Jump to content

'Adalet Nöbeti' 8. gününde - Yılmaz Özdil destek verdi.


Recommended Posts

24380808.jpg

Anayasa Mahkemesi önünde Balyoz mahkumları için başlayan ADALET NÖBETİ 8. gününe girdi. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil de nöbete destek vermek üzere Ankara'ya Anayasa Mahkemesi önüne geldi.

Nöbette cübbeleriyle bekleyen avukatlar ve vatandaşlarla sohbet eden Özdil, basın mensuplarının bir açıklama yapacak mısınız sorusuna, "Arkadaşlar ben de gazeteci, yazar olarak hem de duyarlı bir vatandaş olarak nöbete destek vermeye geldim. Herhangi bir açıklama yapmayacağım" yanıtını verdi.

'ADALET GÜNÜ'NDEN FOTOĞRAFLAR

Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Özdil, onlarla bol bol fotoğraf çektirerek sohbet etti. Kendisiyle sohbet edenler arasında Güneydoğu gazisi Ertan Acır da vardı. Nöbete İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da katıldı.

'EY BAŞBAKAN O CÜBBEYİ GİYEMEZSİN'

Adalet Nöbeti'nin sekizinci gününde İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri Anayasa Mahkemesi'nin önüne desteğe geldiler.

Kocasakal, Başbakan Erdoğan'ın TBB Başkanı Feyzioğlu'nu Danıştay'daki konuşmasını keserek eleştirmesine şu sözlerle karşılık verdi.

"Biz gerekirse cübbeyi çıkarır geliriz. Ama ey Başbakan sen o cübbeyi giyemezsin"

Kocasakal Ergenekon Balyoz gibi davalarda yapılan hukuksuzlukların artık herkes tarafından bilindiğini belirterek bu kumpasta paralel yapının yanı sıra, Başbakan ve hükümetin de rolü olduğunu ileri sürdü.Bu kumpasın ortaya çıkmasına rağmen bu kadar insanın hala içerde olmasının hukuk devleti için utanç olduğunu söyledi.

Başından beri bu utancı ancak Anayasa Mahkemesi'nin giderebileceğini söylediğini hatırlatan Kocasakal, "Bugün bu kumpasın ortaya çıkması ve bu noktaya gelmesinde en büyük pay o davaları yağmur çamur kar gaz demeden takip eden halkımızındır. İkincisi de olağanüstü hukuk mücadelesi veren onurlu avukatlarımızındır. Tarih bugünleri ibretle yazacaktır." dedi.

AYM'den hukukun gereğini yapmasını beklediklerini vurgulayan Kocasakal, verilecek bu kararların lütuf değil adaletin tecelli etmesi olduğunu söyledi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'daki konuşmasının Başbakan tarafından kesilmesinin hatırlatılması üzerine Kocasakal şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı, Başbakan olsa bile hiç kimsenin birlik başkanının sözünü kesmeye konuşmasına müdahale etmeye hakkı ve haddi yoktur. Asıl nezaketsizlik budur. Bu devlet adabını bilmemektir. Kendisine saygı duymadığım için sayın demiyorum, Başbakan cübbelerini çıkarsınlar da gelsinler diyor. Bizler gerekirse cübbeyi çıkararı geliriz. Ama asıl tehlikeli olan onların cübbeyi giyip hakim savcı avukat yerinem koymalarıdır. Bu cübbenin önünde düğmesi de cebi de yoktur. Kimsenin önünde iliklemeyelim diye. Ey Başbakan sen o cübbeyi giyemezsin"

Kocasakal, Danıştay Başkanı'nın tutumunu da eleştirerek son iki aylık dönemde Danıştay'a yapılan hakaret ve tehditlere ses çıkartmadığı gibi siyasi iktidara destek vermesini de eleştirerek, "Madem hukuka sahip çıkmadı. En azından kendisinden tarafsız kalmasını beklerdim. Bunu yapamayabn bir Danıştay idarenin eylem ve işlerini denetlerken nasıl tarafsız kalacak. Başbakan'ın birlik başkanına müdahale etmesinden çok asıl düşünülmesi gereken konu budur" dedi.

İLK KEZ BİR MHP'Lİ VEKİL NÖBETE GELDİ

Milletvekili Engin Alan'ın da hüküm giydiği balyoz davası için başlatılan adalet nöbetine bugün ilk kez bir MHP'li vekil destek vermek üzere geldi.

Avukat eşi Aysel Uzunırmak ile birlikte nöbete gelen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'a emekli Orgeneral Özden Örnek'in eşi, "Neden şimdiye kadar bizlere sahip çıkmadınız" diye tepki gösterdi.

Ali Uzunırmak, "Kaçıncı gün geldiğimizin ne önemi var? Biz bu ülkede adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Bunu hem Meclis kürsüsünde hem de halkın içinde her fırsatta dile getiriyoruz. Hukuk karşısında herkes eşit olmalı. Bu ülke iki dudak arasından çıkacak sözlerle yönetilmemeli. Bu ülke hepimizin ülkesi. Eğer başbakan çıkıp 'orduya kumpas kuruldu' diyorsa bu başlı başına yeni bir delildir ve yeniden yargılama başlamalıdır. O zaman bu insanlar niye hala içerdeler? yeniden yargılama hemen başlamalıdır" dedi.

Ali Uzunırmak Hürriyet Yazarı Özdil ile de bir süre sohbet ederek nöbetten ayrıldı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...