Jump to content

Böyle ıslamdan böyle müselman


Recommended Posts

İşte ambeleee,

NOT:AKP den 1500 kişi istife edip MHP geçti

Bu demektirki ABBAS yolcu.Yoluunuz yaptıhlarınız kimin olsun:

Ne günlere galdıh eyyyyy gazı hünker.

İslamın ilk başlarıyla şimdikileri nasılda benziyür birbirlerine DEGÜLMÜ arhadaşlar?

Tolon

Egemen Bağış'ın ses kaydına karşı şok eden duyarsızlığı yazdı

.

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın Kur'an-ı Kerim'le alay eden skandal ses kayıtları ve AK Parti'nin olaydaki duyarsız duruşunu köşesine taşıdı.

erhan-basyurt-egemen-bagisin-ses-kaydina-karsi-sok-eden-duyarsizligi-yazdi_1028412_720_400.jpg

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt EskiAB Bakanı Egemen Bağış'ın Kur'an-ı Kerim'le alay eden skandal ses kayıtları ve AK Parti'nin olaydaki duyarsız duruşunu köşesine taşıdı.

İŞTE O YAZI

Kur'an-ı Kerim ile alay edilirken AK Parti'nin şoke eden duyarsızlığı

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, İranlı Reza Zerrab‘dan birkaç kez rüşvet almak ve nüfuz sağlamakla suçlanan, ardından görevinden alınan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yeni bir skandala daha imza attı.

Egemen Bağış’a ait olduğu ifade edilen ve bakanlığı döneminde geçen bir ses kaydı sosyal medyada yayınlandı.

Ses kaydında gazeteci Metehan Demir ile konuşan Bağış, Twitter’dan attığı ayetler ve Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi ile pervasız şekilde dalga geçiyor.

“Ben her cuma bir tane ayet sallıyorum” diyor.

“Bu Bakara iyi makara” diyor.

“Google’a gir, Kur’an’da atıyorum, kardeşlik, nankörlük, Kur’an’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin” diyor.

Gazeteci Metehan Demir, konuşmalardan dolayı açıkça özür diledi.

İçeriği de dolaylı şekilde doğruladı.

Ancak Egemen Bağış’tan halen bir özür bile gelmedi.

Bağış’ın çekirdek kadrodan olduğu AK Parti’den ve uzun yıllar birlikte çalıştığı, tercümanlığını da yaptığı Başbakan ve bakanlardan da ses yok.

Oysa “Bakara iyi makara”, “Bir ayet salla gitsin” diyerek, samimiyetten uzak şekilde insanların inancını siyasi heveslerine alet etmek için istismar ettiğini ortaya koyuyor.

Kur’an-ı Kerim ayetlerini ve Bakara Suresi’ni alaya alıyor.

“Küfürdür, tövbe gerektirir...”

Din âlimleri bunun “küfür olduğunu ve tövbe gerektirdiğini” açıklıyor.

İlahiyatçı Prof. Dr. Muhittin Akgül, “Kur’an ile alay etmek, sure ya da ayet anlam veya isimlerini hafife almak, İslam inancına göre kişiyi dinden çıkarır, İslam inancına göre küfürdür ve o kişinin tövbe etmesi gerekir” diyor.

İlahiyatçı Prof. Dr. Muhit Mert de “Bahsi geçen durumda dini değerler, alay malzemesi olarak kullanılıyor. Bu tövbe gerektirir” diyor.

“Muhafazakâr demokrat” olduğunu söyleyen AK Parti, “siyasal İslamcı” olduğunu ileri süren ve bir kısmı ilahiyat kökenli bakanlar ve vekillerin çıtı çıkmıyor.

Dine hakaret eden kişi kendi partilerinden olduğu için seyirci kalıyorlar.

Genel bir kuraldır, “sükût ikrardır...” Bu hakaretleri tasvip etmektir.

Vicdan sahibi inançlı AK Parti mensuplarının, dindar ve muhafazakâr olduğunu ileri süren “iktidar medyası” ve “aydınlarının” sessiz kalması izahı olmayan bir aymazlık.

Oysa Başbakan Erdoğan, CHP’li Önder Sav Mart 2009’da hac ile dalga geçtiğinde haklı olarak “özür dilemesini” istemiş ve tepki göstermişti.

Bağış’ın hakaretlerine karşı ise tam bir “siyasi körlük“, görmezden gelme tavrı sergileniyor.

Parti aidiyeti dini aidiyetlerinin önüne geçiyor.

Başbakan’a hakaret etse ihraç edilirdi

Oysa Bağış, Kur’an-ı Kerim’e yönelttiği bu hakaretlerin benzerlerini Başbakan’a yapmış olsaydı, çoktan partisinden ihraç edilirdi.

Hatta hakaret etmek bir yana vekiller İdris Bal, Ertuğrul Sağlam ve Muhammed Çetin örneğinde olduğu gibi parti içinde demokratik muhalefet sergileseydi yine “itibarsızlaştırılır“ ve ihraç edilirdi.

AK Parti ve hükümet, Bağış’ın Kur’an-ı Kerim’e hakaretlerine göz yumarak temsil ettiğini ileri sürdükleri, dini ve insani değerlere zıt düşüyorlar.

Kur’an-ı Kerim’e hakaretin, parti politikaları ve liderine ters düşmek kadar bile ehemmiyet arz etmediğini, icraatlarıyla ortaya koyuyorlar.

“Muhafazakârlık” ve “dindarlık” üzerine inşa ettikleri siyasi söylemlerine yazık ediyorlar...

İstanbul’da 102 tarihi camiyi otel, market, AVM yaptılar...

AK Parti ve yöneticilerinin Kur’an-ı Kerim’e hakarete benzer bir aymazlık durumu, Fatih Belediyesi’nin 2012 yılına kadar İmar Planı’nda yer alan 102 tarihi caminin arsalarının, o tarihten itibaren AVM, ticaret merkezi ve parka dönüştürüldüğünün ortaya çıkması ile de yaşandı.

İstanbul Çevre Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği’nin gün yüzüne çıkardığı skandala, 11 Şubat 2014’te BUGÜN Gazetesi’nin manşetinde yer verdik.

Dernek konuyu yargıya da intikal ettirmiş durumda...

Hepsi vakıf arsaları...

İmar Planı’nda yok edilen tarihi camiler arasında; Sultan Camii, Ali Paşa Mescidi, Cezayirli Ahmet Paşa Camii, Bostancı Başı Camii, Molla Fenari Camii, Ali Paşa Mescidi, Hoca Rüstem Camii gibi tarihi ibadethaneler var.

Bu camilerin bir kısmının arsalarında şu an alışveriş merkezleri, otel ve marketler yükseliyor, faaliyet gösteriyor.

Hepsi vakıf arsası olan yerler için imar değişikliği konusunda suskun kalmak bir yana, değişikliğe imza atan isim yeniden Fatih Belediye Başkan adayı yapıldı.

Sadece bir ilçede 102 tarihi vakıf camisinin yeri böyle yok edilmiş durumda.

Ama siyasi yandaşlık içinde hem AK Partililer hem Diyanet yetkilileri hem vekiller hem de hükümet sessiz kalmayı tercih ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de söz konusu İmar Planı’nı onayladığı, hatta ilk olarak değişiklik talebinin oradan geldiği ifade ediliyor.

En ufak bir rahatsızlık söz konusu değil demek ki, o isim de yeniden AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıldı.

Halk da tarih de affetmez

Ortada skandallar zinciri var; Kur’an-ı Kerim ile alay ediliyor, tarihi camiler alışveriş merkezi, market ve otellere dönüştürülüyor...

Ancak halkın karşısına geçip “muhafazakâr” kimlik ve “dindar” bir söylemle iktidar devşirilmeye çalışılıyor...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında ortaya çıkan gerçekler gibi, halk dine ve ibadethanelere yönelik saldırılar karşısında da aynı vurdumduymazlığı göstermeyecektir.

Göz boyayıp, gerçekleri gizleyenleri halk da tarih de affetmeyecektir.

Şimdilik Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözünü, “muhafazakâr demokrat” olduklarını söyleyen ama icraatları farklı olan bu siyasetçi, gazeteci ve aydınlara hatırlatmakla yetinelim...

Unutmayın! “Bugünün yarını da var. Yarın Hakk’ın divanı da var...”

Tolon

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kur'an-ı Kerim ile alay edilirken AK Parti'nin şoke eden duyarsızlığı

her cuma bir tane ayet sallıyorum, bakara iyi makara diyor.

açıkcası ben de bu duyarsızlığı şaştım ama yalnızca akp'ye değil, akp'nin dindar seçmenine ve diyanetin duyarsızlığına da şaştım. chp veya mhp üyesi bir kişi aynı şeyi yapsaydı çoktan linç edilmişti siyasi kariyeri. üstelik çoklu öznelere ve arkaplan seslerine bakınca montaj veya dublaj olasılığı sıfır bir kayıt var sözkonusu olan...

Link to post
Sitelerde Paylaş

O kadar da aptal değiller ortalık yatışmadan onun icabına bakamazlar, eğer şimdi egemen bağışı ihrac etseler ses kayıtlarının doğruluğunu montaj olmadığını kendi elleriyle ispatlamış olurlar. İlerde muhakkak başka bir bahane bulup partiden yol vereceklerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...

17-25 aralık sürecinde, rüşvetin ses kayıtları tapelerin yok edilmesini isteyen başsavcısı ismail uçar 'ın yürüttüğü soruşturma döneminde türkiye'de yargının öldüğünü anladım. Savcı ismail uçar 25 Aralık operasyonuyla ilgili emniyet'e yazı gönderdi, telefon dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin sonlandırılarak imha edilmesini istedi. O kayıtlar dava dosyasında olmayacaktı ve o kayıtlı tapelerin mahkemeye ulaşmasını engelleyen kişi bir Savcı, ismail uçar. 

Savcı ismail uçar 'ın rüşvet operasyonunda Savcı olmasına rağmen sanki suçlulardan biriymiş gibi davranıp ses kayıtlarının yokedilmesini sağladı. Dünya'da benzeri bir yargı rezaleti görülmemiştir. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında Savcı ismail uçar'a teslim edilen emniyet bilgisayarı boşaltılmıştı. Türkiye'de yargıyı ve adaleti, savcı ismail uçar gibi akp'ye yandaşlık eden savcılar ve hakimler boşalttı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...