Jump to content

TANRI'NIN DOĞUM GÜNÜ


Recommended Posts

Belki okumuşsunuzdur. Burak Özdemir'in eseri Tanrı'nın Doğum Günü.İslam'da ve Kur'anda net olarak anlaşılamayan veya yanlış olarak anlaşılanları burada Burak Özdemir'in ve de tabiri caizse Allah'ın ağzından dinlemeye ne dersiniz???

Eserle ilgili düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

tarihinde NehirErcan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Belki okumuşsunuzdur. Burak Özdemir'in eseri Tanrı'nın Doğum Günü.İslam'da ve Kur'anda net olarak anlaşılamayan veya yanlış olarak anlaşılanları burada Burak Özdemir'in ve de tabiri caizse Allah'ın ağzından dinlemeye ne dersiniz???

Eserle ilgili düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Merhaba,

Burak bu kitabı iyi niyetle yazmış, hatta kandırılmış olabilir. Ben eski bir spiritualist-pandeistim ve new age öğretilerin gercek yuzunu ve hedefini iyi kavramıs biriyim. Cok uzun seneler "farkındalıklar" (!) yaşadım, ruhçuluk olaylarının dibine vurdum. Çocuk yaşlardan beri ruhçu derneklerle haşırı neşiri oldum. 1,5 yıl kadar önce başıma birşey geldi ve tüm new age dinlerin sapkın yüzünü kavradım. Ve o gune kadar edindiğim tüm perspektifi-yanlış bilgiyi bir kenara fırlatıp şu an kaynagının Allah oldugundan hiç şüphe duymadıgım Kuran dinine yöneldim.

Tabi haliyle Burak Özdemir'in kitabını da inceledim. Kitabın sıradan bir New age kitaptan mesaj bakımından hiç ama hiç farkı yok. Ve diğer tüm new age öğretiler gibi Kuran'la taban tabana zıt! Kuran'in geliş amacı bu pagan öğretilere karşı insanları uyarmak zaten, bu da olayın trajik boyutu...

Diğer New age kitapların canı cehenneme, ama Burak'ın farkında olarak ya da olmayarak Kuran'ı buna alet etmesi çok acıklı...Çünkü insanlar onun öğretisinin peşinden giderlerken bir yandan Kuran öğretisinin peşinden gittiklerini düşünüyorlar... Ama aslında tam zıddını savunduklarını fark etmiyorlar bile... Çünklü ayetler buyuk basarıyla cımbızlanmış, sembolik anlamlar mukemmel bir basarıyla yuklenmiş ve insanlara duymak istedikleri şeyleri soyluyor, ayrıca egolarını da pohpohluyor...

Daha önce aldıgım bazı notlar var aşagıda, ilginizi çekerse tartışmaya devam edebiliriz:

***

Bu kitapta güya Dona Tanrı ve yazar ile chatleşiyorlar. O yüzden diyalog şeklinde. Dona’nın “Tanrı” olması okuyucuda psikolojik bir baskı yaratıyor ve bilinç altında tüm söylediklerini doğru ve tartışılamaz kılıyor. (Aşagıdaki bolumler Kuran'a yuzde yuz ters felsefe içerir- bunu bu sitedeki ateistler bile gorebilir)

•Kötülerin (İblis’in bile) iyilere hizmet eden gizli kahramanlar haline getirilişi

•Düalite/Polarite prensibini kullanarak her şeyin çift yaratıldığından yola çıkarak “şeytan”ın kötülüğünü dünyevi bir yanılsama olarak gösterme

• İblis- şeytan kavramları konusunda okuyucunun kafasını bulanıklaştırma

•Allah’ın her yerde” olduğundan yola çıkarak ve bunu çarpıtarak özünde Tanrı ve insanın bir bütün olduğunu iddia etme (panteizm-pananteizmi empoze etme)

•Allah’ın tekamüle ihtiyacı varmış iftirasını atma

Sayfa 69-70

Dona: Şeytana gelince... Elbette şımartmadım onu. O şımarmayacak kadar olgun bir ruhtu.

Ben: Tanrı şeytandan övgü ile bahsediyor! Hayretten ölmek üzereyim. Şeytan olgun bir ruh muydu? Şeytan senin ve dolayısıyla insanların düşmanı değil miydi? Şeytanın günahını mı alıyoruz milyonlarca yıldır?

Dona: İblis bir sembol olmayı sevgiyle kabul etti. Hepsi bu.

Ben: Kötü adam rolünü mü teklif ettin ona?

Dona: Alemde hep beraberdik. Tüm ruhlar, sen ve ben. Ben ruhumdan bir parçanın tekamül etmesine karar verdim. Bu serüvende kimlerin yer almak istediğini sordum.

Ben: Şeytanın rolü neydi tam olarak?

Dona: Tekamül serüveninde iyinin karşıtının yani kötünün de olması gerekiyordu. Şeytanın ve ekip arkadaşlarının görevi ise insanlık tarihi boyunca kötüyü temsil etmekti. Kuran’da hem İblis, hem de şeytan kelimeleri ayrı ayrı geçer. Adem ile ilgili olaydan önce ondan İblis diye bahsedilir. Şeytan İblis’in insanın yaratılışından sonra taşımaya başlladığı addır. İblis kendi adı; şeytan ise üstlendiği rölün adıdır. Şeytan şeytanın avukatlığını yapmak üzere dünyaya gelmiştir. Senin doğruyu yanlıştan ayırt etmeni kolaylaştırmak için.

****

•Ahireti inkar ettirip, ayet cımbızlama yöntemiyle reenkarnasyon inancını benimsetme böylelikle asıl hedef olan “hayat bir okuldur” ve tekamül en önemli şeydir felsefesini benimsetme

Sayfa 77,78,79’da ahireti inkarı etmenin temeli oluşturulduktan sonra sayfa 80’de reenkarnasyon inancı benimsetiliyor.

Kitapta Bakara Suresi 56. ayet reenkarnasyona delil olarak gösteriliyor:

“Sonra, ölümünüzün ardından sizi dirilttik ki, şükredebilesiniz.”

Buradaki “şükredebilesiniz” kelimesinden yola çıkarak ayette ölümden sonra yeniden bedenlenince şükrettiklerinden bahsedildiği iddia ediliyor.

Oysa ayet bağlamından çıkarılmazsa “apaçık” çünkü 55. ayet şöyle:

“Siz şunu da söylemiştiniz: "Ey Mûsa! Biz, Allah'ı apaçık görmedikçe sana asla inanmayacağız." Bunun üzerine sizi yıldırım çarpmıştı. Ve siz bakıp duruyordunuz.”

Bu ayetlerin reenkarnasyonla uzaktan yakından alakası yok!

****

•Tekamülünü / evrimini tamamlamaya yaklaştığını söyleyen, yeniden doğup- doğmama seçeneğinin kendi elinde olduğunu iddia eden yarı-tanrı bireylerden oluşan kibirli, üstün, elit bir ırk yaratma

Sayfa 429 - 18. Bölüm

Ben: Şimdiii, Hz. İsa model insan ya. Tekamül etmiş ve tanrısallaşmış insan modeli. Amacın bu modeli çoğaltmak. 9. tekamül kuşağına ev sahipliği yapan dünyada, ona verdiğin özelliklerin de çoğalması lazım.

****

•Araya doğru bilgileri serpiştirip, yanlış bilgiyi insanlara doğru ile birlkte empoze etme

•Dinin kaynağı yalnızca Kuran’dır diyenleri kendi kötü oyununa alet edip, mezhep ve hadis savunuru karşısında malup duruma düşürmek

Sayfa 448-451 arası ise hadislerin dinin kaynağı olamayacağı ile ilgili mantıklı bilgiler içeriyor.

****

•Kuran’da olmayan Mehdi/ Mesih kavramlarını varmış gibi gösterme

•“Müteşabih ayet teknolojisi” adı altında ayetlere sembolik anlamlar yükleme- cımbızlama

Sayfa 500’de “Müteşabih ayet teknolojisi” altında bir “ayet cımbızlama methodunu” görüyoruz.

Dona: “Sabrettiğinize karşılık selam size. Dünya yurdunun sonu ne güzel.” (Rad, 24)

Ben: Ayet “ahirzamanı” tarif ediyor!

Dona: İsa’nın gönderdiği selamı tekrar alalım şimdi. “ Selam üzerimedir; doğduğum gün, öleceğim gün, diri olarak yeniden kaldırılacağım gün de” (Meryem Suresi, 33)

Ben: Aman Tanrım! İsa “ben geliyorum” diyor!

Rad suresi 24. ayet

Yaşar Nuri Öztürk çevirisi: "Selam size, sabrettiğiniz için! Ne güzeldir şu sonsuzluk yurdu!" derler.

Elmalılı Hamdi Yazır: "Selam sizlere, sabrettiğiniz için! Bakın dünya yurdunun ne güzel sonucu!"

Edip Yüksel: "Sabrettiğinizden ötürü selam (barış ve huzur) size olsun. Bu ne güzel son durak!"

****

•Kendine elçi- seçilmiş- görevli misyonu yükleme

Sayfa 609

Dona: Beni seni “Son tefsir”i kaleme alman için tuttum.

****

Burada sayfa no’su ile belirttiklerimin dışında kitapta şu an sayfasını hatırlamadığım ama cennet ve cehenneme sembolik anlamlar yükleyen, hatta cehennemi komple inkar ettiren sayfalar da var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...