Jump to content

ŞEYTANIN SOYU SOPU....KEHF 50


Recommended Posts

  • İleti 91
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hadislerde daha fazla seyler var. Hem bu en ufak bir arti getirmez. Hayal gucu dedin de, az veri vermekle asil insanlarin hayal gucu açik birakilir. Bence evrenin çapina bakan kimse aklindan geçen hemen her tur canlilarin bir kösesinde benzer sekilde bulunabilecegini tasavur edebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayal gucu dedin de, az veri vermekle asil insanlarin hayal gucu açik birakilir.

Kuran'ın yaptığı da aynen bu işte. Bu yüzden senin gibiler Kuran'daki basit bir gözlemden bambaşka şeyler çıkarıyorsunuz. Mesela Kuran ay gökte yüzer diyor, sen bu gözlemi alıp Kuran ayın dünya çevresinde döndüğünü söylüyor diyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

KEHF 50: Hani biz meleklere: Âdem'e secde edin, demiştik; İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz?

Daha once iblisin ne oldugu hakkinda bir konu acmistim. Bu eleman yukarda cin, asagidakine gore melek. Kurandaki baska bir celiski. :))

Bakara-34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Âdem yaratılmadan önce yeryüzünde cinler yaşamaktaydı. Onlar insanoğlundan çok daha önce yaratılmış. Cinlerin yeryüzüne hâkim olduğu dönemde Melekler dönem, dönem yeryüzüne iner asayişi sağlar, bozgunculuk ve fitne içinde bulunan cinleri kılıçtan geçirir, bir kısmınıda esir olarak göğe çıkarırdı. O dönemlerde göğe esir olarak çıkarılan mahkûmlardan biriside iblis adında bir cin. İblis, melekler katındaki tutukluluk süresi içinde meleklerin Allaha ibadet edişini görür ve bir müddet sonra imana gelir. İman ettikten sonra binlerce yıl gökte ibadetle meşgul olur; hatta ibadetlerinde öyle bir teslimiyet gösterirki, bu teslimiyeti kendisini bütün meleklerden daha üstün bir konuma ulaştırır. Ama sonunda kendisinin öz ateşten yaratıldığını söyler, çamurdan yaratılan bir insana secde etmeyeceğini beyan eder ve üstünlük taslaması sonucu cennetten kovulur.

Onlar, Allah ile cinler arasında bir neseb (hısımlık bağı) uydurdular. Oysa andolsun cinler bilirler ki, o yalancılar mutlaka cehenneme götürüleceklerdir.SÂFFÂT - 158

Çok iyi uydurmuşsun. Gerçekten kutlarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne kadar saçma ve tutarsız kurgular! Bu saçmalıklara inanabilmek için insanın bayağı bir beyinsiz olması gerekiyor.

Bu İblis cin ise meleklerin içinde ne işi varmış? Melekler cinsiyetsiz değil miydi? Cinler ise cinsiyetli öyle değil mi? İblis hadım mı edilmiş de meleklerin içindeymiş? Bu nasıl bir uydurmacılık böyle ya? İnsan fantastik bir şeyler uydururken de bir mantık içinde uydurur.

İblis kıyamete kadar izinliymiş. Demek ölümsüz. Ölümsüz varlıkların üremesi çok mantıksız olmuyor mu?

Bir akıllı mantıklı bir şey kurgulamış bunlar diye bir şey görsem gam yemeyecem ha! İler tutar bir tarafı yok yani, olsa var deriz. Gerçeklikle zaten tutarlılığı yok da, bir deli hezeyanının bile bir iç tutarlılığı olur. La bunun iç tutarlılığı da yok be!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kuran habire meleklerden, cinlerden bahseder ama ne yer ne içerler, nasıl ürerler, zamanlarını nasıl geçirirler, şekilleri nasıldır, bahsetmez.
diye sormuş sağduyu.....herşeyi bilen levia da hemen ayeti yapıştırmış:
(Fatir, 1) : "Hamd; gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlara sahip melekleri, resûller (elçiler) kılan Allah'a aittir. Yaratmada dilediğini arttırır. Muhakkak ki Allah, herşeye kaadirdir."

bakalım bu ayetlerle soru yanıtlanmışmı?...

nasıl ürerler?...ikişer..üçer ve dörder kanatlara sahipler..

zamanlarını nasıl geçirirler?...ikişer..üçer ve dörder kanatlara sahipler.

şekilleri nasıl?... ikişer..üçer..dörder kanatlara sahipler..

her zaman ki gibi çok doyurucu yanıtların için teşekkürler levia.....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayette çogalmakla uredikleri yaziyor. Bu ureme sekline biyolojide rejenerasyon ve bölunmeyle çogalma denmekte. Bu nedenle, mesela ölum melegi bazen tekil, bazen çogul olarak gelmekte.

(Fatir, 1) : "Hamd; gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve

dörder kanatlara sahip melekleri, resûller (elçiler) kılan

Allah'a aittir. Yaradılışında dilediğini arttırır (yazidu fi halkihi ma yasha). Muhakkak ki

Allah, herşeye kaadirdir."

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tavuk kanadi gibi degil, tavuz kusu kanadina daha çok benziyor. Seytanin da keçi ayaklari var, ve bir tirpani var. Iki boynuzunun arasi uç karis, boynozlari kivrisarak uzayan dik tipte ve uç karis uzunlugunda. Uflediginde, kokudan uç bin yil oralarda nefes alinamiyor, ve yellendiginde radyoaktivite olusuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

insectes_scarabee_ailes.jpg

Uzayda seyahat eden meleklerin iç kanatlarinin, dis kanatlarla uzaydaki kozmik isinlardan korunmalari söz konusu olabilir.

Solarsail_msfc.jpg

En dis kanadin yildiz isinlariyla onlarin uzayda hiz almasina yarayabilir.

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...