Jump to content

CHP Neden Başarılı Değil?


Recommended Posts

Mesele laikliktir, hukuktur, bireysel haklar ve ózgürlüklerdir.Sistem bozuk yani oynanan oyunun kurallari bulunmamakta cünkü "ben yönetimde olursam bende nemalanirim" zihniyetini CHP birakmadi.

Demokratik bir ülkede hangi parti yönetime gelirse gelsin yargi sistemine, hukuka vs. comak sokup istedigi gibi degistiremez.Böyle bir sistemin kurulabilmesi icin CHP simdiye kadar ne yapti? Hic bir sey.

Gelismis ülkelerde secimlerden sonra 1 sene hükümet kurulamasin o ülkenin bütün sistemi tikir tikir isler.Hangi parti olursa olsun yönetime geldikten sonra sistemi istek ve arzusuna göre degistiremez.

Kimse kendini aldatmasin cünkü CHP laik bir parti degil. Laiklik de Türkiye'de ki gibi komedi degil.! Zaten sorunlar ülke yönetiminde ki sistemin carklarinin yarim yamalak neresinden tutulursa lime lime dökülmesinden ve bozulmamak üzere gerceginin yerine konmamasindan kaynaklanmaktadir.

Laik sistemi ve yasantisinin ne oldugunu anlatmayan rakibi islami kullaniyor diye göstermelik islami minciklamaya calisan bir partiden hic bir halt olmaz. Olmadigi da ortada.

Ilkeli bir durus yok ülke icin üretilen hic bir sey yok ve durmadan her konuya maydanoz olan bir zihniyet var.Bunlarin sosyal demokratlikla filan alakalari de yok. Sosyal salak gibi bir parti. Baska hic bir sey degil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 49
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Geçmişte çok şey yapılabilirdi, ancak günümüzde yapılacak çok fazla birşey kalmamış gibi gözüküyor.

Neredeyse tüm siyasi, ekonomik, hukuki gücünü kaybetti halk parti, bununla birlikte götü sıkıştığında allah diyen ateistler gibi en güçsüz döneminde din siyasetine sarıldı, nihayetinde itibarınıda yitirdi.

Yani kısacası CHP'nin ne solcular ne de sağcılar nezdinde itibarı kalmadı. %28'in çoğu kendilerini zorunda hissettiği için oy veriyor yoksa ülkede sol kesim yok sayılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Bence yapılması gereken CHP'nin kapatılıp, halk tarafından tanınmış düzgün kişiler tarafından yeni bir sol parti kurulmalıdır, CHP halkın zihninde öyle boktan bir yer edinmişki bazı sosyalistler de dahil adamları kessen yinede oy vermezler halk parite. Benim halktan gözlemlediğim kadarıyla pek çok insana duyduğunda rahatsızlık verir hale gelmiş bu partinin ismi.

Kurulacak yeni parti tüm solu kucaklamalı kendini çok iyi tanımlamalı, halka kendini çok iyi anlatacak dürüst karakterli, çalışkan, zeki ve iyi konuşan hatiplerle donatılmalıdır.

Sırf yıllarını hizmete adamış diye kapasitesi olmayan insanlar önemli pozisyonlara getirilmemelidir. Kazandığı belediyelerde harikalar yaratmalıdır, öyleki muhafazakarlar bile kıskanmalıdır.

İçerisinde en zengininden en fakirine, en zekisinden en aptalına kadar insanları barındırmalıdır, şu bir gerçek ki her insanın zekası eşit değildir, pek çok insan aptal olduğunun farkındadır, dalga geçip aşağılamak yerine onlarıda oldukları gibi kucaklamak gerekir.

Geçmişte olduğu gibi elitist olmamalıdır, yaşantısından, görünüşünden, sahip olduklarından ya da olmadıklarından dolayı kimseyi dışlamamalıdır. Toplumun herkesiminden insanla konuşmalı, onları kabul edecek hoşgörüye sahip olmalıdır.

Tüm bunlar olsada büyük bir kriz olmadan ak partiye alternatif olma ihtimali pek olmayacaktır, ancak dünyada krizler herzaman olur önemli olan onları fırsata çevirmektir. Ona en iyi şekilde hazırlanılırsa çok güzel sonuçlarla çıkılabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elitist bir partide olamadi.Akim kakim diyerek her seyi eline yüzüne bulastirdi. AKP yönetime geldiginden beri danismanlari sayesinde CHP ile lastik top gibi oynamaktalar.

Anayasa hukuku profesörü bir milletvekilie her ciktigi programda allah asagi din yukari muhabbeti yapiyor. Sadece hukuku özgürlükleri haklari anlatsa ne olur? Yok illa yavsak düsünceli bir sekilde kicini basini oynatip kiritacak.

Böyle yapinca müslümanlara yaranamiyor ve digerlerine de ama riyakarliktan vaz gecmiyorlar.Disaridan hersey bütün ciplakligi ile görünüyor ama bunlar kafalarini kumdan bir türlü cikartamiyorlar.

Acaba ben mi salagim?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar genel olarak kendi bakış açılarına göre CHP'yi eleştiriyorlar. Daha demokratik, daha laik olsun falan. Oysa soru bu değil ki. Neden oy alamıyor. Soru bu. Daha demokratik, daha sosyal demokratik, daha liberal, daha batıcı olsa daha mı çok oy alacak? Anlatmaya çalıştığınız nedir? Ülkede liberal demokrasi ile yanıp tutuşan milyonlar var ama CHP'yi beğenmedikleri için mi oy vermiyorlar? E, HDP'ye verin o zaman? Olmuyor mu? Ya da LDP var. Taş gibi liberal parti. Verin de görelim boyunuzun ölçüsünü.

Aslında mesele şu, laik yaşam tarzına sahip solcu, sol liberal ya da düpedüz apolitik insanlar, politik güçsüzlüğümüze bir günah keçisi arıyor. CHP benim süper fikirlerimi uygulamıyor. Uygulasa coşkun akan sel olacak, oylar şelale olacak demeye getiriyor. Peki fikrin ne kardeşim, ebelek gübelek.

Türkiye'nin en az %40'ı Afganistan düzeyinde ya da daha geri kafa yapısına sahip insanlardan oluşuyor. Buraya yazan aptal Islamcılara bakın. Herif düpedüz aptal, hiçbir şekilde aklı yürütemiyor ama bir o kadar küstah. Toplumun kanaat önderi bunlardır. Şimdi git CHP'nin programını sen yaz, partiyi sen yönet ve bu hıyara laf anlat, ben de seni alkışlayayım.

Mesele CHP'nin liberal, sol liberal insanlara kendini beğendirmesi değil ki. Beğensen ne olur beğenmesen ne olur. Beğenmeyince gidip AKP'ye mi oy veriyorsun sanki? Mesele bu yarı öküz kitleye laf anlatabilmek. Bu da seçim propagandası yolu ile olacak gibi görünmüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben 26 yaşındayım, rastladığım 100 chp'liden 5-6 tanesi fakirdi. Oysa bu ülkenin profili partinin profilinden çok farklı.

Bu konuyu da yanlış yorumluyorsun ya; diyecek bir şey kalmıyor.

Eğitim yükseldikçe, gelir düzeyi yükselir.

Eğitim seviyesi yükseldikçe, CHP seçmen çoğalır. Eğitim seviyesi düştükçe, AKP seçmeni çoğalır.

Bu, CHP'nin bir "elitist partisi" olduğunu göstermez; ama "elitler" doğal olarak CHP seçmenidir. Çünkü onlar, "us" ile yol alırlar!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu da yanlış yorumluyorsun ya; diyecek bir şey kalmıyor.

Eğitim yükseldikçe, gelir düzeyi yükselir.

Eğitim seviyesi yükseldikçe, CHP seçmen çoğalır. Eğitim seviyesi düştükçe, AKP seçmeni çoğalır.

Bu, CHP'nin bir "elitist partisi" olduğunu göstermez; ama "elitler" doğal olarak CHP seçmenidir. Çünkü onlar, "us" ile yol alırlar!

Haklısın eğitim seviyesi yüksek kesimin çoğunluğu chp'li, eğitim seviyesi yüksek olanlar zenginleşirler ancak anlatmak istediğim chp diğer kesimi görmezden geldi, onları kazanmak için pek birşey yapmadı hatta ötekileştirdi çünkü sahip oldukları fazlasıyla yetiyordu. Buradaki sorun tek başına din ile açıklanamaz, bu konuda çok fazla tembellik edildi. Sosyalist bir partinin fakirlerin bol olduğu bir ortamda en çok zenginler tarafından desteklenmesi açıklaması zor birşeydir. İngiltere'de de işçi partisi elittir ancak ingilterede pek fakir yoktur, türkiye bu açıdan çok farklı bir konumda.

Şimdi işler tersine döndü görmezden gelinenler, dikkate alınmayanlar, eğitimsiz avam tabaka başa bela oldu hemde sonunu getirecek kadar büyük bir bela.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek sosyal demokrat olmak nasıl oluyor? CHP'yi gerçek sosyal demokrat olmaya çağıranlar, ne olsun istiyorlar?

Aslında kast edilen şudur; Atatürk'ü savunmayı bırakın. "Milliyetçi"liği bırakın.

Bu ahlaksızca bir teklif değil mi?

Atatürkçülükten vazgeçilmesi teklifini kim yapıyorsa, suçlamanı da ona yapmalısın.

Gerçek sosyal demokratlıktan "Atatürkçülükten vazgeçme" sonucu çıkarıyorsan; o senin sorunun. Okuyup öğrenebilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pante, yazdıklarımda seni hedef almamıştım.

Yanlış anlamışım, benim gibi yanlış anlayanlar da anlamış oldular, teşekkür.

Bence yapılması gereken CHP'nin kapatılıp, halk tarafından tanınmış düzgün kişiler tarafından yeni bir sol parti kurulmalıdır,

Zisqib, bunun çözüm olmadığı Halkçı Parti, SODEP, SHP ve DSP ile görüldü.

CHP ya da başka adda bir parti olağanüstü bir başarı göstermedikçe ya da rakibi olağanüstü bir başarısızlık yaşamadıkça oy oranı pek fazla yükselemez.

Bundan daha kolayı, güçlü bir merkez partisinin kurulmasıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanlış anlamışım, benim gibi yanlış anlayanlar da anlamış oldular, teşekkür.

Zisqib, bunun çözüm olmadığı Halkçı Parti, SODEP, SHP ve DSP ile görüldü.

CHP ya da başka adda bir parti olağanüstü bir başarı göstermedikçe ya da rakibi olağanüstü bir başarısızlık yaşamadıkça oy oranı pek fazla yükselemez.

Bundan daha kolayı, güçlü bir merkez partisinin kurulmasıdır.

CHP'nin kapatılması lazım. DSP oldukça başarılı oldu ancak saman alevi gibi geldi geçti, kalıcı olamadı. Bir tane düzgün adamla(ecevit) ancak okadarı olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zisqip seni önce şeriatçı sandım ama değilsin galiba. CHP'nin kapatılması önerisi saçma. DSP, DYP, DP ve galiba ANAP da kapalı değil, ama adını en son ne zaman duyduk bu partilerin? Kitle partileri oy alamadıkları zaman zaten ortalıktan silinir. CHP'den daha iyisi çıkana kadar CHP kalacaktır. Daha iyisini yapacağını düşünüyorsan, yolun açık olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

CHP nin vizyonu yok.! Oy oranlarini arttirabilmek icin her halti denemekteler buda partiyi bitirdi.En son cumhurbaskani adayinda iyice cuvalladilar.Bir partinin vizyonu ilkeleri olur halkla kaynasir onlarin problemlerini dinler ona göre tasarimlar üretir.

AKP islami kullanip oy oranini cogaltiyor diye CHP de islami minciklamadan baska bir sey yapmadi yapamiyor.Sana ne islamdan.! Birak islamla oynasmayi ülke icin yurttaslarin refahi icin bir seyler üret.!

Atatürk'ün kurdugu bir partinin bu kadar basiretsiz ilkesiz vizyonsuz bir duruma düsmesinin nedeni yönetiminde bulununlarin gerzek olmalarindan kaynaklaniyor.Islami kullanan bir parti ile sidik yarisina girmek ahmaklik salakliktan baska bir sey degildir.

Cumhurbaskani seciminden sonra CHP biter. Zar zor ayakta tutmaya calisilirsa da fayda etmez diye düsünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zisqip seni önce şeriatçı sandım ama değilsin galiba. CHP'nin kapatılması önerisi saçma. DSP, DYP, DP ve galiba ANAP da kapalı değil, ama adını en son ne zaman duyduk bu partilerin? Kitle partileri oy alamadıkları zaman zaten ortalıktan silinir. CHP'den daha iyisi çıkana kadar CHP kalacaktır. Daha iyisini yapacağını düşünüyorsan, yolun açık olsun.

Saçma değil şu günkü ortamda hızlı bir çıkış için bu gerekli, çoğu sosyalist chp varken onu bırakıp yeni kurulan bir partiye oy vermez ancak chp kapatılır içindeki kaliteli insanlar yeni kurulan partiye aktarılırsa çok farklı bir ivme kazanılır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saçma değil şu günkü ortamda hızlı bir çıkış için bu gerekli, çoğu sosyalist chp varken onu bırakıp yeni kurulan bir partiye oy vermez ancak chp kapatılır içindeki kaliteli insanlar yeni kurulan partiye aktarılırsa çok farklı bir ivme kazanılır.

CHP kapanırsa içinden 3-4 tane parti çıkar. Liberali, Alevisi, Atatürkçüsü, Ulusalcısı falan bir daha bir araya gelemez. Onları, CHP kurumsal kimliği bir arada tutuyor.

Sana birşey söyleyim mi, bu işin sihirli bir formülü yok. AKP musibeti ya savaşla ya da ağır bir ekonomik krizle düşecektir. Her ikisi de kan ve gözyaşı demektir. AKP yeni bir düzen kurduğuna inanıyor ve eski düzenin yasalarına göre çok ağır suçlar işliyor. Bu noktadan sonra AKP'nin iktidardan gitmesi iktidar değişikliği değil, düzen değişikliği anlamına gelir. O yüzden basit bir formülü, kolay bir çözümü yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Genel bir kural olarak büyük kuvvetler (ülkeler, ilkeler, dogmalar, partiler, imparatorluklar, devletler, rejimler vs) içten yıkılırlar.

Onlar çoğu kere dış saldırılara direnirler, hatta bazı dış saldırılar onların içsel kuvvetini artırabilir.

AKP de içten yıkılacaktır, CHP de.. Eğer yıkılacaklarsa tabii..

TC de içten yıkılacaktır, yıkılacaksa...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben CHP'li değilim ama birkaç seçimdir oyumu hep CHP'ye verdim. Hiçbir partiyi tutmuyorum.

Çünkü tümünde eksikler, yanlışlar var. Ancak eksikleri-yanlışları var diye hiçbir zaman oy vermemezlik etmedim.

CHP'den önce de DSP'ye veriyordum. Ondan önce de SHP'ye.

Şurada gördüğünüz eksikleri-yanlışları yazın desek; her kafadan farklı şeyler çıkar.

Kimisi laikliğini az bulurken, kimisi fazla bulur. Kimisi Atatürkçülüğünü az bulurken, kimisi çok bulur.

Dolayısıyla yeni bir parti sorunları çözmez.

AKP sanki başarılı bir parti mi?! Ama %40'dan aşağı düşmüyor. Başarı bir faktördür ama ana faktör değil.

Yüksek oy oranında belirleyici olan toplumun yapısıdır. Ve güçlü kadroya sahip bir merkez partisi olmadığı müddetçe,

muhafazakar oylar tek partide toplanacaktır. O yüzden Tayyip, Genç Parti'yi yoketmiştir. O yüzden Mehmet Haberal'ın

parti kurması engellenmiş, Ergenekoncu diye hapse atılmıştır. Ve iddialar doğruysa Muhsin yazıcıoğlu'nun başına o kaza

bu yüzden gelmiştir. Yani, oyları tek partide toplamak, diğer partileri bitirmek için.

CHP'nin başarısızlığı aldığı oy oranından dolayı değildir. Böyle düşünecek olursak başta Almanya, Fransa olmak üzere

Avrupa'daki sol ve sosyal demokrat partilerin durumu CHP'den iyi sayılmaz.

Asıl büyük eksiklik, tatmin edici bir lidere sahip olmayışıdır. Bu durum hem kendi tabanını tatmin etmemekte, hem de diğer

kesimlerden oy transferine engel olmaktadır. Tabi liderler aramakla bulunmaz, mücadelenin, çalışmaların içinden çıkar.

Son 60 yılda sadece Ecevit geldi, o da ancak yaşlılığında iktidar yüzü görebildi. Millet lidere önem verdiği müddetçe ve genelin

beklentilerini karşılayacak bir lider çıkmadığı sürece bu rahatsızlık hep olacak, kitleler tatmin olmayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupa'da ki ülkelerin genelinde sol ve sosyal demokrat partiler oldukca fazladir oylar dagilmaktadir ve koalisyon kültürü gelismistir.Örnegin Hollanda'da isci partisi, sosyalist parti, sol yesiller, sola yakin demokrat parti, hayvanlarin partisi, Rotterdam partisi bulunmaktadir( Hayvanlarin partisi 2 milletvekili cikartmistir Hayvan sevenler partisi Türkce cevirimi daha dogru olur fakat birebir cevirimi hayvanlara vurgulama yapmaktadir.) Seküleer Ateist partiyi ise sol olarak görenler bulunmaktadir fakat sol görüslerle ilgimiz bulunmaktadir.

AKP nin bütün teskilatlari ari gibi calismaktadir. Bunu da cemaatin alt yapisindan sisteminden ögrendiler.Insanlarla birebir iletisimde bulunan sistemlerini gelistirdiler ve tabi buna bagli olarak saadet zincirlerini de.AKP ye bagli kisiler, onlarin akrabalari, tanidiklari ve sosyal cevreleri is as sahibi olup yasam standartlarini yükselttiler. Buna bir de din sömürüsü eklenince ortaya simdikik manzara cikti. Her türlü yolsuzluk, hirsizlik ahlaksizlik dinle örtülmekte.Dolayisi ile yerel yönetimleri güzel kullanip isliyorlar.

CHP teskilati secim sandiklarinin basinda beklemesini bile bilmeyen zihniyete sahip birakin halkla birebir iletisim kurmalarini. Inanclarla CHP nin isi olmamaliydi. Yanlis kulvara AKP tarafindan cekildiler debelenip durmaktalar. Lider yönetim sorunu da olunca basarisizlik kacinilmaz olmakta.

M. Yazicioglu kötü hava sartlarinda konserve kutusu gibi bir helikopterle ucmayi kendisi istedi ve zorladi.Tipi ve firtinali bir havada uculmamaliydi.Genc Partinin basinda bulunan kisi girtlagina kadar hirsizlik yolsuzluk ve adam öldürtmelere batmistir. Haberal hakkinda bilgim yok.

AKP cemaatin örgütlenme ve calisma sisteminden cok seyler ögrendi ve birbirlerini kullandilar.Tayyip'in danismanlari ve MIT sayesinde cemaatin gercek emellerinin ne oldugunu ögrenince ipleri koparttilar. El altindan Amerika ile gizli bir savas baslatilmis oldu.

Secimler, milletveklili, parti yasalarinin iyilestirilip barajin düsürülmesine CHP nin yanasmamasi farkli görüslerde olan solu bir arada tutmakti ama basaramadi. Basarilmasi cok zor bir is diye düsünüyorum. Insanlari zorla 3 partiden birisine oy vermeye mecbur etmek demokrasi ile bagdasmaz.

AKP ye oy vermemek icin CHP ye oy verecegim öyle mi? Bu sacma mantikla artik devam edemiyecekler ve gerekli yasalarin cikartilmasi artik sart oldu fakat cikacagini da pek sanmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...