Jump to content

Kuran 7. ve 8. yy.`a göre dogrudur


Recommended Posts

  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

söylediklerin mutlak değil.

önce evraka sonra hopbala !

önce toprak su hava tahta

sonra atom

sonra elektron

sonra proton

sonra diğeri

sonra öbür diğeri

sonra öbürünün öbürü

sonra sonuncusunun diğeri.

en küçüğü bile bulmak 500 yıl sürdü.insan hep evraka dedi.sonrada hopbala dedi.

bunları sana bulduran yol namaz !

onda günde 5 kere yatılmaz.

o olmadan evraka denmez.

o olmadan yaşam olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayir, kimsenin kafasini koparmaya gerek yok, cünkü günümüz Türkiye`sinde kafa koparmanin cezasi 20 yil agir hapisten baslar. Bunu belirleyen etken, yüksek yargi organlariyla, hukuk kitaplarinin icinde yazanlari uygulamakta. Bunun icin kurana gerek yok, akil ve mantiga gerek var. Ilim, ulüm, fikir, kelam... 7. yy. Arabistan`inda yapilan ve uygulanmakta olanlar dogrudur. Fakat günümüz Türkiye`sine göre cok yanlistir. (yanlis hatirlamiyorsam) 3500 hastane - 70000 cami !!!!

peeehhh

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hayir, kimsenin kafasini koparmaya gerek yok, cünkü günümüz Türkiye`sinde kafa koparmanin cezasi 20 yil agir hapisten baslar. Bunu belirleyen etken, yüksek yargi organlariyla, hukuk kitaplarinin icinde yazanlari uygulamakta. Bunun icin kurana gerek yok, akil ve mantiga gerek var. Ilim, ulüm, fikir, kelam... 7. yy. Arabistan`inda yapilan ve uygulanmakta olanlar dogrudur. Fakat günümüz Türkiye`sine göre cok yanlistir. (yanlis hatirlamiyorsam) 3500 hastane - 70000 cami !!!!

peeehhh

hukuk kitapları yazmak için neye ihtiyaç var.

neden 70000 cami 3500 hastane var.

neden mi !

KURAN YOK !

çünkü sen nasıl bilmiyorsan kimse onu bilmiyor.

bilenler çok az !

Link to post
Sitelerde Paylaş

ıyı geceler.dogru hklıkaten o kadar camıye bu kadar hastane olması az gercekten de bunun hastane ayılarının artması gerektıgını senı n yazdıklarını okuyunca daha ıyı anladım.ve senın gıbıler.....5 vakıt namazla kaybedecek zamanı yok ınsanlıgın kardalıkler ıvırlar zıvırlar....pekı bu 5vakıt namaz toplam ne kadar zamanını alır bı ınsanın en fazla 45 dk yanı sen 24 saatın 24 saatını kara delıkleree ayırdıgı ıcın bu na ımaknın yok anlıyorum senı.....:):):)pekı kardesım burda neden zaman kaybedıyon o kadar kıymetlı vaktını yıldızlardı galaksılerdı ugras ıste...sen ıstedıgını yap da bızden sızene.bızım kıldıgımız namazdan sıze neeeeeee:))allah nerde dıye sruyon.onda da haklısın 5 duyunla varlıgını hıssetedıgın bırseye ınan mıyosun....pekı kardesım sen bunları sacmalarken bend sunu dusundum senın beynın nerde.beyın dedıgımz sey sadece et parcası mı.

kafa koparmaya gerek yok tabı ama senın yerınde olsam cok sukur kı degılım o omzundan yukarda agırlık yapmaktan bska bı ıse yaramayan kafamı keser atardım.ama su da var tabı senın gıbı olsam cok yazık kı bunu yapmam gerektıgının farkında bıle olmazdım su an senın oldugun gıbı...

ne dır bu zeka takıntınız zekısınız akıllısınız sıznın dısınızda sızın gıbı dusunmeyen ozellıkle musluman olanlar sızden daha mı gerızekalı neye gore kıme gore? tabı kı yıne sıze goreeeeee

madem kı cok zekısınız ve bız sızın kadar zekı olamdaıgımızdan bu sacmalıklara ınanıyoruz bırlesın kardesım ustun zekalarınızı bırlestırıp dınlerın dolayısıyla peygamberlerın uydurdugu ayrımcı ve eskı caga aıt bu dusunceelerden kurtarın dunyayı.o coooooookkk ovundugunuz zekanızla.hepınız zeka abıdesısınız d pardon ne ıcad ettınız neyı buldunuz sadece allah yok demnız mı sızı daha zekı kılıyo.

once dıne karsı cıkın ınsanalr arsında duzenı bozuyo savaslara sebep oluyo ayrımcılık cıakrıyo dıye sonra ne kadar mantıklıdır kı sıze gore dının ınanmayanlara uyguladıgı ayrımcılıgı sız ınananlara uyguluyosunuz.

ne farkettı ya.ne degıstı.dın ınamayanı ayırıydu sıze gore sızde ınananı. bıde su moda mıdır nedır once sorarsınız cevap verırız hemen kuarana uydurmayın dersınız ya kardesım ya sorarken samımı ol verılen cavaba ıtımad et (kı bu bence senın samımıyetının gostergesıdır)yada madem sonuc degısmıcek kıvırma bahane bulmayın dıceksızız. ozaman sormayın

hakıkaten ustun zeka ısı.sıze gore ahlak vıcdan gorecelı zekada oyle kardesım...

ıstersen ıcınde karadelıklerı galksılerı........ anlatan ne kadar kıtap varsa zıhnınde tası bu mantıkla hıc kusura bakmayın zekanız ortada.

eger hakıkaten zekı olsaydınız herkesın sızın gıbı olmak zorunda ollmadıgını kavrardınız kı bunu suanda 4 7 yaas grubu arası kavrayabılmekte..bılmem anlatabıldım mı.

bırakın elalemın namazını orucnu sız ısınıze bakın ustun zekanız ve sınırsız ufkunuzla dunyayı kurtarmak yerıne oturun bıze neden namaz kılmamamız gerektıgını anlatın:::::::):):)):dedıgın gıbı zaman dar ınsan omru kısa ve 1 kez geelceksek dunyaya bırakın bızı kendı halımıze ne yaparsanız yapın kaybetmeyın vaktınızı bosa.

Link to post
Sitelerde Paylaş
evet namaz kilarken bir cesit kara enerji insan beyninin kullanimini zorlayan bir etken uygulamakta. Kara enerji dediginiz enerji türü her yerde var ve vücudumuzun %70`ine yaklasan bir oranda bulunmakta. Bazi teorilere göre cekim gücünü kontrol etmekte oldugu belirtilmekte. Hic dediginiz sey, yani bosluk, yani "0" dedigimiz olgu da bir enerji cesididir.

Hadi bakalim müslümanlar, bunu hemen kuranin bir ayetine uydurmaya calisin. Yaris basladi!!!

Kuranda herşey yazmaz.onda insanlık için gerekli olan herşey yazar.

kara enerjiye bir kılıf bulmak gibi bir ihtiyacım yok.çünkü benim için önemi yok.neden benim için önemi yok.bunuda anlaman zor.

bu şunun gibi.birine yardım etmek istiyorsan ona balık verme.balık tutmayı öğret derler.işte benim durumda bu.kara enerjiyi sana bulduranı biliyorum ben.o insanlığın son evraka sı olabilir.ama yarın yenisi çıkınca modası geçebilir.o yüzden bana o lazım değil.onu bulduran yol lazım.

o hiçbişey değil çünkü.o yol herşey ama ! sen o yoldan çık bakalım kara enerjiden bir adım ileri gidebilirmisin.yada kara enerjiye gitmekle ne yaparsın.o yol esas olandır.kara enerji sadece bir meyvedir.ağaç esas olandır.çünkü bu bahar biter öbür bahar gelir.o meyve ölür.yenisi gelir.

ama ağaç yoksa meyve olmaz.

üstelik gönlün olacaksa senin için Kurana yamayım.beni yamacı gibi tanıyanlar olsada hiç alakam yoktur yama ile !

ama senin için bi tane yapayım.

kara enerji sakın şeytan olmasın ! tanımın neredeyse aynı : )

bu benzetme bir şaka.bana kara enerji lazım değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
onlari coktan okuyup gectim, biraz kafani calistir ve ölümden sonrasindan korkma

buna gülerim işte.

hatta ulu önder NARTKAN gülüşü ile gülerim.

hahaha ha ha ha ha haaaa !

sen onları çoktan okumuş olsaydın.ben seni tek kelimenden ve 1 kilometreden tanırdım.

sen bunları çoktan falan okumadın.ömründe ilk kez duydun ve gördün.ve üzerinde hiç düşünmedin.

düşünme ihtiyacı bile hissetmedin.kestirip attın.bildiğim doğru dedin.

ve çıktın bana kara enerji ne diye sordun !

sen kara enerjiden önce kara talihi öğren !

buna daha çok ihtiyacın var çünkü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet, bazi insanlarin algi kapasitesi gercekten biraz dar. Bunu su üstteki birkac gereksiz yazidan hemen anlarsin. Üstelik kimsenin, baskasinin namazina, orucuna karistigi yok. Ben namaz kilmayip, oruc tutmazsam bundan size ne. Önce onu sorarim. Kara talihmis... Zavallisin, hem de zavallilarin önde kosanlarindan. Ben kara enerji diyorum, sen kara talih diyorsun. Önce sen beni anlamaya calis ve olaylar farkli boyutlardan bakabilmeyi ögren. Sen olaylara sadece namaz kilip oruc tutarken bakabiliyorsun. Cünkü aklin ya körelmis, ya da fena bir sekilde köreltmisler. Biraz okuyun, tarihi, felsefeyi anlayin, arap felsefesini anlayin, ondan sonra burda atip tutun, herkese küfür edin. Bilmedigin cok sey var, bunu unutma ve baskalarina atip tutmadan önce düsün, "ben ne yapiyorum, burda ne yaziyorum" de kendine.

Bana göre kuran`in diger kitaplardan hicbir farki yok. Kuran`i nasil okuyorsam, Incil ve Tevrad`i da öyle okudum. O yüzden sizin gibi degil de biraz daha evrensel düsünebiliyorum.

Ama bunlari kime anlatiyorum....

Link to post
Sitelerde Paylaş

hala benım naamaz kılayıp oruc tutmamdan sısene dedıgıne gor algı kapasıtenı orta koydun zaten...ohhhh kıvırın bakalım nma z bos dur vakıt kaybı ıvır zıvır dıye bı konu ac ondan sonra.ben sızın namazına karıstımmı...karısamazsın zaten boyle bı yetkın yok anca kendı capında zırvalarsın.co mu sey okudun.ıncılı okumuus masallah.bende okudum ne olacak sımdı....daha ne dıyım ben sana neden ınanmıyosun demem bana ne namaz kıl demem bana ne ve bunu ıma etmedıgım halde tutar banasana ne namaz kılmıyosam dersen.ustune bıde ıncılı okudum tevratı okudum o yuzden sızden daha evrensel bakıyorum algı kapasıtem daha genıs dersen bede sana derım kı sen bana sormadan neye gore yorum yapıyosun.nerden bılıyosun benım okumadıgımı...boyle hep klıse seyler le kendınızı haklı cıkarmaya ugrasırsanız.tokezlersınız.

okumakla ıs bıtseydı zaten sız turk toplumun nerdeyse yarısından daha fazla okumusunuzdur kuranı.acaba nerde bısı bulsak maksadıyla.

tane taen soyluyorum.

1.senın neye ınanıp ınanmaman umrumda degıl namaz yada vb de ok

2.ıslamın namazın sacmalık olduguunu anlatıp ben namazına bısı mıd edım dersen adam gulerler

3eger kı ben ne zamn geır senın ınancının yok su sacma yok bu sacma dıye konu bslıgı edersem gel o zamn soyle ınanacıma saygı gostremıyosun de kusura bakam kardeısm amabunu yaptıgınızı kabul edın.bazılarınız farkında olarak kasten yapıyo bazılarınız farkında olmayabılır.

camıden camıden cımayıp turlu ısler cevıren cok ınsan var belkı cogunuz onalrdan daha karakterlı daha ıyı ınsanllarsınız.buna lafım yok olamaz da zaten ama.sızde madem fazlasıyla var olan bı zeka var bunu kullanmayı deneyın.en azından her namaz kılanın ıslamı temsıl degıl kendını temsıl etıgını nalayın.x adamın yuzunden herkesı bır kefeye koymayın. cunku zekı ınsansan haıkaten bıreyın yaptıgı yanlsın bı topluluga yada ınanca yuklememen gerektıgını bılırsın. SON olarak benım tanıdıgım ateıstler kendı gıbı dusunne bı ateist benı ınancımla ılgılı ayrımcılıga maruz bıraksa benden fazla tepkı verır.cunku bılıyorum kı en az kendımden emın oldugum kadar onalrdan da emınım samımıdır ınadıgında her neyse ıandıgı.esıtlıkse ozgurlukse bunu herkes ıcın ıster.

aynı sekılde bende musluman bırı sıze haketmedıgınız bıseyı soylese yada ınancınızı yargılasa bende aynı sekılde yapmam gerekenı yaparım.sana gore benım namazımcag dısı belkı ama bana gore de en buyuk cehalet bu.forumlara bı bakın kendı arkadaslarınızın yadıklarını bı okuyun ondan sonra dusunun ben acaba adıl mıyım.adalet dınde yok ya ıde sız bı donun bakın sızler adıl mısınz. eger dusundukten sonra cevabımn ınanca saygısızlık yapanı korumaksa uzgunum ama samımıyetını gızden gerımen gerekır. kardes alınmanızı kırılmanızı falan da ısteemm ama su var ben dun ılk bu sıteye gırdıgım de sızın hepınızın ınancına ne kadar saygı duyuyosam aynısını beklerım.bu hakkım.beklerde bunun yerıne yıne ınancıma saldırı samımıyetten uzak hakaraetle maruz kalıyosam kusura bakmayın bu tepkıyı vermek de benım hakkım..

Link to post
Sitelerde Paylaş
öyleyse neden islamı arıyor insanlık ?

hangi insanlık?

kafasında kurduğu bihaber olduğu islam ı savunan kuran ayetlerine yok ya değiştirmişlredir yok inanmıyorum yalan söylüyorsun diyen insnalık ta var o da apayrı bir konu..

islam çağ dışı bir dindir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...