Jump to content

Evrimsel çıkmaz


Recommended Posts

Aferin aferin... Böyle bilim düşmanı dogmatikler olduğunuzu ortaya dökün işte... :D İşte maske, işte altındaki gerçek ilkel ve vahşi dogmatik suratı!

Bunlar sonra dönüp allahı bilimsel olarak kanıtlamaya uğraşmaktan hiç utanıp sıkılmazlar. Yok kuranlarında şöyle bilimsel mucize varmış diye yalan söylemekten de...

Dogmatik olmak = ahlaksız olmak.

kardeş geliyon cevabını alıyon gidiyon sonra gene geliyon sen onu bunu bırak benimle yazışıyorsan benim yaptıklarım üzerinden beni eleştir ha yanlış söylediğim bir nokta varsa buyur ben eleştirilere açık bir insanım elbette eksiklerim olabilir ve vardır ama senin gibi görüşü engin entel kardeşlerimizin fikirlerinden faydalanarak kendimi geliştireceğime inanıyorum yalnız yeterki mantıklı yerlerden gel rica ediyorum saçmalayacaksan diğer konuda yaptığın gibi hiç başlama bile :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 950
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

malesef burda görüğüm şudur Allahın yokluğunu ispatlayamıyorlar çok uğraşıyorlar ancak o göklere çıkardıkları bilimin gücü yetersizmi kalıyor nedir trilyon dolarlar aktarılan bilimcikleri Allahı yokluğunu ispat edemiyor.

benim merak ettiğim şu yarın blim tam aksine bir nedenlerden dolayı Allahın varlığını kabul etmek durumunda kalırsa bunların hali nolacak :)

mesela düşünsene 100 sene sonra bilim çıkıyor ve Allahın varlığını ispatlıyor bu bilime dayanıp inançsız ölenlerin durumu ne olacak?

aslında bunların durumu tam bir komedi Allahın yokluğunu ispat edemeyen bir bilime dayanıp Allahı inkar etmek sanki yanılgı payı sıfır da ispatlanmış gibi. Ancak bilime göre ispatlanamayan şeyde kesinlik söz konusu değildir buda bilime aykırıdır aslında kendi kendilerini inkar ediyorlar ne diyim Allah akıl fikir versin bu zibidilere :)

bilim adamlarının allahın yokluğunu ispatlamak gibi bir dertleri olduğunu düşünmüyorum. senin bu anlattıkların kendini tatmin etmek için kurduğun hezeyanlardan öte değil. '' trilyonlarca dolar harcadılarda bulamadılar da , yarın obur gun bulacaklar goreceksiniz vsvs. '' bunları hayal edebilirsin , olmasını isteyebilirsin. ama bunları yaşanmış gerçekler gibi anlatmak senin psikolojik bir vaka olduğunu gösterir.

allahı ispatlamak konusuna gelince. allah ile tanrının farklı şeyler olduğunu öğrenelim. tanrıyı ispatladığımızı farz edersek bile bunun zeus , athena , osiris , odin , allah , yada yepyeni bir şey olup olmadığı hala belirsiz bir halde olacaktır. dolayısı ile tanrıyı ispatlamak sizin için yeterli değil.

tanrı ise yaratıcı anlamına gelir. yaratmak ise yoktan var etmek anlamındadır. bahsedilen eylem insanın kavrayabileceği bir şey değil ve temel fizik yasalarına aykırıdır. hiçlik konusunda bilgimiz yok. hiçlikten var olmayı anlayamıyoruz. hele hele bunu yapan özneyi hiç mi hiç anlayamıyoruz. bu konumda bilimin çalışabileceği bir alan yok. biraz örneklemek gerekirse;

hebele hedele anlamına gelir. hedel ise hetten var etmek anlamındadır. yaratılışçı adını verdiğimiz kimseler efsaneleri derinleştirmek için kullanılmış uyduruklar zincirini olağan bir gerçekmiş gibi sunuyorlar. ama aslında var olan dışındakilerin bilgisi bizde yok. hiçlik , yaratmak gibi kavramlar. yine aynı derecede içi boş olan tanrı kavramını desteklemek için kullanılmış. buradan ötesi tanrının icadı , kullanım amacı şeklinde açıklanabilir.

pozitif ateistlerin tanrı yoktur demelerinin bilimsel yankılarından bahsetmişsin. teoride onlarda hatalı biliyorum.

ben bir ignostiğim ve tanrı yoktur şeklinde ifade kullanmıyorum.

ignostisizmde bir anlamı olmayan tanrı kelimesi hakkında konuşmak mümkün değildir.

benimse burada kendi düşüncelerim devreye giriyor ve tanrıyı da diğer anlamsız kelimeler sınıfına kaldırıyorum. ve onlara yaptığım pragmatist muameleyi uyguluyorum. tanrı hakkında konuşmak saçma ve gereksizdir.

tarihinde Itchy tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı var mı yok mu bilemeyeceksek tası tarağı toplayıp gidelim, ortalık dogmatiklere kalsın! Yok öyle yağma. Tanrı diye olamayacak bir şeyin olmadığını bilmek su içmekten kolaydır. Tanrı yoktur. Çünkü olamaz. Olabilmesi için küçük bir olasılık olsa böyle demezdik. Tanrının olmadığı kesindir.

Bu konuda tüm teistlere, deist ve agnostiklere her zaman her yerde meydan okurum. Tanrının olmadığını bilmek çocuk oyuncağı. Bunu bilmekte bir marifet yok. Asıl iş ondan sonra... Şimdiye kadar tanrıya dayandırılmış yapıları yeniden inşa etmekte...

İnsanlık bu görevi mutlaka başaracaktır. Başka yol yoktur. Tanrının olmadığının tüm insanlığın ortak paydası olduğu gün, insanlık tarihinin en büyük devrimi olacaktır. Tarihin ne kaydettiği, ne de kaydedeceği büyüklükte bir devrimdir bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tanrı ise yaratıcı anlamına gelir. yaratmak ise yoktan var etmek anlamındadır. bahsedilen eylem insanın kavrayabileceği bir şey değil ve temel fizik yasalarına aykırıdır. hiçlik konusunda bilgimiz yok. hiçlikten var olmayı anlayamıyoruz. hele hele bunu yapan özneyi hiç mi hiç anlayamıyoruz. bu konumda bilimin çalışabileceği bir alan yok. biraz örneklemek gerekirse;

hebele hedele anlamına gelir. hedel ise hetten var etmek anlamındadır. yaratılışçı adını verdiğimiz kimseler efsaneleri derinleştirmek için kullanılmış uyduruklar zincirini olağan bir gerçekmiş gibi sunuyorlar. ama aslında var olan dışındakilerin bilgisi bizde yok. hiçlik , yaratmak gibi kavramlar. yine aynı derecede içi boş olan tanrı kavramını desteklemek için kullanılmış. buradan ötesi tanrının icadı , kullanım amacı şeklinde açıklanabilir.

Yokluk kayaların imgelediği şeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

nemesis_ öncelikle şunu söyleyim ciddi manada düşünen kendi fikirlerinide işin içine katan bir insansın ve yobaz ateistlerden değilsin üstte zaten farkındalığın olduğunu belirtmiştim ancak üzerinde durmamıştım şimdi inceledim konulara yazdığın bazı cevapları ve özellikle

http://www.ateistfor...80#entry1151491

bu konunu okudum aynı düşünceleri paylaştığımı bilmeni isterim.ve gerek tarzından gerekse tartışma kültüründen dolayı seni tebrik ederim malesef zamanımızda bilgili olmakla insan olmayı birbiriyle aynı sanıyorlar o yüzden korkunç bir kibir ve birbirlerinin inançlarıyla ki ateizminde bir inanç olduğuna inanıyorum dalga geçme aşağılama hatta hakarete varan ifadelerle karşı tarafa saldırmayı entellik ve kültür sanıyorlar.

ancak yazdığıma verdiğin cevaptan dahi bir kaliten ve insanlığın olduğu anlaşılıyor ki diğer konularındada bu tarzını bozmadan yansıtmışsın bunun için seni tebrik ediyorum keşke herkes bu duyarlılığı ve insanlığı gösterebilse ancak birşeyler malesef baki kalıyor.

konuya gelince açıkcası darwinizm hakkında çok fazla bilgim yok araştırdım okudum ama gerçekten okuduğumdan hiçbirşey anlamadım çünki kullanılan argümanlar farklı bilimlerden alınarak işlenmiş yani sadece fiziği okusan üstüne düşsen anlayabilirsin veya sadece matematiği ancak darwinizm diyince işin içine kimyadan tut matemetiğe ordan tut fiziğe hatta ordan felsefeye dahi ulaşan bir karmakarışık yapısı olan bilim dalıdır bilmiyorum belki böyle değildir sadece kendi gözlemimden edindiğim bir sonuç öyle değilsede özür dilerim cahiiliğime verebilirsin çünki dediğim gibi o kadar anlaşılmaz gelen bir bilim dalı ki herhangi bir evrim kitabı aldığım zaman okumaya başlıyım 2-3 cü sayfasına geldiğimde dağılıyorum ve gerçekten hiçbirşey anlayamıyorum.bu yüzden o dala hiç girmedim birde hayatın zorlukları sırtıma binince daha çok kendi hayatımda kullanabileceğim argümanlara dayalı bilim dallarını incelemişimdir pazarlama - insan psikolojisi iktisat vs. ve insan okuma anlama üzerinde yoğunlaşmışımdır.

evrimin karşısında değilim aslında embriyonun anne karnında başlayıp doğumu büyümesi ve yaşlanmasıda benim açımdan bir evrimdir veya bir tırtılın kısa sürede kanatlanıp uçacak bir kelebek haline gelmesi bunlar beni düşündüren evrimsel gerçeklerdir ancak genel olarak baktığımda tam bir evrimin olabileceğine inanmıyorum ama konum değildir o konuda tartışmam.

benim yaptığım dünyayı okumaya çalışmaktır bugün pi sayısı çok eski uygarlıklar tarafından bulunmuşsa piramitlerin kendine özel anlaşılamamış yapısı varsa eski çok önemli bazı bilim adamlarının davinci gibi kabala büyüsü üzerine çalışması varsa işte orda dururum ve sorgulamaya başlarım o zaman bilimin temellerinin dayandığı noktalarda şuanki bilime karşıt gibi gösterilen argümanların olması beni rahatsız eder pozitif bilim adı altında büyücülük cincilik şeytancılığı yok sayacaksın ama bilimin temellerini atan insanları ve hatta grupları incelediğinde çoğunun simyacı ve kabalacı olduğunu farkedeceksin ve buna rağmen bu bilimleri ve bu medeniyetlerin uygulamalarını yok farzedip üzerine inşa ettiğin bilimi tüm bu gerçeklerden ayrı tutacaksın o zaman bana göre samimi değilsindir çünki sana bu bilimi getiren insanlarada ihanet etmektesin.

ve bunu sırf yaratıcı yok demek için yapacaksın ben bu ikiyüzlülüğün karşısındayım sana(seni kastetmiyorum) bu bilimi veren insanların hayatlarını nasıl okudun.

ayrıca şunu ayrıca belirtiyim o acı ile ilgili yazdığın konu mükemmel olmuş uzun zamandır aklımdan geçenlerdi ve o konuda sana birebir katılıyorum gerçekten çok şaşırdım ilk defa aykırı düşüncelerimden birisine bu kadar güzel katılan ve destekleyen birini buldum gerçekten çok şaşırdım bu konularda yalnız olmadığımı bilmek sevindirdi en azından deliysemde demekki benim gibi delilerde varmış :)

Bilimin tanrının varlığını ya da yokluğunu ispat etmek gibi bir uğraşı olmadığı konusunda hemfikirsek sorun yok. Yazdıklarım bunu açıklamaya yönelikti.

Evrim aslında gayet anlaşılır. Öğrendikten sonra bunun 1+1=2 gibi son derece mantıklı bir süreç olduğunu görebiliyorsunuz. Anladığım kadarıyla sizin okuduğunuz kaynaklar biraz ileri düzey. Mutasyon ve doğal seçilim; basit biyoloji bilgisiyle dahi anlaşılabilir. En azından "evrimi bilmiyorum bu yüzden karşı değilim" diyebiliyor olmanız çok güzel. Bir zamanlar ben de bilmiyordum ve karşı çıkıyordum. Çünkü bana hep yanlış anlatılmıştı. Sonra kendim araştırıp doğrusunu öğrendim. O kadar mantıklı ki evrim teorisi, şuan ateist olmasaydım bile evrime karşı çıkamazdım.

Eski bilim güvenilir değil. Doğru-yanlış birbirine girmiş, düzgün bir sistematik yok. Belki simyanın bugünkü kimyaya katkıları olmuştur. Ölümsüzlük iksiri bulacağım diye sülfürik asit bulunmuş olabilir. Ama bu ölümsüzlük iksirinin doğru olduğunu göstermiyor. Bu açıdan eski bilim terk edilmelidir. Ölümsüzlüğü arayıp sülfürik asidi bulmaktansa, sülfürik asidi arayıp sülfürik asidi bulalım daha iyidir. Eskiler bugünkü bilime ters çalışmalar yapmış diye, bu çalışmaları doğru mu kabul etmeliyiz ? Kökenimize saygı duyalım olayı bilimde olmaz. Bilim şüpheci, sorgulayıcı, mantıklı olmalıdır. Bilim kendi kendini eleştirir, yanlışlarını düzeltir. Eski yanlışlarını, modern bilimle düzeltmiştir. Niye tekrar simyaya dönelim ?

Ortak bir fikrimiz olması güzel, ayrıca kişisel yorumların için de teşekkür ederim :)

Evrimin temellerini şu siteden öğrenebilirsin:

http://evrimagaci.org/sayfa/makale-arsivi

En azından ileri düzey kitapları okuduğunda anlarsın ve evrim karşıtları tarafından yapılan evrim kandırmacalarının yanlışlığını görürsün. ( Adnancıların yaptığı; köpekle kurbağa arasında ara form yok sorunsalı gibi...)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı var mı yok mu bilemeyeceksek tası tarağı toplayıp gidelim, ortalık dogmatiklere kalsın! Yok öyle yağma. Tanrı diye olamayacak bir şeyin olmadığını bilmek su içmekten kolaydır. Tanrı yoktur. Çünkü olamaz. Olabilmesi için küçük bir olasılık olsa böyle demezdik. Tanrının olmadığı kesindir.

Bu konuda tüm teistlere, deist ve agnostiklere her zaman her yerde meydan okurum. Tanrının olmadığını bilmek çocuk oyuncağı. Bunu bilmekte bir marifet yok. Asıl iş ondan sonra... Şimdiye kadar tanrıya dayandırılmış yapıları yeniden inşa etmekte...

İnsanlık bu görevi mutlaka başaracaktır. Başka yol yoktur. Tanrının olmadığının tüm insanlığın ortak paydası olduğu gün, insanlık tarihinin en büyük devrimi olacaktır. Tarihin ne kaydettiği, ne de kaydedeceği büyüklükte bir devrimdir bu.

kaygılarını ve korkularını anlıyorum. hak da veriyorum. ama yukarıda tanrı hakkında yazdıkların onların savlarından pek farklı değil. agnostiklerde , teistlerde , ateistlerde nokta koyacak bir duruş sergileyemiyorlar , sergileyemeyecekler de. ateistin her dediğine teistin bir cevabı olacak. çünkü tanrının bir tanımı yok. uçurur , kaçırır , patlatır , süsler istediğine çevirir. engelleyemezsin. eğer dogmatiklere karşı bir ses çıkarmak istiyorsan bunu onların yaptığı gibi anlamsız savlar kurarak yapmamalısın.

neyse konunun akışını bozmayalım. başlığı nemesis arkadaşımız gayet güzel bir biçimde idare ediyor. ilgiyle takip ediyorum , kendisine bizi aydınlattığı için teşekkür ediyorum. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim korkum yoktur. En fazla ölürüm, zaten ölmeyecek yok. Tanrı hakkındaki düşüncemin ateistlerden başka hiç kimse ile en küçük benzerliği yok. Teistlerin uydurma yanıtları beni hiç ilgilendirmiyor. Onların seslerini kesme gibi bir düşünceye sahip değilim. Savım ise en anlamlı en sağlam sav... :) Bundan çok eminim. Bir tereddütüm yok...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bilim adamlarının allahın yokluğunu ispatlamak gibi bir dertleri olduğunu düşünmüyorum. senin bu anlattıkların kendini tatmin etmek için kurduğun hezeyanlardan öte değil. '' trilyonlarca dolar harcadılarda bulamadılar da , yarın obur gun bulacaklar goreceksiniz vsvs. '' bunları hayal edebilirsin , olmasını isteyebilirsin. ama bunları yaşanmış gerçekler gibi anlatmak senin psikolojik bir vaka olduğunu gösterir.

allahı ispatlamak konusuna gelince. allah ile tanrının farklı şeyler olduğunu öğrenelim. tanrıyı ispatladığımızı farz edersek bile bunun zeus , athena , osiris , odin , allah , yada yepyeni bir şey olup olmadığı hala belirsiz bir halde olacaktır. dolayısı ile tanrıyı ispatlamak sizin için yeterli değil.

tanrı ise yaratıcı anlamına gelir. yaratmak ise yoktan var etmek anlamındadır. bahsedilen eylem insanın kavrayabileceği bir şey değil ve temel fizik yasalarına aykırıdır. hiçlik konusunda bilgimiz yok. hiçlikten var olmayı anlayamıyoruz. hele hele bunu yapan özneyi hiç mi hiç anlayamıyoruz. bu konumda bilimin çalışabileceği bir alan yok. biraz örneklemek gerekirse;

hebele hedele anlamına gelir. hedel ise hetten var etmek anlamındadır. yaratılışçı adını verdiğimiz kimseler efsaneleri derinleştirmek için kullanılmış uyduruklar zincirini olağan bir gerçekmiş gibi sunuyorlar. ama aslında var olan dışındakilerin bilgisi bizde yok. hiçlik , yaratmak gibi kavramlar. yine aynı derecede içi boş olan tanrı kavramını desteklemek için kullanılmış. buradan ötesi tanrının icadı , kullanım amacı şeklinde açıklanabilir.

pozitif ateistlerin tanrı yoktur demelerinin bilimsel yankılarından bahsetmişsin. teoride onlarda hatalı biliyorum.

ben bir ignostiğim ve tanrı yoktur şeklinde ifade kullanmıyorum.

ignostisizmde bir anlamı olmayan tanrı kelimesi hakkında konuşmak mümkün değildir.

benimse burada kendi düşüncelerim devreye giriyor ve tanrıyı da diğer anlamsız kelimeler sınıfına kaldırıyorum. ve onlara yaptığım pragmatist muameleyi uyguluyorum. tanrı hakkında konuşmak saçma ve gereksizdir.

dostum öncelikli seninle hem fikir olduğum olay şudur ki malesef burdaki çoğu kişi bu hatayı yapıyor tanrı yoktur diye olduğu gibi islama saldırıyor ancak sana göre tanrı yoksa o zaman dinde yoktur o zaman islama neden saldırırsın eğerki konuşulacak bir şey varsa tanrı yani yaratıcı varmı yokmu o konuda sana katılıyorum ayrıca tanrı varsa hangi dinin tanrısı çok tanrılı dinlermi doğruyu söylüyor tek tanrılı dinlermi yoksa ineğe tapanlarmı haklı o ayrı bir tartışma konusu olabilir ancak ateizm söz konusuysa o zaman yoğunlaşılması gereken tanrının olup olmadığıdır.

ancak bilimin Allahın varlığını ispatlamaya çalışıp çalışmadığı konusunda sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim sizin dediğinizi doğru saysak bile bilimin zamanımızdaki mucizelerinden biri olan stephen hawking televizyonlarda Allah varmı yokmu tartışmasına girmezdi.

bana göre belki herkes olmayabilir ancak bilim dünyasının en az %80 i şuanda Allahın varlığını red edecek veya varlığını onaylayacak bir sonuç gözlemliyor.buna ben kesinlikle inanıyorum bilimin amacı nedir oda ayrı bir tartışma konusu bana göre çok farklı bir amaçta olabilir çünki iktisatın bir bilimden çok kandırmaca ve göz boyamaca olduğuna inanırım matematik kesindir ve nettir ancak bazı bilim dallarının tamamen aldatmaca ve gerçeklerin üstünü kapatmaya yönelik insanların önüne sunulmuş bir telkin veya hipnoz aracı olduğuna inanıyorum ki onuda zaman içersinde ayrıntılı açarız ihtiyaca göre :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Brezilyada yaşasaydım Katolikliğe Hindistanda yaşasaydım hindu dinine saldırırdım örnekler çoğaltılır, çünkü hepsi bir. Kalan yüzde yirmi güzel bir oran çünkü yedi kat yukarıdaki tanrının tahtını sallıyoruz. İnsanlık , bu senede bize tahıl verdi şükürler olsun tanrıya diyen antik çağ kökenli dinleri yenip onurlu mutlu bir gelecek kuracak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimin tanrının varlığını ya da yokluğunu ispat etmek gibi bir uğraşı olmadığı konusunda hemfikirsek sorun yok. Yazdıklarım bunu açıklamaya yönelikti.

Evrim aslında gayet anlaşılır. Öğrendikten sonra bunun 1+1=2 gibi son derece mantıklı bir süreç olduğunu görebiliyorsunuz. Anladığım kadarıyla sizin okuduğunuz kaynaklar biraz ileri düzey. Mutasyon ve doğal seçilim; basit biyoloji bilgisiyle dahi anlaşılabilir. En azından "evrimi bilmiyorum bu yüzden karşı değilim" diyebiliyor olmanız çok güzel. Bir zamanlar ben de bilmiyordum ve karşı çıkıyordum. Çünkü bana hep yanlış anlatılmıştı. Sonra kendim araştırıp doğrusunu öğrendim. O kadar mantıklı ki evrim teorisi, şuan ateist olmasaydım bile evrime karşı çıkamazdım.

Eski bilim güvenilir değil. Doğru-yanlış birbirine girmiş, düzgün bir sistematik yok. Belki simyanın bugünkü kimyaya katkıları olmuştur. Ölümsüzlük iksiri bulacağım diye sülfürik asit bulunmuş olabilir. Ama bu ölümsüzlük iksirinin doğru olduğunu göstermiyor. Bu açıdan eski bilim terk edilmelidir. Ölümsüzlüğü arayıp sülfürik asidi bulmaktansa, sülfürik asidi arayıp sülfürik asidi bulalım daha iyidir. Eskiler bugünkü bilime ters çalışmalar yapmış diye, bu çalışmaları doğru mu kabul etmeliyiz ? Kökenimize saygı duyalım olayı bilimde olmaz. Bilim şüpheci, sorgulayıcı, mantıklı olmalıdır. Bilim kendi kendini eleştirir, yanlışlarını düzeltir. Eski yanlışlarını, modern bilimle düzeltmiştir. Niye tekrar simyaya dönelim ?

Ortak bir fikrimiz olması güzel, ayrıca kişisel yorumların için de teşekkür ederim :)

Evrimin temellerini şu siteden öğrenebilirsin:

http://evrimagaci.or...a/makale-arsivi

En azından ileri düzey kitapları okuduğunda anlarsın ve evrim karşıtları tarafından yapılan evrim kandırmacalarının yanlışlığını görürsün. ( Adnancıların yaptığı; köpekle kurbağa arasında ara form yok sorunsalı gibi...)

nemesis_ linki aldım fırsat buldukça bakacağım ancak şunu söyleyim Adnan hocayla sorunum yoktur çünki kitapları kendisi değil gerçek manada bilgi sahibi olan bilim adamları tarafından yazılmıştır.ki tartışma programlarında çok sağlam bilim adamları çıkar evrimci olmadıkları için eleştiriler yapılır ancak üst derece bir bilim adamının heleki profesor konumuna gelmiş bir bilim adamının ben darwinizmden anlamam demesi bana komik gelir o açıdan ben yorum yapanın kimliğine bakar ve mutlaka tartarım o kişi yetkinse o konuda tartışma yapıyorsa benim için nacizane tabii o kişinin geçerliliği vardır.

ayrıca bilimsel bir gerçek ki inancın dna ile alakası olduğu ispat edilmiştir bu konuda açıklamalarda yapılmıştır bilim dünyası tarafından dolayısıyla evrimin gerçek olup olmaması senin ateist olup olmamanı nasıl etkilemeyecekse benimde Allah inancımı herhangi bir şekilde olumsuz olarak etkilemeyecektir çünki sana göre oluş bana göre yaratılış gereği ama doğa ama Allah inanç meselemizi dnalarımıza kazımış ve istesekte değiştiremeyiz kanımızda yok misali dnalarımızda yok :) bilim şuan bize bunu söylüyor.

ayrıca evrim teorisinde daha önce ortaya atılan durağan madde formülü bigbang teorisinin ispatlanmak üzere oluşuyla rafa kaldırılmak zorunda kalınsada burdan evriminde yanılabilirliği hakkında az çok fikir sahibi olabiliriz.ispatlanmayan herşeyin yanılgı payı vardır ve olacaktır.

gelelim eski bilim meselesine şimdi bugün hala davincinin iddiaları tartışılıyorsa veya mısırlıların bulduğu pi sayısı kullanılıyorsa, newtonlar, pisagorlar hatta ilersi için gausslar ve o zamandan gelen daha bir çok bilim adamının ortaya koyduğu bilgiler bugünün bilim dünyasında kullanılıyorsa en azında o zamanki bilimi bırakalım diyemeyiz biz bırakalım desekte o isimler bizi bırakmaz.

ayrıca başka bir arkadaş eratosthenes konusunda yazmış ancak nedense sadece iskenderiyede olduğundan söz etmiş ve mısırlı olduğunu es geçmiştir.

ben şunu iddia ediyorum bilim dünyasının ya gözden kaçırdığı birşeyler var yada görmek istemediği birşeyler var tutmuyor birşeyler eksik kalıyor devamlı.

teadüf eseri sülfürik asit bulunabilir ancak bugün tesadüf eseri viagrada bulunmuştur kimbilir tesadüf eseri daha neler bulundu veya bulunacak tesadüfler bilimsel çalışmalar olduğu müddetçe daima olacaktır.

ancak tesadüf eseri birşey bulundu diye diğer bilimsel çalışmaları es geçmemiz mümkün değildir bilimin bugün ispatladığı bazı bilgileri çok eski zamanlarda dillendiren bilim adamları olmuştur galilenin dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ettiği gibi.

rahatsızlığınız anladığım kadarıyla büyü ilminden kaynaklanıyor çünki büyü ilminin ciddiyeti ve bugünkü bilimsel çalışmalara bir alt yapı olduğu ispatlanırsa aslında çok daha fazlasıda ispatlanmış olacak ve bu bence ateist çevrelerde rahatsızlık oluşmasına neden oluyor.

daha düne kadar mikropları inceleyemiyorduk ancak bugün en ince ayrıntılarına kadar mikroskop sayesinde görebiliyoruz acaba yarın teknoloji sayesinde paralel evrenimizde bulunan canlıları gözlemleyeblirmiyiz?

bugün inkar ettiğimiz kesinlikle yoktur dediğimiz canlıları yarın çok özel kameralarla görüntüleyebilirmiyiz?

yani ilerki döneme ait hiçbirşeyi bilmeden bugünden bazı şeyleri yoktur diye inkar etmek bilime tamamen aykırıdır olabilir demekle olmaz demek arasında çok büyük farklar vardır.

bana gelince ben sizin tam tersiniz olarak tüme varım değil tümden gelim yaparım dünya benim için bir çıktıdır bir sonuçtur ve bu çıktının yapıcısı doğada olabilir Tanrıda olabilir ancak hangisi olursa olsun mutlaka sonuca bakarak karakter analizi yapabilirim çünki psikoloji bilimi bana bu karşılaştırmayı yapabileceğimi söyler ve nasıl bir insanın karakterini belirleyebilmek için bir resim çizmesini istersek ve daha sonra o resim üzerinden karakterini ve iç dünyasını anlamaya çalışırsak aynı şekilde dünyadan yola çıkarak dünyayı yaratan veya oluşturan gücünde karakteri ve iç dünyası hakkında az çok fikir sahibi olabiliriz ben bu şekilde yaklaşırım olaya.

daha sonra yaptığım analiz sonucuna göre kafamda yaratıcı profili oluştururum doğamı yoksa bir sanatcımı doğanın yapabileceği şeylri sıralarım yaratıcı veya yaratıcıların yapabilecekleri şeyleri sıralarım ve onlarıda karşılaştırırım.

işte bu aşama benim için artık ayrım aşamasıdır analizler yapılmış doğa ve yaratıcı(lar) karşılaştırılmış kendi mantığıma göre bir karar verilmiştir bu karar tanrı(lar) olması yönündedir.Ya dna dan kaynaklanıyor ya mantığımdan ancak aklım mantığım ve kalbim oyunu yaratıcı(lar) olmasından yana kullanır ve ben artık yaratıcı(lar) a inanırım.işte burda ateizmle olan yolumuz biter bundan sonraki kısmı deistlerle tarışılması gereken bir noktadır neye göre kuran neye göre tek Allah inancı onun ateistlerle alakası yoktur ondan dolayı oraya girmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Brezilyada yaşasaydım Katolikliğe Hindistanda yaşasaydım hindu dinine saldırırdım örnekler çoğaltılır, çünkü hepsi bir. Kalan yüzde yirmi güzel bir oran çünkü yedi kat yukarıdaki tanrının tahtını sallıyoruz. İnsanlık , bu senede bize tahıl verdi şükürler olsun tanrıya diyen antik çağ kökenli dinleri yenip onurlu mutlu bir gelecek kuracak.

dostum malesef bu şekilde gidersek yakında tahıl veya su veya genel olarak tarım kalmayacak insanlık açlıktan yıkılacak malesef Allahın yerine bilimi koymanızın faturası çok ağır olacak :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Asıl bilim insanlığı aç kalmaktan kurtarır haberin yok.

ne olacak mesela ?

kafamıza TAŞ mı yağacak _?

sen hala beni diğerleriyle karşılaştırıyor ve onların vereceği cevapları vereceğimi umuyorsun ama onları unut benden alacağın cevaplar her zaman farklı olacak :)

başına taş yağmayacak aslında şuan bile olan olduda hani böyle bir kaza yaparsın veya elini yakarsında ilk başta o acıyı hissedemezsinde sonra ağrısını hissetmeye başlarsın ya hah işte aslında çoktan olan olduda zadece acısını hissetmeyi bekliyoruz oda yakındır yakında dünyayı açlık saracak felaketler zaten gelecek o ayrı bilimde bunu söylüyor beyaz bilim adamları diyelim birşeyler işin uğraşırken malesef karanlık kötülük yapmaktan bir dakika bile geri durmuyor bu beyazla siyahın çarpışması ve toplumlar siyahın tarafını tuttukları müddetçe başımıza gelmeyen kalmayacak sadece zaman meselesi ve tahminim o ki zaman yaklaşıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Asıl bilim insanlığı aç kalmaktan kurtarır haberin yok.

bilim bunu yapabilirdi hatta inan bana çoktan yapmıştı ancak bilim tam tersine çalışıyor bu bilim kara bilim bizi mahfetmeye doğru götürüyor malesef bilim bazı güçlerin tekelinde kalmaya devam ettiği müddetçe daha başımıza çok şeyler gelecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sen hala beni diğerleriyle karşılaştırıyor ve onların vereceği cevapları vereceğimi umuyorsun ama onları unut benden alacağın cevaplar her zaman farklı olacak :)

başına taş yağmayacak aslında şuan bile olan olduda hani böyle bir kaza yaparsın veya elini yakarsında ilk başta o acıyı hissedemezsinde sonra ağrısını hissetmeye başlarsın ya hah işte aslında çoktan olan olduda zadece acısını hissetmeyi bekliyoruz oda yakındır yakında dünyayı açlık saracak felaketler zaten gelecek o ayrı bilimde bunu söylüyor beyaz bilim adamları diyelim birşeyler işin uğraşırken malesef karanlık kötülük yapmaktan bir dakika bile geri durmuyor bu beyazla siyahın çarpışması ve toplumlar siyahın tarafını tuttukları müddetçe başımıza gelmeyen kalmayacak sadece zaman meselesi ve tahminim o ki zaman yaklaşıyor.

he yani diyorsun ki :

keşke arabalar - uçaklar - makineler - apartmanlar - gemiler - denizaltılar - uydular vs.vs.vs. olmasaydı ?

onlar yani - BİLİM - TEKNOLOJİ olmasaydı muhtemelen şu anda dünyanın tamamı MÜSLÜMAN olurdu

7. yy ı yaşıyor olurduk...

kadın RECM ederdik ne güzel dünyanın her yerinde

hırsızların elini-kolunu-parmağını-ayağını keserdik....

sübyan evlilikleri YASAL olurdu

ölülerle bile ilk 8 saat içinde sevişebilirdik rahatça

kadınların topunu ÇUVALA sokardık - evden bile salmazdık sokağa...

vs.vs.vs

iyi olurdu be hakkaten :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin allah 3. olmadı 4. dünya ülkelerini kurtarsın öncede gel ondan sonra konuş bilim yalanmışda 7. yy inanışları doğruymuş

dediğimden birşey anlamamışsın belli ki ben bilime yalan dedimmi?

dostum önce birbirimizi anlayalım sorun değil anlamamak istemenide anlarım belki bilinçaltında bir yerlere dokunuyor olabilirim ve bundan rahatsızda olabilirsin ancak eleştiri yapacaksanda en azından doğrular üzerinden eleştirimizi yapalım bazı bilimlerin yalan olduğunu iddia ettim matematiği fiziği ayrı tuttum ancak bana göre iktisat koca bir yalandır ve kasıltı oluşturulmuş bir bilim dalıdır amaçta bellidir ve iktisatçıların çalıştıkları yerlerde bellidir ötesine gerek yok basit bir örnek verdim ancak ana konumuz o olmadığından sadece yazıp geçtim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

he yani diyorsun ki :

keşke arabalar - uçaklar - makineler - apartmanlar - gemiler - denizaltılar - uydular vs.vs.vs. olmasaydı ?

onlar yani - BİLİM - TEKNOLOJİ olmasaydı muhtemelen şu anda dünyanın tamamı MÜSLÜMAN olurdu

7. yy ı yaşıyor olurduk...

kadın RECM ederdik ne güzel dünyanın her yerinde

hırsızların elini-kolunu-parmağını-ayağını keserdik....

sübyan evlilikleri YASAL olurdu

ölülerle bile ilk 8 saat içinde sevişebilirdik rahatça

kadınların topunu ÇUVALA sokardık - evden bile salmazdık sokağa...

vs.vs.vs

iyi olurdu be hakkaten :D

dünyanın tamamı olmasada çok büyük bir çoğunluğu müslüman olacak zaten bu bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçek ha ama sen hala kabul etmediysen bunda benim için sorun yok senin sorunun seni bağlar ama şuan avrupa dahi müslüman nüfusun artmasından dolayı endişeli ki bunu ufacık bir araştırmayla bile bulabilirsin aslan parçası az araştır derviş abin boş konuşmaz kelimeleri evirip çevirmez düzdür kendisininde ne olduğunu iyi bilir karşısındakininde ben bişey demişsem birşeylere dayanarak söylemişimdir bilime inanma ama blimsizde kalma hesabı :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam o zaman tanrıyı değil iktisadı tartışılım. Ama tartışmaya başlamadan önce bilmelisinki merkantalistler daha öncesinde feodal beylikler (avrupada ve orta doğuda olsun ) halkı sömürmek için din,i gücü yettiklerince kullanmışlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...