Jump to content

Kuranda kölelikle ilgili ayetler


Recommended Posts

  • İleti 284
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yapamassin. Bunu ancak resmi bir devlet reisi yapabilirdi, sen kiendine göre savas açamassin, buna Kuranda "bozgunculuk" deniyor ve cezasi sürgün veya ölüm. Islami devletler ise, insan haklari anlasmalarini imzalayarak bunu terketmis bulunuyorlar. Ancak müslümanlari kölelestiren bir düsman çiksarsa, aynisiyle mukabele mümkündür artik : çünkü islamda anlasmaya ihanet büyük günah sayilmakta.

Hangi ayete veya ayetlere göre yapamam? Bana ayet göster.

İslami devletler İnsan hakları anlaşmalarını imzalayarak insanların oluşturduğu kuralları Allah'ın kurallarının üstüne koymuş olmuyorlar mı? Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenlere Kuran ne diyordu? Kafir, fasık, zalim?

Ayrıca müslümanları köleleştiren bir devletin çıkması müslümanların da onları köle yapmasını mı gerektirir? Bu zalimlerin kuralını çalmaktan başka bir şey değil ki. Gerçi senin putun böyle işleri yok değil. Firavunun cezalandırma yöntemini de çalmıştı. Put kanunlarını yaparken düşmanlarının kanunlarından esinleniyor galiba.

Mantiksizlik, ayetleri cimbizlayarak ele alip, kendince yorumlayip çarpittiktan sonra kiyaslayip sanal çeliski çikarip sonra da bunu iddia etmekde degil mi ?

Sen sadece Muhammed/4'ü baz alarak cımbızlamış olmuyor musun? Kendin cımbızlarken iyi de ben cımbızlarken mi kötü? Bir ayette diğer ayetteki ifadenin tersi varsa görmezden mi gelelim yani? Senin işine geleni mi kabul edelim?

Enfal/67-68. "Yeryüzünde düşmanı tamamıyla sindirip hâkim duruma gelmedikçe, hiçbir peygambere esir almak yakışmaz. Siz geçici dünya menfaatini istiyorsunuz, hâlbuki Allah ahireti (kazanmanızı) istiyor. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. Daha önce (geçmişte), Allah tarafından eğer yazılmış olmasaydı (Levh-i Mahfuz'da) sizin almış olduğunuz şeyler (fidye) konusunda mutlaka size büyük bir azap dokunurdu."

Ayette "yeryüzünde" düşmanı tamamıyla sindirip hakim duruma gelmedikçe esir almak yok diyor. Bu ifadenin neresini anlamadın? Mesela şu anda yeryüzünde düşman tamami ile sindirilmiş mi sence? "Yeryüzü"nün anlamını biliyorsun değil mi?

Evet, esirleri öldürme konusunda tartisilmis, ancak bu yönde karar verilmis. Ve bir kural olusmus.

Enfal/68. Daha önce (geçmişte), Allah tarafından eğer yazılmış olmasaydı (Levh-i Mahfuz'da) sizin almış olduğunuz şeyler (fidye) konusunda mutlaka size büyük bir azap dokunurdu."

Sen daha benim ne demek istediğimi bile anlamışsın. Ben burada alınan kararı değil Allah'ın daha önce aldığı ve deftere yazdığı karardan bahsediyorum.

Ayeti dikkatli oku. Allah geçmişte Muhammed ve adamlarının esirleri fidye karşılığı serbest bırakacağını deftere yazmış, yazmamış olsaymış Muhammed ve adamları esirleri fidye karşılığı bıraktığı için onlara azap edermiş.

O ayet Mekke ile alakali. Yine cimbizla yapistir yapiyorsun.

Enfal/38-39. Ey Muhammed! İnkâr edenlere söyle: Eğer (iman edip, düşmanlık ve savaştan) vazgeçerlerse, geçmiş günahları bağışlanır. Eğer (düşmanlık ve savaşa) dönerlerse, öncekilere uygulanan ilâhî kanun devam etmiş olacaktır. Ve hiçbir fitne kalmayıncaya ve bütün dîn Allah için oluncaya kadar, onlarla kıtalde bulunun (savaşın). Eğer onlar (küfürden) vazgeçerlerse o taktirde muhakkak ki Allah, yaptığınız şeyleri en iyi görendir.

İşine gelince ayet Mekke ile alakalı oluyor, gelmezse bütün dünya ile ilgili. Ayetleri bir oku bakalım, Mekke ile mi yoksa bütün dünya ile mi ilgili? Hani bu din tüm insanlığa gönderilmişti?

Yani sana göre bütün iş Mekkeliler'i müslüman yapmakla bitiyor mu? Geri kalanı putperest olmuş Allah'ı ilgilendirmiyor mu?

Saldiran oldukca hepsiyle savasmislar. Tarih kitabi açmadin mi hiç ?

Ya tabii, hep zavallı Muhammed'e ve müslümanlara saldırmışlar, ilk müslümanlar Medine'ye kaçtıktan sonra hiç kervan yağmalamak amacı ile Mekke kervanlarına saldırmamışlar sanki.

Ayetlerde müslümanları niye benim için savaşmıyorsunuz diye sonsuza kadar kadar yanmakla tehdit eden Muhammed değil sanki. Adamın tek yaptığı insanları birbirine kırdırmaya teşvik etmek.

O tarih kitapları da hep müslümanların gözüyle anlatır olayları, tek taraflı yazılmış kitaplardır, ki o kitaplarda bile asıl saldırganlar hep müslümanlardır, putun dinini dünyaya yaymak bahanesiyle ganimet için önüne gelene saldırmışlar.

Tevbe/38-39. Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size “Allah yolunda sefere çıkın” denilince, yere çakılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir. Eğer Allah, yolunda sefere çıkmazsanız, sizi elem dolu bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir toplum getirir. Siz ise O’na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Bak, ayette savaşmak istemeyen müslümanları nasıl da tehdit ediyor Muhammed. Eğer müslümanlar savaşa gitmezlerse Allah onları yok edip yerine başka bir toplum getirirmiş. Puta bak! İnsanları diğer insanları öldürmeye teşvik ediyor. Putun tek eğlencesi insanların birbirini öldürmesini seyretmek galiba. O değil de bu put neden kendi pis işlerini kendi yapmıyor da insanlardan medet umuyor? Neden daha eskiden olduğu gibi bu kavimleri helak edemiyor? Halbuki Kuran'da şu kavmi şöyle helak ettim, bu kavmi suda boğdum, o kavmin üstüne taş yağdırdım falan diye böbürlenmesini biliyor. Herhalde yaşlanmış, güçten düşmüş olmalı. Muhammed'i ve adamlarını maşa olarak kullanıyor.

Müslüman dünyasinda hemen köle kalmamisti. Sayilari oldukca az idi, ve bu nedendi buna.

Tabii fazla kalmaz, artık eskisi gibi kelle sayısı ve kaba kuvvetle savaş kazanıldığı günler geride kalmıştı, araplar artık sömüren değil sömürülen ülkelerden olmaya başlamıştı. Artık üstünlük diğer ülkelere geçmişti ve araplar onların kurallarına uymak zorundaydılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu mantik anlasilir. Nitekim Muhammed ile en eski tefsir ve fikih kitaplari arasinda en az bir asir geçmmis ve adetler degismistir. Ama, Muhammed döneminde kadinlar gelip Muhammed`e adetleri konusunda sorular sorarlarmiz. Camide ön saflarda namaz kilanlar varmis, Mekke fethi sirasinda, Muhammed banyo yaparken hala kizi eve girer ve Fatima sadece kalkip babasini bir kumasla perdeler... Bu ihtilat, geç dönem islamda degismistir. Muhammed Esma`yi binegine kendi arkasina bindirip tasiyabilmistir örnegin, ve Buhari "yorulan bayanin yabanci erkegin arkasina binme izni" basliginda verir sahihinde. Ve "bir erkek bir kadini, bir kadin da bir erkegi tedavi edebilir" basligi altinda, savaslarda kadinlarin erkekleri tedavi etmeleri, onlara yemek pisirip hizmet etmeleri hadislerini verir... Erken islam ile geç dönem islam karistirilmamali.

Kusura bakma ama çok igrenç bir savunma metodu kullanıyorsun bılmem farkındamısın. Ayetleri kendi kafana göre yorumlayıp yutturamazsın arkadaş.

Nisa 34 -ü savunmak için kullandıgın mantıga hayran kaldım. Daha saçma bişey duymadım ben. Bı daha bak istersen

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allahın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da gaybı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.

Burada zina eden denmiyor, evinde yabanci erkek bulan söz konusu. Zina ancak cinsel iliski sabit ise zina olur. Veda hutbesinde bu AYNEN böyle gelmekte olup, bir sahsi yorum degil kaldi ki. Ve ayette "nushuzundan korkarsaniz" ifadesi de belli...

Yataginda sevismek denmiyor, yatagi çigeten deniyor. Cinsel iliskiye gelmeden çok merhaleler var. Bunlardan birisi de eve erkek getirip, yatakda onunla sohbet etmek. Zina ancak cinsel birlesme olursa zinadir. Sen her yatagina binen kadinla sevisiyormusun ? Yatakda erkek bulmak, sevisdiklerini göstermez. Bu amca veya dayi oglu olabilir, veya bir komsu...

Hangi kadın yabancı erkege hadi yatakta sohbet edelim deyıp yataga alıyor?

Bıde bilimsel konuşuyormuş. Bence senin acilen doktora ihtiyacın var

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...

Kuran öyle sizin bildiginiz turkce fen cografya gıbı bes para etmez hayvandan daha asagılık bır derecede olan bazı akıllarla anlasılacak normal statude bir kitap degildir.

kuranın anlasılması icin bazı ilimleri bilmek gerekir; arapca en basta bilinmesi gereken ilim. nasih mensuh umum husus mutlak mukayyed sebebi nuzuller. örf seddi zeria ve daha niceleri.

hem sizene be ..diyelim ki Allah cariyelerle nikahsız beraber olacaksınız dedi sizene kardesim. nikahlı olma olgusunu kaidesini kim koydu sen mi koydun. Şu haramdır bu helaldir su temizdir bu pistır olgusunu biz mi koyduk ..bizim için pis necis olan bok bazı hayvanların gıdası...kim belirledi tabiki Allah..mülk onundur istedigii yapar kaldıkı her sey de bir hikmet var hikmetsiz olmaz. ve yine kaldıki senin acıma duygunu ortaya cıkaran ve tepki gösterdiğin kölelik cariyelik , ilahi bir kanun degil ahlaksız şehvetperest uçkur ve nefis peşinde olanların zorla ve hür insanları satarak baslatmıs oldugu bir beseri sıstem. islam geldi ve köleliği önünde buldu napsın hemen engellese butun mal varlıkları ve anlasmalar var o kavram uzerınden. kölelik cariyelik asıl olsaydı azad etmeye tesvik olmazdı. Eyyy aklını uçkuruna baglamıs zihniyet. siz kim oluyorsunuzda Allahın mulkunde onun hukumlerıne karsı cıkıyorsunuz. defolun gidin kendinize baska mekan arayın onun rızıklarından yemeyın

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...