Jump to content

Ateist biri müslüman olur mu?


Recommended Posts

  • İleti 127
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Dinlerden uzak büyümüş, daha önce hiç araştırmamış bir ateistin müslüman olma şansı çok çok çok az da olsa var.

Dinlerle iç içe büyümüş ve daha sonra farkında olarak reddetmiş olan ateistin müslüman olma şansı bence yok. Ateizm bir etiket degil bir durum hali sonuçta. Sen hepsinin hikaye olduguna kanaat getirdikten sonra bir daha inanamazsın. Noel Baba'ya inancını yitiren bir çocuk Noel Baba'ya bir daha asla inanamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizmi hoşa giden, farklı ve moda bir eğilim olarak gören sözde ateist yarı cahil bir meczup elbette Müslüman olabilir.

Ayrıca ateizmle yeterince bağdaşmayan değerlere sahip bir meczup da, aşırı önem verdiği birkaç ilke nedeniyle Müslüman olabilir.

Bu bağlamda ateistin önem verdiği değerler devreye girmekte...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnandığın şeyin tamamen hayal ürünü olduğunu anlamak

Orana vurursan Müslümanken Ateist olanlar Ateistken Müslüman olanların bin katı falandır ama mutlaka Ateistken Müslüman olanlarda vardır öyle yada böyle. Bunu engelleyen bir şey olamaz. Çaresizlik, bilgisizlik, çıkar vs. mutlaka bir şey onu İslama döndürebilir. Zaten Müslümanların çoğunun gerçek Müslüman olmadığını söylüyoruz(evrime inananlar mesela) ama isimleri Müslüman sonuçta. Onlarında arasına katılır Deisttir ama deist olduğunu fark etmez yada kendine itiraf edemez vs.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Komünist olduğu için ateist olan insanlar vardı. Bu insanlar aslında ne komünist ne de ateisttiler. Bir gençlik heyecanı ile, adaletsizliğe isyan duygusu ile komünist oluyorlardı. Zaman içinde heyecan sönüyor, dine geri dönüyorlar.

Ateist birisi dine döner mi? Dönebilir. Din insana maddi ve manevi imkanlar sunar. Ayrıca, hayat içinde çok vahim ve acılı olaylar insanların başına gelebilir. Kendisine bir teselli arayan ateistin, zihninin dna'sına işlenmiş olan dini tekrardan keşfetmesi çok uzak bir ihtimal değildir.

Ha, tanrı inancını bilim ve felsefe yolu ile ret etmiş bir insanın tekrar inançlı olması çok zordur. Ben çocukken Muhammed dendiğinde içim korku ve heyecanla titrerdi. O duygular tekrar gelir mi? Imkansıza yakın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerin ve inançların temelinde korku yatar. Bunlardan en önemlisi ölüm korkusudur.

Muhtemelen ölüm korkusu kendisinde yine hortlamış.

tarihinde pil tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Videoyu dikkatle izledim. Şunları not edebilirim:

1) Bu çocuğun ailesi laik bir aile; dinle hiç ilgisi yok. Kendisi "Ailem protestan" diyor ama anladığım kadarıyla, bunu ne kiliseye götürmüşler, ne de dini bir telkinde bulunmuşlar. Yani son derece özgür bir ortamda büyüyüp yetişmiş.

2) Laiklikle ateistliği birbirine karıştırıyor. Aile laik fakat o bu durumu "Ben kendimi bildim bileli ateisttim" diyor.

3) Kuranı okuduktan sonra namazın nasıl kılınacağı araştırmış fakat bunu Kuran'da bulup bulamadığını es geçiyor. Kendisine "Acaba bu en önemli ibadetimizi nasıl yapacağımız böylesine mükemmel bir kitapta neden yok?" diye sorup sormadığını da es geçmiş.

4) Asıl kritik nokta, Müslümanlarla tanıştıktan sonra ikna olması. Nedense, onları görmeden ısınamamış. "Beni onlar ikna etti" demesi, tipik misyoner (Müslüman deyimiyle: Tebliğ) tuzağına düşmesi olmuş. Avrupa'da görülen gayet klasik bir vaka.

5) Kısacası bu çocuk din ya inanç değiştirmemiş, yalnızca Müslüman olmuş. Aradaki farkı anlatabildiğimi umuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çevremde pek çok inançsız arkadaşım yaş ilerledikçe dindarlaştıklarını gördüm. Bazıları şeriatçı derecesine kadar gittiler.

Ben dünya üzerinden bir dine inanacak olsam en son inanacağım din islam olurdu. İslama gelinceye kadar dünya üzerinde çok din var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...