bakmayın ama bu yazı cehaletin göstergesi. Oldum olası "başka hayranlığını" hiç sevmedim.

 

Bir Avrupa ülkesi olmanın bu standartları taşıdığına katiyen inanmıyorum. Milyonlarca insan savaştan kaçıp kapımıza dayandı ve çok övdüğünüz Avrupa yardım eli bile uzatmadı. Avrupa'nın tarihi insanlık abidesi değildir ve Dünya da 50 yıldır var olan bir yer değildir. Batıdaki teknolojik gelişme ve müreffeh yaşam batı dünyasının bizden daha insancıl olduğu anlamına da gelmez. Sanayi açısından Avrupayı övebilirsiniz ama vicdan gibi bir kelimeyi Avrupayı övmek için kullanırsanız gerçekten yaptığınız yanlıştır. Sömürge yarışını ve ikinci dünya savaşını bir silgide çekip Avrupayı bir anda cennet gibi övmeniz, gerçekten cehalet örneği. Bugün elmas çıkmayan o Avrupada elmas borsası varsa ve Afrikadan gelen o elmaslar kanla çıkarılıyorsa iki düşünüp bir söylemeniz gerekirdi.

 

Edebiyat konusuna gelirsek, sizin o çok sevdiğiniz Avrupanın tamamının edebiyatı bir Fars edebiyatı etmez. Romanda doğudan daha iyi olabilirler ancak şiir konusunda Avrupa ve doğuyu tartışmak abestir. Türk edebiyatı da sandığınız kadar fakir değildir. Bizim o kadar büyük Türk şairlerimiz var ki edebiyat konusunda ağzım açık Avrupayı izleyecek kadar kendimi cahil görmüyorum.

 

İnsanlığın ilerlemesi teknolojik bir husustur. Bu da eğitim ve yatırım işidir. Avrupa ve Asya'nın bir kısmı bu işi böyle becerdi. Bu adamlar bundan birkaç yüzyıl önce birbirlerinin kanını emerken müslüman değillerdi. Konjonktür günbegün değişir. İçinde bulunduğumuz yüzyıl her şeyin sonucu da değildir. Osmanlı ne yazık ki Fatih'in ölümünden sonra yobazlaşmış ve son dönemde de reformlarla kendini toplayamamış bir imparatorluktur. Sadece islam coğrafyası değil, Osmanlıdan arta kalan hemen hemen her yer benzeri sıkıntılar yaşıyorlar. Eğitim altyapısı yok. Adamın biri Amerikada çıkıp bir teknoloji şirketi kurup şu an Türkiye'nin devlet olarak kazandığı yıllık gelirden daha çok para kazanabiliyor. Biz de ise ne böyle bir fikir üretiliyor, ne de üretilse bile hayata geçirebilecek kalifiyede kimseler var. Türkiye'de iphone diye bir firma olmamasının sebebi islamın telefonu yasaklaması değil, eğitim kalitesidir.

 

Batı standartları bizim için oranın vicdanını, ahlaki ilkelerini, edebiyatını, kültürel öğelerini... devşirmek değildir. Oranın eğitim kalitesini, rasyonel düşünce yapısını, teknolojik kalifiyesini devşirmektir. Benim bir Türk olarak tarihim, kültürüm, edebiyatım, vicdanım, vatan sevgim  var dolayısıyla Avrupalınınkini almak gibi bir zorum da yok. Siz kendinizi bu tür konularda eksik hissediyorsanız o da sizin eksikliğinizdir.

 

İslamın yozlaştırdığı Türk ahlaki değerleri nedir bir sayın bakalım. İslam bizim Türk milletinin hangi ahlaki değerlerini yozlaştırdı? Neymiş bu İslamın ahlak yozlaştıran boyutu?

 

Sizin tür kafalara acıyorum. Ağzınız açık, salyanız aka aka "gavur eyidir, eyi" kafasıyla yaşıyorsunuz. Ne diye edebiyatımıza laf ediyorsun? Hayatında açıp kaç tane Türk şairi okudun? Ne Fuzuli bilirsin ne Muhyi, benim edebiyatımın fakir olduğunu iddia etme hakkını kendinde nasıl buldun? Hakikaten sinirlendim ve böyle düşündüğünüz için sizin adınıza üzüldüm. Bu memleketin kültürüne bilip bilmeden laf etmeyin, yazıktır. Vicdan bazında avrupayı yakalamak neymiş, vicdan ne demek biliyor musun sen? Aç bakayım bir sözlükten anlamını öğren.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, Tengiz yazdı:

 

Kusura bakmayın ama bu yazı cehaletin göstergesi. Oldum olası "başka hayranlığını" hiç sevmedim.

 

Bir Avrupa ülkesi olmanın bu standartları taşıdığına katiyen inanmıyorum. Milyonlarca insan savaştan kaçıp kapımıza dayandı ve çok övdüğünüz Avrupa yardım eli bile uzatmadı. Avrupa'nın tarihi insanlık abidesi değildir ve Dünya da 50 yıldır var olan bir yer değildir. Batıdaki teknolojik gelişme ve müreffeh yaşam batı dünyasının bizden daha insancıl olduğu anlamına da gelmez. Sanayi açısından Avrupayı övebilirsiniz ama vicdan gibi bir kelimeyi Avrupayı övmek için kullanırsanız gerçekten yaptığınız yanlıştır. Sömürge yarışını ve ikinci dünya savaşını bir silgide çekip Avrupayı bir anda cennet gibi övmeniz, gerçekten cehalet örneği. Bugün elmas çıkmayan o Avrupada elmas borsası varsa ve Afrikadan gelen o elmaslar kanla çıkarılıyorsa iki düşünüp bir söylemeniz gerekirdi.

 

Edebiyat konusuna gelirsek, sizin o çok sevdiğiniz Avrupanın tamamının edebiyatı bir Fars edebiyatı etmez. Romanda doğudan daha iyi olabilirler ancak şiir konusunda Avrupa ve doğuyu tartışmak abestir. Türk edebiyatı da sandığınız kadar fakir değildir. Bizim o kadar büyük Türk şairlerimiz var ki edebiyat konusunda ağzım açık Avrupayı izleyecek kadar kendimi cahil görmüyorum.

 

İnsanlığın ilerlemesi teknolojik bir husustur. Bu da eğitim ve yatırım işidir. Avrupa ve Asya'nın bir kısmı bu işi böyle becerdi. Bu adamlar bundan birkaç yüzyıl önce birbirlerinin kanını emerken müslüman değillerdi. Konjonktür günbegün değişir. İçinde bulunduğumuz yüzyıl her şeyin sonucu da değildir. Osmanlı ne yazık ki Fatih'in ölümünden sonra yobazlaşmış ve son dönemde de reformlarla kendini toplayamamış bir imparatorluktur. Sadece islam coğrafyası değil, Osmanlıdan arta kalan hemen hemen her yer benzeri sıkıntılar yaşıyorlar. Eğitim altyapısı yok. Adamın biri Amerikada çıkıp bir teknoloji şirketi kurup şu an Türkiye'nin devlet olarak kazandığı yıllık gelirden daha çok para kazanabiliyor. Biz de ise ne böyle bir fikir üretiliyor, ne de üretilse bile hayata geçirebilecek kalifiyede kimseler var. Türkiye'de iphone diye bir firma olmamasının sebebi islamın telefonu yasaklaması değil, eğitim kalitesidir.

 

Batı standartları bizim için oranın vicdanını, ahlaki ilkelerini, edebiyatını, kültürel öğelerini... devşirmek değildir. Oranın eğitim kalitesini, rasyonel düşünce yapısını, teknolojik kalifiyesini devşirmektir. Benim bir Türk olarak tarihim, kültürüm, edebiyatım, vicdanım, vatan sevgim  var dolayısıyla Avrupalınınkini almak gibi bir zorum da yok. Siz kendinizi bu tür konularda eksik hissediyorsanız o da sizin eksikliğinizdir.

 

İslamın yozlaştırdığı Türk ahlaki değerleri nedir bir sayın bakalım. İslam bizim Türk milletinin hangi ahlaki değerlerini yozlaştırdı? Neymiş bu İslamın ahlak yozlaştıran boyutu?

 

Sizin tür kafalara acıyorum. Ağzınız açık, salyanız aka aka "gavur eyidir, eyi" kafasıyla yaşıyorsunuz. Ne diye edebiyatımıza laf ediyorsun? Hayatında açıp kaç tane Türk şairi okudun? Ne Fuzuli bilirsin ne Muhyi, benim edebiyatımın fakir olduğunu iddia etme hakkını kendinde nasıl buldun? Hakikaten sinirlendim ve böyle düşündüğünüz için sizin adınıza üzüldüm. Bu memleketin kültürüne bilip bilmeden laf etmeyin, yazıktır. Vicdan bazında avrupayı yakalamak neymiş, vicdan ne demek biliyor musun sen? Aç bakayım bir sözlükten anlamını öğren.

 

Hadi oradan aptal... Senin gibiler yüzünden kendini marifet sanan bu zavallı Müslüman halk Avrupa'yı 200 yıl geriden izliyor. Ben sana ve senin neden olduğun bu zavallılığa ve acze üzülmüyorum. Daha iyisine layık değilsiniz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim Türk olarak kültürüm,geçmişim,özüm var diyen tip,arabın dinine inanıyor,arabistandaki mekkeyi kentlerin anası,kabeyi kutsal olarak görüyor,günde 5 kez oraya doğru yönelerek tapınıyor,hacerül esved denilen kara taşa el yüz sürüyor,safa ve merve tepelerini kutsal olarak görüp,taştan şeytanları taşlıyor.Birde bunlara kabul etmeyene kafir diyip,ötekileştiriyor.İslam arabın kültür ögelerini,değerlerini,kutsallarını da barındıran bir dogma paketidir.Özüne,geçmişine,kültürüne araplık işlemiş senin.Zaten bu islam denilen,kuşaktan kuşağa aktarılan sinsi arap dininin böyle bir yönü var,ele geçirdiği beyinlere arapçılık,arap yayılmacılığı yaptırıyor,ama arapçılık ve arap yayılmacılığı islam adını aldığı için,islama göre beyni yapılandırılmış,islam bağımlısı beyin İslamı ayrı bir yerde konumlandırıyor.Kendisine bu denildiğinde de bunu kabul etmiyor.Çünkü kabul ederse islamdan çıkıp,boşluğa düşecek.Beyinleri kendine bağımlı eden ve onları dinden çıkma korkusuyla tutsak eden,kutsallıkla kendini koruma altına alan arabın yayılmacı dini son derece tehlikeli bir dindir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 hours ago, haci said:

 

Hadi oradan aptal... Senin gibiler yüzünden kendini marifet sanan bu zavallı Müslüman halk Avrupa'yı 200 yıl geriden izliyor. Ben sana ve senin neden olduğun bu zavallılığa ve acze üzülmüyorum. Daha iyisine layık değilsiniz..

 

Halbuki sana bıraksak toprağını sıksan şüheda fışkıracak şu memlekete Frenklerden vatanseverlik ithal ederdin. Edebiyatımız da yok bizim ne arar, şairlerimizin çoğu dini motifler kullanmış hem o edebiyatta sayılmaz. Avrupanın eski ateist edebiyatçılarının eserlerini toplayıp okutmamız lazım gençliğimize ki çağdaş olsunlar. Avrupalı olmadığımız için dürüstlük, ahlak, vicdan... bizde ne arar. Membai Avrupa.

 

Vicdanın, ahlakın, dürüstlüğün, doğruluğun.... iyisini Avrupada arıyorsan ben iyisine layık olmayayım. Ben yerli üretim vicdanımdan hoşnutum. Aptallık bizimki ne yaparsın? Aklı olan adam kendi kültürünü, ahlaki değerlerini, vicdanını, edebiyatını hiç sever mi? Hiç olacak iş mi canım?

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 hours ago, Buzul said:

Benim Türk olarak kültürüm,geçmişim,özüm var diyen tip,arabın dinine inanıyor,arabistandaki mekkeyi kentlerin anası,kabeyi kutsal olarak görüyor,günde 5 kez oraya doğru yönelerek tapınıyor,hacerül esved denilen kara taşa el yüz sürüyor,safa ve merve tepelerini kutsal olarak görüp,taştan şeytanları taşlıyor.Birde bunlara kabul etmeyene kafir diyip,ötekileştiriyor.İslam arabın kültür ögelerini,değerlerini,kutsallarını da barındıran bir dogma paketidir.Özüne,geçmişine,kültürüne araplık işlemiş senin.Zaten bu islam denilen,kuşaktan kuşağa aktarılan sinsi arap dininin böyle bir yönü var,ele geçirdiği beyinlere arapçılık,arap yayılmacılığı yaptırıyor,ama arapçılık ve arap yayılmacılığı islam adını aldığı için,islama göre beyni yapılandırılmış,islam bağımlısı beyin İslamı ayrı bir yerde konumlandırıyor.Kendisine bu denildiğinde de bunu kabul etmiyor.Çünkü kabul ederse islamdan çıkıp,boşluğa düşecek.Beyinleri kendine bağımlı eden ve onları dinden çıkma korkusuyla tutsak eden,kutsallıkla kendini koruma altına alan arabın yayılmacı dini son derece tehlikeli bir dindir.

 

Ben Türküm diye Müslüman olmaz mıyım? Bu nedir faşizm özentisi mi? Bugün Avrupada her ülke fabrikada kendi dinini icat etti ona inanıyor da biz mi geride kaldık? Onlar da Müslümanın peygamber dediğine inanıyor, aynı coğrafyadan çıkmış bir dine inanıyor. Çocuklarının adını Adam, Maria... koymuyorlar mı? Bugün Danimarka asıllılar kafasını duvara mı vuruyor senin gibi "aman Orta Doğu menşeili bir dine nasıl inanırız biz nasıl Avrupalıyız" diye. Aşağılık kompleksin o senin. Sen ne zannediyorsun kuzey ülkeleri az muhafazakar diye mi teknolojide aldı yürüdü? Ne iktisat bilirsiniz, ne itidal ne tarih. Neyden bahsettiğinden kendin haberin yok. Boş laf, ucuz faşizm, salla bırak adı çağdaşlık olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, Tengiz yazdı:

 

Halbuki sana bıraksak toprağını sıksan şüheda fışkıracak şu memlekete Frenklerden vatanseverlik ithal ederdin. Edebiyatımız da yok bizim ne arar, şairlerimizin çoğu dini motifler kullanmış hem o edebiyatta sayılmaz. Avrupanın eski ateist edebiyatçılarının eserlerini toplayıp okutmamız lazım gençliğimize ki çağdaş olsunlar. Avrupalı olmadığımız için dürüstlük, ahlak, vicdan... bizde ne arar. Membai Avrupa.

 

Vicdanın, ahlakın, dürüstlüğün, doğruluğun.... iyisini Avrupada arıyorsan ben iyisine layık olmayayım. Ben yerli üretim vicdanımdan hoşnutum. Aptallık bizimki ne yaparsın? Aklı olan adam kendi kültürünü, ahlaki değerlerini, vicdanını, edebiyatını hiç sever mi? Hiç olacak iş mi canım?

 

Kendi kültürümüzü seviyoruz sorunda bu!

İslamiyet, Türk kültürü  ve dini değildi! sonradan yerleştirildi. 

Zamanında İslamı Türk kültürüne entegre eden Araplar dan birinin soyundan geliyor olabilirsin ?

Divan edebiyatını savunduğuna göre Türklerin Arap kültüründen etkilenmeden önce ki kısmı ile ilgilenmiyorsun demektir.

Buda seni Arap kültüründen hoşlanan Türk yapar ki bu da senin seçimin.

 

Fakat ;

 

Türk olduğum için gurur duyan bir insanın, kendine ait binlerce yıllık tarihi varken! Arap yarım adasından gelmiş bir kaç yüzyıllık kültürlerini kendime örnek almam beni kendi kültürümden uzaklaştırır. 

 

Irkçı değilim fakat kendi kültürümü sevmek istemem benim seçimim. 

Arapçayı hiç öğrenmeseydim dediğim oluyor fakat ara sıra diyorum ki ;

Arapçayı bilmeseydim kuranı okumazdım ve Müslüman olarak kalırdım.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

" Milyonlarca insan savaştan kaçıp kapımıza dayandı ve çok övdüğünüz Avrupa yardım eli bile uzatmadı. Avrupa'nın tarihi insanlık abidesi değildir ve Dünya da 50 yıldır var olan bir yer değildir. Batıdaki teknolojik gelişme ve müreffeh yaşam batı dünyasının bizden daha insancıl olduğu anlamına da gelmez."

 

Bu bilgi doğru değil. Avrupa Birliği, mültecilere yardım karşılığında Türkiye'ye 3 + 3 toplamda 6 Milyar Avroluk yardım sözü verdi, fakat Türkiyenin yardım dağıtmada yolsuzluk yaptığı tespit edildikten sonra bu paranın çok az kısmı ödendi. Şu an ülkede yolsuzluğun ve rüşvetin girip yozlaştırmadığı en ufak bir alan gösterilemez. Alın size o övdüğünüz Türk müslüman ahlakı!

Hükümetin Suriyeli mültecilere yardım elini uzatmasını iyi niyetli bir girişim olarak görmeniz ise gerçek bir körlük örneği. Taksitini ödeyemediği için savaş gazisinin bacağındaki protezi söküp geri alan bu hükümet şu an 30 milyardan fazla paramızı 4 milyona yakın mülteciye harcamış durumda. Sizce bu kadar para sadece insani yardım için mi harcandı? Pekala söyle o zaman Suudi Arabistan başta diğer müslüman ülkeler neden tek bir mülteci almadılar ve tek bir kuruş harcamadılar. Onlar müslüman değil mi? Nerede kaldı müslüman ahlakı, yardım severliği şimdi?

 

Türkiyenin izlediği mülteci politikası esasında bir taşla üç kuş vurma sahtekarlığından başka bir şey değildir. İnsani yardım kampanyasıyla kamuoyuna kahraman gibi görünmek, Batıdan gelecek yardımları iç etmek ve ileride lazım olur diye oy deposu yaratmak. İşte bu kirli siyasetin kabarık faturası bu zavallı halkın cebinden çıkıyor. Korkunç zamların altında inim inim inliyor millet. 

 

Halk edebiyatına gelince, gözden kaçırdığınız şey sanat adına halk tarafından ortaya konulan çoğu şeyin İslam'ın rağmına yapılmış olmasıdır. Cumhuriyet öncesi dönemde büyük ozanlarımızdan eceliyle ölen yok denecek kadar azdır. Pir Sultan asılarak idam edilmiş, Nesiminin derisi yüzülmüş ve cesedi kokana kadar meydanda bekletilmiştir. İslamcı vahşeti o kadar dizginsizdir ki sene 1993'te bile polisin askerin gözü önünde yine yapacağını yapmış, alçakça 33 cana kıymıştır! Bu mudur sizin ahlakınız? Bu mudur sanata edebiyata gösterilen saygı?

tarihinde ŞüpheciTürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Mega Ateist said:

Kendi kültürümüzü seviyoruz sorunda bu!

 

Tabi, malız biz. Kültürünü sever mi hiç insan? Olacak iş değil.

 

1 hour ago, Mega Ateist said:

İslamiyet, Türk kültürü  ve dini değildi! sonradan yerleştirildi. 

 

Avrupa Hristiyanlığı kendi ürettiği için bu durum bize özgü, haklısınız.

1 hour ago, Mega Ateist said:

Zamanında İslamı Türk kültürüne entegre eden Araplar dan birinin soyundan geliyor olabilirsin ?

 

Araplar mı? Türkler anadoluya geldiğinde bürokrasiyi, hukuku, yerleşik yaşam biçimini Araplardan değil Farslardan öğrendi. O zamanki Farslar sünniydi. Biz sünniliği de onlardan öğrendik. Madem sallayacaksın destekli salla bari.

 

1 hour ago, Mega Ateist said:

Divan edebiyatını savunduğuna göre Türklerin Arap kültüründen etkilenmeden önce ki kısmı ile ilgilenmiyorsun demektir.

 

Divan edebiyatını savunmak ne demek? Kime karşı savunacağım? Kim taarruza kalkmış? Kalktıysa divan edebiyatının hangi matematiksel formülüne kafa tutuyorlar? Ben Türklerin islamiyet öncesi edebiyatını da bilirim, aç bak Divan-ı Lügatıt Türkteki şiirlere. Kaldı gitti yürüdü, yağmur yağdı törüdü... böyledir. İncelik yoktur. Yazılı edebiyat gelişmemiş, çok basit, primitif şiirler. Türklerin anadoluya gelmesi ve İran medeniyeti ile tanışması ile birlikte bizim büyük şairlerimiz Türkçemizi ilmik ilmik işlediler. Altınlarla, incilerle bezediler. Kart, kurt etmeyen, duyunca kulakları şen eden, dimağa tad veren pek lezzetli bir bal peteği inşa ettiler. Bu da zannettiğiniz gibi Arap etkisiyle değil Fars etkisiyle oldu.

 

1 hour ago, Mega Ateist said:

Buda seni Arap kültüründen hoşlanan Türk yapar ki bu da senin seçimin.

 

Sen daha kendi tarihini bilmiyorsun bana malumatfuruş yapma.

Link to post
Sitelerde Paylaş
56 dakika önce, Tengiz yazdı:

 

Ben Türküm diye Müslüman olmaz mıyım? Bu nedir faşizm özentisi mi? Bugün Avrupada her ülke fabrikada kendi dinini icat etti ona inanıyor da biz mi geride kaldık? Onlar da Müslümanın peygamber dediğine inanıyor, aynı coğrafyadan çıkmış bir dine inanıyor. Çocuklarının adını Adam, Maria... koymuyorlar mı? Bugün Danimarka asıllılar kafasını duvara mı vuruyor senin gibi "aman Orta Doğu menşeili bir dine nasıl inanırız biz nasıl Avrupalıyız" diye. Aşağılık kompleksin o senin. Sen ne zannediyorsun kuzey ülkeleri az muhafazakar diye mi teknolojide aldı yürüdü? Ne iktisat bilirsiniz, ne itidal ne tarih. Neyden bahsettiğinden kendin haberin yok. Boş laf, ucuz faşizm, salla bırak adı çağdaşlık olsun.

Türküm diyen biri müslümansa Türk değildir,o artık bir müslüman bir Araptır.Çünkü dediğim gibi sen,arabın kültür ögelerini,değerlerini,kutsallarını barındıran bir dogma paketi olan İslama inanıyorsun.Bunları kabul etmeyene de kafir diyip,ötekileştiriyorsun,ötekileştirmek zorundasın,çünkü arabın dini islamın buyruğu.Ayrıca faşizm,ayrımcılık demişsin de,bunu söylerken hiç utanmadın mı acaba?Senin dinin hem bireyleri hem inanıp inanmayan diye ayıran ötekileştirici bir din.Yani inanç ırkçılığı yapıyor.Hem de kutsallık maskesi altında arapçılık ve arap yayılmacılığı yapan ve yaptırtan,arabın kültür ögelerini,değerlerini,kutsallarını benimseten bir din.Irkçılığın da,ayrımcılığın da,yayılmacılığın da kralı İslamın ta kendisidir.

Bu arada İslam egemen olduğu yeri  ve ele geçirdiği beyinleri çölleştirir.Beyinleri dogmalara tutsak eder.İslam aşırı yasakçı,baskıcı bir dindir.Düşünelim,herkesin müslüman olduğu ve kadınların kara ve çarşaf türevleri dışında giysi giymediği bir islam düzenini.Bu düzende yaşayanlar ve beyinleri dogmalara tutsak edilmiş bireyler içeriğinde kadın ve erkek karakterler barındıran bir betik yazmazlar örneğin.Çünkü  bunu günah olarak görürler.Demek ki şu var.İslamın egemen olduğu toplumlar yazında güdük kalacaklar.Ortaya yapıtlar koyamayacaklar.Örnek olarak;İslamın egemen olduğu bir toplumdan Game of thrones,Harry Potter gibi yapıtlar çıkmazlar.Harry potterın bir sahnesinde,kadın ve erkekler baloda dans ediyorlar.İslamın yapılandırdığı bir beyin bunu yazar mı,yazmaz,çünkü günah,İslamın egemen olduğu bu betiğin filmini çekerler mi,çekmezler.İşte islamın böyle bir yönü vardır.İslam aşırı yasakçılığıyla,bir çok şeyi günah gören yapısıyla beyinleri çölleştirerek, yeteneklerin ve yaratıcılıkların çıkmasını engeller.Bu arada Harry Potteri yazan bir kadındır.Ama bu kadın İslamın egemen olduğu,islamın kurallarına,yasaklarına,anlayışına göre yönetilen bir toplumda yaşasaydı yeteneğini,düş gücünü asla ortaya çıkaramayacak,böyle bir yapıt ortaya koyamayacaktı.Kara çarşafların içine tıkılmış,beyni çölleştirilmiş,boyun eğen bir kadın olarak yaşayacak ve ölecekti.

Şu sarı saçlarına deli gönlümü bağlamışam çözülmüyor mihriban türküsü var ya hani.İslam düzeninde bu şarkı günah dolu ve yozlaştırıcı içeriği nedeniyle yasaklanırdı.

Sen İslam konusunda bir cacık bilmiyorsun ve islam düzenini kafanda kurmamışsın.İslamı anlamanın en iyi yolu islam düzenini kafanda kurmak ve ayrıntılara inmektir.İslam bir yere egemen olursa ne gibi değişimler olur,islamın toplumsal yaşama olan etkileri nedir gibisinden soruları kendine sormaktır.Uzaktan uzaktan islam güzellemesi yapıyorsun.İslam tümüyle egemen olsun,bir yer islama göre yönetilsin bak ne oluyor.Müzik yasak,betik yazmak yasak,film,dizi çekimi ve gösterimi yasak,sanat yok,o yok,bu yok,bok gibi bir düzen.Her eylem ve düşünce İslama uygunluk aykırılık açısından değerlendirilecek,islamın süzgecinden geçirilecek.Bu anlayışın olduğu ,beyinlerin dogmalara tutsak edilip çölleştirildiği yerde de gelişim ve ilerleme olmaz.

 

Siz islamcılar yetenek,yaratıcılık,düş gücünün düşmanlarısınız,beyinleri çölleştirenlersiniz,onları dogmalara tutsak edenlersiniz.Sizler gelişimin ve ilerlemenin önündeki engellersiniz.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, ŞüpheciTürk said:

Bu bilgi doğru değil. Avrupa Birliği, mültecilere yardım karşılığında Türkiye'ye 3 + 3 toplamda 6 Milyar Avroluk yardım sözü verdi, fakat Türkiyenin yardım dağıtmada yolsuzluk yaptığı tespit edildikten sonra bu paranın çok az kısmı ödendi. Şu an ülkede yolsuzluğun ve rüşvetin girip yozlaştırmadığı en ufak bir alan gösterilemez. Alın size o övdüğünüz Türk müslüman ahlakı!

 

Yapmayın, bu mesele Avrupada gündeme geldiğinde "siz bizim paramızla mülteci mi bakacaksınız" diye eleştiriyorlardı bunları. Filistin sınırında o kadar mülteci açlıktan, sussuzluktan kırıldı gitti. Dünyanın öbür ucuna uçak gemileri gönderenler uçaklar dolusu yardımı mültecilere gönderemedi. 3-5 milyon Suriye'den gelen adam var Türkiye'de, neyle bakıyorsun bunlara? Çadır kentlerde kalanların harcaması kimin cebinden çıkıyor? Bugüne kadar kaç milyar dolar harcadık şu halimizle Suriye'den gelenlere. Biz öyle çok zengin, iş gücüne talip bir ülkede değiliz. Bu halimizle ekmeğimizi bölüp paylaşıyoruz. Koli koli insani yardım malzemesi gönderselerdi, bizim yetkililer alıp kolileri Suudilere mi satacaklar? Neyine yolsuzluk yapabilirsin böyle bir konuda? Zaten biz milyarlarca dolar harcamışız.

 

1 hour ago, ŞüpheciTürk said:

Hükümetin Suriyeli mültecilere yardım elini uzatmasını iyi niyetli bir girişim olarak görmeniz ise gerçek bir körlük örneği. Taksitini ödeyemediği için savaş gazisinin bacağındaki protezi söküp geri alan bu hükümet şu an 30 milyardan fazla paramızı 4 milyona yakın mülteciye harcamış durumda. Sizce bu kadar para sadece insani yardım için mi harcandı? Pekala söyle o zaman Suudi Arabistan başta diğer müslüman ülkeler neden tek bir mülteci almadılar ve tek bir kuruş harcamadılar. Onlar müslüman değil mi? Nerede kaldı müslüman ahlakı, yardım severliği şimdi?

 

On 3/12/2014 at 15:59, haci said:

Müslümanların çoğunlukta olduğu Türkiye hiç bir zaman ahlak, uygarlık, teknoloji, hayvanseverlik, vatanseverlik, dürüstlük ve doğruluk, özgürlük, insan hakları, demokratik ve çağdaş ilkeler, güzel sanatlar, edebiyat hatta vicdan bazında asla bir Avrupa ülkesi olamayacaktır.

 

Konu başlığı ney? Türkiye. Ben çıkıp Suudiler konusunda size savunma yazıyor değilim. Milletimin kültürüne bok atıp başkasınınkine ağzı sulanana diyecek iki çift lafım vardır elbet.

 

1 hour ago, ŞüpheciTürk said:

Türkiyenin izlediği mülteci politikası esasında bir taşla üç kuş vurma sahtekarlığından başka bir şey değildir. İnsani yardım kampanyasıyla kamuoyuna kahraman gibi görünmek, Batıdan gelecek yardımları iç etmek ve ileride lazım olur diye oy deposu yaratmak. İşte bu kirli siyasetin kabarık faturası bu zavallı halkın cebinden çıkıyor. Korkunç zamların altında inim inim inliyor millet. 

 

Neyin kahramanlığı? Senin sınırına aç, bebeğiyle, sussuz milyonlar dayandı. Türkiye kahraman olmak için mi bunları aldı? Sınırda bunları İŞİD'e terk edip infazlarını dürbünle mi izleyecektik? Ya da sussuzluktan kırılırken duyarsız mı kalacaktık bu insanlara? Batının vereceğim dediği yardım miktarını bizim harcamalarımız çoktan geçti. Bu kayıt içi, bizim Türk halkı olarak elden verdiklerimizle birlikte hesapla birde. Türkiye iktidarını sevme, yönetimini sevme... zorunda da değilsin ancak bana Türkiyedeki Suriyelilere uzaktan bakıp yüzünü ekşiterek "paramı bu uyuzlara mı vereceğim" diyen nursuz, sıfatsız Avrupalının övgüsü yapma.

 

1 hour ago, ŞüpheciTürk said:

Halk edebiyatına gelince, gözden kaçırdığınız şey sanat adına halk tarafından ortaya konulan çoğu şeyin İslam'ın rağmına yapılmış olmasıdır. Cumhuriyet öncesi dönemde büyük ozanlarımızdan eceliyle ölen yok denecek kadar azdır. Pir Sultan asılarak idam edilmiş

 

Pir Sultan Abdal bir kişi değil bir kimliktir. Bu kimliği dönem dönem birçok ozan paylaşmıştır. Farklı dönemlerde yaşadığı tahmin edilen 7 tane Pir Sultan Abdal'dan bahsediliyor. Pir Sultan Abdal'ın asılma hikayesine gelince, Pir Sultan Abdal asılırken bir anda herkesin gözü kararır ve gözünü bir açar ki herkes dar ağacında bir köpek var, Abdal uçmuş gitmiş. Bu hikaye sadece Pir Sultanda mı var? Gül Baba'nın hikayesi de Pir Sultan Abdal'ın birebir aynısıdır. Bu farklı bir edebiyattır. Resmi kayıtlarla öldürülen kim var diye düşündüm siz böyle deyince, aklıma Oğlan Şeyh geldi. Diğer yandan isyan çıkaranlar vardı. Bedrettin, Kalender Şah... Osmanlı'da, bugün yazsanız gelip sizi tevfik edecekleri o kadar eser vardır ki ağzınız açık kalır.

 

1 hour ago, ŞüpheciTürk said:

Nesiminin derisi yüzülmüş ve cesedi kokana kadar meydanda bekletilmiştir.

 

http://www.islamansiklopedisi.info/dia/ayrmetin.php?idno=330004

 

Nesimi gayri müslüm müydü? Bugün biz Nesimi'nin eserlerini avrupa edebiyatı olarak mı belliyoruz? Bu adamın yazdıkları bizim kültürümüz değil mi?

 

Yanı sıra devletler zannettiğiniz gibi islam uğruna falan savaşmazlar. Realist politika diye bir şey vardır. Adam çıkıp devletin resmi bürokrasisine, hukukuna uymayan laflar söylüyorsa "ulan isyan misyan çıkmasın" diye hemen başına çökerler. Devletler bunu yaparken de islam uğruna falan yapmaz, kendi çıkarları için yaparlar.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...