Jump to content

Muhammed Musa Zamanında Yaşadımı?


Recommended Posts

  • İleti 69
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İsrailoğulları Mısır'a gitmiş, sonra oradan geri çıkmış filan hep olabilirler. Bunlar olmuş diye ne yapalım şimdi? Bunların olmuş olması bir şeyi kanıtlamaz.

Musa diye bir adam denizi filan yarmamıştır. Bu kesin. Kuran masalları uydurma. Gerisi uydurma olsa ne, olmasa ne? İsrail mitlerine göre de Filistinlilerle tarih boyunca savaştılar. Samson bir İsrail mitidir. Efsaneye göre Samson gücünü saçlarından alıyormuş. Bir topuz sallamada yüz Filistinliyi helak ediyormuş. Filistinliler bunu anlayınca bir Filistinli kadını görevlendirmişler. Kadın Samson'un gönlünü çalmış. Filistinliler de uyurken Samson'un saçını kesmişler. Sonra onu hapsetmişler. (Neden öldürmemişlerse artık? Efsane işte!) Hapiste sürekli saçını kesiyorlarmış. Sonunda İsrail (o zamanın komandolarıdır artık. Demek bunu hep yapıyorlarmış) baskın yapıp Samson'u kurtarmış. Samson saçı uzar uzamaz Filistinlilere saldırmış ve yine hepsini perişan etmiş.

Şimdi İsrail - Filistin savaşları tarih boyunca sürdü diye bir bilgiyi mitlerden edindik diye, Samson'un saçından kaynaklanan bir gücü olduğuna da mı inanacağız? Saçmalamanın alemi yok...

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir deprem fay hatti boyunca biriken kinetik enerji birikimi sonucunda, bir anda çatlar. Israil Kara-deniz Afrika fayi üstünde olup, ürdün nehri boyunca Eski Ahitte de sikca anildigi üzere sikca deprem yasanan bir bölge. Fay kaymasi bir enerji birikimiyle bir anda kayar. Bunun yerinde bir çocugun düsmesi de tetikleyebilir fiziksel olarak. Nehrin suyunun deprem sonrasi çekilmesi ise, geofizik olarak bilinen bir vak'adir. Ama eskilerin baglanti kurmasi olasi degildi muhtemelen. Ama depremle sularin çekilmesinin rivayet edilmesi olayin bir gerçek vak'a hatirasi oldugunun kanitidir açikca : tabi pesin fikirle bunu bastan kenara itmeyen bir tarafsiz kimse için...

Missisipi nehri, ürdün nehrinden o kadar daha müthis bir su akintisina sahip oldugu halde yön degistirmisti deprem sonrasi 1811 senesinde.

http://en.wikipedia....rid_earthquakes

fleuve-jourdain.jpg

Israil'i Arap çölünden ayiran ürdün nehrinin sulari azalmis yatagi, ve kenarinin "daglar gibi ortaya çikmis vaziyeti".

Şimdi sen boşver denizin yarılması masalını, bu saçmalığı akla uydurmaya çalıştıkça daha da saçmalıyorsun.

Biraz da Ge-Hinnom vadisinden bahset. Bu dinlerdeki cehennem kavramı nereden gelmiş, Ge-Hinnom vadisi ile bağlantısı ne?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Isine gelmeyen her veri çöpluk öyle mi ? Hiç kusura bakma, tartismak için minimum metodoloji ve bilimsellik lazim sadece, ve kimileri bundan yoksun.

Kuran gibi sübyancı sapık bir kitap insan haklarına aykırı bir kitap çin bilime gerek yok. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran gerçekten de bir çöplüktür. Ordan burdan araklanmış yalan yanlış verilerle doludur. Bu çöplükte eşelenmekle yararlı bir şey bulunamayacağı benim en somut iddiamdır ve yanlışlayabilen daha çıkmadı.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı forumdaşlar sık sık bilimsellikten dem vurmaktadırlar.

Bilimsel çalışmalaların en önemli unsurlarından ikisi dürüstlük ve tarafsızlıktır.

Bu iki unsurda sıkıntı varsa, bilimsel bir çalışmayı kimseye kabul ettiremezsiniz.

tarihinde guppy tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...