Jump to content

Avrupa�dan radikal İslam�a rehabilitasyon ile yaklaşım


Recommended Posts

Almanya’da yeni başlatılan bir proje kapsamında özel olarak eğitilmiş sosyal görevliler Müslüman gençlerin sosyal hayatını gözleyecek.

Gençlerin radikal görüşlü kişilerle ilişki kurması halinde sosyal görevliler gençlerle derhal diyalog kuracak ve onu spor ya da diğer sosyal aktivitelere yönlendirmeye çalışacak.

Almanya radikal İslam’ın zemin bulması açısından büyük bir potansiyele sahip.

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre ülkenin sadece Kuzey Ren Westphalia bölgesinde 6000’e yakın radikal İslam görüşlü Müslüman yaşıyor.

Almanya’da kurulan Wegweiser (Doğru yol) isimli bir sosyal yardım kuruluşu radikal fikirler ile beyni yıkanmış gençleri yeniden kazanmaya çalışıyor.

Zamanında Almanya’ya göç etmiş bir Türk işçisinin oğlu olan Kemal Bozbay tarafından kurulan sosyal kuruluşun görevi çok geç olmadan Alman Müslüman gençliğini aşırı uçlardan uzak tutmak.

Almanya’nın Bochum şehrinde yaşayan Bozbay’ın gençlere rehberlik eden sosyal kuruluşu Wegweiser’in şimdiden Bonn ve Duesseldorf’ta şubeleri açılmış.

Bozbay Reuters ajansına konu ile yaptığı açıklamada şöyle konuşuyor: “Şu ana kadar Alman Müslüman toplumu bu probleme iş işten geçtikten sonra tepki veriyordu, ancak şimdi ilk defa kurduğumuz sosyal rehberlik kuruluşu sayesinde çok geç olmadan gençlerimize sahip çıkabileceğiz.”

http://www.salom.com.tr/newsdetails.asp?id=91702

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...