Jump to content

Şeriat dedikleri ne gelin bakın...


Recommended Posts

Taliban vahsetine kocasını kurban vermiş ama kendisi kaçıp kurtulabilmis bir hanımın dünyaya gözyaşları içinde anlattıklarından bazı cümleler:

Cin seytan gibi çıkıyorduk sokağa. Birbirimizi tanıyamıyorduk. Erkekleri tanıyabiliyorduk sadece. Çader denen çarsaf topuğa kadar olduğu için çıplak ayaklar fark ediliyordu. Çıplak ayakla yakalanan kadınlar beyaz tenli ve güzel ayaklıysa daha çok kırbaçlanıyordu. Çader öylesine sert ve ağırdı ki basımda taş taşır gibi oluyordum. Basımı yana çeviremezdim. Tıpkı koşumdaki atlar gibiydik. Kadınsı hatlarımız belli olmasın diye 5 metrelik çader kumaşı tepemizde kalın pilelerle birleşiyordu. Göz bebeklerimiz hizasında toplu iğne başı kadar iki delik vardı sadece. Kokuları bile alamıyordum.

Evlerin perdeleri bile kalın olacak. Evin içinin görünmesi de suçtur. Sokaklarda dolasan kötülüğü engelleme gruplarının uygunsuz bulduklarını söyledikleri kadınlara istedikleri kadar kırbaç vurma hakları vardı. Erkekler sarık yahut külah takmaya mecbur. Eğer saçları bunların dısında kalıp görünüyorsa hemen kazınıyor. Sakallar avuçlanıp ölçülüyor. Avucun dısına çıkacak uzunlukta değilse dayak ve hapis cezası var. Ezan sesi duyulduğu an herkes panikle camiye kosuyor. Abdest var mı yok mu bakılmıyor. Toplayıp namaza götürüyorlar.

(Hürriyet gazetesi Pazar Eki 22 Temmuz 2001)

tarihinde realperest123 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Türkiyeye şeriat falan gelmez korkmayın şeriat gelse ilk tayibin eli kesilir hırsızlıktan

hükmü kendi camiası verdiği için RTE nin eli kesilmezdi yine de... şeriat zavallılara verir had cezasını, zenginlerin had cezası olsa bile paraya çevrilir şeriatta. örneğin iranlı mahkum idamdan son anda kurtuldu türünde haber başlığı bulunabilir internette... okumuştum öyle bir kaç haber. ölenin ailesi son anda öldürenin ailesinden kan parasını kabul edince idam hükmü kalkmıştı. geçen haftalarda üstgeçitten geçiyorum, baktım bir suriyeli dileniyor. başka birgün tekrar geçtim oradan, dilenen suriyeli adamın elinin bilekten kesik olduğunu gördüm hem de sağ elinin. olasılıkla maide 38 kaynaklı had cezasının sonucuydu bu. aynı ayet kolu kesilen insana hikmet nutku çeker. adamın kolunu kestikten sonra bile böbürlenen islam tanrısına inanmanın acınası durumu neyazıkki buydu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...