Jump to content

Kütleçekimi Yerçekimi


Recommended Posts

  • İleti 46
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Eskiden esir teorisi vardi.Kalkti dediler yerine uzay dokusu geldi.Ayni sey degil mi bunlar?
O çok eskilerde kaldi. Uzay dokusu derken, olasiliklarin egemen oldugu bir kuantum mekaniginin ortaya çiktigi bir soyut matroid düsünmeli.

quantum%20effects1.jpg

Bu resimde, tunnel effekti anlatilmakta örnegin. 1 ve 2 nmarali parametrelere ve enerji yüküne göre nasil bir parçacigin sahte vakum'dan gerçel vakuma atlayabildigi sematize edilmekte.

matroid_13.jpg

Somut olarak parametre permutasyonlari kagit üzerinde suna benzemektedir.

Kuantum düzeyinde, bir parçacigin yeri sadece ölçüm nedeniyle olusur, ve sonra tekrar belirsizlesir... Bu nedenle, bir atomun çekirdegindeki bir proton kendini bir anda atomun çekirdeginin disinda bulur (nükleer bozunma). Veya dolasiklik ile bütünlesmis iki parçacik göreli olarak çok uzak da olsalar, aslinda ayni sistemden olup aslinda yine yersizdirler...

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eskiden esir teorisi vardi.

Kalkti dediler yerine uzay dokusu geldi.Ayni sey degil mi bunlar?

Esir teorisi,tüm evrenin esir adlı bir maddeyle dolu olduğu(boşluğun bile) ve bilindik maddelerin bu deniz içinde yüzdüğü görüşüdür.

Aslında şuan ki kuantum la da pek bir fark yok bence...Herşeyi enerji kabul edeceğimiz için,maddeler sadece yoğunlaşmış enerji oluyor.

Yani evrenin tamamı nı bir enerji denizi düşünmüş oluyoruz.Maddeler çok yoğunlaşmış enerjiler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eskiden esir teorisi vardi.

Kalkti dediler yerine uzay dokusu geldi.Ayni sey degil mi bunlar?

"doku" gibi deyimler popüler bilim kitaplarında kullanılıyor. Bunun amacı ise konuyu okuyucuya bir nebze anlaşılır olmasını sağlayabilmek. Evrenin, daha doğrusu gök cisimlerinin çevresindeki bükülmeyi bir kağıt üzerinde, birbirini kesen eğri çizgilerle gösterirsek, "doku"ya benzer bir şekil ortaya çıkar. Bu ama uzayın/evrenin içinin "doku"nmuş bez parçasına benzer şeylerle dolu olduğu anlamına gelmesin.

Benzer yanlış anlaşılmalar maalesef sık sık oluyor. "Evrenin şekli" gibi. Küresel evren, düz evren, hipebolik evren (çift delikli evren :D), borazan evren... Verilen şekillerin hepsi, istisnasız hepsi yanlış. Daha doğrusu yanlış anlamadan kaynaklanan ve internette "ferçek" diye sağa sola yayılan yarım/yanlışyalan bilgi. Aslında söylenmek istenen şey anlaşılması zor olduğundan, yazar; 2 boyutlu bir yüzey örneği ile anlaşılır hale getirilmeye çalışıyor. (Geometrik/analitik anlamda "eğiklik" konusu)

Sevgiler

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...