Jump to content

Hadis Yazarlari


Recommended Posts

Buhari, Muslim, İbni Mace, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai....vs gibi hadisciler, Muslumanlarin kafalarini karistirmak icin sozde sahih hadisler adi altinda alemlerin efendisine (S.A.V.) komplo tegahlamis olabilirler mi?

Bir de hadislerin icinde cok miktarda iftira varsa, Kuran´da olmadigini nereden biliyoruz? Belki de alemlerin krali (S.A.V.) hadislerde veya Kuran´da anlatildigi gibi geliniyle evlenmemistir, ya da belki de Allah kendisine istedigin gece istedigin karinla sevisebilirsin gibilerinden bir ayet gondermemistir. Olamaz mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
olabilir..ama bu hiç birşeyi çözmez..sorun tanrının varlığı sorunudur bence
Hayir konunun ya da ortadaki sorunun Tanri´nin ya da Tanrilar´in varligiyla alakasi yok. Mumkunse her basliga ziplayip, konuyu Tanri´nin varligina getirmek caba sarfetme....
Link to post
Sitelerde Paylaş
Muhammed'in evlatlığının karısı ile evlenmesi tarihi kayıtlarda da geçer. Sadec Hadis kaynaklı bilgiler değildir..
Hadisi siyeri...vs reddeden adamlar is Kuran´a gelince reddetmek yerine, orada mecaz var ya da hatali ceviri gibi bahanaler uretmeye basliyorlar. Sonucta reddetmek isteyen Musluman arkadaslar Kuran haric herseyi reddetmek de bir sakinca gormuyorlar.

Eger Kuran´in icine iftira sokulamayacaginin bir garantisi yoksa, tipki diger kaynaklari reddedebildikleri gibi Kuran´i da reddebilmeliler.....

tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
olabilir..

ama bu hiç birşeyi çözmez..

sorun tanrının varlığı sorunudur bence

zaten neyi çözecekti?kurandaki çelişkileri mantıksızlıkları;hadislerdeki ilkellikleri hiç tartışamayalım mı?konumuz sadece tanrının varlığımı olmalı sence?etrafımızca milyonlarca hiç düşünmeden hatta bilgisizce müslümanım diyen insanlar varken?bunların bir kısmı din adına cinayet işleyebilecek potansiyel katillerken?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam,

6:112 Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma.

6:113 Ahirete inanmayanların kalbi ona kansın, ondan hoşlansın ve gerçekten yapmak istediklerini yapabilsinler diye. . .

Baris ve Güven

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...