Jump to content

Arş'ı Suyun Üzerindeydi ne Demek ?


Recommended Posts

Fiziksel olarak zorunlu. Yani evrendeki kuantum mekanige göre sinirsiz potansiyel oldugu sabit. Mesela tunel etkiyle her an ortaya sonsuz sayida evren çikabilir. Bu Potansiyel olmasa, evren olmaz. Evren varsa, o zaman bu sonsuz potansiyel bilimsel olarak sabit.

Oysa bu sonsuz potansiyel evrenin, zamanin ve uzayin içinde olmayip zaman-ustu var.

Oysa evrenin bir boyutsal ucu ve zamansal baslangici olmasinin zorunlu oldugunu baska yerlerde yanlislanabilir olarak kanitladik.

http://www.ateistfor...showtopic=58081

Demek, evrenin sinirlarinin ustundeki sonsuz potansiyel'in sonsuz boyutlu ve zaman-ustu bir sekilde tutulmasi kaçinilmaz. Iste bu Kurandaki su ve Ars olarak anlatilan seylerle açikca uyusmakta. Ben sadece buna dikkat çektim.

Tefsirlerde Ars'in kudretle tesmiyesi, herseyin oradan gudumde tutulmasi, yukarda olusu "temelde olma, ve ustunluk" olarak açiklanmalarinin hepsinin bu tarifle tutusmasi bu saptamanin saglamliginin bir kanitidir.

Kuantum tünel etkisiyle bir parçacık yoktan var olmaz, yer değiştirir. Tünel etkisiyle odamda fil çıkabilirmişte yok kelebek neden çıkmıyormuş :D salla babam salla

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 45
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Kuantum tünel etkisiyle bir parçacık yoktan var olmaz, yer değiştirir. Tünel etkisiyle odamda fil çıkabilirmişte yok kelebek neden çıkmıyormuş :D salla babam salla

Hayir, tünel etkiyle kuantum vakumda geçici olarak olusup yok olan parçaciklar enerji sinirini asip gerçek olup ortaya çikabilmekte.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayir, tünel etkiyle kuantum vakumda geçici olarak olusup yok olan parçaciklar enerji sinirini asip gerçek olup ortaya çikabilmekte.

Kuantum Tünel Etkisine Bir Örnek: Alfa Işıması

Alfa parçacığı atom çekirdeğinin bir parçasıdır. Bunun ağır bir çekirdekte kopmak için ihtiyaç duyacağı enerji 25MeV kadardır. Oysaki alfa parçacığının ise bundan çok daha az enerjisi vardır: ki bu da 4 ile 9 MeV kadardır. 1 Yani enerjiyi de sabit bir kavram olarak var kabul edersek alfa parçacığının hiç bir zaman atomdan kopmaması gerekirdi.

Atom çekirdeğinden bir parça koparabilmek çok büyük bir enerji gerektirir. Materyalist bir bakış açısı ile hesaplandığında çekirdekten kopması mümkün olmayan parçaların buna rağmen çekirdekten koptuğu tespit edilmiştir. Ancak yine bu çelişkili durum materyalist zihniyet bir kenara bırakılarak yapılan hesaplarda ortadan kalkmaktadır. Bohr’un dediği “Hiçbir şey ölçülene kadar yoktur.” ilkesinden yola çıkılınca bu çelişkiler yaşanmamaktadır.

Kaynak:

1 Arthur Beiser, Concepts of Modern Physics, Fifth Edition International Edition

Sayfa 432

http://www.metafizik...m/html/mf4.html

nerjisi, pozisyonu, hızı olmayan bir cismin maddi varlığından nasıl bahsedebiliriz?

kuantum4_3.jpg

Üstteki şekillerde klasik bakış açısı ile modern fiziğin bakış açısı karşılaştırılıyor. Soldaki resimde enerjisi belli bir değerin altında olan parçacık enerji duvarını aşamazken o değerin üstündeki parçacık aşarak duvarın karşı tarafına geçebilir.

Sağdaki şekilde kuantum bakış açısına göre geçerli olan şekil çizilmiştir. Buna göre elektronu tasvir eden kuantum mekaniksel dalga geniş bir alana dağılmıştır. Belli bir pozisyon, enerjiden bahsedemiyoruz. Kuantum mekaniğine göre elektronun yeri, enerjisi gibi kavramlar yoktur. Elbette böyle bir cismin maddi varlığından bahsedemeyiz. Yapılan gözlemler neticesinde yüksek enerjili bir bariyerin karşı tarafında klasik bakış açısı ile hiç olmaması gereken elektronlar tespit edilmiştir. İşte bu olaya kuantum tünel etkisi denir.

yani yoktan parçacık doğmuyormuş

tarihinde BabyKnight tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayin BabyKnight, sen bir örnek veriyorsun. Sana burada yuzlerce örnek siralanabilir. Ben sunu anlatiyorum; tunel etkisiyle kuantum vakumundaki kisa ömurlu yogunlasmadan olusan parçaciklar tunel etkisiyle enerji duvarini belirli olasilikla asip ortaya çikabilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zenon oku paradoksu çözulmedi. Aksine, kuantum mekanigi gerçekte uzayin sonsuza kadar bölunemedigini ve zamanin da sonsuza kadar bölunemedigini kanitladi. Ve hiz ile yerin ayni anda bilinemezligi yine bunu dogrulamaktadir. Uzayin iki noktasi ayrilamamaktadir. Bu da uzayin sonsuz olmayip fiziki olarak belirli kurallarla hilbert uzayi oldugunu göstermektedir. Soyut sonsuz uzay kavrami fiziksel olarak olmayan bir kurgudur..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...