Jump to content

Allahlar İddiası ve Kuran


Recommended Posts

Müminin 14.ayet

"Sonra bu az suyu “alaka” hâline getirdik. Alakayı da “mudga” yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!"

Yaratanların en güzeli sözünden hareketle birden fazla yaratıcının olduğunu fakat bunların başının Allah olarak adlandırıldığı sonucuna varabilir miyiz. Kuran'ın bir çok yerinde yine tanrılar arasında bir kıyaslamadan söz ediliyor. Burada kimle kimi kıyaslıyoruz ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Yeni konu açamadığım ve biryerden başlamam gerektiği için bu konuyu uygun buldum.

Cumhuriyetle yönetiliyor olmasına rağmen halkının birçoğunun müslüman olması ve ailemin de bunlardan biri olması sebebiyle dünyaya müslüman olarak geldim ve gençliğimin bir kısmını bu şekilde geçirdim. Fakat kutsal kitap Kur'an'ı okumadan müslüman olmak bana oldum olası ciddiyetsizlik olarak geliyordu. Yanısıra televizyon programlarında, gazetelerde ve bazı kitaplarda İslamiyet'in kurucusu Muhammed'i bana hep sevgi ve şefkat dolu, adalet öncüsü, kapısı herkese açık olan iyilik yapmayı seven, birisi ona tokat attığında kızmayan ve diğer yanağını çeviren biri olarak öğretmişlerdi. Bana göre insan işte tam da böyle olmalıydı. Şiddet, savaş, kan, iktidar, para, adaletsizlikten uzak şefkatli, adaletli, merhametli, iktidara önem vermeyen biri olmalıydı. Oysa Kur'an'ı okuduktan sonra aklıma bazı sorular takıldı. Örneğin; Ahzab Suresi 53. Ayette şöyle deniliyordu ki, benim sandığım gibi kapısı her zaman herkese açık olan birini göremiyordum ayette;

Ey iman edenler! (Rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin. (Ama yemeğe) çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve (uzun) söze dalmayın. Gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa Allah, hak(kı açıklamak)tan utanmaz. Onlardan (peygamberin eşlerinden) bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. Bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. Allah'ın Resûlü'ne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak (helal) olmaz. Çünkü böyle yapmanız, Allah katında çok büyük (bir günah)tır.

Bu ayet ve bunun gibi daha birçoğu -savaş, kan, iktidar, şiddet, sapıklık derecesinde cinsellik, adaletsizlik- sebebiyle artık kesinlikle müslüman olmamam ve islamdan uzak durmam gerektiğini gördüm. Şimdilerde kendimi deist olarak görüyorum, ileride ne olur bilemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...