Jump to content

Sık tekrarlanan bedevi masallarını azaltmak için öneri


Recommended Posts

Her gelen bedevi

- dehaha - yukevviru,

- atmosfer - 7 kat gök

- ateizm inancı - ideolojisi

- maymundan gelmek

- kalem ve yaratıcısı

ve benzeri daha nice zırvayı sanki ilk kez kendisinden duyuyormuşuz gibi, cahilce bir özgüven içinde ortaya saçıyor, konuları boğuyor. Forumun iyi kötü birşeylerin konuşulmaya. sorgulanmaya veya öğrenilmeye başladığı zamanlarında; algıdan, idraktan yoksun bedeviler islamın kapkara cehaletini ortalığa yayayarak konuları kirletmeye çalışıyorlar. Konular çöplüğe dördüğünde, zaten yetersiz olan arama sistemi de faydasız bir hale geliyor ve aynı konular defalarca yeniden açılıyor, yeniden kirletiliyor; bu bir kısır döngü halini alıyor.

Bu defalarca konuşulmuş ve cevabı verilmiş soruları, tanımı yapılmış kavramları aynı saçma iddialar ile öne sürenlerin, ta ki ilgili konuyu bulup okuduğunu teyit edene kadar bir süre uzaklaştırılması faydalı olabilir mi?

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Teistler 200 yıldır ateizme aynı aptal argümanlarla saldırıyor. Çoğu birkaç Harun Yahya belgeseli izleyip biolog olduğunu, ya da birkaç Caner Taslaman kitabı okuyup felsefeci olduğunu sanıyor. Ama bununla ilgili yapacak çok fazla bir şey yok bence. Sabırla anlatmak gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu daha önce bende dile getirmiştim. Bunların fikir babaları tamamen art niyetli insanlar. Adnan Oktar ve onun tayfası muhtemelen evrimin gerçek olduğunu biliyorlar ama evrim karınlarını doyurmuyor işte.

Aynı şeyi ateistler de yapıyor.

Önüne geçmek mümkün değil.

Ne gibi.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok haklısınız. Üstelik araştırma yapma özürlü de olunca. Forumda senelerdir açılmış aynı başlıklar, aynı tartışmalar... Forumun köşesinde arama menüsü var. Oraya akla gelen ya da başlık için düşünülen konu yazıldığında, aratıldığında, forumun içinde bir değil birden fazla ele alındığı görülüyor.

Hatta bu araştırmadır ki; foruma üye olana kadar ki süreçte aklıma takılan sormayı ya da tartışmayı düşündüğüm pek çok konuyu çöpe atmama neden oldu. Çünkü zaten tartışılmış ya da açılmış. Çok ekstrem bir şey olursa elbette konu açar ve paylaşırım.

Ancak insanların biraz çaba harcaması, saygılı olması gerekiyor. Burada zaten pişmişi var, niye sürekli aynı çiğ eti yedirme çabası?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu daha önce bende dile getirmiştim. Bunların fikir babaları tamamen art niyetli insanlar. Adnan Oktar ve onun tayfası muhtemelen evrimin gerçek olduğunu biliyorlar ama evrim karınlarını doyurmuyor işte.

Ne gibi.

Yanlışları sadece karşıda değil kendimizde de gördüğümüz zaman gelişim yolunda büyük bir adım atmış oluruz diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Site içi arama uygulaması yetersiz olduğu için aynı başlıklar defalarca açıldığında bir sürü bedevi zırvası arasında dolaşmak zorunda ve çoğunlukla aradığımızı bulamadığımız için elki kendimiz de tekrar başlıklar açmak durumunda kalıyoruz. Fakat aynı başlıkları açmak yerine, mevcut başlıklar altında tartışılmaya devam edilmesi çok daha sağlıklı olabilir. Örneğin dünya düzdür konusu sanıyorum ki tek bir başlık olarak açılsa ve sürekli ona devam edilmiş olsaydı, belki yüzlerce sayfalık, takip edilebilir ve konuyla ilgili hemen her türlü sav va savunmanın yer aldığı bir arşiv halini alabilirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Beni rahatsız eden de aslında aynı konu; ama biraz değişik sürümü.

Birisi güzel bir konu açıyor; bunun üzerine iki kişi, konuyu gasp ediyorlar ve karşılıktı atışıp sataşıyorlar. Genelde hep aynı konular üzerine bişr sataşma bu!

Böylelikle, konu özünden uzaklaştırılıyor! Diğer üyeler de konunun özüne değinmektense, o konuyu okumamayı daha uygun buluyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ayni konularin defalarca tekrarlanmasindan ayni basliklarin acilmasindan sikayetci değilim.

Örneğin okula her sene yeni ögrenciler gelir.Ögretmenler ayni konulari her sene anlatirlar.Ögrencilerde her sene ayni sorulari sorarlar.

aslında forum formatının doğası bu. engellemek zor biraz, malesef...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...