Jump to content

Bildiğiniz bir IQ testi var mı?

Recommended Posts

bulundugun ildeki satranc turnuvalarina katil.

5-9 yas arasi cocuklarda ki zekayi gorunce sasiracaksin.

oynarken sakin onlari hafife alma. :)

Satranç zeka oyunu değil hesaplama oyunu. Basit yapay zekalar en büyük satranç ustalarını yenebiliyorlar ki yanılmıyorsam en gelişmiş yapay zeka ancak 4 yaşında ki çocuk kadar zeki.
Sitelerde Paylaş

Güvenilir IQ testi hazırlamak çok zordur.

Dünyanın en zeki insanı Marilyn vos Savant adında bir kadın.

12 haftada beyin geliştirme diye bir kitabı var.

Genetik alt yapınız yoksa 12 haftada asla beyniniz gelişmez. :(

Kadının soyadı savant bilgin demekmiş.Otistiklerin bazılarına da savant adı veriliyor.

Bu kadın Ernst Mach adlı bilim adamı ve felsefecinin soyundan geliyormuş.

Sitelerde Paylaş

@Doğa_Bilim Aslını söylemek gerekirse çevremizdeki bu işin okulunu okumuş insanlar bu tür kitaplarada pek itibar edilmez diyor. (Senin örnek gösterdiğin kitap belki iyidir. İddia etmiyorum tabiki)

Çünkü birsürü kişisel gelişim kitabı var piyasada. Ve bu kitapların yazarlarının birçoğunun da ne akademik kariyeri var, ne bilimsel. Sadece yazar. Kitap satmak için yağlayıp ballayıp satıyorlar.

Bu nedenle almayın deniyor bu kitapları. Eskiden ben çok okurdum ama hiçbir yararını görmedim. Hikaye.

Sitelerde Paylaş

@Doğa_Bilim Aslını söylemek gerekirse çevremizdeki bu işin okulunu okumuş insanlar bu tür kitaplarada pek itibar edilmez diyor. (Senin örnek gösterdiğin kitap belki iyidir. İddia etmiyorum tabiki)

Çünkü birsürü kişisel gelişim kitabı var piyasada. Ve bu kitapların yazarlarının birçoğunun da ne akademik kariyeri var, ne bilimsel. Sadece yazar. Kitap satmak için yağlayıp ballayıp satıyorlar.

Bu nedenle almayın deniyor bu kitapları. Eskiden ben çok okurdum ama hiçbir yararını görmedim. Hikaye.

Bu kitap içindeki yöntemlerin çoğunu bildiğim için genetik olarak alt yapımda olmadığı için bende hiçbir yararını görmedim.

Kitap içinde içindeki yöntemleri bilmeyenler için ve küçük yaşta olanlar için faydalı olabilir.

Birde benim zeka ile sorunum fazla yok hafıza ile ilgili sorunlarım var.Bulunduğum mekanı devamlı görüştüğüm kişilerin isimlerini bile unutuyorum.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...