Jump to content

Newton�a göre, kıyamet 2060′ta kopacak!


Recommended Posts

img_dailymail_co_uk-i-pix-2007-06_02-NewtonPapers2AP_468x609.jpg

Evrensel kütle çekimi ve hareketin üç kanununu ortaya koyan, ilk yansıtmalı teleskobu geliştiren ve renk kuramını oluşturan günümüzde bilim insanları tarafından tarihin en etkili insanlarından biri kabul edilen Isaac Newton'un son yayınlanan mektubuna göre, kıyamet 2060 yılında kopacak. Yani Kutsal Roma İmparatorluğu'nun kuruluşundan tam 1260 yıl sonra.

Yayınlanan belge, Newton'un kıyametin 2060 yılında yaşanacağını tahmin ettiğini kanıtlıyor. Newton'un çalışmalarına hayranlık duyan modern bilim adamlarına göre, Newton'un bu düşüncesi sayısal verilerden çok dini verilere dayanıyor. Jerusalem Hebrew University'de (Kudüs İbrani Üniversitesi) sergilenen 1704 yılından günümüze ulaşan bu mektupta Newton, kıyametin kopacağı zamanı belirlemek için
'nı kullanmış. Bu mektup, rasyonalist kabul edilen bilim adamının manevi yanını gözler önüne seriyor. Modern fiziğin kurucusu olarak bilinen ve İngiltere Kilisesi tarafından dinden muaf tutulan Newton, kilisenin öğretilerini benimsemek zorunda değildi.

Mektubunda, "İncil'e göre, dünya 2060 yılında sona erecek. Belki daha erken de kıyamet kopabilir; ancak bunun olması için herhangi bir neden görmüyorum" cümlelerine yer veren Newton, mektubuna, "bu söylediklerim dünyanın kesin olarak ne zaman son bulacağını kanıtlamaz; ancak insanların yaptığı düşüncesizce tahminlere son verir, tahminleri başarısız olduğunda insanlar kutsal kehanetlere yönelir" şeklinde devam etmiş.

Newton'un, Daniel Kitabı'nın hangi sözlerinden etkilenerek bu tahmini yaptığı bilinmiyor. Ancak başka bir belgede, Yahudilerin kıyamet kopmadan kendi topraklarına döneceği kehanetini yorumlamış.

Mektup, Newton'un ölümünde 280 yıl sonra sergilendi. Sergi müdürü Yemima Ben-Menahem, "Bu belgeler, Tanrı'nın yarattığı dünyayı büyük bir beğeniyle inceleyen dini tam bir bilim insanının olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

1930 yılında açık artırmayla satışa çıkarılmadan önce 250 yıl boyunca bir garajda bulunan belgeler 1969 yılından beri İsrail Ulusal Kütüphanesi'nde muhafaza ediliyor.

tarihinde optimum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bir olasılık kıyamet 2123 dedir

akpartinin 2023 hedefinden 100yıl sonradır

hatta bu 2123 yılına göre bu 2023 belirlenmiş

diye duydum

ne kadar doğru Allah cc bilir

Ne alaka?O 1923 ün 100.yıldönümü için konmuş bir hedef.AKP'nin göz boyama numaralarından biri.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Newton çağının Ömer Çelakıl'ıdır. Rengi tutmuyor ama saçları ve tipi de benziyor. :)

2060 tarihini Daniel kitabından çıkardığı söyleniyor.

2060 ay yılı 2000 güneş yılına denk gelmektedir. Belki ay yılı, güneş yılı hesaplarından çıkarmıştır.

Yeni ahit'e bakıp dünyanın yaşını da 6000 yıl hesaplayan yine odur.

Tarihin en etkili bilim adamı olması, saçmalamayacağı gerçeğini değiştirmez.

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...