Jump to content

Recommended Posts

Levia'nın müslüman olması insanları neden bu kadar çok ilgilendiriyor merak ediyorum.

Söylediklerinin çoğunu kaynak vererek ve destekleyerek söylüyor. Söyleyenin dini değişince gerçekler değişiyor mu?

Konunun özünü kavrayamadiysan Levia bacinin actigi basliklari, islam, kuran ayetleri, peygamber figürleri hakkinda ortaya koyup savundugu düsünceleri ve sundugu kaynaklari okumani öneririm.

****

Konuyu biraz daha acalim...

Arkadas ateist görünüp islami, kuran ayetlerini ve peygamber figürlerini islamin kendi kaynaklariyla yani uydurulmus rivayetler ile ateist düsüncelere karsi savunmakta ve savunurken sanal sistemin her türlü taktiginden tekniginden faydalanmaktadir ve de maalesef hala ayni minvalde magdur rolü oynayip olayi canli hayata baglamaktadir.

Kuran ayetlerini savunan bir kisinin magduru oynamaya kesinlikle hakki yoktur.!

Canli hayatta burada yaptiklarini aynisini yapamazsin Levia baci.! Denemesi cok kolay ve ne zaman nerde istersen.

Ateist bir kisi insanlik sucu teskil eden kuran ayetlerini savunmaz ama arkadasin derdi baska zihniyeti kötü...Arkadas arzu ettigi oyunu burada oynayamiyacak.

Okuyucular icin bir kez daha tekrar edeyim...

Islamin ahlaksizliklarini, peygamber figürlerini, kuran ayetlerini islamin uyduruk kaynaklari ile savunan bir kisi ateist olamaz.!

Sex köleligini, cinsel sapikliklari, fuhusu, kadini pacavra haline getiren kuran ayetlerini savunan bir kisi eger ateistim diyorsa da kadin degildir.!

Umarim anlasilmistir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Levia'nın ateistliğini konu edenlerden biri olarak, şu an isteyerek veya istemeyerek yapmakta olduğu çarpıtmayı açık etmekte fayda görüyorum. Bu faydayı Levia veya kendim için bir düze çıkarma ya da yere batırma açısından değil; yenilerin veya konudan habersiz olanların hayatta bu tür ajanlarla karşılaştıklarında şaşırmamalarını sağlamak açısından görüyorum.

Levia ateist olduğunu kendisi öne sürdü ve bunu defalarca tekrarladı. Ateist olduğunu belirtse de, belirtmese de , parmaklarının bir müslümana ait olduğu açık.

İnsan öne sürdüğü herşeyi yoruma açmış demektir. Yorum istemeyen, ilgili şeyi veya konuyu öne sürmez.

Levia herhangi bir duruş belirtmeden yazılarını yazsaydı, yine müslüman olduğunu bilecektik ve tepkiler farklı olmayacaktı. Bunun örneklerini buradaki diğer müslümanlara verilen cevaplarda görebilirsiniz.

Levia müslüman olduğunu açıklasa da zaten şaşıracak kimse bulunmuyor.

Gelelim asıl konuya.

Mesele Levia'nın ateist olduğu halde müslüman diye yafatalanması değildir.

Levia her müslüman gibi:

- bilinçli olarak yalan söylemektedir

- konuları çarpıtmakta ve bulandırmaktadır

- birşeyler biliyormuşçasına, oradan buradan topladığı sözcükleri ve terimleri kullanarak tartışmalara girmekte ve sonrasında palavraları ortaya çıkartılınca konuyu kişiselleştirmektedir

vb.

Levia kısaca müslümanlık yapmaktadır ve gereken cevabı da, bu forumda her müslümanın aldığı gibi, almaktadır.

Her müslümandan farklı olarak, cevaba artı puan olarak, ateist olduğunu söyleyen yalancı yafatasını yemesi de kaçınılmaz olmaktadır.

Levia ateist olduğunu öne sürmekten vazgeçerse, aldığı cevaplar değişmeyecektir. Sadece artı puanı artık alamayacaktır. Tabii ki Levia'nın ateist olduğunu iddia etmeyi bırakması, müslüman veya başka bir dinin inananı olduğunu itiraf etmesi değildir. Sadece almak istemediği cevapları 1 azaltacaktır o kadar. Bunun haricinde, yine aynı şekillerde aslı astarı olmayan savlarla, çarpıtmalarla ortaya çıktıkça yine kepaze edilmesi kaçınılmazdır.

İşin ilginç tarafı ne Levia, ne diğer bedeviler şunu görmeyi becerebiliyorlar:

Akıl ve mantığa uygun, bilime uygun, hayali ve mabaddan üfürülmemiş her türlü bilgi ve fikir kabul görmekteyken, sadece hiçbir dayanağı olmayan zırvaları savundukları için kepaze edilmekteler.

Burada -doğru hatırlıyorsam- sertanyaril adında bir kullanıcı daha bulunuyor. Bu kullanıcı bir inanan olduğunu öne sürüyor. Evrim konusunda yazdıkları tam olarak tutmasa da, ortalama bir müslümandan daha fazla çaba göstererek yaptığı araştırmalar sonucu bu aşamaya geldiği gözle görülebiliyor. Bu kullanıcı inanan olduğun belirttiği halde evrim konusunda yazdıklarından -gözümden kaçan olmadıysa- hiçbir tepki almadı, çünkü yazdıkları büyük ölçüde tutarlıydı.

Aldığınız tepkiler yazdıklarınız üzerinedir. Kimliğiniz üzerine değil.

Kimliğiniz, eğer yazdıklarınız ile örtüşmüyorsa ve yazdıklarınız da tümden zırvalar ise, kimliğinizin de konu edilmesi kaçınılmazdır. Çünkü, ya siz tıpkı yazdıklarınızdaki gibi, kimlik konusunda da tümden zırvalamaktasınızdır. Ya da kimliği karalamak veya o kimliğe sahip, ama kafası karışık olanları kendi tarafınıza çekmek gibi gizli bir amacınız vardır. Her durumda, o kimliğe sahip olduğunu düşünen başkaları tarafından, vermekte olduğunuz zararın en aza indirilmesi için, ne mal olduğunuzun açık edilmesi şart ve kaçınılmazdır.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cigi,

"Ateist düşünceye karşı kullanıyor"

Sizin aldığınız ergümanlar nerden geliyor? seçmecemi yapıyorsunuz kendinize düşünce uydururken. Söylenecek çok şey varken anlayacak birinin olmaması çok kötü. Siz ve sizin gibiler kendinize ateis demeyin. Siz gidin müslümanlara karşı inancımızı nasıl savunuruz diye kendinize başka saf kurun. Tanri,allah yoktur. Benim için insanların inancı değil,ne yaşadıkları önemli diyenlerle bir tutmayın.

Hep kendi tarafından yakma. Geçi senin görüşün oturmuş ne soylense hoş olur. Bunlar senin istemedigin uydurma kaynaklar. Şunu bilki bunlar gibi bussuru bilgi varken senin düşüncelerine göre hareket eden,perde arkasından işine gelenleri destek verenlerin aklından şüphe ederim.

http://www.dinibil.com/default.asp?L=TR&mid=1569

Olgun yüce bir insanın en büyük özelliklerinden birisi, onun güvenilir olmasıdır. Sürekli yalan söyleyen, verdiği sözleri yerine getirmeyen insanlar, diğerlerinin güvenlerini yitirirler; sevilmeyen, daima kuşku ile bakılan biri olurlar.

Asr-ı Saadet döneminde yaşayan insanlar Peygamberimizin güvenilirliği konusunda acaba ne düşünüyorlardı? Onu özü sözü doğru biri olarak mı görüyorlardı yoksa yalan söyleyen, verdiği sözde durmayan yalancı biri olarak mı?

Peygamberimizin çocukluğu, gençliği, orta yaş dönemi bütünüyle Mekke’de geçti. Abdulmuttalip’in bu yetim torununu Mekke’de bulunan herkes tanır, nasıl biri olduğunu çok iyi bilirlerdi. Orada yaşayan hemen herkesin bir lakabı vardı. Peygamberimize de bir lakap vermişlerdi: “el-Emîn” Bu kelime “İnsana güven veren, güvenilir kişi” demektir. Peygamberimiz bu lakabı fazlasıyla hak ediyordu. Çünkü ne peygamberlikle görevlendirilmeden önce ne de sonra bir kez olsun yalan söylememişti. Buna, Müslümanlığı kabul etmiş olsun olmasın herkes şahitlik ederdi. Onun peygamberliğine şiddetle karşı çıkan putperestler, insanların Hz. Muhammed’e (s.a.v.) yönelmesini önlemek amacıyla çeşitli iftiralar atmışlar, ama ona asla “O bir yalancıdır!” diyememişlerdir. Çünkü herkes Hz. Muhammed’i (s.a.v.) çok iyi tanıdığından böyle bir iftiranın tutmayacağını çok iyi biliyorlardı.

Putperestlerin baskı ve eziyetlerinden kurtulmak için bir grup Müslüman Habeşistan’a (Bugünkü Etiyopya) hicret ettiklerinde, o zaman henüz İslam’la şereflenmemiş olan Ebu Süfyan ve adamları Müslüman muhacirlerin peşinden oralara kadar gitmiş ve Habeş kralının huzuruna çıkıp, ülkesine sığınan Müslümanları kötüleyerek, onların iadesini istemişti. Sonradan Müslüman olma şerefine ulaşacak olan bu adil kral, işin gerçek yüzünü anlamak için Ebu Süfyan’a çeşitli sorular sordu. Bu sorulardan biri de şuydu:

“– Onun yalan söylediğine daha önce hiç şahit oldunuz mu?”

Ebu Süfyan doğruyu söylemek zorundaydı:

“–Hayır!” dedi. “Daha önce onun yalan söylediğini hiç görmedik.”

Peygamberimiz çok zor şartlarda dahi emaneti iade etme sorumluluğunu asla ihmal etmezdi. Evi, onu öldürmek isteyen putperestler tarafından kuşatıldığında o, Hz. Ali’ye (r.a.) şöyle diyordu:

“–Bu gece yatağımda sen yatacaksın; ben hicret ediyorum. Bende bulunan emanetleri yarın sahiplerine ver, sonra sen de yola çık!”

Hz. Peygamber’in kısa süre içinde yüzbinlerce insanın sevgisini ve bağlılığını kazanmasındaki sırlardan birisi, onun güvenilir bir insan olmasıydı. Biz de Allah’ın ve insanların sevdiği biri olmak istediğimize göre, güvenilirliğimize gölge düşürecek davranışlardan uzak durmalıyız

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendisi kaynaklarını vererek konuşuyor. Önceden ateistti ve gayet tutarlıydı. Sonradan müslüman olması sizi neden bu kadar geriyor? Birden farklı bir kişiliğe mi büründü, söylediklerinde döndü mü, birden bilim düşmanı mı oldu? Neden bir müslüman ateist olunca saygı istiyorsunuz da tersinde insanları yerin dibine batırıp "sinsilikle" suçluyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim ateist olduğumu,yazdığım mesajları okuyanlar iyi bilir..Bir kişi bile benim ateistliğime söz söylemiş değildir..

Size tepki geliyor ama..Bunu düşünmeniz lazım..

Sizi de tartmıyoruz burada..Terbiye ile ilgili söylediğiniz cümleyi de anlamadım..Bakın böyle havada asılı cümle kurarsanız,tepki alırsınız işte..

Konu yeni olduğu için kapatmaya da gerek yok..Tabi son karar sizindir..

Ben her zaman elestirilere açigim, ve yazdiklarim ortada. Benim sorunum elestirilmekle degil, saldirilmalarla ilgili. Akli basinda bir kimse kimselerin cinsiyetine, cildinin rengine, felsefi yapisina göre degil, yazilanlara göre ve söylenenlere göre tartisir. Eger, benim yazdiklarimin zirvalik oldugunu dusunenler varsa, eger iddialarinin arkasindaysalar, ha iste bu zirvalik, sen söle kötusun, sen böyle sahtekarsin diye yanit vermez. Eger zirvaliyorsam onlara dusen zirvalarimi alip nokta nokta çurutmektir. Bir seye milyon kere sapiklik-zirva-saçma deseniz, bu o seyi böyle kilmaz. Bu ancak size göre böyle kalir. Ama, saçmalik olan noktalar varsa bunlari yazarsiniz, herkes ne kadar rezil, kepaze, acinacak savunma yapildigini net olarak görur. Ve o zirvalara artik herkes ZIRVA adini takar. Evet, akli buken savunmalar her zaman ortada olup, patentleri gerekmez. Bir ispat, ispat adi verilince degil, ispat etme çapina göre ispattir. Saygilar.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Levia, muhammed'e hayran olduğunu söylüyor. ayrıca, allah ile ilgili yorum yapmaz, kaçınır.

bildiğimiz yobaz müslüman kendisi.

tanrı konusu geçtiği zaman, Levia "Tanrı yoktur diyemem, bunu nasıl kanıtlayacağım ki?" şeklinde aptalca bir cevap yazan da kendisidir.

kendisine yöneltilen sorulara hiçbir zaman yanıt vermez. tartışma ahlakı da yoktur. karşılığında, alakasız alakasız saçma sapan şeyler yazar.

tarihinde suert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana göre ateist olmak için illa ki dinleri yermek, yerden yere vumak lazim herhalde. Evet, tanriya inanmiyorum : ve bunun sebebi yoklugunu ispat edebildigim için degil. Tercihim oldugu için. Sen yoklugunu ispat mi ettin ? Olmayan bir seyin yoklugunu neye göre ispat ediyorsun ? Muhammed senin gibi bin tane kimseye deger, parlak fikirli, devrimci, zamanini asan bir sahsiyet idi. Evet, bunu yazdim, ve dogruluyorum. Sana mi danisacagim fikrimi paylasmak için ? Ben sana : sen aptalca davraniyorsun, olmayan seylere hakaret ediyorsun, geçmisteki bir kimseyi sanki bu gun yasamis da Genevre anlasmasini ayak altina almis gibi saçma saçma kendince elestiriler yapiyorsun mu demem lazim ? Sizin gibi ateist olmaktansa, musluman, veya hinduist veya herhangi bir dinden olup, biraz gururlu olmayi tercih ederdim.

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana göre ateist olmak için illa ki dinleri yermek, yerden yere vumak lazim herhalde. Evet, tanriya inanmiyorum : ve bunun sebebi yoklugunu ispat edebildigim için degil. Tercihim oldugu için. Sen yoklugunu ispat mi ettin ? Olmayan bir seyin yoklugunu neye göre ispat ediyorsun ? Muhammed senin gibi bin tane kimseye deger, parlak fikirli, devrimci, zamanini asan bir sahsiyet idi. Evet, bunu yazdim, ve dogruluyorum. Sana mi danisacagim fikrimi paylasmak için ? Ben sana : sen aptalca davraniyorsun, olmayan seylere hakaret ediyorsun, geçmisteki bir kimseyi sanki bu gun yasamis da Genevre anlasmasini ayak altina almis gibi saçma saçma kendince elestiriler yapiyorsun mu demem lazim ? Sizin gibi ateist olmaktansa, musluman, veya hinduist veya herhangi bir dinden olup, biraz gururlu olmayi tercih ederdim.

ne oldu, foyan ortaya çıktı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@Levia

Şu gün gidip bir dinci foruma bir müslüman oranın genel görüşünün aksine bir konuda evrimi savunsa(Müslüman olup evrimi savunanlar var) senin burada karşılaştığın sıkıntısının hemen hemen aynısını çeker, sadece forumun kurallarına göre terbiyesizliğin boyutu artar. Bir sitede birisi evrime sadece mantıklı dediği için ona döl israfı dendiğini duydum. Burada bu denmez, işte utanmaz arlanmaz falan denir anca sanırım senin sıkıntında bu tarz lafların gelmesi.

Bunun sebebi insanların genel tutumu ve farklıyı kabullenemeyişi, kısaca ön yargı ve hoşgörüsüzlük. Öncelikle kafada sabitlenmiş bir şey var ''Ateistsen İslamı bok kadar değerli görmeyeceksin'' tüm ateistlerin mutlak bu düşüncede olması gerektiği düşünülüyor. İkincisi ise bazılarında gördüğüm bir şey, Ateist olmanın zekadan kaynaklandığını düşünmeleri. ''Yani müslümanlar mal benim kadar zeki olsalardı Ateist olurlardı'' Tabi bu her Ateist'te olmuyor ama görmediğim bir şey değil. Müslümanlara baksan onlarda Ateistlerin Müslüman olmadıkları için aptal olduğunu düşünür. Ayrıca zeki olmaya Ateist olmanın yeteceğini de düşünen büyük bir çoğunluk var ne tesadüf bu müslümanlarda da var.

Aslında benim ''Ateizm bir din haline mi getiriliyor'' derken kastettiğim buydu. Çünkü Müslümanların davranışlarına sıkça rastlanır olmaya başlandı Ateistlerde.

Benim dini görüşüm daha çok Celal Şengör'e benzer. Buraya kimliğini gizleyip üye olsa ve tamamen düşüncelerini paylaşsa eminim aynı muameleyi görür çünkü bu konuda bir fanatikliği yok, Ateistlik illa fanaitklik mi gerektiriyor? "Tanrı yoktur diyemem, bunu nasıl kanıtlayacağım ki?" aptalca değildir bunu aptalca bulmak aptalcadır aslında. Çünkü bu konunun kesinliği yok, hiç bir şeyden %100 emin olamayız. Mesela hepimizin taktir ettiği bilim adamı olan Aynştayn'ın lafıdır Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. İlgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz.

Evet onun Ateist olmadığını hepimiz biliyoruz şimdi biri çıkıp ''o müslüman deil hülooğ'' gibi bişey demesin lütfen onun dini inancını az çok biliyorum. Ama o Tanrı kesin yoktur demiyor yoksa siz onun bulamadığını buldunuz mu? Bende demiyorum Tanrı'nın kesin olmadığını, yada Zeus'un yada Spagetti canavarının. Ancak Agnostik değilim çünkü ''muhtemelen yok'' diye düşünüyorum Tanrı, muhtemelen Ateizm doğru muhtemelen inançlar yanlış. Ama %100 değil. Çok yakın bana göre ama %100 değil. Gazali'nin bir düşüncesi vardır"Uyurken düşlerinin karşı çıkılmaz bir gerçekliği olduğunu görmüyor musun? uyandığında ise onların gerçekte ne olduklarını, yani hiçbir dayanağı olmayan fantaziler olduklarını fark ediyorsun. o halde, uyanıkken, duyuların ve akıldan türeyen bir varoluşun güvenilir olduğuna seni kim ikna edebilir? içinde bulunduğun durumda bunlar gerçekmiş gibi görünebilir, ama uyandığın durumda olduğu gibi, şimdiki varoluş durumun da, başka bir varoluş durumuna geçildiğinde, gerçekliğini yitirebilir.''

Evet Gazali haklıdır. Şu gün herşey den emin olurken birden bir uyanırız beynimiz bir makine ile sanal bir dünyaya bağlanmış ve bir deneyin parçasıyız aslında gerçeklik ve gerçekler tamamen farklı. Bu düşüncenin mantıksız olduğunu iddia edebiliriz ki muhtemelen doğru olmayacaktır. Ama doğru olmadığının garantisi yok. Belki bir milyar yıl önce bir canlı ırkı bizim teknoloji ve bilim seviyemize gelmiştir ve bir milyar yıl sonra yeni bir evren yaratacak kadar ilerlemişlerdir(biz bu noktaya bir kaç bin yılda geldik). Evrende onlardan birinin eseridir. Bilemeyiz...

Bunun gibi sonsuz olasılık bir birlerinin değerini düşürüyor ve ben bu yüzden hiç birinin gerçekleşme ihtimaline göre davranmıyorum. Herhangi bir din ''acaba gerçek mi o zaman şöyle yapıyım'' demiyorum. Sadece gerçek olmadıklarından emin olamayacağımı biliyorum.

Levia'nın Ateist olup olmadığına dair bir şey söyleyemem ama burada gördüğüm yazılarından Ateist olmadığına hüküm getirebileceğim bir yorumu yok. Genel olarak Ateistlerin İslama karşı nefret duymaları hepsinde aranan bir özellik olduğunu göstermez. Ha hadi diyelim Levia Müslüman ve misyonerlik yapıyor(çok paranoyakça ama hadi öyle diyelim) ne olucak ki? Çoğunuz bir zamanlar Müslüman değil miydiniz? O dinden çıkarken kafanızda düşünceleriniz oturmadı mı? Biri sizi yine İslama döndürmek için forumda ne yapabilir ki? Hadi İslam sitelerinde bu bir tehdit çünkü oradakiler doğuştan Müslüman çitlerin ötesinde ki çimleri hiç görmemişler bir Ateist orada bazı Müslümanları dininden döndürebilir bir kaç gerçeği yüzlerine vurarak ama burada hepimiz zaten İslam'ı çoğu Müslümanın bize anlatabileceğinden iyi biliyoruz. Levia Müslümansa bile herhangi bir tehdit oluşturmuyor, ağır ithamlara başvuracak kadar seviyesizleşmeye gerek duyan(terbiyeli biri olduğunu düşünüyorsa) kendi bilgisi ve aklından şüphelidir. Açık ve net.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tesekurler depresyon. Malesef, bu sekil dusunenler var, ve var olmaya devam edecek gibi. Buyuk hayal kirikligi yasiyorum gerçekten. Biliyormusun, bir insanin ne dusundugune dugum atma çapalari en nefret ettigim bir sey, ve en kuçuk yasimdan beri buna hiç tahammulum yok. Sanki hakaret etmek, kufretmek, saldirmak, Allah'in kuyruguna bastin, Allah'in memeleri kaç metre, Muhammed Aise'yi söyle duzdu, gibi ifadelerde bulunma bir meziyetmis gibi böyle seyler yazarlar... Sen zaten devletinde azinliksin, bakiyorsun insanlarin bir buçuk binyila dayanan ve 1,6 milyar mensubu olan bir dine agiza alinmayacak dille hakaret ediyor, hepsine "salak, sapik, ahmak" diyorsun, sonra da kalkip : bunlar hosgörusuz diye laf ediyorsun. Gerçekten, bu tip insanlar muslumanlarin konumunda olsa, ve muslumanlar onlar kadar azinlikda olsalar, burunlarindan fitil fitil gelirlerdi. Ateist olmak, hakaret etme kabiliyetine göre ölçulmez. Elestirisellik, bilimsellik ve akilcilikla olur. Saldirmak, ancak yapilacak bir akilica itiraz kalmayinca geriye kalan tek uygulamadir, bir ötesi de siddettir. Saygilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tesekurler depresyon. Malesef, bu sekil dusunenler var, ve var olmaya devam edecek gibi. Buyuk hayal kirikligi yasiyorum gerçekten. Biliyormusun, bir insanin ne dusundugune dugum atma çapalari en nefret ettigim bir sey, ve en kuçuk yasimdan beri buna hiç tahammulum yok. Sanki hakaret etmek, kufretmek, saldirmak, Allah'in kuyruguna bastin, Allah'in memeleri kaç metre, Muhammed Aise'yi söyle duzdu, gibi ifadelerde bulunma bir meziyetmis gibi böyle seyler yazarlar... Sen zaten devletinde azinliksin, bakiyorsun insanlarin bir buçuk binyila dayanan ve 1,6 milyar mensubu olan bir dine agiza alinmayacak dille hakaret ediyor, hepsine "salak, sapik, ahmak" diyorsun, sonra da kalkip : bunlar hosgörusuz diye laf ediyorsun. Gerçekten, bu tip insanlar muslumanlarin konumunda olsa, ve muslumanlar onlar kadar azinlikda olsalar, burunlarindan fitil fitil gelirlerdi. Ateist olmak, hakaret etme kabiliyetine göre ölçulmez. Elestirisellik, bilimsellik ve akilcilikla olur. Saldirmak, ancak yapilacak bir akilica itiraz kalmayinca geriye kalan tek uygulamadir, bir ötesi de siddettir. Saygilar.

boşuna hikaye anlatma, yemezler.

muhammed'in, evlatlık oğlunun karısıyla evlenmesi olayını da savunmuştun. sürekli yalanlarla üzerini örtmeye çalışıyorsun, yaptığın sahtekarlık.

muhammed'in, allah'ı uydurması.... kendi kişisel işleri için kullanması vs.... ne olacak bunlar? insanların bir yalan ile tehdit edilmesi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamamen bilimsel tartismadan uzaksin yine. Ben her iletimi kaynak ve açik yanlislanabilinir olarak sunuyorum.

Samiyiyetsiz davrananlar var. Guya dinle gerici oldugu için, muslumanlari aklin yoluna çagirmak için çapaliyorlar. Halbu ki, kölelikden-cariyelikten bahsediyorlar ? Bunlar bitti neyi tartisiyorlar o halde ? Subyanciliga karsi guya kavga veriyorlar, bir musluman : bu islamda yasak, eskiden böyleydi derse derhal : hayir, bu dinen uygun, sen saçmaliyorsun diye karsilik veriyorlar. Adeta : sen subyanci ol, ne edeceksin kafani kullanmayi der gibi ! Samimi degiller saldirilarinda, tek gerekçeleri, gurur ve kendilerini tatmin etmek. Bir musluman subyanciligi savunsa kendilerine malzeme olacak sadece. Dine karsi kompleks besliyorlar, aydinlatma gibi bir gayeleri kesinlikle yok tek isleri, dinden çikislarinin ne kadar akillica olduguna kendilerini her bahaneyle desteklemek : senin inanmaman için ispata gerek yok, zaten bu kisisel bir sey. Elestireceksen de, hakaretlerle degil, yanlislanabilinir deliller ile yap. Bu akli buker, ve kimse bunu reddedemez, dille red etse de içinde o yesermistir.

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cigi,

"Ateist düşünceye karşı kullanıyor"

Sizin aldığınız ergümanlar nerden geliyor? seçmecemi yapıyorsunuz kendinize düşünce uydururken. Söylenecek çok şey varken anlayacak birinin olmaması çok kötü. Siz ve sizin gibiler kendinize ateis demeyin. Siz gidin müslümanlara karşı inancımızı nasıl savunuruz diye kendinize başka saf kurun. Tanri,allah yoktur. Benim için insanların inancı değil,ne yaşadıkları önemli diyenlerle bir tutmayın.

Argümanlar birebir canli hayattan ve bilimden geliyor...Diger zirvalarin yasam harmonisi ile ilgileri bulunmamakta.

Aldığınız tepkiler yazdıklarınız üzerinedir. Kimliğiniz üzerine değil.

Kimliğiniz, eğer yazdıklarınız ile örtüşmüyorsa ve yazdıklarınız da tümden zırvalar ise, kimliğinizin de konu edilmesi kaçınılmazdır. Çünkü, ya siz tıpkı yazdıklarınızdaki gibi, kimlik konusunda da tümden zırvalamaktasınızdır. Ya da kimliği karalamak veya o kimliğe sahip, ama kafası karışık olanları kendi tarafınıza çekmek gibi gizli bir amacınız vardır. Her durumda, o kimliğe sahip olduğunu düşünen başkaları tarafından, vermekte olduğunuz zararın en aza indirilmesi için, ne mal olduğunuzun açık edilmesi şart ve kaçınılmazdır.

Bu sitede kimse "ben genc kadinim, ben suyum, ben buyum" ifadelerini kullanmamisti.Dinlerin ateizmin sanal tartisma ortaminda kisiler degil düsünceler ön planda olur ve onlar tartisirlar. Eger Levia "ben ateistim" "ben kadinim" diye iletilere not düsmeseydi sadece savundugu düsünceler tartisilacakti.

Bazi arkadaslarimiz konuyu bir türlü idrak edemiyorlar. Levia'nin en son iletisinde dahi islamin figürleri hakkinda sizlanmalari farketmiyorlar mi? Allahi savunup korumak ona tapan yarim akillilara mi düser?

Birde canli hayatta islam hakkinda sesini dahi cikartamayan sanal ateistleri burada yazilanlari okuyunca sanal ateistlik damarlari kabarip sanki bir müslüman gibi nevi günah cikartmaya calismaktalar.

Örnek:

Aslında benim ''Ateizm bir din haline mi getiriliyor'' derken kastettiğim buydu. Çünkü Müslümanların davranışlarına sıkça rastlanır olmaya başlandı Ateistlerde.

Benim dini görüşüm daha çok Celal Şengör'e benzer.

:lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamamen bilimsel tartismadan uzaksin yine. Ben her iletimi kaynak ve açik yanlislanabilinir olarak sunuyorum.

Samiyiyetsiz davrananlar var. Guya dinle gerici oldugu için, muslumanlari aklin yoluna çagirmak için çapaliyorlar. Halbu ki, kölelikden-cariyelikten bahsediyorlar ? Bunlar bitti neyi tartisiyorla o halde ? Subyanciliga karsi guya kavga veriyorlar, bir musluman : bu islamda yasak, eskiden böyleydi derse derhal : hayir, bu dinen uygun, sen saçmaliyorsun diye larsilik veriyorlar. Adeta : sen subyanci ol, ne edeceksin kafani kullanmayi der gibi ! Samimi degiller saldirilarinda, tek gerekçeleri, gurur ve kendilerini tatmin etmek. Bir musluman subyanciligi savunsa malzeme olacak sadece. Dine karsi kompleks besliyorlar, aydinlatma gibi bir gayeleri kesinlikle yok tek isleri, dinden çikislarinin ne kadar akillica olduguna kendilerini her bahaneyle desteklemek : senin inanmaman için ispata gerek yok, zaten bu kisisel bir sey. Elestireceksen de, hakaretlerle degil, yanlislanabilinir deiller ile yap. Bu akli buker, ve kimse bunu reddedemez, dille red etse de içinde o yesermistir.

ne kaynağı yahu? yine alakasız yanıtlar veriyorsun.

muhammed, evlatlık oğlunun karısıyla evlendi denildiğinde, "Ne var bunda, çok normal." demiştin. ve üzerine ensest ilişkiyi savunmuştun.

nesi normal? muhammed diyor ki "Bundan sonra evlatlık oğullarınızın karısıyla evlenmenizde sakınca yoktur."

peki Levia, hani hep diyorsun ya, "O zamanın şartları öyleydi."

bu ayet ne olacak peki? "Bundan sonra evlatlık oğullarınızın karısıyla evlenmenizde sakınca yoktur."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir musluman subyanciligi savunsa malzeme olacak sadece.

Direk sübyancilik savunulmuyor fakat kuranda bulunan ayetler savunuldugunda sübyancilik savunulmus oluyor.

Sen ise daha ileri giderek "islamda kuranda sübyancilik, cinsel sapiklik, fuhus yok" diyorsun ama is o ayetleri tartismaya gelince tekrar basa sarip ateist kiligina bürünüp aglayip sizlayarak "bilimsellikden etiklikten" dem vurarak üyeleri sikayet etme yöntemini seciyorsun.

Islamda sübyancilik, cinsel sapiklik, fuhus, sex köleligi var mi yok mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ne kaynağı yahu? yine alakasız yanıtlar veriyorsun.

muhammed, evlatlık oğlunun karısıyla evlendi denildiğinde, "Ne var bunda, çok normal." demiştin. ve üzerine ensest ilişkiyi savunmuştun.

nesi normal? muhammed diyor ki "Bundan sonra evlatlık oğullarınızın karısıyla evlenmenizde sakınca yoktur."

peki Levia, hani hep diyorsun ya, "O zamanın şartları öyleydi."

bu ayet ne olacak peki? "Bundan sonra evlatlık oğullarınızın karısıyla evlenmenizde sakınca yoktur."

Sana bir tek sey söyliyecegim : KÖTÜSE ISPAT ET. Bu göreceli, ve bütün degerler sadece göreceli. Sen bunlari sanki bilimsel olarak kanitlanmis gibi sunuyor, aksini düsünen'e saldiriyorsun. ISPAT ET, görelim DELILIN NEYMIS.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana bir tek sey söyliyecegim : KÖTÜSE ISPAT ET. Bu göreceli, ve bütün degerler sadece göreceli. Sen bunlari sanki bilimsel olarak kanitlanmis gibi sunuyor, aksini düsünen'e saldiriyorsun. ISPAT ET, görelim DELILIN NEYMIS.

Şuan ben 9 yaşında kızla evlenmek istesem bana ne denir?

Göreceli?

Peki göreceli ise o halde müslümanlık arap dinidir, tüm zamanlara falan da hitap etmez. Bitmiştir gitmiştir?

Bu durumda neden yeni peygamber gelmemiştir? bize hitap eden bir din gelsin... :D ama kitaplı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şuan ben 9 yaşında kızla evlenmek istesem bana ne denir?

Göreceli?

Peki göreceli ise o halde müslümanlık arap dinidir, tüm zamanlara falan da hitap etmez. Bitmiştir gitmiştir?

Bu durumda neden yeni peygamber gelmemiştir? bize hitap eden bir din gelsin... :D ama kitaplı

Nerede yasadigina bakar. Devletlerin çogunda bu evlilik yasak olur, ve çocuk istismari denir. Rüsd yasinda ise ve evlenmesi yasal degilse yasal tecavüz denir. Angola'da veya Sili'de olsa, bu yasal evlilik sayilir, sadece kizin rizasi olursa ve ebeveyni izin vermesi halinde. Eger eriskin kadinlardan çekinir, çocuklara cinsel meylin olursa sana tibben sübyanci denilir. tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...