Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 73
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Inanan için evet, yani sorgulamadan inanilir. Inkar eden de sadece yok diye inanir. Bu bilim disi bir seydir.

inkar eden de yok diye inanirmis. vay be bilimsellige bak. olgusalligi inanc/kisi ekseninin disinda gorememek ne aci. iyi o halde sen uyudugun zaman seni duzen cinlerin varligina inaniyorum. bunu inkar edemezsin ne de olsa. onlar seni duzdugu surece sen bir surtuksun. istedigin kadar inkar et. sadece yok diye inanirsin. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hazirladim tabi senin gibi tanri vardir diyenler icindi...Kafalari güzel olanlar beyinlerinde ne idügü belirsiz kisilere özel, ismi "tanri" olan sacmaliklari üretip onun var olduguna inananlara yapilmisti.

Basligin konusunu dagitmaktasin ac bir baslik boyunun ölcüldügü yerden devam edelim...

Inandigin bir zevzeklige baskalarinin da inanmalarini isteyip yirtinmayacaksin, Otur evinde inandigin zevzeklikle bas basa hayaller aleminde kimseyi rahatsiz etmeden yasamana bak. Iste o zaman kimsenin sana ve inandigin zevzeklige bir sey söyleme hakki olmaz.

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı bir kare daire yaratabilir mi? Tanrı kendini yok edebilir mi? Tanrı kendini kopyalayabilir mi? Tanrı A # A yapabilir mi? Tanrının gücünü mantıkla dizginlemeden bu sorulara tutarlı bir yanıt vermek mümkün değil. Alim-i Mutlak ve Kadir-i Mutlak bir tanrının da özgür iradesinden söz edilemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dediğin gibi o islamın tanrısı, ondan başka bir sürü tanrı tanımı var, deizm de onlardan biri..

Hiç bir şeyin yokluğu kesin değildir tanrının da öyle 12 g.tlü zürafanın da. Ama varlığına dair delil olmayan şeyin varlığı-yokluğu önemsizdir. Tanrı ve 12 g.tlü zürafa da bunlardan ikisi.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı bir kare daire yaratabilir mi? Tanrı kendini yok edebilir mi? Tanrı kendini kopyalayabilir mi? Tanrı A # A yapabilir mi? Tanrının gücünü mantıkla dizginlemeden bu sorulara tutarlı bir yanıt vermek mümkün değil. Alim-i Mutlak ve Kadir-i Mutlak bir tanrının da özgür iradesinden söz edilemez.

Isteyene siparis üzerine tanri yapilip adrese teslim edilir... 3 ay garantilidir.

Bozuk cikan tanrilar 14 gün icinde yenileri ile degistirilmeleri icin müracaat edilmezse geri alinmazlar.Fisleri olmayan tanrilarin garantileri yoktur. Tanri almak isteyenler 14,95 euro ve posta ücreti 59,95 euroyu ateistforum veya ateizmdernegi hesabina gönderdikleri takdirde istenilen adreslere tanrilari yollanacaktir.

Elimizde kalan renkler: Patlican moru, Patates kirmizisi ve Bebek kakasi kahverengisi.

Hortumlu, Kuyruklu, Hortumlu kuyruklu, Hortumu kesik, kuyrugu kisa olanlar depoda kalanlardir...

Ilgililere duyurulur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tartışmanızı bozuyorum ama yanlışlanabilirlik ilkesi nedir ??? her yapılan yanlışlanacaksa doğruya nasıl ulaşılır. sanırım ben anlamadım tam açıklar mısınız :) bilimsel bir veri niye sürekli yanlışlansın ki.

Yanlışlanabilirlik (falsibiliality) ya da çürütülebilirlik bir önermenin yanlış olup olmadığının test edilme olasılığının olması demektir. Örneğin "Tüm kuğular beyazdır" önermesi yanlışlanabilir bir önermedir. Tek bir siyah kuğu keşfettiğinizde çöker. Ama "evrimi tanrısal bir güç yönlendiriyor, olmuş ve olacak her şey levh-i mahfuzda kayıtlıdır, evreni tanrı yaratmıştır, depremler tanrının öfkesidir" gibi önermeler yanlışlanabilir değildir. Bize hiçbir gözlem ya da test etme imkânı vermez. Gerçek bilim ile sözde bilim arasında bariz bir metodoloji farkı vardır. Gerçek bilim yanlışlanabilir ilkesiyle çalışırken psödo bilim (örn. akıllı tasarım) sonucu doğrulama yöntemiyle çalışır.

eOErOY0.jpg

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Fizikist Wolfgang Pauli'e atfedilen ünlü bir bilimsel deyiş vardır: 'Yanlış Bile Değil.' Yanlışlanabilircilik (falsifikasyonizm) adı verilen bilimsel epistemolojinin kapsamına girer. Tanrı argumanı teistlerce bilimsellik iddiasıyla ileri sürülür, oysa fundamental düzeyde başarısız bir argumandır. Reddedilme olasılığı testedilemez. Das ist nicht nur nicht richtig, es ist nicht einmal falsch! "Bu sadece yanlış değil, yanlış bile değil." Tanrı argumanına tam anlamıyla karşılık gelen bir tanımlama.

6fSsIiF.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

inkar eden de yok diye inanirmis. vay be bilimsellige bak. olgusalligi inanc/kisi ekseninin disinda gorememek ne aci. iyi o halde sen uyudugun zaman seni duzen cinlerin varligina inaniyorum. bunu inkar edemezsin ne de olsa. onlar seni duzdugu surece sen bir surtuksun. istedigin kadar inkar et. sadece yok diye inanirsin.

Evrenin kendinden var olduguna inanmak da bir inanç, yaratildigina inanmak da bir inanç... Tanrinin yokluguna inanmaktir ateizm. A-teizm bu demek. Bu yanlislanabilir bir dogru degil, ve bunu veya aksini kimse ispat edemez. Evren'in neden var oldugunu yanlislanabilir biçimde ispat etmedikce, ve Tanrica yaratilmadigini denetlenebilir olarak ispat etmedikce, bu en temel bir konudur. Bu herhangi bir iddia ile karsilastirilamaz.

Desem ki Uzayda buyuk disli ve uzun kuyruklu bir canli var... Bunu iddia etmem için bir neden olmadigindan, bunu Yaratici var evrensel inanciyla kiyas etmek mantiksal bir yanlistir. Yaratici var iddiasi, evrenin var olmasindan, ve anlasilir olmasindan olusan bir kurgudur. Ve yanlislanamaz, denetlenemez.

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrinin yokluguna inanmaktir ateizm. A-teizm bu demek. Bu yanlislanabilir bir dogru degil, ve bunu veya aksini kimse ispat edemez. Evren'in neden var oldugunu yanlislanabilir biçimde ispat etmedikce, ve Tanrica yaratilmadigini denetlenebilir olarak ispat etmedikce, bu en temel bir konudur. Bu herhangi bir iddia ile karsilastirilamaz.

Ateizmin tanimlamasi yanlis bu bir...

Evrenin yaratilisi diye bir sey yok bu iki...

Evrenin bilinmeyen nedenlerini arkasinda bilim dogmatizim aramaz bu üc..

Evrende dünyada kaos hakimdir denetlenebilirligi söz konusu bile degildir bu dört...

Olmayan ismi dahi aciklanamiyan bir uydurma temel konu olamaz bu bes...

Uydurulmus olmayan bir sacmalikla bilim ugrasip zaman kaybetmez bu alti...

Alintida ki dogmatik düsüncelerin bilimsellikle ilgileri yoktur bu da yedi...

....

Levia,

Siraladigim argümanlarla tek tek tartisilabilir fakat actigin bu baslikta siralanan argümanlara karsi bir tek dogmatizm bulastirabilme sansinin olmadigini biliyor olman gerekir. Önceden uyarayim da sacma sapan rivayetler yumaklari ile bilimsellik kör dügüm olmasin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nasıl yani ? İlinti kuramadım. Bu ancak sıkı eğitimle elde edilir ve tabiatımıza tamamen aykırı.

Bilimsel düşünce tabiatımıza aykırı değildir.İnsan doğuştan itibaren merak eder araştırır.

Duyduğumu bilirim, gördüğümü hatırlarım, yaptığımı anlarım.Konfüçyüs

Albert Einstein was born in Germany in 1879. He enjoyed classical music and played the violin. One story Einstein liked to tell about his childhood was of a wonder he saw when he was four or five years old: a magnetic compass. The needle's invariable northward swing, guided by an invisible force, profoundly impressed the child. The compass convinced him that there had to be "something behind things, something deeply hidden."

http://inventors.abo.../bleinstein.htm

Örneğin Einstein'ı babasının aldığı pusula çok etkilemiş.

Çocuklarımıza bilimsel oyuncaklar almalıyız.Bilimsel hobiler edinmeleride sağlamalıyız.

Deneycilik pozitivizm pragmatizm gibi felsefeler 18 yüzyıldan başlayıp 20 yüzyıl ortalarına kadar eğitimde uygulanmış.

Nedense kuantum fiziği ile bu felsefelere ve bilimsel metotlara karşı düşmanlık başlamış.

Günümüzde okullarda bilimsel düşünce sıkıcı bir biçimde anlatılıyor.

Çocukları deney ve gözlemden uzak eğitim ile Kuran hafızları gibi bilim hafızı yapmaya çalışıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben meragin degil, bilimsel dusunme zihniyetinin tabiatimiza aykiri oldugunu ifade ediyorum. Ve malesef yine yanlis anlasiliyorum, ve saga sola çekiliyor ifadelerim. Insan, dogal olarak, gördugune çabuk yorumlar ekler. Oysa, bu yorumlar inançsal olarak yerlesirler. Bu inançsal dusunme tabiatimizdan, yanlislanabilir bilimsel dusunmeye geçis, bir ciddi bosluk hissi verir ve ilk asamada urkutur. Sanki ayaginizin altindan yer çekiliyorcasina... Ama sonra bu bir haza dönusur. Ve zamanla, bu bir zihniyet olusturur. Mutlak dogrular olmadigini kabul etmek, öyle kolay is degil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...