Jump to content

Evrimsel çıkmaz


Recommended Posts

meyvelerin olgünlaşması daha sonra çer çöp haline gelmesi burda bir müdahale söz konusudur.mutasyona geliştiğini düşündüğünüz

gelişip olgunlaşan meyveler sonra geri çevrilerek çürüyüp çöp olmaya mahkumlar.önce olgunlaşıyor daha sonra çürüyüp kokuşuyorlar.ve bunun için belirli bir süre tayin edilmiş olması. bunlar sizi neden düşündürmez acaba

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 950
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

meyvelerin olgünlaşması daha sonra çer çöp haline gelmesi burda bir müdahale söz konusudur.mutasyona geliştiğini düşündüğünüz

gelişip olgunlaşan meyveler sonra geri çevrilerek çürüyüp çöp olmaya mahkumlar.önce olgunlaşıyor daha sonra çürüyüp kokuşuyorlar.ve bunun için belirli bir süre tayin edilmiş olması. bunlar sizi neden düşündürmez acaba

meyve vermelerinin sebebi insanlar yesin diye değil --- kendi nesilleri devam edebilsin diyedir....insanlar yokken de bitkiler tohum - meyve veriyordu ...

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ee bunların bir bilinci yokki böyle düşünsünler. hayat böyle proglanmış tır.herşey yaratılıyor. hayat şartlarına göre tazeleri geliyor yerine.her şey süreli.ibret almasını bilene.

insanların hizmetine faydalansınlar diye sunan yaratan allahtır ? kuran böle diyor ?

100 milyon yıl önce insan minsan yoktu piyasada ......

ama bitkiler vardı ? meyve ve tohum da veriyorlardı ? neden öle erkenden yaratmış da onlrı allah - meyveleri - tohumları boşa harcanmasına - israf olmasına sebeb olmuş ?

çok müsrif bir allahla karşı karşıyayız...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın Sertanyarıl,

Konuya vakıf olduğumu belirtmek isterim.

Ayrıca bilmediğim şeyi araştırır öyle konuşurum.

Her şeyi maddi evrene bağlamış biri gibi konuşuyorsunuz. Yani inançlı biri gibi konuşmuyorsunuz, bu kendi tespitim. "Bunlar kafir" diyen müslümanlardan değilim ayrıca.

Konuya gelirsek, evrim karmaşık değil çünkü sadece kurgu. Karmaşık olan ,bunca şeyin tesadüflerle açıklanamayacağını görmek.

Basit bir örnek verirsek; Protein olmadan hücre olamaz. Protein için ribozom organeli gerekli. Proteinin oluşması için aminoasit gerekli, aminoasitlerin uygun şekilde üretilmesi için genetik kodlar gerekli, üretilen aminoasitlerin gerekli sırayla dizilimi için RNA kodu gerekli. Arada saymadığımız bir sürü olay da tuzu biberi.

Şimdi böyle bir durumda "yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan" konumuna geliyoruz. Abiyogenez ve sonrası için düşünün; İlk olarak aminoasitler mi oluştu, nükleotitler mi oluştu, RNA mı oluştu, DNA mı oluştu,Ribozom mu oluştu.... vs vs

Hepsi birlikte aynı anda oluşmaz ise ne protein olur ne hücre ne de canlı..

Selametle.

Sevgili Optimum,

Evrimi size açıkladım ama bize hâlâ Harun Yahya sitelerinden veya o tarzda sitelerden edindiğiniz kulaktan duyma bilgileri iletmekte ısrar ediyorsunuz.

Canlılığın ilk yapıtaşı olan aminoasitler laboratuar ortamında 1953'te yapılan Miller-Urey deneyiyle canlılığın olmadığı dünyaya benzer bir sisteme enerji verilerek oluşturuldu. Deney biraz komplike İngilizce biliyorsanız buradan okuyabilirsiniz: http://en.wikipedia.org/wiki/Miller%E2%80%93Urey_experiment

Bu da Türkçesi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Miller-Urey_Deneyi

Bu da evrimin tartışılmaz gerçeğini ortaya koyan, 22 yıl süren Lenski Deneyi:

http://tr.wikipedia.org/wiki/E._coli_uzun_vadeli_evrim_deneyi

http://www.npr.org/blogs/health/2013/11/15/245168252/bacterial-competition-in-lab-shows-evolution-never-stops

Eminim bir Harun Yahya sitesinde veya bir evangalist sitesinde de bu deneylere bir laf atmışlardır. Cahillik ekibi iş başındadır eminim.

Bu h.yahya'ya falan göre Evrim olamazmış zira Termodinamiğin 2. yasasına aykırıymış. Sırf para ve insanları kandırmak neler diyorlar? Gören de bunları bilim insanı sanacak. Bu adamları dünyada hiçbir üniversite bırak kabul etmeyi, kapıdan sokmaz.

Ben makine mühendisiyim, kaç sene termodinamik okudum. Termodinamiğin 2. yasasındaki entropi artışı dışarıya kapalı sistemler için geçerlidir, dışarıdan enerji girişi olmayan sistemlerin entropisi artar. Dünyaya ise dışarıdan bir çok enerji girişi olur. Güneş ışınları dünyaya bir saniyede bile astronomik rakamlarda enerji verir, ayın oluşturduğu gelgit etkisi, düşen meteorlar ve nicelerini saymıyorum bile. Kapalı sistem dediğiniz, dışarıyla tamamen bağı kesiktir.

Benim inancımın nasıl olduğunu burada size anlatmaya kalksam başlığın konusundan sapmış oluruz. Bunu başka bir zaman konuşuruz. Başka bir başlıkta konuşuruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de size teşekkür ederim ama sorunuzu burada cevaplamayayım en iyisi. Zira bu konu evrimden ayrı uzun bir konudur. Başka başlıklarda bunu izah ederim. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

Haklısınız..

Umarım uygun bir konuda bakışızı konuşabiliriz.

Esen kalın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

biraz düşünelim. bir bebek dünyaya geldiğinde ilk önce kolostrom olan yoğun süt meydana gelir bu süt dışartdaki mikroplara karşı bebeği koruyan bir özelliğe sahiptir daha sonra bebeğin emmeye devam etmesiyle bu süt daha sıvı hale gelir.bebeğin büyümesine göre değişir.bir bebeğin büyümesi mutosyanlarala gerçekleşmez. vucudun büyüme hormonları salgılamaya başlamasıyla gerçekleşir. bebekken çocuk çocukken ergen daha sonra orta yaş ve yaşlılık. bunların hepsi sırayla gerçekleşir. dolayısıyla insan her an yaratılmaktadır. inisanın konuşma kabiliyeti iletişimi için vardır. bu özelliği olmasaydı insankonuşmak için ağzı ve sessi olmasaydı iletişim kuramaz diğer insanlarda olmalıki bu iletişim gerçekleşsin. o halde insan zamanla evrildi diyemeyiz çünkü diğer insanlarda bu konuşma özelliğine sahip olması o insanın konuşma sistemiyle donatıldığının kanıtıdır. bunuda ancak bir bilinç yapmış olabilir.ayrıca diğer milletlerinde ayrı ayrı peygamber geldiğine şahitlik etmeleri. bu konuda dört ayrı kitap olduğuna şahitlik etmeleri. peygamberlerin varlığını kantlar . çünkü dört şahit peygamberimiz var Allah var diyorsa mahkemede dör kişi aynı şeyi söylüyorsa bu durum onaylanır hiç bir şüpesi yoktur. çünkü bürsürü bilinç sahibi bunu onaylar.mevsimlerin değişmesi yaza göre yani yazın canlılara gerekli olan vitamin ve minarellerle donatılan yaz meyveleri kışında kış hastıklarına direnç sağlamamızı sağlayan bol c vitaminiryle donatılmış kış meyvelerin oluşması. her an bir gücün yönetiminde ve tasarrufunda olduğunun ve üstün biryaratıcının varlığının kanıtıdır.

Malesef bu, bilimsel statüde kanıt olarak geçmiyor. Mantıkta hata yapıyorsunuz.

"Affirming the consequent" veya orijinaliyle non sequitur hatası yapıyorsunuz.

Araştırma konusunda sorununuz olduğundan kısaca açıklayayım bu mantık hatası nedir.

A ve B farklı iki durum olsun.

1. Eğer A doğru ise, B de doğrudur.

2. B doğru,

3. Öyleyse, A da doğrudur.

Bu şekilde sunulan bir ispat geçersizdir. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse;

1. Eğer başın ağrırsa, ilaç iç.

2. İlaç içtin,

3. Öyleyse başın ağrıyor.

Hatayı fark edebiliyor musunuz ? İlaç içmenin tek sebebi baş ağrısı mıdır ? Başka sebepleri de olabilir, ancak biz bilmiyoruz. Doğru bir ispat şöyle olurdu:

1. Eğer başım ağrırsa, ilaç içeceğim.

2. Başım ağrıyor,

3. Öyleyse ilaç içeceğim.

İşte doğru mantık budur. Sizin mantıklı sandığınız ispatlar, mantık kurallarına bile uymuyor. Lisede matematik derslerinde, mantık konusunda, uyuyordunuz galiba.

Sizin iddia ettiğiniz mantıklı ispat işte bu mantık kuralından geçemiyor.

1. Eğer tanrı varsa, insanı muhteşem sistemlerle yaratmıştır.

2. İnsanlarda muhteşem sistemler var,

3. Öyleyse tanrı var.

Dııııııt. Invalid argument.

Oysa bunları mantık hatasına düşmeden açıklayan bilimsel teoriler var. Evrim bütün bunların nasıl olduğunu açıklıyor.

tarihinde nemesis_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı arkadaşlar algılama sıkıntısı çektiğini düşünüyorum.Herşey entropi den kaynaklanıyor.Canlılığın oluşma sebebi budur.Evrende herşey enerjisini kaybetme ve bozulmaya meyilli.Enerji sürekli dağılıyor.Canlılıkta bazı mekanizmalar geliştirerek,enerjisini koruma çabası.Hayatta kalma çabası...

Herşey bundan ibaret,çok kolay değil mi :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

meryemi bilmem ama.....

kuranda herşeyi ÇİFT yarattık diyip de doğada çift olmayan bu kertenkeleyi göünce...insan istemeden soruyor.....lan allah yalan mı söledi bize ??? yoksa kuran mı uydurma ? yahut kuranın değişmiş olma ihtimali varmıdır acaba ???

yani allah varsa...yüce güç...böyle bir hata yapmaz değil mi ?

Her şeyden çift yarattım da bazı kertenkele türleri tek döllenme yoluyla oluyor deseydi, herhalde sen imana gelecektin. Yani inanmamak için bence böyle küçük şeyleri düşünerek kendini kandırma. İnanma, sebep in olmadan da inanmaya bilirsin. Biz nasıl sebepsiz inanıyorsak.

tarihinde SanTa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Her şeyden çift yarattım da bazı kertenkele türleri tek döllenme yoluyla oluyor deseydi, herhalde sen imana gelecektin. Yani inanmamak için bence böyle küçük şeyleri düşünerek kendini kandırma. İnanma, sebep in olmadan da inanmaya bilirsin. Biz nasıl sebepsiz inanıyorsak.

kertenkeleden ayrı bahsetmesine gerek yoktu evladım....

sadece "herşeyden ÇİFT YARATTIK yerine - herşeyden yarattık deseydi - BİLGİÇLİK taslamasaydı şimdi bunu konuşuyor olmazdık....

allah "HERŞEYDEN ÇİFT (DİŞİ_ERKEK) yarattık" demiş BİLGİÇLİK taslamış.....ama DUVARA TOSLAMIŞ

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyiki kaşlarını arkaya taramamış :)

ben de sana sorayım bi dene

şu 20 lik dişler ne halta yarar ? hani allah yararsız heç bişi yaratmamış ya ? o bakımdan merak ettim...

http://t1.gstatic.co...CMBKwdRBxHtmwCo

http://t3.gstatic.co...8nxn1hAcUm74FNA

http://t1.gstatic.co...swD-pbXgWRQ9Otg

.

691CEA729F804853A596E01FF6F04793.jpg

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşe yaramıyorsa evrim neden çıkarsın ki o zaman

zamanında işe yarıyormuştur belki de....zamanla işlevini kaybetmiş....körelmeye başlamış işte....belki de bir 10000 yıl sonra tamamen ortadan kalkacak ?

ama sorumun yanıtını alamadım senden ?

allah neden yaratmış bu işe yaramaz - hatta baş belası olan dişleri ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...