Jump to content

iblis melek mi, cin mi?


Recommended Posts

Bir saat önce, poiuz yazdı:

Adem dünyaya inince eşi ile beraber  Allahtan bir çocuk isterler. Ve çocuk doğunca bunlar şirke bulaşır. (Kuranda yazıyor)

 

Açıkça Adem ve eşi diye yazmıyor yalnız.

 

Ama farketmez. Daha ilk nesilde Adem'in çocukları birbirini öldürüyor. İlk peygamber kendi çocuklarına bu kadar laf anlatabildiyse... Şeklinde ele almak lazım mevzuyu. Biz 1400 sene önce yaşadığı iddia edilen bir adamdan nasıl din öğreneceğiz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 204
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

O, odur ki, sizi bir tek canlıdan yarattı, eşini de ondan vücuda getirdi ki, gönlü buna ısınsın. Eşini sarıp kucaklayınca o, hafif bir yük yüklendi de bir süre onu gezdirdi. Ağırlaştığında ikisi birden Rablerine şöyle dua ettiler: "Bize iyi huylu, yakışıklı bir çocuk verirsen yemin ederiz, şükredenlerden olacağız."

Allah onlara ruhta, bedende güzel bir çocuk verince, kendilerine verdiği nimete ikisi birden Allah'a ortak koşmaya başladılar. Allah onların ortak koştuğu şeylerden arınmıştır.
Araf 189-190

 

@democrassian, Kuran isim vermiyor haklısın ama burda Adem ve eşinden bahsettiği belli. Yoksa kimden bahsediyor olabilir?

Hem Adem Allahı gördüğü, Allah ile konuştuğu halde emirlerine uymaz ve yasak meyveden yer. Ayrıca @Ebu Kafir arkadaşın da dediği gibi Allah ile konuşan İbrahim bile önce ikna olmaz.

 

Ve bunlar Allahın peygamberleri ?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran isim gibi detayları çoğu zaman önemsemez muhatapları bu hikayeleri biliyor çünkü ve şiirsel bir dili olduğu için bilinen şeyleri uzun uzun yazmak yerine üzerinden detay vermeden geçiyor. 

 

Kuran'da Adem de Havva da Habil de Kabil de Vardır Kuran'ın kabul etmediği bir Tevrat hikayesi yoktur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 20.03.2014 at 00:17, skander yazdı:

Bu konuda kafam karisik. Cunku Kuranda farkli yerlerde farkli aciklaniyor. Musluman arkadaslar bu konuyu acikliga kavusturabilir mi?

Bakara-34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Kehf-50. Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

İblisin melek veya cin olduğuna karar verilememesinin nedeni bu iki ayeti yazan kişilerin farklı olmasından kaynaklanıyor,başka türlü açıklamayı mantıklı bulmuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Phocas yazdı:

İblisin melek veya cin olduğuna karar verilememesinin nedeni bu iki ayeti yazan kişilerin farklı olmasından kaynaklanıyor,başka türlü açıklamayı mantıklı bulmuyorum.


 

   Kuran’ın 23 yıldan çok daha uzun bir zaman diliminde ve birçok farklı yazarın elinden çıktığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Fransız mühendis J. J. Walter, askeri ve istihbarat birimleri tarafından kullanılmakta olan “Analysis of Text Data” (ATD) yöntemiyle kuran ayetlerinin matematiksel olarak analizini yapmış ve ilgili çalışmasını 2013 yılında yayınlamış.

Bu analiz tekniğinde doğruluk oranı milyonda 999.999 & 999.993 gibi çok yüksek seviyelerde,

çıkan sonuçlar bize kuran ayetlerinin yaklaşık 50 civarı farklı yazarı olduğunu gösteriyor.

Ayrıca mekke ve medine dönemlerine ait büyük stil farklılıkları tespit edilmiş,

medine dönemine ait ayetlerde 230.000 arapça karakter içermesine rağmen 10 sene sonraki mekke dönemine ait ayetlerde 470.000 arapça karakter kullanılmış, halbuki birkaç bin karakter farklılığı dahi önemli bir değişikliğe işaret etmektedir.

 

Literatür:

J.-J. Walter, Mathematical Code Theory, in: M. Gross / K.-H. Ohlig (ed.), The Origin of a World Religion IV, Mohammed - History or Myth, (Inra 8), Berlin 2017, pp. 851-883 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran şeytanın bir melek mi, cin mi olduğunu ayırt etmez, ama anlatımlarıyla farklı yaratıklar arasında evrim yoluyla geçiş olduğunu adeta kabul edercesine ifadeler kullanır. Bu forumdaki müslümanlar da benzer ifadeler kullanıyorlar, "iblis cindi, melekleşti" diyorlar. Bu demektir ki, Kuran'a göre varlık akışkandır, varlıklar değişkendir, devingen bir doğaları vardır. Biz materyalistler de bunu söylüyoruz. Evrim de bunu söylüyor, canlılar veya cansızlar birbirlerinden türerler diyor. Karbon üstnova patlamasıyla altına dönüşür, prokaryotlar ökaryotları oluşturur, sürüngenden kuşlar, maymundan insan türer, bu sürer gider.

 

Kuran varlıkların birbirine dönüşebileceğini kabul ediyor. Tutarsızlıklarla dolu bu kitaptan tam tersi örnekler de her an bulunabilir elbette, ama bu örnekte müslümanlar evrim ayağından gitmektedir. Zaten evrim kuramını ortaya atanlar da eski Yunanlılardan sonra İslam dünyasından birtakım adamlar olmuşlardır. 

 

Eminim, İblis'in teolojik tarih içinde ortaya çıkışı da bir evrimleşme profili içeren dönüşümler halinde olmuştur. Evrim yasası her şeyi kuşatır. Allah bile evrimin çocuğudur. 

 

Lafı evrime getirmeyi seviyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, Jobar said:

 İbliste aynı sizin gibi düşünüyordu.Hemde tıpa tıp aynı.Hık demiş burnundan düşmüşşünüz ateistler.İblisin askerleri olmanın hakkını veriyorsunuz.Düşünceleriniz bile birebir aynı.

 

Yerinde olsam İblis hakkında konuşurken dikkatli olurdum, şimdi sen İblis'e saydırıp duruyorsun ama ne de olsa Allah'ın en sevdiği çocuklarından birisiydi o, Allah bugün kızar, yarın affeder, olan senin gibi bir salağa olur, kıçına yağlı kazığı sokup sonsuza kadar kuzu çevirir gibi çevirir seni ateşin üstünde. Yalvarıp yakarman da fayda etmez. Neyine güveniyorsun da bir zamanlar Allah'ın en sevdiği oğluna hakaret edip lanetliyorsun? Bilmiyor musun putunun ne kadar manyak, zalim ve sadist olduğunu? İnananların gece gündüz yalvarıp yakarması neden sanıyorsun? Hepsi de içten içe biliyor ki, taptıkları put sapık ve sadistin birisi, bir kızarsa insan aklının alamayacağı işkencelerden kaçış da yok, sonsuza kadar işkence var.

 

Böyle dengesiz, hiç bir gücün denetlemediği, her istediğini yapmasına hiç bir engel olmayan bir varlığa karşı neyine güvenerek kendini güvende hissediyorsun? Elinde siz müslümanların topunu cehenneme atıp sana göre biz İblis'in askerleri olan ateistleri cennete koymayacağının bir garantisi mi var? Neye dayanarak itiraz edeceksin?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, Jobar yazdı:

 İbliste aynı sizin gibi düşünüyordu.Hemde tıpa tıp aynı.Hık demiş burnundan düşmüşşünüz ateistler.İblisin askerleri olmanın hakkını veriyorsunuz.Düşünceleriniz bile birebir aynı.


 

Dünyanın en geniş tabana sahip dini hristiyanlığa göre de müslümanlar iblisin gerçek askerleri, üstelik iddialar epey sağlam argümanlara sahip..?

 

iblisin adıyla oku bakalım pişkin müsloş;

 

Alıntı

Bir de «Biz Allah'ın peygamberi Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük» demeleridir. Oysa onu ne öldürdüler, ne de astılar. Fakat öldürdükleri kimse, onlara İsa gibi gösterildi.

Allah, hristiyanlara her seyin bir bir gözboyama oldugunu söyler. Basit bir yaniltma oldugunu söyler.

600 sene sonra!!!

Yeni dine girmek icin ilk söylenilmesi gereken söz söyledir;:

lâ ilâhe : ilâh yoktur - tanri yoktur!!!!

illâ allâhu : Allah'tan başka

Bize "tanri yoktur" dedirten Allah kimdir?

Kuran:

-Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.

-Ve kalblerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz

-Allah dilediğini saptırır, dilediğini de iyiye ve güzele kılavuzlar.

-«Hakikaten Allah, dilediğini şaşırtır ve kendisine gönül vereni de hidayete erdirir.»

-Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

Bize 600 sene sonra "isayi degil baskasini astilar" diyen Allah kitabinda kendisini böyle anlatiyor.

Tuzak kurmak , kandirmak, anlamalarini önlemek, saptirmak, mühürlemek...

incile göre bunlar tanrinin degil seytanin yaptigi seyler!!!

Incilde seytan:

-Ey parlak yıldız, seherin oğlu, Göklerden nasıl da düştün! How great is your fall from heaven, O shining one, son of the morning!

-İçinden, “Göklere çıkacağım” dedin,“Tahtımı Tanrı’nın yıldızlarından daha yükseğe koyacağımİlahların toplandığı dağda, Safon’un doruğunda oturacağım.

For you said in your heart, I will go up to heaven, I will make my seat higher than the stars of God;

Kuranda Allah:

-De ki: «Ben, ağaran sabahın Rabbine sığınırım,

-Allâh odur ki gökleri, görebileceğiniz bir direk olmadan yükseltti, sonra Arş üzerine istivâ etti (mülkünün tahtına oturdu), güneşi ve ay'ı irâdesine boyun eğdirdi. (it is Allah who erected the heavens without pillars that you [can] see; then He established Himself above the Throne and made subject the sun and the moon, each running [its course] for a specified term.)

-Allah, göklerin ve yerin nurudur

Ve bir daha Incil:

-Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir. Ona hizmet edenlerin de kendilerine doğruluğun hizmetkârları süsü vermesi şaşırtıcı değildir. Onların sonu yaptıklarına göre olacaktır.

Insanlari kandiran, kitabi anlamalarini istemeyen, "tanri yoktur" dedirten, arş üzerinde tahtında oturan, ağaran sabahın Rabbi Allahin adlarindan biride Müzildir: Anlami: Zillet veren.

Zillet = hor ve hakir olma, alçalma, küçülme, aşağı düşme, miskinlik. alçaklık, aşağılık anlamlarına gelmektedir.

Allah(Müzil) seytan degilmi?

 

--

 

600 sene sonra hristiyanlara "her sey bir göz boyamaydi" diyen, günümüzde milyarlarca inanirin hristiyanligi yanlis anlamasinin bas sorumlusu oldugunu söyleyen Allah bir tanri olabilir mi?

Veya söyle sorayim:

Yeni gelen bir dinin ilk anindan itibaren yanlis anlasilmasini kim ister?

Tanri mi? Seytan mi?

Incil sevgiyi öne cikartir.

Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan Tanrı’da yaşar, Tanrı da onda yaşar.

Sevgide korku yoktur. Tersine, yetkin sevgi korkuyu siler atar. Çünkü korku işkencedir. Korkan kişi sevgide yetkin kılınmamıştır.

“Tanrı’yı seviyorum” deyip de kardeşinden nefret eden yalancıdır. Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Tanrı’yı sevemez.

Tanrı’dan olup olmadıklarını anlamak için ruhları sınayın.

Allah, insanlarin birbirlerini öldürmelerini ister.

-Hem bir fitne kalmayıp, din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın .

-Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün

-Haram aylar geçince müşrikleri bulduğunuz yerde öldürünüz,

-Sakın gevşemeyin ve üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir.

Savasa zorlar.

-Böyle bir günde her kim onlara, tekrar dönüp çarpışmak için geri çekilmek veya diğer bir safta yeniden mevzilenmek hâlleri dışında, arkasını dönerse, muhakkak Allah'dan bir gazaba uğramış olur ve varacağı yer cehennemdir, orası da ne kötü bir akıbettir.

Korkutur,

-Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve Allah'ın koyduğu sınırları aşarsa Allah onu da ebedî kalacağı cehennem ateşine koyar. Onun için alçaltıcı bir azab vardır.

-Çünkü onlar Allah ve peygamberine karşı geldiler. Kim Allah'a ve peygamberine karşı gelirse, bilsin ki Allah'ın azabı şiddetlidir.

-Sakın gevşemeyin ve üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir.

Allah kalple düsünülmesini ister, beyinle degil.Kalbe cok önem verir.

Bakalim incilde ne yaziyor:

-Akşam yemeği sırasında İblis, Simun İskariot’un oğlu Yahuda’nın yüreğine İsa’ya ihanet etme isteğini koymuştu bile

-Çünkü kötü düşünceler, cinayet, zina, fuhuş, hırsızlık, yalan yere tanıklık ve iftira hep yürekten kaynaklanır. İnsanı kirleten bunlardır. Yıkanmamış ellerle yemek yemek insanı kirletmez

-Yürek her şeyden daha aldatıcıdır, iyileşmez,

Ayrica incilde Muhammed hakkinda da bir kac cümle var:

-Sahte peygamberlerden sakının! Onlar size kuzu postuna bürünerek yaklaşırlar, ama özde yırtıcı kurtlardır.

-Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi?

-Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir.

-İyi ağaç kötü meyve, kötü ağaç da iyi meyve veremez.

-İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır.

-Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız.

Günümüzde islam ülkelerinin durumu ortada. Ne sporda, ne bilimde, ne sanatta hic bir alanda basarili degiller. Tam aksine yerlerde sürünüyorlar.

Cocuk evlilikleri, insan taslamalar, canli bombalar vs ne ararsan var. Bagzi müslümanlar ne kadar "bunlarin islamla ilgisi yok" deselerde, bunlar Muhammedin meyveleri! Bu pislikleri yapanlar, yaptiklarini islama/muhammede dayandiriyorlar!

Yalanci peygamberin meyveleri ortada!

Ve yine soruyorum:

Yeni gelen bir dinin ilk anindan itibaren yanlis anlasilmasini kim ister?

 

Tanri mi? Seytan mi?

--

Milyarlarca insanin hristiyanlik dinini yanlis yorumlamasina/yasamasina neden olacak böyle bir aldatmacayisadece seytan yapmis olabilir.

«Biz Allah'ın peygamberi Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük» demeleridir. Oysa onu ne öldürdüler, ne de astılar. Fakat öldürdükleri kimse, onlara İsa gibi gösterildi.

diyerek insanlari kandirdigini söyleyen bir tanri olamaz!

--

 

Dendermonde2.jpg

Dendermonde1.jpg

This wooden sculpture in the Church of Our Dear Lady in Dendermonde, Belgium depicts Mohammed on the ground, clutching the Koran, being trampled on by angels. As first reported at The Brussels Journal, "The sculpture represents the triumph of Christianity over Islam." It was carved by the 17th-century sculptor Mattheus van Beveren.

 

--

 

ethiopia252.jpg

Ethiopia: Debre Berham Selassie church - prophet Muhammad on a camel, being led to hell by a devil

Hristiyanlara göre Muhammed cehenneme gitmiştir.

Eski kiliselerde bu tip resimler mevcuttur.

 

--

 

Bunlari kim söyler?

Af dileyin Rabbinizden; sonra da tövbe ile O'na yönelin ki, belirlenmiş bir süreye kadar sizi güzel bir nimetle nimetlendirsin ve her farklı derece sahibine hak ettiği ödülü versin.

Eğer yüz çevirirseniz, o takdirde sizi büyük bir günün azabıyla korkuturum.

 

İçinizden hiçbiri istisna edilmemek üzere mutlaka herkes cehenneme varacaktır. Bu, Rabbinin katında kesinleşmiş bir hükümdür.

 

--

 

Satır içi resim 1

 

---

 

Seytan, kendisini bir tanri olarak tanitarak müslümanlari nasil kandirdigini görelim.

Önce incili okuyalim

Sizi Mesih’in lütfuyla çağıranı bırakıp değişik bir müjdeye böylesine çarçabuk dönmenize şaşıyorum. Gerçekte başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştırıp Mesih’in Müjdesi’ni çarpıtmak isteyenler vardır.İster biz, ister gökten bir melek size bildirdiğimize ters düşen bir müjde bildirirse, lanet olsun ona! Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum: Bir kimse size kabul ettiğinize ters düşen bir müjde bildirirse, ona lanet olsun! Galatyalılar 1

Simdi Kuranin nasil kendi kendine ters düsdügünü ve istemeden gercekleri yazdigini görelim.

De ki: 'Ey inkarcılar!' 'Ben, sizin taptıklarınıza tapmam.' 'Siz de benim taptığıma tapmazsınız.' 'Ben asla sizin taptığınıza tapacak değilim.' 'Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.' 'Sizin dininiz size, benim dinim bana.' KÂFİRÛN

"Bastan beri bir tek din var", "Yahudilerin vs tanrisi da Allah, hepimiz ayni tanriya tapiyoruz" vs.

Bunlar yalan! Kuranda da yaziyor, Allah incilin ve tevratin tanrisindan ayri bir tanri! Bir TANRI MI?

Yine Kurana bakalim kendini baska bir ayette daha iyi aciklamis (ele vermis)!!!

ALLAH inananların canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. ALLAH yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. Bu, O'nun Tevrat'ta, İncil'de ve Kuran'da verdiği bir sözdür. Verdiği sözü, ALLAH'tan daha iyi kim yerine getirebilir? Öyleyse bu alışverişinizden dolayı sevinin. En büyük başarı budur. TEVBE-111

Allah, Kafirun suresinde incilin, tevratin tanrisi olmadigini söyler...

simdi...

kimin incilde ve tevratta BIR SÖZ verdigini düsünelim! Bu SEYTAN degilmiydi "insanlari saptiracam" diye söz veren!?!

Yukardaki ayette yapilan anlasmayi acikca yaziyor! SEYTAN insanlarin canlarini ve mallarini satin aliyor!!!

ÖLMEK ve ÖLDÜRMEK ugruna!!!

Bir TANRININ hic istemiyecegi bir sey istiyor insanlardan. ÖLMEK ve ÖLDÜRMEK!!!

 

Ademi kandiran yilan, Ademogullarinida kolayca kandiriyor!!!

 

---

 

el-Müzil”, (zillete düşüren,hor ve hakir eden) Allah ve peygamberi MUSA-
 
Musa'nın öfkesi geçince levhaları aldı. Onlardaki yazıda, ancak Rablerinden korkanlar için bir hidayet ve rahmet vardı. ARAF -154
ve Musa Allahtan af diler
«Ve bize hem bu dünyada bir iyilik yaz, hem de ahirette. Biz gerçekten de tevbe edip senin hidayetine döndük.» ARAF - 156
Allah Musaya cevap verir
Onlar ki, o ümmî peygambere uyarlar, yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılmış bulacakları o peygambere uyup, onun izinden giderler .. ARAF .- 157
 

 

Burda hata nerde?
 
--
 

Allah Musaya incilden bahsediyor. Ama incil Musa zamaninda daha yazilmamistir :)

Devam edelim:

ALLAH inananların canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. ALLAH yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürlerBu, O'nun Tevrat'ta, İncil'de ve Kuran'da verdiği bir sözdür. Verdiği sözü, ALLAH'tan daha iyi kim yerine getirebilir? Öyleyse bu alışverişinizden dolayı sevinin. En büyük başarı budurTevbe-111

Evet, Allah insanlarin canlarini ve mallarini SATIN ALMIS!!!

Allah insanlarin ölmesini ve öldürmesini ister!!!

Müslümanlar, Allah yolunda kime karsi savasirlar? Yahudi ve hristiyanlara karsi!!!

Ama

Allah hristiyan ve yahudilerden de aynisini istemis!?!

Yani

herkes bir biriyle savassin ve ölüp öldürsün!!!

Sizi Mesih’in lütfuyla çağıranı bırakıp değişik bir müjdeye böylesine çarçabuk dönmenize şaşıyorum. Gerçekte başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştırıp Mesih’in Müjdesi’ni çarpıtmak isteyenler vardır. İster biz, ister gökten bir melek size bildirdiğimize ters düşen bir müjde bildirirse, lanet olsun ona! Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum: Bir kimse size kabul ettiğinize ters düşen bir müjde bildirirse, ona lanet olsun! Galatyalilar-1

Allah yani seytan, Kuranda yine insanlari birbirine düsürmek ister. Tanrinin kitabi (müslümanlarin anlattiginin tersine) degismemis Incil bunlari öngördügünden inanirlarini bastan uyarir!!!

Allah, incildeki seytandir!!!

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 saat önce, sağduyu yazdı:

 

Yerinde olsam İblis hakkında konuşurken dikkatli olurdum, şimdi sen İblis'e saydırıp duruyorsun ama ne de olsa Allah'ın en sevdiği çocuklarından birisiydi o, Allah bugün kızar, yarın affeder, olan senin gibi bir salağa olur, kıçına yağlı kazığı sokup sonsuza kadar kuzu çevirir gibi çevirir seni ateşin üstünde. Yalvarıp yakarman da fayda etmez. Neyine güveniyorsun da bir zamanlar Allah'ın en sevdiği oğluna hakaret edip lanetliyorsun? Bilmiyor musun putunun ne kadar manyak, zalim ve sadist olduğunu? İnananların gece gündüz yalvarıp yakarması neden sanıyorsun? Hepsi de içten içe biliyor ki, taptıkları put sapık ve sadistin birisi, bir kızarsa insan aklının alamayacağı işkencelerden kaçış da yok, sonsuza kadar işkence var.

 

Böyle dengesiz, hiç bir gücün denetlemediği, her istediğini yapmasına hiç bir engel olmayan bir varlığa karşı neyine güvenerek kendini güvende hissediyorsun? Elinde siz müslümanların topunu cehenneme atıp sana göre biz İblis'in askerleri olan ateistleri cennete koymayacağının bir garantisi mi var? Neye dayanarak itiraz edeceksin?

 

 

Ne içtiysen bir daha içme sende kafa yapmayı bırakmış direk nöronları uyuşturmaya başlamış.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Ebu Kafir yazdı:


 

Dünyanın en geniş tabana sahip dini hristiyanlığa göre de müslümanlar iblisin gerçek askerleri, üstelik iddialar epey sağlam argümanlara sahip..?

 

iblisin adıyla oku bakalım pişkin müsloş;

 

 

İblisin adıyla okuyup yaşamak ve onun yolunda çalışmak siz pişkin ateistciklerin işidir.Noldu şimdide hristiyan kaynaklarından mı medet umuyorsun :) Sağlam diye getirdiğin zırvalar hristiyanların 1400 senelik zırvaları.Tanrı üçün üçüncüsüdür Tanrı kendini dünyaya gönderdi koskoca tanrı dünyada aynı insan gibi yaşadı yedi içti dışkıladı sonrada kendi kullarını affetmek için kendi kendini öldürdü sonrada kendi koyduğu yahudi şeriat yasalarını kaldırdı tevratta yahudi ırkçısı kundaktaki bebekleri bile öldürmeyi emreden tanrı sonradan fikir değiştirip sevgi kelebeğine dönüştü (haşa) diyen hristiyanların zırvalarını ancak sizin gibiler ciddiye alıp sağlam delil diye önümüze getirir zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎14‎.‎8‎.‎2018 at 23:11, poiuz yazdı:

@democrassian, Kuran isim vermiyor haklısın ama burda Adem ve eşinden bahsettiği belli.

 

Haklısın, dikkatli okumamışım. Çok belli hem de. Bu durumda da son derece haklı oluyorsun. İblis de buna secde etmemekte son derece haklıymış! :D

 

Garibim Allah yaaa... Çok talihsiz! Hep güvendiği dağlara kar yağıyor, tuttuğu dal elinde kalıyor yaaa! Çok acıdım ama garibime şimdi! :lol:

 

Ben de diyorum bu niye bu kadar psikopat! Dengeyi bozmuş zahir, sap gibi yapayalnız, ne eş var ne çocuk, ne torun ne torbalak! Kim olsa sıyırır balataları yahu! Dengi akranı da yok ki aaaah dostum aaah diye dertleşse içini dökse! Bir yarımlık devirse iki meze atıştırsa da kafa dağıtsa! Ne o var ne o!

 

Tanrıları ortadan kaldırıp bunu böyle sap gibi sipsivri bırakmakla en büyük kötülüğü yapmış buna insanlar. Tanrılar olsaydı bir tanrıçadan eş seçer, çocuğu torunu torbalağı olur oyalanırdı. Kinlenmiş insanlara! Siz beni sap gibi tek bırakırsınız ha! Bittiniz olum siz bittiniz demiş! :0_80cbc_37a71a73_L:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düz bir yer yaratıyor.Sonra üste yedi kat gök bina ediyor.Sonra salıyor yarattığı insanları ve cinleri bu sistemin içine.Şeytanlara yıldız atıyor(Mülk 5).Yüce melekler topluluğunu dinleyen cinlere alev topu atıyor.(Saffat 10).Kendiyle uğraşan insanlara yıldırım atıyor.(Rad 13)Dolu taneciklerini yönlendirip,bununla dilediğini vuruyor.(Nur 43).Allah gerçekten canı sıkılan bir Tanrı.Dolu tanecikleriyle insan vuracak kadar canı sıkılmış.?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Jobar said:

Ne içtiysen bir daha içme sende kafa yapmayı bırakmış direk nöronları uyuşturmaya başlamış.

 

Senin içtiğin din ilacından içseydim dediklerin doğruydu. Var mı söylediklerime itirazın? Neye güvenerek itiraz ediyorsun? Bu putun götüne yağlı kazığı sokup sonsuza kadar seni kuzu çevirme yapmayacağına dair güvence mi aldın?

 

1 hour ago, Jobar said:

İblisin adıyla okuyup yaşamak ve onun yolunda çalışmak siz pişkin ateistciklerin işidir.Noldu şimdide hristiyan kaynaklarından mı medet umuyorsun :)Sağlam diye getirdiğin zırvalar hristiyanların 1400 senelik zırvaları.Tanrı üçün üçüncüsüdür Tanrı kendini dünyaya gönderdi koskoca tanrı dünyada aynı insan gibi yaşadı yedi içti dışkıladı sonrada kendi kullarını affetmek için kendi kendini öldürdü sonrada kendi koyduğu yahudi şeriat yasalarını kaldırdı tevratta yahudi ırkçısı kundaktaki bebekleri bile öldürmeyi emreden tanrı sonradan fikir değiştirip sevgi kelebeğine dönüştü (haşa) diyen hristiyanların zırvalarını ancak sizin gibiler ciddiye alıp sağlam delil diye önümüze getirir zaten.

 

Herife bak, şimdi de dinde mantık aramaya başladı. Ne zamandan beri masallarda mantık aranıyor? O senin koskoca dediğin tanrı insan gibi kızıp sinirleniyor, kin tutuyor, öfkeleniyor, seviyor da bu dediklerini neden yapmasın? Belki garibim yukarda seyretmekten sıkılmış, insanlara verdiği duyguları bizzat tecrübe etmek istemiştir. Hangi mantıkla koskoca tanrıya sınır koymaya cüret ediyorsun, yaptıklarını yargılıyorsun?

 

Senin tapındığın dinin asıl kaynağı yahudilik, hristiyanlık ve İslam yahudilikten kopyalanmış, kopyaya tapınan birisi orijinale laf ediyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 saat önce, sağduyu yazdı:

 

Senin içtiğin din ilacından içseydim dediklerin doğruydu. Var mı söylediklerime itirazın? Neye güvenerek itiraz ediyorsun? Bu putun götüne yağlı kazığı sokup sonsuza kadar seni kuzu çevirme yapmayacağına dair güvence mi aldın?

 

 

Herife bak, şimdi de dinde mantık aramaya başladı. Ne zamandan beri masallarda mantık aranıyor? O senin koskoca dediğin tanrı insan gibi kızıp sinirleniyor, kin tutuyor, öfkeleniyor, seviyor da bu dediklerini neden yapmasın? Belki garibim yukarda seyretmekten sıkılmış, insanlara verdiği duyguları bizzat tecrübe etmek istemiştir. Hangi mantıkla koskoca tanrıya sınır koymaya cüret ediyorsun, yaptıklarını yargılıyorsun?

 

Senin tapındığın dinin asıl kaynağı yahudilik, hristiyanlık ve İslam yahudilikten kopyalanmış, kopyaya tapınan birisi orijinale laf ediyor.

İyi deneme.Ama trollükte biraz daha mesafe katetmen gerekiyor.Bu saçmalamalarla trollük olmaz.Biraz daha mantıklı şeyler(bu zeka seviyesiyle zor olsada) yumurtlaman lazım.Varmı söylediklerime itirazın diyor.Salak evladım biz zaten siz ateistler gibi cehennemi boylamamak için uğraşıyoruz garanti alsaydık uğraşmazdık.Ne kadar aptalca sözler bunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, Jobar yazdı:

biz zaten siz ateistler gibi cehennemi boylamamak için uğraşıyoruz garanti alsaydık uğraşmazdık.

Evet, son derece doğru bir laf. Dindarların en temel hedefi budur.

Gerisi hikaye, yani ne de olsa çıkar dünyası.:D

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, kavak yazdı:

Evet, son derece doğru bir laf. Dindarların en temel hedefi budur.

Gerisi hikaye, yani ne de olsa çıkar dünyası.:D

Seni yoktan var edene itaat etmeyi ve bunun karşılığında vaad edileni beklemeyi ve uyarıldığın sonsuz cehennemden kurtuluş için çalışmayı çıkar ilişkisi olarak görüyorsan kafan baya iyiymiş.Çıkar karşılıklı ilişkilerde olur.Bizse itaate mecburuz.Allahın bize ihtiyacı yok ancak bizim itaate ihtiyacımız var.Buna islamda kulluk denir hani hiç duymadıysan öğren babında söylüyorum.Allah deseydi ibadet etmenize gerek yok istediğinizi yapın hepiniz genede cennetliksiniz.İşte o zaman kulluk yapmamızın bir amacı ve gereği kalmazdı.Allah bizim kulluğumuza muhtaç değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Jobar yazdı:

Seni yoktan var edene itaat etmeyi ve bunun karşılığında vaad edileni beklemeyi ve uyarıldığın sonsuz cehennemden kurtuluş için çalışmayı çıkar ilişkisi olarak görüyorsan kafan baya iyiymiş.Çıkar karşılıklı ilişkilerde olur.Bizse itaate mecburuz.Allahın bize ihtiyacı yok ancak bizim itaate ihtiyacımız var.Buna islamda kulluk denir hani hiç duymadıysan öğren babında söylüyorum.Allah deseydi ibadet etmenize gerek yok istediğinizi yapın hepiniz genede cennetliksiniz.İşte o zaman kulluk yapmamızın bir amacı ve gereği kalmazdı.Allah bizim kulluğumuza muhtaç değil.

Üreyin,çoğalın.Yoktan var edin.Cehenneme yakıt gerek,müminler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 17.08.2018 at 14:06, Ebu Kafir said:


 

Dünyanın en geniş tabana sahip dini hristiyanlığa göre de müslümanlar iblisin gerçek askerleri, üstelik iddialar epey sağlam argümanlara sahip..?

 

iblisin adıyla oku bakalım pişkin müsloş;

 

 

 

Dikkat ederseniz Allah Kuranda kendini öve öve bitiremez.

Allahın 99 isminin hemen hemen üçte biri yine kendini öven isimlerdir.

 

Ha. İblis, Ademe neden secde etmemişti? Neden cennetten kovulmuştu?

Müslümanlar biliyordur sanırım!

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Jobar yazdı:

Seni yoktan var edene itaat etmeyi ve bunun karşılığında vaad edileni beklemeyi ve uyarıldığın sonsuz cehennemden kurtuluş için çalışmayı çıkar ilişkisi olarak görüyorsan kafan baya iyiymiş.Çıkar karşılıklı ilişkilerde olur.Bizse itaate mecburuz.Allahın bize ihtiyacı yok ancak bizim itaate ihtiyacımız var.Buna islamda kulluk denir hani hiç duymadıysan öğren babında söylüyorum.Allah deseydi ibadet etmenize gerek yok istediğinizi yapın hepiniz genede cennetliksiniz.İşte o zaman kulluk yapmamızın bir amacı ve gereği kalmazdı.Allah bizim kulluğumuza muhtaç değil.

 

Lafı dolandırmanınız bir ălemi yok, yukarıda da ne güzel itiraf etmiştiniz işte. Tahtalı köydeki mangalda kızarmamak için "tapmak" en başlıca hedefiniz. Hayatta kalabilmek için para karşılığında çalışmak gibi bir çıkar sözkonusu. Sizin tarafınızdan görünen resim bu. İstediğiniz kadar allayıp pullayın bu resimi, farketmez.    

Karşı tarafa gelince; o taraf hakkında bütün söylenenlerin, yazılanların ve çizilenlerin tümü insan ürünü. Tümü diyorum, çünkü bundan sizin tanrınız da muaf değil. Tanrınızın diğerlerinden hiçbir ayrıcalığı da yoktur.

Hasılı dinler ve tanrılar temelinde insanların ürettiği mitlere ve efsanelere dayanır. Şurada bununla ilgili bir konu açmıştım, zaman ayırıp önyargısız bir şekilde gözden geçirmenizi tavsiye ederim:

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...