Jump to content

Bakara Suresi 193. Ayet


Recommended Posts

Enfal/39. Ve hiçbir fitne kalmayıncaya ve bütün dîn Allah için oluncaya kadar, onlarla kıtalde bulunun (savaşın). Eğer onlar (küfürden) vazgeçerlerse o taktirde muhakkak ki Allah, yaptığınız şeyleri en iyi görendir.

Müslümanlara göre fitne çıkaran en baba devlet İsraildir. Hatta daha geçen gün bile patlattı birkaç aracı. DÜn de 3 genç ölü bulundu diye toplantı Netanyahu. Korkun bence.

Sonuç olarak ayetin gereği yerine getirilemedi diye anlıyorum. Bu buna inananları kafir mi yaptı ? Vav. Kabul etmesi güç bir durum.

Aslına bakarsanız tüm müslümanlar kafir mi desem çaresiz mi desem ? en iyisi büyük alimlerimiz bizim için yorumlasın bunu yoksa biz b.ka battık.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 54
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

argüman yerine kişisel saldırı.. tipik ateist savunması.

insan öldürme emri yok bu ayette kendini savunma emri var. "Müslümanlara karşı savaş açanları öldürün" diyor. ne deseydi yani "bırakın onlar sizi gebertsin" mi?

[/indent]

ayetin tamamını yazalım mı neşterle kelimeleri kesip çıkarmak yerine?

"Ve yeryüzünde sefere çıktığınız zaman, kâfirlerin size kötülük edeceklerinden korkarsanız, o taktirde namazdan kısaltmanızda, size bir günah yoktur. Muhakkak ki kâfirler, sizin için apaçık düşmandır."

"muhakkak ki kafirler sizin apaçık düşmanınızdır". Müslümanları sıfır gününden itibaren döven, öldüren, işkence eden kafirler , provokasyon olmadan saldıran kafirler düşman değiller mi? bunun nesi hakaret? bu ingiliz işgalindeki istanbulda birisi "ingilizler bizim düşmanımızdır beyler" diyen birine "hop ingilizlere hakaret etmiyor musun?" demek gibi bişey..

"Muhakkak ki kitap ehlinden inkâr edenler ve müşrikler, cehennem ateşindedirler ve orada devamlı kalacak olanlardır. İşte onlar, onlar yaratılmışların şerrli olanlarıdır."

ehli kitaptan inkar edenler, yani Yahudi veya Hıristiyan olup, kendi dinini inkar edip Muhammed'e savaş döneminde ihanet edip ajanlık yapan, düşmanla işbirliği kuran ve suikast planı yapanlar. şerli günahlı anlamına gelir. evet bu hareketlerin günahlı olması doğal. çıkar sebebiyle insan öldürüyosun sonuçta.

"Âmenû olanlar, Allah'ın yolunda savaşırlar ve kâfir olanlar ise tagutun yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Muhakkak ki şeytanın hilesi zayıftır."

şeytan dünyevi arzuları kullanarak insanların suç işlemesine yol açar. sırf monoteist olduğu için siyasi anlamda insanları öldüren kafirlerin de bu işi dünyevi arzularını tatmin etmek için yaptıklarının açıklanması şeytanın dostu olduklarıyla belirtilmiştir. "şeytana uydular" hakaret değildir, ne olup bittiğini açıklamaktır.

"Diriltecek ki, onlara, ihtilafa düştükleri şeyi açık seçik göstersin ve küfre sapanlar kendilerinin yalancılar olduğunu bilsinler."

İslamiyet'e göre kıyamet koptuktan sonra ölenler dirilicek. Kuran'da çok defa geçer bu. buna karşı çıkmak doğal olarak İslamiyet'e jkarşı çıkmaktır ve Müslümanlığı yalanlamaktır ve ilk Müslümanlara göre yalandır. yalan söylüyosan yalan söylüyosun, hakaret bağlamı yok. dolandırıcıya dolandırıcı dediğin için hakaret ettiğinin iddia edilmesi gibi bu da.

"Dileseydik (zorlayıcı bir irade kullansaydık) elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. (Fakat onu hür iradesiyle baş başa bıraktık) o da dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler."

burda başkasının yorumunu çalıcam:

"Ayeti Kerimedeki benzetme şöyledir: Nasıl ki köpek durmadan, devamlı olarak dilini uzatmadan rahat edemiyorsa, dininden dönen kimseler de eskiden mensubu olduğu dine dil uzatmadan rahat edemezler, üzerlerine varsan da saldırırlar, serbest bıraksan da saldırırlar, saldırmadan rahat edemezler."

yani birisi senin dinine küfür ettiğinde sen naparsan yap o doğal refleksi olan senin dinine hakaret etmeye devam edicektir. boşuna uğraşma diyor. köpek niye hakaret olsun son derece sadık hayvan. Kuran'da da adı geçen bi hayvan zaten

"Senin Rabbin meleklere vahyetmişti: “Muhakkak ki; Ben, sizinle beraberim. Artık âmenû olanlara (Allah'a ulaşmayı dileyenlere) sebat verin (destek olun). Kâfirlerin kalplerine korku vereceğim. Artık boyunlarının üzerine vurun. Ve onların bütün parmaklarına vurun.”"

paganistlerin Müslümanlara saldırdığı ve Müslümanların savunma savaşı verdiği bedr savaşında indirilen ayet. saldırgan pagansitlere karşılık verilmesini örneklendiren ayette kaos yaratmak değil, kaosu yaratanlara karşı kendini savunmak vardır. gene ters algı ve yüzeysel aktarım.

burda beddua ediyor, övmüyor. yanlış anlamışsın. anti-kaos mesajı yani. sabahın köründe baskın yapıp tozu dumana katanları eleştiriyor. o dönemin arabistanında sürekli görülen bu manzarayı insanın nankörlüğü olarak değerlendiriyor.

"Ve kitap ehlinden onlara arka çıkanları (yardım edenleri) kalelerinden indirdi. Ve onların kalplerine korku düşürdü. Bir kısmını öldürüyordunuz ve bir kısmını esir alıyordunuz."

kureyşin Müslümanlara saldıran paganistlerle işbirliği yapma vakası.. ortaklıkları ortaya çıkınca kureyşe saldırılmıştır. gene savunma olayı, saldırı değil. olayın nasıl cereyan ettiğini anlatıyor.

nefsi müdafada saygıyı konuşmazsın. Müslümanlara "kendinizi şimdi savunun" denmiştir hepsi bu. ışidin durumunda nefsi müdafa yoktur terörizm ve kişisel kazançla karışık siyasi ıvır zıvırlar vardır. ikisini birbirinin aynısı zannetmek tarih bilgisinden ve kavrama gücünden yoksunluktur.

5:32 .."Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur"..

Adiyat 1-8: "Harıl harıl koşanlara, (nallarıyla) çakarak kıvılcım saçanlara, (ansızın) sabah baskını yapanlara, orada tozu dumana katanlara, derken orada bir topluluğun ta ortasına girenlere yemin ederim ki insan, Rabbine karşı pek nankördür. Şüphesiz buna kendisi de şahittir ve o, mal sevgisine de aşırı derecede düşkündür."

6:151 De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.

FURKÂN - 68 (Rahman'ın kulları) Allah'ın saygıya layık kıldığı canı haksız yere almazlar. Zina etmezler. Bunları yapan cezaya çarpılır.

Biz Davud'a Süleyman'ı armağan ettik. O, ne güzel kuldu. Çünkü o, (daima Allaha) yönelip-dönen biriydi. (Sad Suresi, 30)

4:93 - Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır.

Allah bütün çiftleri yaratmıştır. Sizin için bineceğiniz gemiler ve hayvanlar var etmiştir.

Kartacalıııı :lol: :lol:

Cevapları cuk oturtmuşsun.

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

insan öldürme emri yok bu ayette kendini savunma emri var. "Müslümanlara karşı savaş açanları öldürün" diyor. ne deseydi yani "bırakın onlar sizi gebertsin" mi?

demiş kartacalı. Arabistan dan çıkıp koca islam devleti olurken savuna savuna mı büyüdü bu topraklar :)

Kürtlerin yazdığı ağıt için dikkatinizi çekerim

Hürmüz gahlar virane oldu, ateşler söndü

Büyük büyükler saklandılar

Sitemkâr Araplar her tarafı harap ettiler

Hatta şehri zora yetiştiler

Kadınları kızları esir götürdüler

Azad erkekleri kana boyadılar

Zerdeştin ayini sahipsiz kaldı

Hürmüz kimseye yardım etmedi.

Ah o hürmüz yok mu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"muhakkak ki kafirler sizin apaçık düşmanınızdır". Müslümanları sıfır gününden itibaren döven, öldüren, işkence eden kafirler , provokasyon olmadan saldıran kafirler düşman değiller mi? bunun nesi hakaret? bu ingiliz işgalindeki istanbulda birisi "ingilizler bizim düşmanımızdır beyler" diyen birine "hop ingilizlere hakaret etmiyor musun?" demek gibi bişey..

Demiş arkadaş. Günümüzde İngilterede yaşayan müslümanlara sorsak : "İngilterede mi yaşamak istersin müslüman bir ülkede mi (mesela libya mesela ırak suriye ) ? diye veya tersini bizim müslüman topluma sorsak acaba alacağımız yanıt ne olurdu? Eski düşman dost olmuş beyler kabul edelim. artık bu ayeti şu şekilde mi yorumluyoruz : Namazınıza karışmıyorlarsa namazınızı tastamam kılın bunlar kafir değildir.

Alimlerimize soralım Dünyada namazın yasak olduğu bir mekan var mıdır ? kafir kalmış mıdır ?

Kalmadı ise kendimi iyi hissedeceğim :) o bakımdan

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdilik okuduğum ilk paragrafa cevap vericem gerisine sonra. sabah oldu çünkü.

bu ayette geçmiş zaman kavramı var. "seni öldürmek için tuzak kurdular, tutuklamak için tuzak kurdular, çıkartmak için de tuzak kurdular. biz bu tuzakları bozduk" diyor. sadece tek gecede olan Muhammed'in kaçışından bahsetmiyor, birden fazla olaydan bahsedip bunları veya bağlacıyla ayırıyor. Muhammed suikast haberini işittiğinde mutlaka bunu Kuran'a da yazardı. haberi aldığını tarihi kaynaktan sana belirttim işte.

benim anlamadığım neden herşeyin manasını evirip çeviriyosunuz ve bunları "salaksın sen salakk!!" hakaretlerine karıştırıp (nötr bi tartışamda hakaret etmek haksız çıkmanın bir numaralı kuralıdır) yazıp yazıp "işte gerçekler haleluyaa!" diye kendi kendinizi okşamaktan bu kadar hoşlanıyosunuz? bütün dünyada kabul edilen tarihi olaylar ve yorumlar bunlar. gidip eloğlunun kaynaklarından verdim sana sırf "türk bunlar ne bilsin" deme diye. gene de aynı zırvalar. neyse diğer yazdıklarına da sıra gelicek.

Bununla ilgili tarihsel veriniz de yok. Oysa ayet fazlası ile net bir şekilde hicrete gönderme yapar. Bunu dahi algılayacak seviyede değilken neyin tartışmasına girdiniz?

Bakın o ayetin açıklaması için tanrının sözüne rağmen nasıl bir meal vermiş sayın Kurtubi;

Hani o kâfirler seni tutup bağlamak yahut öldürmek yahut se­ni çıkarmak için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar bu tuzağı ku­rarlarken, Allah da bunun karşılığında tuzak kuruyordu. Allah, tuzak kuranlara karşılık verenlerin en hayırlısıdtr.

Bu buyrukla, müşriklerin Daru'n-Nedve'de Peygamber (sav)'a tuzak kur­mak üzere yapüklan toplantıyı haber vermektedir. Sonunda onu öldürmek üze­re görüş birliğine vardılar. O bakımdan, geceleyin gözetlemeye koyulup, evi­nin kapısından çıktığı vakit onu öldürmek üzere gece boyunca gözetleyip dur­dular. Peygamber (sav) da Ali b. Ebi Talİb'e yatağında uyumasını emretti. O da yüce Allah'a gittiği yerin izini bulmamaları için dua etti, Allah da gözleri­ni görmez kıldı. Uyku onları bürümüşken çıkıp başlarına toprak saçıp gitti. Sabah olunca Alî, evden dışarı çıkıp evde kimse olmadığını onlara haber ve­rince, Rasûlullah (sav)'ı ellerinden kaçırmış olduklarını ve kurtulduğunu an­ladılar. Buna dair haber, siyer kitaplarında ve başka yerlerde meşhurdur.

Ayette elbetteki geçmiş zaman kavramı olacak, sonuç itibari ile enfal suresi ve hicret edilmiş. Sizin tarihi bilginize şapka çıkardım. Kuramadığınız mantıksal ilişkiyi ile hoş karşıladım ne de olsa müslümansınız değil mi? Hayır sonra neden müslümanlara sürekli zekanızı inkar edenler topluluğu demekteyim diye eleştiri yaparlar. Bu neden ile olabilir mi acaba? Kendi kitabını bilmez, okusa anlamaz, kendi söylediği sözün nereye gideceğini göremez. Bayılıyorum memleketimin müslüman profiline.

Bu arada siyer kitaplarında, yani sizin islam tarihi dediğiniz kitaplarda bir olayın farklı nice versiyonu mevcuttur. Kurtubi Ali hikayesi ile en meşhur olanı aktarmış, en azından islam tarihi dediğiniz şeyin, yaşandığını varsaydığınız olaylardan çok sonra söylentiler ile toplandığını, üzerine mistik ve mantıksız hikayeler konduğunu net görebilirsiniz.

Tabi bu arada, Ali ya da diğer müslümanlar hakkında bu sevimsiz gurup herhangi bir yakalama eylemi başlatmamış. Kuran aslında oradaki olguyu net veriyor. Muhtemelen, tüm olayların ana nedeni Muhammed ise onu pasifize ettiğimiz zaman, eşimize-akrabamıza-arkadaşlarımıza geri kavuşuruz mantığı var. Sürme-Öldürme-Tutuklama mantığı en azından bu olabilir.

İyi ama zaten Muhammed gitti. Bir nevi sürüldü ama bu olay islam adına altın nokta oldu. İlk gittiği yerden sizin siyer kaynaklarınıza göre taşlanarak kovuldu. Sonra medineye gidip nasıl olduysa, içinde yahudilerin ve putperestlerin bol olduğu yerde az ensar ile şehir yönetimine soyundu. Asıl üzerinde duracağınız bu noktalardır.

Sonra islam savaşı diye bellediğiniz noktalara, medinedeki yahudilerin tek tek pasifize edilmesine, yurtlarına mallarına el konulmasına odaklanabilirsiniz. Bayağı bir çalışmanız gerekecek kolay gelsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

argüman yerine kişisel saldırı.. tipik ateist savunması.

Kişisel saldırı değil, tipik müslüman davranışının özetidir. Aşağıda anlattığınız masallar da defalarca, diğer müslüler tarafından dile getirildi. Yeni bir şey anlatıyormuş veya gerçek bir sav öne sürüyormuşçasına anlattığınız şeyler de defalarca yalanlandı burada; araştırsaydınız bilirdiniz. Yeni müslülere, bunları yeniden anlatmak gerekiyor demek ki.

insan öldürme emri yok bu ayette kendini savunma emri var. "Müslümanlara karşı savaş açanları öldürün" diyor. ne deseydi yani "bırakın onlar sizi gebertsin" mi?

Öncelikle farkına varmadığınız veya göz ardı ettiğiniz bir gerçeği ortaya koymak lazım:

Muhammed'in masallarına inanmayanlar:

- yeryüzünde bozgunculuk çıkartan

- allah'a ve peygamberine savaş açmış olan

- fitneci

- kafir

vb.dir. Muhammed'e inanmıyor olmak, allah'ın sözünün yalanlamaktır. Allah'a yalancı diyen, allah'a savaş açmıştır. Gerçekte ise ortada allah yoktur, yalancı denilen ve otoritesi sarsılan kişi Muhammed'dir. Muhammed her narsisistik kişilik bozukluğundan mustarip insan gibi otoritesine başkaldıranın öldürülmesi için emirler yağdırır. Çünkü bu tür ruh hastaları, kendi otoritelerin tanımayanları, kendilerine karşı saldırıyor gibi algılarlar ve bunlara karşı her yaptıkalrıın haklı bir savunma olarak görürler.

Maide 33'ü, müslülük 101'in klasik savaş savunmasını yapın diye verdim. Çünkü ardından Nisa 89'yı verip, savaş vardı da, falandı da, filandı da savunmalarını müslünün gırtlağına tıkamak pek eğlenceli olur.

Nisa 89

Kendileri küfrettikleri gibi, sizin de küfretmenizi isterler. O halde onlar, Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse; bulduğunuz yerde onları öldürün ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin.

Hani savaş? Hani savunma?

Muhammed'in adı anılır tek bir savunması vardır: uhud, ki bu da kervan yağmaları yüzünden kureyşin artık sabrı taştığı için üzerlerine yürümesidir. Bir eşkiya çetesi olarak daima saldırıdan saldırıya koşmuşlar ve arasıra bu saldırılarına cevap olarak gelen saldırılarla uğraşmışlar. Pisliğin sorumlusu daima Muhammed'dir.

ayetin tamamını yazalım mı neşterle kelimeleri kesip çıkarmak yerine?

"Ve yeryüzünde sefere çıktığınız zaman, kâfirlerin size kötülük edeceklerinden korkarsanız, o taktirde namazdan kısaltmanızda, size bir günah yoktur. Muhakkak ki kâfirler, sizin için apaçık düşmandır."

"muhakkak ki kafirler sizin apaçık düşmanınızdır". Müslümanları sıfır gününden itibaren döven, öldüren, işkence eden kafirler , provokasyon olmadan saldıran kafirler düşman değiller mi? bunun nesi hakaret? bu ingiliz işgalindeki istanbulda birisi "ingilizler bizim düşmanımızdır beyler" diyen birine "hop ingilizlere hakaret etmiyor musun?" demek gibi bişey..

Bunlar da uydurmadır. Müslümanlar sıfır gününden itibaren dövülmemiş, öldürülmemiştir. Muslümanlar -yani Muhammed'in masallarına kanıp matah bir iş yaptıklarını sananlar- içinde yaşadıkları toplumun inançlarına sövmeye başlamış ve bunun için kınanmışlardır. Toplum Muhammed'in her türlü terbiyesizliğine ve rezilliğine ses çıkarmamış, sürekli olarak ancak amcası Ebu Talip'ten ona mukayyet olmasını istemişlerdir. Ebu Talip hastayken, ölmek üzereyken bile gidip ondan "bak bugün seni dinler, Muhammed'e nasihat et, bizlere sövüp durmasın" diye gidip konuşmuşlardır. Muhammed amcası ölüm döşeğindeyken bile ondan bu istekte bulunması üzerine allah yallah yolumdan dönmem, siz de müslüman olun diyerek geri çevirmiştir. Masallarınızı bilmiyorsunuz, kendiniz masallar uyduruyorsunuz.

"Muhakkak ki kitap ehlinden inkâr edenler ve müşrikler, cehennem ateşindedirler ve orada devamlı kalacak olanlardır. İşte onlar, onlar yaratılmışların şerrli olanlarıdır."

ehli kitaptan inkar edenler, yani Yahudi veya Hıristiyan olup, kendi dinini inkar edip Muhammed'e savaş döneminde ihanet edip ajanlık yapan, düşmanla işbirliği kuran ve suikast planı yapanlar. şerli günahlı anlamına gelir. evet bu hareketlerin günahlı olması doğal. çıkar sebebiyle insan öldürüyosun sonuçta.

Yukarda koyu biçimde belirtilmiş olanlar sizlerin uydurmanızdır. Kendinizce allah öyle diyorsa demek ki bunların böyle böyle günahları olsa gerek diye sebep uydurmaktasınız. Muhammed kendi palavralarına inanmayan herkesi günahkar, cehennemlik, bozguncu olarak tanımlıyor, siz de onlara günah biçiyorsunuz. Bakalım gerçekten sizin uydurduğunuz gibi insan öldürüp, suikast palanları yapmaları mıymış söz konusu olan:

Beyyine:

1. Apaçık delil kendilerine gelinceye kadar ehl-i kitaptan ve müşriklerden inkârcılar (küfürden) ayrılacak değillerdi.

2. (İşte o apaçık delil,) Allah tarafından gönderilen ve tertemiz sahifeleri okuyan bir elçidir.

3. En doğru hükümler vardır şu sahifelerde.

4. Kendilerine kitap verilenler ancak o açık delil (Peygamber) kendilerine geldikten sonra ayrılığa düştüler.

5. Halbuki onlara ancak, dini yalnız O'na has kılarak ve hanifler olarak Allah'a kulluk etmeleri, namaz kılmaları ve zekat vermeleri emrolunmuştu. Sağlam din de budur. *

6. Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, içinde ebedi olarak kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte halkın en şerlileri onlardır.

...

"Âmenû olanlar, Allah'ın yolunda savaşırlar ve kâfir olanlar ise tagutun yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Muhakkak ki şeytanın hilesi zayıftır."

şeytan dünyevi arzuları kullanarak insanların suç işlemesine yol açar. sırf monoteist olduğu için siyasi anlamda insanları öldüren kafirlerin de bu işi dünyevi arzularını tatmin etmek için yaptıklarının açıklanması şeytanın dostu olduklarıyla belirtilmiştir. "şeytana uydular" hakaret değildir, ne olup bittiğini açıklamaktır.

Bunlar da söz konusu değildir. Muhammed kandırdıklarını savaşa kışkırtırken, karşılarındakileri de düşman olarak gösterebilmek için iyi - kötü, allah - şeytan karşıtlığına sığınmaktadır. Aynı söylemi Mücadele 19'da da görüyoruz. Üstelik bu sefer işin içinde suç işlemek ve savaş da yok.

Mücadele 19:

Şeytan onları etkisi altına aldı da kendilerine Allah'ı anmayı unutturdu. İşte onlar şeytanın yandaşlarıdır. İyi bilin ki şeytanın yandaşları hep kayıptadırlar.

Monoteist olduğu için siyasi anlamda insanları öldürmek de ne demektir?

"Diriltecek ki, onlara, ihtilafa düştükleri şeyi açık seçik göstersin ve küfre sapanlar kendilerinin yalancılar olduğunu bilsinler."

İslamiyet'e göre kıyamet koptuktan sonra ölenler dirilicek. Kuran'da çok defa geçer bu. buna karşı çıkmak doğal olarak İslamiyet'e jkarşı çıkmaktır ve Müslümanlığı yalanlamaktır ve ilk Müslümanlara göre yalandır. yalan söylüyosan yalan söylüyosun, hakaret bağlamı yok. dolandırıcıya dolandırıcı dediğin için hakaret ettiğinin iddia edilmesi gibi bu da.

Bu da gene müslümanların bir uydurmasıdır.

Bakın: Muhammed'in bir iddiası var. Diyor ki: Allah birdir ve ben onun elçisiyim. Bu söz ya gerçektir, ya uydurma. Uydurma ise Muhammed yalancıdır, uydurma değil ise Muhammed -belki- doğru söylemektedir. Bir insan Muhammed'e inanmıyorsa, otomatikman Muhammed'in yalancı olduğunu düşünüyor olmalıdır. İki zıt iddia varken, biri doğru ise, diğeri doğru değildir. Muhammed çıkıp da evet ya ben yalan söyledim demeyeceğine göre, geriye karşısındakileri suçlayıp asıl yalancıların onlar olduğunu söylemesi kalıyor.

Bunu da kuran boyunca defalarca tekrarlıyor.

"Dileseydik (zorlayıcı bir irade kullansaydık) elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. (Fakat onu hür iradesiyle baş başa bıraktık) o da dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler."

burda başkasının yorumunu çalıcam:

"Ayeti Kerimedeki benzetme şöyledir: Nasıl ki köpek durmadan, devamlı olarak dilini uzatmadan rahat edemiyorsa, dininden dönen kimseler de eskiden mensubu olduğu dine dil uzatmadan rahat edemezler, üzerlerine varsan da saldırırlar, serbest bıraksan da saldırırlar, saldırmadan rahat edemezler."

yani birisi senin dinine küfür ettiğinde sen naparsan yap o doğal refleksi olan senin dinine hakaret etmeye devam edicektir. boşuna uğraşma diyor. köpek niye hakaret olsun son derece sadık hayvan. Kuran'da da adı geçen bi hayvan zaten

Çaldığınız yorumu önce okusaydınız iyi olurdu. Önce rahatlamak için dil sarkıtarak solumasından bahsederken, birden saldırmayı işin içine katıyor. Halbuki asıl ayette saldırma ile ilgili herhangi birşey bulunmuyor. Bu, müslümanların onlar kötü işte, her türlü hakareti hakediyorlar diyebilmek için aralara bu tür ifadeler yerleştirmelerine, olmayan şeyleri olmuş gibi göstermelerine ve genel olarak sahtekarlıklarına güzel bir örnektir.

Burada saldırmadan duramazlar yerine, ona anlatsan da anlatmasan da kendi bildiğini okur diye algılamak mümkünken, saldırmadan duramazlar demesi pek ilginçmiş. Çünkü : dil uzatmak Türkçe bir deyimdir. Çalıntıladığınız sahtekar müslüman, arapça olarak yazılmış dil sarkıtmayı, Türkçe deyim olan dil uzatmaya olan benzerliğini kullanarak saldırmak olarak yutturmaya çalışıyor. Müslümanların rezilliğine ve kepazeliğine de güzel bir örnek oldu.

İkinci olarak: müslümanlar Muhammed'in zırvalarını allah'tan sandıkları için, savunabilmek için pek çok şeyi göz ardı ediyorlar. Yapılan benzetmelerin hakaret olduğunu gözden kaçırıp: ama öyleydi de , böyleydi de, diyerek olumlamaya çalışıyorlar. Mesela yukardaki benzetmenin bir başkasını ben yapayım; bakalım yine aynı şekilde hakaret değil de: aslında böyle böyle olduğu anlatılıyor, diyebilecek misiniz?

Makara suresi 86.ayet

Onlara (müslümanlara) gerçekleri anlatsan da anlamazlar. Görünmekten aciz adamların onları cezalandıracağı korkusu akıllarını karartmış, kulaklarını sağır etmiştir. Şüphesiz ki onlar geviş getiren öküzler gibidir. Yaptıkları tek şey aynı masalları ağızlarında yuvarlayıp durmaktır.

"Senin Rabbin meleklere vahyetmişti: “Muhakkak ki; Ben, sizinle beraberim. Artık âmenû olanlara (Allah'a ulaşmayı dileyenlere) sebat verin (destek olun). Kâfirlerin kalplerine korku vereceğim. Artık boyunlarının üzerine vurun. Ve onların bütün parmaklarına vurun.”"

paganistlerin Müslümanlara saldırdığı ve Müslümanların savunma savaşı verdiği bedr savaşında indirilen ayet. saldırgan pagansitlere karşılık verilmesini örneklendiren ayette kaos yaratmak değil, kaosu yaratanlara karşı kendini savunmak vardır. gene ters algı ve yüzeysel aktarım.

Bedir bir savunma savaşı mıymış? Bedirde kervan yağması vardır. Muhammed ve eşkiyaları Kureyş kervanına saldırıp yağmalarlar. Düzenli bir kervana saldırmak kaos yaratmaktır. Muhammed'in gece baskınları da yine kaos yaratmaktır. Üstelik bu baskınlarda çocuk ve kadınların öldüğü söylendiğinde, Muhammed onlar da onlardandır der. Çünkü göz gözü görmez iken, Muhammed'in eşkiyaları gördükleri her karaltıya kılıç sallamaktadır.

burda beddua ediyor, övmüyor. yanlış anlamışsın. anti-kaos mesajı yani. sabahın köründe baskın yapıp tozu dumana katanları eleştiriyor. o dönemin arabistanında sürekli görülen bu manzarayı insanın nankörlüğü olarak değerlendiriyor.

Orada beddua etmez, över. Sureyi baştan okuyun. Ayrıca beddua ediyor diyorsanız, Allah kime beddua ediyor? allah aciz mi ki birilerine beddua edip, kendinden daha üstün bir varlığın onları cezalandırmasını istiyor? Surenizi dikkatli okuyun.

Adiyat:

1. Harıl harıl koşanlara,

2. (Nallarıyla) çakarak kıvılcım saçanlara,

3. (Ansızın) sabah baskını yapanlara,

4. Orada tozu dumana katanlara,

5. Derken orada bir topluluğun ta ortasına girenlere yemin ederim ki

Bunun neresi bedduadır? Allah'ın yemin ettikleri arasında hiç kötü birşey var mıdır? Örneğin kafirlere andolsun ki demiş midir?

"Ve kitap ehlinden onlara arka çıkanları (yardım edenleri) kalelerinden indirdi. Ve onların kalplerine korku düşürdü. Bir kısmını öldürüyordunuz ve bir kısmını esir alıyordunuz."

kureyşin Müslümanlara saldıran paganistlerle işbirliği yapma vakası.. ortaklıkları ortaya çıkınca kureyşe saldırılmıştır. gene savunma olayı, saldırı değil. olayın nasıl cereyan ettiğini anlatıyor.

Muhammed bütün kabileleri ele geçirmek için tek tek bahanelerle üstüne yürümüştür. Kimini vay adamımızı öldürdüler, kimini vay bize sövdüler, kimini vay üstümüze tükürdüler gibi sudan bahanalerle yağmalamış ve kendine boyun eğdirmiştir. Kureyza olayı da böyledir.

İkinci olarak kureyza olayında, çocukların da kasıklarına bakılarak, yetişkinler ve çocuklardan tüylü olanların hepsinin kafası uçurulmuş, kadınları ve tüysüz ya da kız çocukları köle edilmiştir. Yani olay düşmana yardım falan değil, ganimet ve köle için yağma ve talandır. İnsanların düşmana yardım edip etmediğini, kasıklarındaki tüylerden mi anlamışlardır. Çocukları çükünde mi yazmaktadır suçu? Bunlar müslümanların palavralarıdır. Olay yağma, talan ve boyun eğdirme olayıdır. Sadece bir bahane gerekir, o da zaten her zaman hazırdır. Ya kafirdirler, ya yalancıdırlar, ya düşmana yardımcıdırlar vb.

nefsi müdafada saygıyı konuşmazsın. Müslümanlara "kendinizi şimdi savunun" denmiştir hepsi bu. ışidin durumunda nefsi müdafa yoktur terörizm ve kişisel kazançla karışık siyasi ıvır zıvırlar vardır. ikisini birbirinin aynısı zannetmek tarih bilgisinden ve kavrama gücünden yoksunluktur.

Müslümanın nefsi müdafadan bahsetmesi ne gülünçtür. Daima saldıran müslüman olmuştur. Terörist müslümanın kendisidir. Yağma, talan ve köle edinmek için bahaneler uydurarak çevre kabileleri yok eden, henüz güç yetiremedikleri ile anlaşıp, daha sonra güçlenip onlara bir bahane ile saldıranlar hep müslümanlar olmuştur.

Muhammed'in bizansı islama davet edip, gelmezseniz bilin ki biz allaha teslim olmuş olanlarız diye tehdit ettiği mektuplar bilinmektedir. Bunlar hangi savunmadır? Adam kendini savuna savuna arap yarımadasını işgal etmiş, bizansa karşı kendini savunmak için mektup mu gönderiyor.

Masallarınızı iyi anlayarak okuyun.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

İŞİDİ görenler: "Yok Yok gerçek islam bu değil, rezil ediyorlar Allahın İslamını, İslam sevgi ve barış dinidir" derler......

Şunu söylemden edemiyorum: zaten islam savaşılmadan kendiliğinden yayılmıştı zamanında, dimi....

Onlar hep savunma savaşı yapmışlar. Savuna savuna her yeri ele geçirmişler. Ganimet de aslında Allah'ın onlara hediyesiymiş. Zaten o cariye edilen kadınlar Allahsızlardan rahatsızlarmış da babaları eşleri oldukları için dile getiremiyorlarmış. Müslümanlar kurtarmış onları. Tabii bu kadınların cinsel ihtiyaçları olmuş, müslümanlar da onu gidermiş :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Onlar hep savunma savaşı yapmışlar. Savuna savuna her yeri ele geçirmişler. Ganimet de aslında Allah'ın onlara hediyesiymiş. Zaten o cariye edilen kadınlar Allahsızlardan rahatsızlarmış da babaları eşleri oldukları için dile getiremiyorlarmış. Müslümanlar kurtarmış onları. Tabii bu kadınların cinsel ihtiyaçları olmuş, müslümanlar da onu gidermiş :)

en basitinden yakından suvunduklari ki bir turk olarak soyluyorum OSMANLI yı bu konuda ele alabiliriz osmanlnın vergi biçimi nedir....

öşür....... tarımdan alinann vergidir 1700 lere kadar 1/10 oraninda daha sonra ulkenin tamanında bazi yerlerde 1/3 ve 1/2 oranında gerileme doneminde alinmiştir...

haraç.... MUSLIMAN OLMAYANlardan alinan vergi...... burda once halk islama davet edilirrrr... kabul edilirse.... kişi başi her yıl devlete haraç odenir ..... onu kabul etmezse devlet halka savaş açar ve oldurur.... sebebi devletin gayri muslimlerin canlarinikorumak için aldiği hava parasidir...

Cizye, İslam ülkelerinde Müslüman olmayanlardan alınan bir vergi türüdür. Kaynağını Kuran-ı Kerim'in Tevbe suresinin 29. ayetinden alır. islam devletinin tabiyetinde olan gayrimüslimlerin (Ehl-i Zimmet) Allah'ın gönderdiği kitaplara inanan hristiyan ve yahudilerden(Ehl-i Kitap), şeriata uygun olarak alınan (Şer'î) bir vergidir.

Osmanlı Devleti’nde, Müslüman olmayanlara islamiyeti kabul etmeleri ya da cizye ödemeleri karşılığı hayatta kalmaları ya da savaşarak ölmeleri seçenekleri sunulurdu. Cizye vergisi verenler (Cizyegüzar), mal ve can güvenliği ile her türlü hakları bakımından devletin koruması altına alınır, din, günlük yaşayış ve ekonomik faaliyetlerinde serbest bırakılırdı.....

islam savaş dinidir .....osmanlının en buyuk gerileme sebebi teknoloji karşisinda çaresiz kalişi ,sureklı savaş açmiştir ...fakat savaş açip gelir elde edememesidir...

tarihinde mustafa2116 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlara göre fitne çıkaran en baba devlet İsraildir. Hatta daha geçen gün bile patlattı birkaç aracı. DÜn de 3 genç ölü bulundu diye toplantı Netanyahu. Korkun bence.

Sonuç olarak ayetin gereği yerine getirilemedi diye anlıyorum. Bu buna inananları kafir mi yaptı ? Vav. Kabul etmesi güç bir durum.

Aslına bakarsanız tüm müslümanlar kafir mi desem çaresiz mi desem ? en iyisi büyük alimlerimiz bizim için yorumlasın bunu yoksa biz b.ka battık.

Baaak. Cok degil 4 ay once ne yazmisim. O zaman uc genc yeni oldurulmustu ve netenyahu toplamisti kurmaylari. Korkun demisim kac kisi oldu ? Ne cabuk da unutuldu demi, var mi muslumanlardan hatirlayan ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...

İnkar eden, Allah'ın yolundan alıkoyanlara, bozgunculuklarına karşılık azap üstüne azap veririz.Nahl 88

 

İslama göre;Allaha inanmamak ve İslamı karşıtlığı yapmak fitnedir,bozgunculuktur.

 

 

Fitne kalmayıncaya ve din de yalnız Allah için oluncaya kadar, onlarla savaşın! Eğer vazgeçerlerse, artık zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur.Bakara 193

 

 

Ey inananlar, sizi rızıklandırdığımız şeylerden bir kısmını yoksullara harcayın o gün gelip çatmadan ki o gün ne alış-veriş var, ne dostluk, ne şefaat. Kâfirlere gelince onlar zâlimlerdir.Bakara 254

 

 

Neden vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur?Allaha inanmamayı bırakıp,islama girerlerse.Kurana göre Allaha inanmayan kafirler zalimlerdir.Zalimler düşmandırlar.Bunlarla da inanmama fitnesi ortadan kalkıncaya dek savaşılmalı,fitne ortadan kaldırılmalıdır.Kısacası yeryüzüne islamı egemen kılmak,islam dışı dinleri yeryüzünden silmek,allaha inanmama fitnesini ortadan kaldırmak,islam düzenleri kurup,islamı kuşaktan kuşağa aktarılır duruma getirmek islamın amacıdır.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...