Jump to content

Son 15 senedir bu gurbetçi vatandaşlara bi haller oldu


Recommended Posts

15 seneden daha önceki zamanlarda gurbetten, özellikle almanyadan, akrabamız geldiğinde onlara bambaşka gözlerle bakardık.

Çok havalı, ama kibar, teknoloji konusunda uzman, kanunlara uyan, bizleri uyaran insanlar olurlardı. Gurbetin zorluğunu çektikleri belliydi. Sanırım bunlar ilk ve ikinci kuşak gurbetçiler.

Ama son 15 senedir hem kendi akrabalarıma hem de çevreme bakıyorum ve gurbetten gelenlerin Türkiye'de yaşayanlardan daha yobaz olduklarını görüyorum. Ve çok bilgisizler. Eskiden kadın olsun, erkek olsun bir gurbetçiyle oturup zevkle sohbet edilirken günümüzde afedersiniz ama çoğu aptal. Sohbet nedir bilmiyor. Ve dediğim gibi aşırı yobaz. Kadınların başı kapalı (tuhaf bir bağlama sitiliyle), erkeler sakallı, beş vakit namaz, sohbetler hep dini içerikli....

Kısacası benim hiç hoşuma gitmiyor bu durum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyedeki bircok Türk artik ilerleme konusunda Avrupadaki gurbetcileri gecti. Gurbetciler yabanci bir ülkede olduklari icin getirdikleri Kültüre sariliyorlar.

Bircogunda yabanci ülkenin Kültürel baskis bilem bunu degistirmiyor, hatdaha Göcmenin kültürüne daha fazla sarilmasini sagliyor.

Avrupadaki göcmenlerin cogu gecmis ve geride kalmis bir Türkiyede yasiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyada özgürlükler artıkça müslümanlarda daha radikal oluyorlar. Avrupadaki müslümanlar çok rahat.

Müslümandan dayağı eksik etmeyecen adamlar alışmışlar. Aile içi dayak, okulda dayak, askerde dayak adam alışmış birden serbest oldularmı bunlar terörist radikal oluyor. Bugün Avrupa en çok El-kaideye üye gönderen kıta oldu.

İslam dayakla ve şiddetle geldi dayak ve şiddetle gider. Türkler nasıl müslüaman oldu? katliamlarla. Bu adamları islamdan kurtarmak çok zor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

02 nisan 2010 tarihinde, "Avrupa'da demokrasi var!" Aldığım tepkilerin tamamı radikal oldu. Birileri, beni radikal bir şekilde desteklerken, diğerleri de radikat bir çekilde çemkirdiler!

Avrupa'daki gurbetçileri anlamak için, buralarda yaşamak lâzım. Öyle hızlı bir değişim oldu ki, akıllara durgunluk!

Yıllar sonra ilk kez ablamın evine ziyârete gittim. Salondaki çalar saatten bile bangır-bangır ezan sesi geliyordu! Çok ahatsız edici bir gürültüydü!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sebebi 1. ve 2. kuşak Türkler oraya gittiğinde milyonlarca Türk yoktu ve Alman kültürüne adapte olmak zorundaydılar, baskın olan Alman kültürü idi, lakin şu anda adım başı Türk var, Türk mahalleleri, kahveleri, cami ve cemaatleri var ve Almanlardan daha uzak duruyor hatta kimisi ekmek yedikleri ülkeyi beğenmiyor ve ahlak ve kültürlerine dahi müdahale etmeye çalışıyorlar.. o yüzden Almanya oylamalarda Türkleri Avupa birliğinde en çok istemeyen ülke, zaten ayak uydurabilseydik en çok Almanların istemesi gerekirdi... Şu anda Türkiye'den biri göçse direk en çok Türk nerde o bölgeye gideyim yanlız kalmayayım birbirimize destek oluruz derler ve Almanyanın baskın kültüründen daha az etkilenirler....Bazıları yine, ne Türk ne Avrupalı gibi arada derede kalmış kara kaş, kara göz ama abartılı gözlükler hareketler cahil cahil konuşuyor yüzsüz neşeli falan......Ama ayak uyduran ise iyice medenileşiyor ancak daha azınlık çoğunluk olsa zaten Türkleri en azından bu kadar karşı olmazlardı..

tarihinde internettin_hoca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlara hakaret eden siyasetçiye iki ay hapis!

Geçen sene İsveçin en çok okunan gazetesi Aftonbladetin bir haberinin altına, facebook sayfasından, İslam dini Müslümanlara kadınlara tecavüz etmeyi öğretiyor. İslam ülkelerinden gelen göçmenler, İsveçte de aynısını yapıyor diye yorum yazan göçmen karşıtı İsveç Demokratları Partisi (Sverigedemokrat) üst düzey siyasetçilerinden Michael Hess, iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, İsveç Demokratları Partili Politikacı Michael Hessin 9 Temmuz 2013de yazdığı yorumda "halkı kin ve nefrete teşvik etmek ve İslam dinine hakaretten iki ay hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Doğrudur,Avrupaya giden Türkler hala öz Türk kültürünü yaşarkan,Türkiyedekiler Avrupalıları bile geçtiler Ahlakta.

Hanımın gardaşı okul müdürüydü.

Bizi ögretmenler tatil köyüne konuk ettiler.

Kalkıp gittik bu tatil köyüne.

Almanyada bazı Almanlara kızardık toplum içinde amdan , götten bahsediyürler deye.

Böyle konuşmaları özellikle cahal Almanlar yaparlar.

Hatta Alman aydınları bile kızardı bunlara.

Neyse ögretmenler tatil köyünde ögretmenlerin kadınlı erkekli aralarındakı amdan ,götten konuşmalarını duyunca cidden abtallaştık.

Bizim yüzümüz kızardığı halda baktıkkı kayın gardaşımızla hanımı be diger ögretmenlerin bir çoğu bizim ayıp saydıklarımızı aralarında rahatca konuşuyorlardı.

Türk ınsanı Türk ahlak yapısını terk edip Almanları,Avrupalıları bile geride bırakmışlar.

Türkiyede büyük bir DEJENERE olmak var.

Ne an ana kalmış nede törelerden birşey.

Televizyonda üzerinde hiç yer ismi olmayan bir Türkiye harıtası gösterdiler.Ögretmenin birine sordular bu harıta üzerinde sence KONYA nerde deyince,ögretmen Erzurum bölgesini gösterince sunucu dedidiki yahu sen daha konyanın yerini bile ögrenememişsin.

Evet,okullarımız bilgisiz ınsan yetiştirmekte bir birleriyle yarışmaktadırlar.

Bir yönden doğrudur,Türkiyede YOBAZLAŞMA , ARAPLAŞMA henki hızla ilerliyürse,yurt dışındakı Türkler arasında YOBAZLAŞMAKLA , Araplaşmak o hızla artmaktadır.

Yurt dışına diyenetin gönderdigi HOCALAR ve yurt dışında Islamı camaatların açtıkları okullar sayasında.

Ama son birkaç yıldır bu okulların verdigi eyitimler titizlikle takip edilmekte YOBAZLIK ve bölücülük ögretisi veren okullar kapatılmaya başlamıştır.

Bu konuda başı çeken Rusya olmuştur.

Putin bu konuda çok hassas davranmaktadır sağolsun.

Yobazlığa ve bölücülüge geçit vermiyür.

Türk milletine asıl yönü saptırılıyor,saptırılmaya çalışılıyor.

Bu konudada başı çeken DİN OKULLARI be DİYENETTİR.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

1. ve 2. Nesil:

Almanya ilgilenmedi.

Türkiye sagmaktan baska birsey yapmadi.

Meydan dincilere/tarikatlara kaldi.

 

Bagzilari yasadiklari kültüre (kendileri) uyum saglamak (istediler) zorunda kaldilar.

Bagzilari  uyum saglamak istediler ama tam yapamadilar.

Bagzilari hic uyum sagliyamadilar.

 

 

3. Nesil ve sonrasi

Uyum saglayabilenlerin cocuklari  egitimli ve mutlu. Bu insanlar genelde dine inanan ama yasamayan insanlar. 

Iki arada bir derede (islam vs Demokrati/kapitalizm/huzur) kalanlarin cocuklarinin temel özelligi "tüketici" olmalari. Cogu MHPli veya RTE sempatizani,

Uyum saglayamayanlarin cocuklari ise genelde asiri dindar oluyor. Kaldiklari ülkelerden kültürel olarak yararlanamadiklarindan "basit" oluyorlar ve dine sariliyorlar. 

 

 

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu almancı gurbetçilerden her zaman nefret etmişimdir. Bu embesiller,  almanyada-belçikada işe yaramaz işlerde ya da her ne bksa, bk işlerde çalışırlar,  sktr bktan bir eski mersedes ile hava atmak için türkiyeye gelirlerdi.  %99'u böyledir bunların. Sonradan insan olmaları beni ilgilendirmez. Görgüsüz her zaman görgüsüz ve sonradan görmedir. Aynı, 1996-1998 yıllarında cep telefonları moda oldugunda, bir sürü gerzeğin, telefonunu kendisi çaldırması gibi.  Ulan ne salak insanlar var derdim. Tabiiki, o zaman bir otobüs biletinin hesabını yapardım İstanbul Yeşilyurt'da.  Önümden geçen ferrari ve lambhorghini kullananlara da bayaa bi söverdim. tabii ki de.  Ulan biz 3 kuruşluk biletin hesabını yapıyoruz, gariban öğrenciyiz, bu serseriler milyonluk arabayla öyle kalkış yapıyor, aracın lastiğini mahvedip verdiği zarar, benim nerdeyse bir yıllık harcamama bedel (öğrencilik durumundaki). Artık ev alıp satıyorum. Şimdi bakıyorum da, amma basit insan hareketleriymiş, bu almancıların yaptıkları. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben devede kulak diyorum. Oralarda yeni nesillerin yerel halklardan farkı bile kalmamış. Tabi geldikleri yere göre az-çok yobaz olanları, değişimi ret edenleri de var. Burada da aynı şey. Dünyaya mal olmuş bir Atatürk'ümüz var adam hala "reis" diyor başka bir şey demiyor.

Bu Dünya'da birbirimizi idare etmeyi de öğrenmeliyiz.

Gir aralarına sende din konuş. Bir şey olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...