Jump to content

Bir fikir nasıl paraya dönüştürülür?

Recommended Posts

İnsanlara yardım etmek gibi bir niyetim yok sadece para kazanmak istiyorum bazı fikirlerim var ama bunları nasıl paraya dönüştürebilirim bilmiyorum.Mesela bir arabayı çok daha iyi durduracak bir fren sistemi tasarladım bundan nasıl para kazanılır?Yardım etmeye çalışacak herkese şimdiden teşekkürler,iyi forumlar...

Sitelerde Paylaş

İnsanlara yardım etmek gibi bir niyetim yok sadece para kazanmak istiyorum bazı fikirlerim var ama bunları nasıl paraya dönüştürebilirim bilmiyorum.Mesela bir arabayı çok daha iyi durduracak bir fren sistemi tasarladım bundan nasıl para kazanılır?Yardım etmeye çalışacak herkese şimdiden teşekkürler,iyi forumlar...

Bulduğun farklı bir şey varsa hemen patentini al. Daha sonra o konuya ilgi duyabilecek şirketler ile görüş. :D

Sitelerde Paylaş

Hocam nasıl oluyor bu görüşmeler? (yaş 17)İlgi için teşekkür ederim...

Şirketin numarasını bul. En azından herhangi biri ile telefonda görüş. Hangi konu üzerine çalıştığından ve nasıl bir şey bulduğundan bahset.

Dünyada o konu ile ilgili yapılan ama yetersiz olan ve hali hazırda kullanılmakta olan sistemleri araştır ve senin sisteminin bunlardan farkından, avantajlarından ve varsa dezavantajlarından bahseden bir sunum hazırla. Takım elbiseni giy ve şirkete git :D

Israrcı ol. Ciddi davran. Seni dinleyene kadar peşlerini bırakma.

Sitelerde Paylaş

Şirketin numarasını bul. En azından herhangi biri ile telefonda görüş. Hangi konu üzerine çalıştığından ve nasıl bir şey bulduğundan bahset.

Dünyada o konu ile ilgili yapılan ama yetersiz olan ve hali hazırda kullanılmakta olan sistemleri araştır ve senin sisteminin bunlardan farkından, avantajlarından ve varsa dezavantajlarından bahseden bir sunum hazırla. Takım elbiseni giy ve şirkete git :D

Israrcı ol. Ciddi davran. Seni dinleyene kadar peşlerini bırakma.

Hocam çok teşekkür ederim biraz düşünücem...
Sitelerde Paylaş

VW'de, BMW'de, HONDA'da vs. makine mühendisleri gece gündüz araştırma geliştirme yapıyorlar da, bizim ergen çıkıyor yeni ve daha iyi bir fren sistemi geliştirdiğini iddia ediyor.

ben de 17 yaşındayken süpermendim. sonra büyüdüm öyle yeteneklerim kalmadı :D

Sitelerde Paylaş

Türkler'den icatçı çıkmaz,ara eleman çıkar..

Bir zamanlar kansere çare bulduğunu sanan bir doktor vardı,biz de bir şey sanmıştık,adam dolandırıcı çıktı..

Bence sen yeni fren icat etmeyi değil,bozuk fren nasıl yapılır onu öğren,daha karlı çıkarsın

Sitelerde Paylaş

Toplummuuzun neden ilerlemediğini şimdi anladınız mı?

Birisi bir icâd yaparsa, hemen kellesini koparıyoruz! Onu dinlemek yerine, aşağılayıp, yerin dibine sokuyoruz!

Bizde bireysellik yasaktır! Yasssaaakkkk!

Bu duruma bizi sokan nedir? Arap'ın dîni!

Hiç düşünemiyor musunuz? Ya arakadaşın savı doğru ise? O zaman utanacaksınz! Utanmamak için de ona söz hakkı vermiyorsunuz!

Çünkü: "Başkasının başarısı, benim aşağılık duygularımı tetikler!"

Tipik Ortadoğu zihniyeti! Tipik Arap zihniyeti!

Yazıklar olsun!

Sitelerde Paylaş

Birisi bir icâd yaparsa, hemen kellesini koparıyoruz! Onu dinlemek yerine, aşağılayıp, yerin dibine sokuyoruz!

Hiç düşünemiyor musunuz? Ya arakadaşın savı doğru ise? O zaman utanacaksınz! Utanmamak için de ona söz hakkı vermiyorsunuz!

Yazıklar olsun!

Kaldıki arkadaş gerçek fikrini paylaşmıyor. Örnek olarak şöyle bir şey bulsam neler yapmam gerekir diye soruyor :D

Sitelerde Paylaş

İnsanlara yardım etmek gibi bir niyetim yok sadece para kazanmak istiyorum

O zaman işin kolay. Bişey icad etmene gerek yok.

Bu ülkede herkes senle aynı kafada zaten.

Tek yapman gereken dolandırmak, ve şanslısın ki dolandırıcılığın dünya üzerindeki en gelişmiş ülkesinde yaşıyorsun.

Senin bulduğun fren sistemi kesin işe yaramaz bişeydir.Ama sen bunu uzmanlarına sormadan ''kendine'' sakladığın için gerçekten işe yararmı yoksa saçmalık mı asla öğrenemezsin.

En iyisi zayıflama hapı yap, sigara bıraktıran cihaz yap, kadınları çeken mıknatıs yap işe yaraması önemli değil, reklamı iyi yap köşeyi dönersin bunlarla.

Sitelerde Paylaş

http://www.tpe.gov.tr/portal/default.jsp

Fikirlerin yeni ise patentini almaya uğraş.Artık patent alma işlemleri çok kolay.Yukarıdaki adresten patentle ilgili bilgi bulabilirsin.

Patent alabilirsen bundan sonraki süreç nasıl işler bilmiyorum.Büyük ihtimalle patentin işe yararsa şirketler sana bunu kullanmak için para ödeyecektir.Ama sen mi başvurursun onlar mı seni bulur bilmiyorum.Ama bence patent alabilirsin gerisi çok zor olmayacaktır.

İlerisi için birkaç tavsiye.Çalıştığın alanlar ne ise ona göre bir bölüm seç.Makine Mühendisliği mesela.Mucit olmak için uygun bir bölüm.Mezun olduktan sonra da firmaların AR-GE bölümlerine girmeye çalış.AR-GE'de çalışacak insanları ortalaması yüksek olanlardan(4 üzerinde 3+) seçiyorlar genelde haberin olsun.

Başarılar.Selam.

Sitelerde Paylaş

Yazıklar olsun!

cevabı vermişsin zaten, Müslüman ülkeden icatçı çıkmaz,

Bu dünyanın boş, hurilerin gerçek olduğunu sanan bir toplumdan ne icatçı çıkacak kardeş?

Adam 5 vakit namazdan, tuvalete sağ ayakla mı gireyim,sol ayakla mı gireyim, yelllendim orucum abdestim bozulur mu vs vs düşünmekten icat yapmaya zaman mı kalır?

Hem icat yapsa ne olacak,ahiret'e ne faydası olacak ki?

İcadı müslümanlar yapmaz ,yapamaz,

İcat yapanların aşağılanması yine Müslüman tarihinden kaynaklanan bir psikozdur, gâvur icadı haramdır kullanmayın lafını ben uydurmadım..

İnsanlığa faydalı icat yapılsın, bunun değerine varacak dünyada bir sürü insan var, Türkiye'de böyle bir insan çıksın dünya da kapacak bir sürü ülke mevcut, mutlaka karşılığını alır..

Böyle bir insan ise Müslüman coğrafyasından henüz çıkmadı , çıkmayacak

Çıkanlar da Müslüman olmadığı için aşağılanacak ve yapmış olduğu buluş ciddiye alınmayacaktır.

Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim.Sizin gibi insanların az olması üzücü...

Başarılar.Selam.

Teşekkür ederim...

ben de senin gibi düşünüyorum şuan bi kaç projem var yardımlaşabiliriz paylaşmayı isterim birlikten kuvvet doğar ne dersin sssst?

Özelden konuşabiliriz... yaş kaç?
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...