Jump to content

Görmez: İnsanın yanlışı ilahi kudrete yüklenemez


Recommended Posts

24636451.jpg

Son dönemde hükümetten beklenen "Alevi açılımı", Diyanet İşleri Başkanı'ndan geldi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yaptığı "Cemevi ibadethane olamaz" açıklamasından sadece birkaç gün sonra, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kimse kendi tanımını, devletin ya da kurumların tanımını başkasına giydirmesin" dedi. Soma'daki can kayıpları konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "madenciliğin fıtratında var" sözlerinden de farklı bir açıklama yapan Görmez, "insanın suç ve sorumluluğunu, İlahi Kudrete yüklemek yanlıştır" diye konuştu. PKK'nın güneydoğu'da dağa kaçırdığı çocuklara da değinen Prof Görmez, "Eşkıyalar masum çocuklarımızı dağlara kaçırmadan eşkıyalıkları önleyecek bir zemin oluşturulmalıdır" dedi.

http://www.hurriyet....em/26532442.asp

Diyanet'e bir şeyler olmuş sanki..Bu açıklamalar iktidarın hoşuna gitmeyecek..RTE,Mehmet Görmez'e de ''cübbeni çıkar,siyasete gir'' der mi acaba ^_^

Başlıktaki ifade siyasete ayar verme amaçlı kullanılmış..İnananların hoşuna gidecek sözler bunlar amma velakin bir ateiste göre,bu sözler tam bir zırva..

Çünkü insanlar sürekli yanlış yapıyorlar ve bunun böyle olmasını da ilahi güç istiyor..!

Hem insanları yanlış yapmaları yönünde tasarlayıp,hem de insanları yanlışları yüzünden yargılayacağını söyleyen bir ilahi güç olamaz..!

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaşamla ilgili günlük sorunları dinle çözmeye çalışırsanız böyle çelişkilerle karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.

Biz İslam batağına batmış durumdayız. Battıkça daha çok İslam'a sığınıyoruz. Sığındıkça da batıyoruz.

Hayırlı olsun.. Adamlar aleviliği kabul etmiyorlar. Ne olması gerektiğini dikte ediyorlar.

İğrenç bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar.. Çağdışı ve alabildiğine geri, yobaz, bağnaz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fazıl Say'a hapis verilirken niye sesiniz çıkmadı? Çağdaş adamsanız, sizin inançlarınıza herkesin saygı duyması şart olamaz bilmiyor musunuz? Devlettten alınan paralarla camilere imamlar alınırken niye sesiniz çıkmadı? Okullarda zorunlu din dersleri okutulurken niye sesiniz çıkmıyor? Çağdaş adamsınız...adınızın önünde Profesör yazıyor, felsefe ve çağdaş ahlak nedir bilmeniz gerekir eğer ilahiyatla uğraşıyorsanız. Neden dürüst değilsiniz? Türban konusunda ülkeyi ahlaksızlığa sürüklemeye çalıştıklarında neden sesinizi çıkartmadınız?

Nedenini söyleyeyim m?

Çünkü korkuyorsunuz.

Çünkü geleceği gördünüz.

Gelecekte artık dininize yer yok.

Bunu çok net gördünüz.

Ama kabul etmek istemediğiniz bir şey var.

Bir kere ihanet eden, her zaman ihanetçi sayılır.

Sizin dinize af yoktur.

Yakında dininizi tam bir şekilde yaşayabilmek için başka ülkeye gitmeniz gerekebilecek.

Biz bu ülkede bu kadar çok manipüle edilen, siyasete bu kadar çok karışan bir din istemiyoruz. Her 90 yılda bir ayağımıza dolanan böyle bir din istemiyoruz. Atalarımızın oluşturduğu değerleri satıp parasını çatır çatır yemek için kullanılmaya müsait bir din istemiyoruz. Böyle bir dine tolerans göstermiyoruz.

Bu dini bu ülkede yok edeceğiz. İsterseniz beğenin, isterseniz beğenmeyin.

Alnımızda aptal yazmıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Ellerine sağlık Vigilante.Evet ,biz uydurukcuların UYDURDUKLARI dinlerini Allah tarafından gönderilen din olarak İlehi güce İftire etmelerinden ne korkmaktalar nede utanmaktalar.İlkelliklerle TERÖRLE ,TEZETLERLE , YALAN vede DOLANLARLA dolu bu dinin Türk milletini ZEHİRLEMESİNİ engellemek gerek.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...