Jump to content

Yapay kan devrimine mi giriyoruz ?


Recommended Posts

Edinburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırma başarıya ulaşırsa, yapay kan 20 yıl içerisinde gerçek kanın yerini alabilecek

150420142156487466890_4.jpg

İskoç Edinburgh Üniversitesi önümüzdeki 20 yıl içinde insanlığı kurtarabilecek büyük bir buluşu gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Deri ve kandan alınan kök hücreler kullanılarak yapay kan üreten Britanyalı araştırmacılar, gerçek ve yapay arasında yüzde 50 uyum tespit etti.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, 2016 yılında kan uyuşmazlığı olan 3 hastada denenecek olan yapay kan başarılı olursa önümüzdeki 20 yıl içersinde gerçek kanın yerini alabilecek. Özellikle nadir bulunan kan tipi olan 0 RH (-)’ten fazlaca üretilmesi beklenen projenin kan ihtiyacını gidermesi bekleniyor. Bir ünite kanın sadece 200 dolar olacağını açıkladı. 8.3 milyon dolar değerindeki projenin insan sağlığındaki en önemli buluşlardan biri olduğuna inanılıyor.

... devramını oku : http://t24.com.tr/ha...-devrimi/256084

Bu konuda Türkiyede ve müslüman dünyasında kan bağışı ve organ nakli genellikle serbest hatta sevap olarak görünüp alimlerce buna izin verilmesine rağmen bu konuda açıkca teşvik edilmemesi üzücü. Herhalde bu konuda teşvik olsa bu hem islam dünyasının olumsuz imajını az da olsun değiştirecek ve dünyada organ sorununa ciddi bir faydası olacaktı.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4713

http://www.diyanet.gov.tr/tr/icerik/“organ-bagisi-candan-cana-giden-en-buyuk-sadakadir…/9439?getEnglish=

http://www.organdonation.nhs.uk/how_to_become_a_donor/religious_perspectives/leaflets/islam_and_organ_donation.asp

http://www.boardofimamsvictoria.org.au/Documents/Organ_transplantation_by_Al_Bar.pdf

http://www.alukah.net/culture/0/58384/

http://fatwa.islamweb.net/fatwa/index.php?page=showfatwa&Option=FatwaId&Id=1500

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...