mmmrkl 0 Oluşturuldu: Mayıs 26, 2014 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 26, 2014 Bana göre, hurafelerle doldurulmuş, aslından epeyce kaymış bir din. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi ALLAH YOK Kİ DİNİ OLSUN !!!!!!!!! Link to post Sitelerde Paylaş
ReAlPeReSt 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi (düzenlendi) Bugün yaşananda eskiden yaşananda allahın dini değil. Çünkü allah diye birşey yok. Gören olmamıştır. Ben allahı gördüm de istersen, derhal bir akıl hastanesine kapatırlar. Ama görmüyorum ama inanıyorum dersen birşey yapmazlar. Ki aslında ikincisindede akıl hastanesine kapatılman lazım. Çünkü ilki şizofren belirtisi. İkincisi hem şizofren hemde yalancılık belirtisi... İkincisi daha tehlikeli... Mayıs 26, 2014 tarihinde ReAlPeReSt tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
yavhehe11 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Bana göre, hurafelerle doldurulmuş, aslından epeyce kaymış bir din. dini hurafelerle dolduran türklerdir...... Türbeye gitmeler kuranın türkçesini okumayıp arapçadan hatim indirip sevap point kazanma çabası................... mezarın başında ruhuna fatiha yazısı daha saymakla bitmez.... Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Bugün yaşananda eskiden yaşananda allahın dini değil. Çünkü allah diye birşey yok. Gören olmamıştır. Ben allahı gördüm de istersen, derhal bir akıl hastanesine kapatırlar. Ama görmüyorum ama inanıyorum dersen birşey yapmazlar. Ki aslında ikincisindede akıl hastanesine kapatılman lazım. Çünkü ilki şizofren belirtisi. İkincisi hem şizofren hemde yalancılık belirtisi... İkincisi daha tehlikeli... "Tanrı'yı gördüm," ya da "Tanrı'ya dokundum," gibi savlar, hep yapılmıştır. Onların sorunu şizofreni değil, "şakak epilepsisi" (temporal lobe epilepsy). BBC'nin hazırladığı bir belgesel vardı. belki arkadaşlardan biri, videoyu bulur de buraya ekler. Yani "Allah'ı gördüm" diyen birisi, tımarhaneye tıkanmaz. Eveeeeet! Alah'ın dîni? O da neyin nesi? Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Örnek: Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Söylemiştim ama çocukken rüyamda ben de allahı görmüştüm. Bir anomalim yok di mi? Kafama öyle soktular ki, merakımdan görmeden edemedim. Hiç bir kelam etmedi bana. Gücendim ama... İnsan, pardon allah bir iki kelam eder, kulunun gönlünü alır. Çocuğuz şurda, şeker meker verir insan, pardon allah... Gerçi tanımadığım insanlardan, pardon allahlardan şeker almazdım heralde rüyamda bile olsa... Link to post Sitelerde Paylaş
ReAlPeReSt 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi "şakak epilepsisi" (temporal lobe epilepsy). Psikoloji okumadığım için şizofren diyip geçiyorum hepsine. Bu senin dediğinde deliliğin başka bir türü olsa gerek. Olmayan birşeye inanmanın psikolojide karşılığı var mı acaba? Mesela ben dev karıncalara inanıyorum, görmedim ama yinede inanıyorum desem ne olur? Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Şakak sarası, tüm saralar gibi, psikoloji alanına değil, nöroloji alanına girer. Berlin'de bir hastanenin bu alanda cerrâhî uzmanlık bölümü var. Tüm hastaları, iyileşmiş olarak taburcu ediliyor. Cerrâhî yöntemle, "sara"yı oluşturan sinpslar ekstrahe ediliyor (alınıyor/yokediliyor). Link to post Sitelerde Paylaş
ReAlPeReSt 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Şakak sarası, tüm saralar gibi, psikoloji alanına değil, nöroloji alanına girer. Berlin'de bir hastanenin bu alanda cerrâhî uzmanlık bölümü var. Tüm hastaları, iyileşmiş olarak taburcu ediliyor. Cerrâhî yöntemle, "sara"yı oluşturan sinpslar ekstrahe ediliyor (alınıyor/yokediliyor). Pardon, cahillik işte. Dünyadaki tüm şakak saralılardan özür dilerim. Link to post Sitelerde Paylaş
Levia 0 Mayıs 26, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2014 gönderildi Kaymamasi imkansiz, ama yanilma ve unutma dogal. Bu nedenle tecdid gerekmektedir sürekli. Arindirmali ve aslina dönmeli... Ama, dinin kaymasi kaçinilmaz. Muhammed dahi ayet unutabilmistir.. Bu nedenle su hadis çok ilginç : "Iki çoban Mekke civarindan geçerler, ve : 'bir zamanlar eskiler burayi ziyaret ederlemis' derler deniyor. Ve Kuran göge kaldirilmaz, ama alimler tükenir diyor Muhammed hadislerce.. Link to post Sitelerde Paylaş
Nick 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi Mekkeli bedevinin dini. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi (düzenlendi) Kaymamasi imkansiz, ama yanilma ve unutma dogal. Bu nedenle tecdid gerekmektedir sürekli. Arindirmali ve aslina dönmeli... Ama, dinin kaymasi kaçinilmaz. Muhammed dahi ayet unutabilmistir.. Bu nedenle su hadis çok ilginç : "Iki çoban Mekke civarindan geçerler, ve : 'bir zamanlar eskiler burayi ziyaret ederlemis' derler deniyor. Ve Kuran göge kaldirilmaz, ama alimler tükenir diyor Muhammed hadislerce.. muhammet bile ayet unutuyorsa.....kuran için eksiksiz denemez....demekki arada unutulmuş ayetlerde VARDIR.... muhammet bile ayet unutuyorsa....günümüzde HAFIZ diye nitelendiriler yalancıdır....kuranın tamamını muhammed bile ezverleyememiş ise - ki peygamber iddiasındadır - üstün insandır.......normal insanların kuranı ezverlemesi mümkün değildir.... o zaman "zamanında hafızlar vardı---onlar kuran yazılı olmasa bile ezvere biliyorlardı....onlar sayesinde kuran eksiksiz yazıldı" İDDİANIZ da koca bir PALAVRADIR....... hoş HADİS bile var...ayeti KEÇİ YEMİŞ.....keçi bile ayet yemiş ise....kuran hem unutulmalar yüzünden - hem keçi börtü böcek yüzünden ...EKSİKSİZ değildir...kesinlikle EKSİKTİR...!!!! Mayıs 27, 2014 tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
mmmrkl 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi dini hurafelerle dolduran türklerdir...... Türbeye gitmeler kuranın türkçesini okumayıp arapçadan hatim indirip sevap point kazanma çabası................... mezarın başında ruhuna fatiha yazısı daha saymakla bitmez.... Sadece Türkler mi bundan sorumludur bilemiyorum! Ama yazdıklarında doğruluk payı var. Bugün yaşananda eskiden yaşananda allahın dini değil. Çünkü allah diye birşey yok. Gören olmamıştır. Ben allahı gördüm de istersen, derhal bir akıl hastanesine kapatırlar. Ama görmüyorum ama inanıyorum dersen birşey yapmazlar. Ki aslında ikincisindede akıl hastanesine kapatılman lazım. Çünkü ilki şizofren belirtisi. İkincisi hem şizofren hemde yalancılık belirtisi... İkincisi daha tehlikeli... Bildiğim kadarıyla, insan çok sınırlı bir varlık,bütün varlıklar gibi; insan ancak 4000-7000 mikron(angstron da olabilr)aralığındaki şeyleri algılayabiliyor. Sen göremiyorsun diye birşey yok anlamına gelmez. Kaymamasi imkansiz, ama yanilma ve unutma dogal. Bu nedenle tecdid gerekmektedir sürekli. Arindirmali ve aslina dönmeli... Ama, dinin kaymasi kaçinilmaz. Muhammed dahi ayet unutabilmistir.. Bu nedenle su hadis çok ilginç : "Iki çoban Mekke civarindan geçerler, ve : 'bir zamanlar eskiler burayi ziyaret ederlemis' derler deniyor. Ve Kuran göge kaldirilmaz, ama alimler tükenir diyor Muhammed hadislerce.. Tecdid gerektiği konusunda haklısın, fakat Hz Muhammed'in âyet unutabileceğini hiç sanmıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Levia 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi (düzenlendi) Tecdid gerektiği konusunda haklısın, fakat Hz Muhammed'in âyet unutabileceğini hiç sanmıyorum. (Bakara, 106) : "Biz bir âyet nesheder, yürürlükten kaldırırsak veya unutturursak, ondan daha hayırlısını veya benzerini vahy ile getiririz. Allah’ın gücünün kudretinin herşeye yettiğini bilmiyor musun ?"“Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Siz nasıl unutuyorsanız ben de unuturum. O bakımdan unutacak olursam bana hatırlatınız.” (Buharı, Salât 31; Müslim, Mesâcid 89, 92-94; Ebû Dâvüd, Salât 189-190; Nesâî, Sehv 25, 26; İbn Mâce, tkametıı’s-Salât 129, 133; Müsned, 1, 379, 420, 424, 438.) “Bu bana daha önce unutturulmuş bulunan şu şu âyeti hatırlattı.” (Buhâri, Fedâilu’l-Kurân 26; Müslim, Salâtu’l-Müsafırîn 225; Müsned, VI/138.) “Kur’an’ı öğrenen hafızlardan birisinin şu ayeti unuttum demesi ne kötüdür. Belki de unutturuldu demelidir. Kur’an’ı daima okuyup mutalaa ve müzakere edin, çünkü Kur’an’ın hafızların hafızalarından kaçması, develerin iplerinden kurtulup kaçmasından daha hızlıdır.” (Müslim, Salatül Müsafirin: 33; Buhârî, Fedailül Kur’an: 26) Mayıs 27, 2014 tarihinde Levia tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
leon69 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi Bakar 106 ya göre;kuran da nesh edilmiş....yürülükten kaldırılmış veya unutturulmuş bir ayet varmı....hangileridir....nasıl anlayacağız....herşeyi bıraktım...şu UNUTTURULMAK ne demek ya....unutturulmuşsa zaten yazılmaz...yazılmışsa,unutturulmamış demek...benmi yalnış anlıyorum ne.. Link to post Sitelerde Paylaş
umutjan 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi (düzenlendi) Psikoloji okumadığım için şizofren diyip geçiyorum hepsine. Bu senin dediğinde deliliğin başka bir türü olsa gerek. Olmayan birşeye inanmanın psikolojide karşılığı var mı acaba? Mesela ben dev karıncalara inanıyorum, görmedim ama yinede inanıyorum desem ne olur? inanmak; doğruluğunun şuan ispat edilebilmesine imkanı olmayan yani o an test edilmesine, dokunulmasına, görülmesine imkan olmayıp, hislerin veya belli nedenlerden dolayı onun doğruluğunu kabullenme durumudur ki, bu gayet insani bir durumdur. inanç olayı insan doğasının bir parçasıdır. sen dev karıncalarının olduğuna inanabilirsin. ama buna benimde inanmamı istiyorsan, neden dev karıncaların evrenin bir yerlerinde yaşıyor olabilceğine dair varsayımlarını, buna dair emarelerini, nedenleri ile birlikte benin önüme koyman lazım. sunduğun şeyler bana yeterli gelmezse, bunun için bana kızamazsın ve beni yargılama hakkına sahip olamazsın.. ama şuda var ben sana dev karıncaların var olduğuna hangi nedenlerden dolayı inanıyorsun diye sorduğumda bilmiyorum ama canım öyle istiyorsan dersen.. o zaman hiç kusura kalmada başka insanların bu inancına saygı duymasını bekleyemezsin. Mayıs 27, 2014 tarihinde umutjan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Cesed 0 Mayıs 27, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2014 gönderildi Eğer herşey Allahın kontrolündeyse evt Allahın dinini yaşıyoruz ama Allah kendi gönderdiği kitapları umursamamış görülüyor fazlada özen göstermemiş her kitap birbiriyle uyumsuz hatta kitaplar kendi içlerinde zıt . Umarım bizle dalga geçmiyordur. Tahminim eğer varsa kendinin nasıl birşey olduğunu anlamamız için kafamızı karıştıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Mayıs 28, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2014 gönderildi (Bakara, 106) : "Biz bir âyet nesheder, yürürlükten kaldırırsak veya unutturursak, ondan daha hayırlısını veya benzerini vahy ile getiririz. Allah’ın gücünün kudretinin herşeye yettiğini bilmiyor musun ?" “Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Siz nasıl unutuyorsanız ben de unuturum. O bakımdan unutacak olursam bana hatırlatınız.” (Buharı, Salât 31; Müslim, Mesâcid 89, 92-94; Ebû Dâvüd, Salât 189-190; Nesâî, Sehv 25, 26; İbn Mâce, tkametıı’s-Salât 129, 133; Müsned, 1, 379, 420, 424, 438.) “Bu bana daha önce unutturulmuş bulunan şu şu âyeti hatırlattı.” (Buhâri, Fedâilu’l-Kurân 26; Müslim, Salâtu’l-Müsafırîn 225; Müsned, VI/138.) “Kur’an’ı öğrenen hafızlardan birisinin şu ayeti unuttum demesi ne kötüdür. Belki de unutturuldu demelidir. Kur’an’ı daima okuyup mutalaa ve müzakere edin, çünkü Kur’an’ın hafızların hafızalarından kaçması, develerin iplerinden kurtulup kaçmasından daha hızlıdır.” (Müslim, Salatül Müsafirin: 33; Buhârî, Fedailül Kur’an: 26) muhammet bile ayet unutuyorsa.....kuran için eksiksiz denemez....demekki arada unutulmuş ayetlerde VARDIR.... muhammet bile ayet unutuyorsa....günümüzde HAFIZ diye nitelendiriler yalancıdır....kuranın tamamını muhammed bile ezverleyememiş ise - ki peygamber iddiasındadır - üstün insandır.......normal insanların kuranı ezverlemesi mümkün değildir.... o zaman "zamanında hafızlar vardı---onlar kuran yazılı olmasa bile ezvere biliyorlardı....onlar sayesinde kuran eksiksiz yazıldı" İDDİANIZ da koca bir PALAVRADIR....... hoş HADİS bile var...ayeti KEÇİ YEMİŞ.....keçi bile ayet yemiş ise....kuran hem unutulmalar yüzünden - hem keçi börtü böcek yüzünden ...EKSİKSİZ değildir...kesinlikle EKSİKTİR...!!!! Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Mayıs 28, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2014 gönderildi Bakar 106 ya göre;kuran da nesh edilmiş....yürülükten kaldırılmış veya unutturulmuş bir ayet varmı....hangileridir....nasıl anlayacağız....herşeyi bıraktım...şu UNUTTURULMAK ne demek ya....unutturulmuşsa zaten yazılmaz...yazılmışsa,unutturulmamış demek...benmi yalnış anlıyorum ne.. Doğru anlamaktasınız. Yazıldığı için zaten unutturulmamış oluyor fakat bu durumda müslülerin ikinci olarak tutunacağı dal geliyor: nesih, yani hükmünü kaldırma. Allah tabii ki bunu belirtmekten de aciz. Yani gençler, artık şu ayetin hükmü kalmamıştır da demiyor. Çünkü ayetler allah öldükten sonra bir araya toplanıp sıralandığı için, allah hangi ayetin nerede olduğunu da bilemiyor; yaşarken de ayetler bir arada olmadığından, söylediklerinin çoğunlukla öncekiler ile ters düştüğünü de farkedemiyor; bu yüzden, adres vererek: hobara suresi x numaralı ayet artık geçersizdir, diyemiyor. Bu yüzden kuran içinde birbiri ile çelişen ayetler dolanmaya başlıyor. Kimi bedeviler, hükümsüz kalan ayetlerin de kuranda yer alması dolayısı ile oluşacak sorunları önlemek için: kuranda nesh yoktur, diyorlar. Böyle dedikleri zaman da doğal olarak bir sürü çelişki türetmiş oluyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts