Jump to content

soma mezarlık ziyareti notları


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

Soma mezarlık ziyareti hakkında notlar aktaracağım.

Soma girişleri resmen polis tarafından kuşatılmış durumda. yerel halk ile dışarıdan gelen ziyaretçiler devlet eli ile izole edilmeye çalışılıyor. gerek şehir merkezi, gerek mezarlıklar her yer sivil polis kaynıyor. şüphelendikleri herkesi götürüyorlar nedensizce.

yerel halk üzerine akp ye bağlı imam orduları ile resmen hucum saha presi uyguluyorlar. insanlara sürekli olarak pide meyva suyu, lokum vs dağıtan akp ye bağlı dernekler var.

imamların sürekli olarak insanlarla konuşup onlara isyan etmemeleri gerektiğini, ağlayıp sızlamamaları gerektiğini, ölenlerin şehit olduğunu ve eğer onlar ağlarlarsa isyan ederlerse cennete giremeyeceklerini söylüyorlar..

Dahası, ölenlerin yanlarında da cennete yakınlarını götürme haklarının olduğunu, eğer isyan etmezlerse ölenlerle birlikte aile fertlerinin de cennete gidebileceği insanlara sürekli olarak tekrarlanıyor.

Yerel halk fakir ve aç.. ölen eşlerin, oğulların ardından devletten bağlanacak gelire muhtaçlar. dolayısı ile kendilerinden görmediği hiç kimseye devlet hakkında en ufak bir şikayette bulunamıyorlar. gözleri korkutulmuş.

ama biraz yaklaşıp onların acılarına ortak olduğunuzda hemen sizlere dökülmeye başlıyor, içlerindeki acıyı paylaşıyorlar.

hepsi durumun farkında aslında. ama konuşamıyorlar.

bir diğer konu, ölü sayısı kesinlikle 300 den çok çok fazla. çünkü bölgede her gün kahvehaneleri dolaşan, günlük yevmiye ile kaçak işçi sağlayan simsarlar türemiş.. bu simsarlar işverenden saat başına kar payı alıp kaçak işçi sağlıyorlar. ve madende çalışan bu kaçak işçilerin kesinlikle sayıları yüzlerle ifade ediliyor. ve bu insanlar madenden çıkarılmamışlar bile..

imamın birinin ağzından kaçan cümleler şunlar: " burada ölü sayısı çok daha fazla ama bunu açıklamak kimin işine gelir? insanları galyana mı getirelim? yeri geldiğinde yalan söylemek müslümanlığın gereğidir".

yani toparlayacak olursa, memleket insanı böyle bir işkence hiçbir devirde görmedi. bizleri köleleştiren, doğayı katleden, orta çağ karanlığını hortlatıp bilimi yok eden bir baş belası ülkemizin başına çöreklenmiş durumda. bunları seçen ve oy veren insanlar seve seve oy verdiklerine inanmıyorum. insanlar oy vermek zorunda bırakılıyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...