Jump to content

neden hiçç kadın peygamber ya da ewliya yoq


Recommended Posts

kadın peygamber gelmemiştir der islam kaynakları,,

ama kadın evliya vardır..mesela hazreti rabia..

bazen kayışı koparan kadınlar da peygamberlik idda edebiliyor..

kütahyada çıktı bir tane mesela..

hemde üniversite hocasının karısı idi bunu yapan..nokta..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kadın peygamberi İslam kabul etmez.

Yusuf / 109 . Senden önce de, şehirler halkından kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber göndermedik. (Kâfirler) yeryüzünde hiç gezmediler mi ki, kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görsünler! Sakınanlar için ahiret yurdu elbette daha iyidir. Hâla aklınızı kullanmıyor musunuz?

Ama Tevrat'ta kadın peygamber vardır.

Tevrat’ın Tekvin 15/20 ayetinde , Peygamber Miryam’dan , Hakimler 4/de , Peygamber Debora’dan , 2. Tarihler 34/22 de , Şallum’un karısı Peygamber Hulda’dan , Nehemya 6/14 de , Peygamber Nadya’dan söz eder.

Aynı şekilde, İncil , Luka 2/36 da , ‘Aşer oymağından Fenuel’in kızı Anna adında çok yaşlı bir peygamber vardı. Genç kız olarak evlenip kocasıyla yedi yıl yaşadıktan sonra dul kalmıştı. ’ şeklinde bir ifade yer alır.

Müslümanlar buna da Tevrat ve İncil tahrif edildiği için geçersiz derler. Sanki İslam'a, Muhammed'e terslik olsun diye herşeye el atıp değiştirmişler, ekleyip çıkarmışlar.

Tabi yok öyle birşey. Kadın peygamberleri hem Muhammed bilmez, hem de inancına, düşüncesine uymaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
...o zamanlar çok savaşlar oluyor,erkek gücü gerekiyordu..

der müslümanlar..

evet açıklama bu kadar şimdi dağılın.

.

Forumlarda racon kesmek lafla değil, doğru ve yeterli bilgiyi sergilemekle olur Alkolik.

Umarım bu yönde racon kesersin. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
katılmakla birlikte şunu da ekleyeyim;

ciddiye aldığıını söylemeyeceksin umarım?

Almadım tabi, benimki de espriydi.

Meryem peygamber sayılır mı?

Yeryüzüne kadın peygamber gelip gelmediği tartışmaları arasında kimi İslâm yorumcuları Meryem’in nebiyye (elçi) olabileceği üzerinde durmuş. Eşari kelamında Meryem’in nebiyye olabileceğine dair iddialar var. Allah’ın onu seçip temizlemesi ve dünya kadınlarına üstün tutması ve Kur’an’da Hz. Muhammed’e, "İbrahim’i de an, Davut’u da an derken Meryem’i de an" denmesi onun nebiyye olabileceğinin işareti kabul ediliyor.

Prof. Ali İhsan Yitik, seçilme ve temizlenmenin peygamberlere has bir özellik olduğuna dikkat çekerek İnşirah suresinde bu özelliklerin peygamber için zikredildiğini vurguluyor ve Meryem için de aynı şeyin sözkonusu olabileceğine dikkat çekiyor. Cebrail’in sadece peygamberlere görünmesi ve Allah’ın vahiylerini getirmiş olması da bir başka delil olarak öne sürülüyor. Cebrail Kura’n’da da belirtildiği gibi Meryem’e insan suretinde görünmüş ve bir çocuk doğuracağını müjdelemişti.

Prof. Ömer Faruk Harman , insan suretinde görünmüş olmasının nedenini *Meryem’in bu olağanüstü olay karşısında daha fazla korku duymaması olarak açıklandığını belirtiyor. Muhammed Mustafa’nın torunlarından Abdülkerim Ceyli de Meryem'den “Vahidiyet ilmine sahip bir veli” olarak bahsediyor.

Maturidi ekol ise kadınların nübüvveti anlayışına karşı çıkar.

Eşari ve Maturidi, Meryem'in peygamber sayılıp sayılamayacağını tartışırken, dikkati çeken nokta, Tevrat ve İncil'in okunmamış-bilinmemiş oluşu. Peygamberliğinden hiç bahsedilmeyen Meryem'in peygamberliğini tartışıyorlar ama diğer taraftan peygamber oldukları belirtilen kadınlardan habersizler. Neden? Çünkü tek referansları Kur'an. Amentü falan hikaye.4 kitap imanı yalan.Herkes ismine inanıyor.Kendisine değil.

Bugün biri çıkıp ;

"Ben Kur'an'a inanıyorum ama gerçeğine. Gerçeği ise ortada yok. Yakılmış. Bugünküler ise değiştirilmiş hali.Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilemeyiz" dese, bu insan müslüman kabul edilir mi? Kur'an'a inanıyor sayılır mı?

Onun için "4 Kitaba inanıyorum" diye boşuna kimse kendini kandırmasın..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gercekden Peygamberler yasadimi Yusuf Yunus Davut gibi hicbirinin yasadigna dair bir kanit yok mezarlari nerde deseniz kimse gösteremez.Sadece Muhammedin yasadigi biliniyor

Öyleyse Kurtuluş savaşı da olmadı.

Zira mezar namına hiçbirşey yok Anadoluda.ne sakaryada,ne eskişehirde,ne polatlıda,hiç.....Yalan mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Simdi bunle ne alaka? kendin karistiriyorsun herseyi biribirne peygamer ama hic bir izleri yok nereye gömülmüs ozaman bir tane kanit bile yok musanin mezari nerde göster bana

Ben dedemin mezarını da bilmiyorum.Ama yaşadı.20.yy da yaşamış olmasına rağman mezarı kayıp (garip)

Sakarya veya eskişehirde olan 1 tane yunun askerin mezarını istiyorum?

Hayret değil mi?20.YY da yaşamış dedemin ve Yunan askerlerin mezarları bilinmiyor.Ama kimse onları inkar etmiyor.

Gelelim Musanın mezarına.

20.yy da yaşamış insanların mezarları bulunamazken sen M:Ö yaşamış birinin mezarının yerini istiyorsun benden?

Haksız mıyım?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet Evliyalarin Muhammedin mezarlari hepsi belli ama ama Allahin en büyük peygamerinden biri olan Musa ve idda edilen 124 bin peygmerin mezarlari belirsiz degersiz bir insan gibi bir basi bir yere gömülümsler bunlar Allahin peygameri degil mi mezarlarinda koruyalibirdi

tarihinde Presc tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Evet Evliyalarin Muhammedin mezarlari hepsi belli ama ama Allahin en büyük peygamerinden biri olan Musa ve idda edilen 124 bin peygmerin mezarlari belirsiz degersiz bir insan gibi bir basi bir yere gömülümsler bunlar Allahin peygameri degil mi mezarlarinda koruyalibirdi

Belkide mazarı biliniyordur ama gizleniyordur.

olamaz mı?

Belki de kendisi mezarının yerinin bilinmemesini istemiştir.

olamaz mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...