Jump to content

Fatıma Nasıl Oluştu?


Recommended Posts

  • İleti 64
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Başlık yazısındaki (48. ileti) bilgilerin bazısı yanlış. Fatma öldüğünde yaşı 19-20 civarındadır (Ali ile 8 ya da 9 yaşında evlendirilmiş, yirmi yaşına kadar 4 doğum yapmıştır -aklımda 4 kalmış, 5 de olabilir-). Muhammed'in en küçük kızıdır. (İlginçtir ki iki ablası da kendi gibi erken yaşlarda ölmüş, muhammed üç erkek, iki de kızının ölümünün hüznünü yaşamıştır.)

Bu duruma göre hesabı tekrar yaptığımızda, Hatice'nin yaşı Fatma'yı doğurduğunda 52'den daha fazla olur... O yaştaki bir kadının doğurması pek mümkün değilse de, olasıdır. Örnekleri vardır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlık yazısındaki bilgilerin bazısı yanlış. Fatma öldüğünde yaşı 19-20 civarındadır (Ali ile 8 ya da 9 yaşında evlendirilmiş, yirmi yaşına kadar 4 doğum -aklımda 4 kalmış, 6 da olabilir- yapmıştır). Muhammed'in en küçük kızıdır. (İlginçtir ki iki ablası da kendi gibi erken yaşlarda ölmüş, muhammed üç erkek, iki de kızının ölümünün hüznünü yaşamıştır.)

Bu duruma göre hesabı tekrar yaptığımızda, Hatice'nin yaşı Fatma'yı doğurduğunda 52'den daha fazla olur... O yaştaki bir kadının doğurması pek mümkün değilse de, olasıdır. Örnekleri vardır...

Örnekleri varsa da, bunlar günümüzde veya yaşam süresinin artmakta olduğu zamanlarda mümkündür. Bugün için sümkürüp atlattığımız hastalıklar, o dönemler için ölümcüldür.

Diğer taraftan, bugün 50 yaş ve sonrasındaki doğumlar çoğunlukla harici tıbi yöntemler ile gerçekleşmektedir. https://en.wikipedia.org/wiki/Pregnancy_over_age_50

Doğal biçimlerde , yaşlı olmasına rağmen doğuran kadınlar da olmuştur. Fakat bunlar da yine sıradışıdır. Sıradışı her durumda olduğu gibi, bunlar da dikkat çekicidir.

Fakat haticenin 60-70 yaşları arası fabrika gibi çalışması, ne hikmetse hiç de dikkat çekici değildir. Sanki sıradan bir olaydır.

Bu durum, müslülerin bir başka saçmalığı olan yumurta meselesine benziyor. http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=53491&st=140#entry1150729

Bu tür durumlar haber değeri taşır, bu kadar sıradan karşılanmaz. Hele ki ortalama yaşam süresinin 35-40 olduğu ortaçağda...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam tarihindeki konu ile ilgili bilgilerin tamamı bir araya getirildiğinde ortaya şu sonuç çıkıyor:

Muhammedin hiç çocuğu olmamıştır. Kızları denilenler Hatice'nin önceki kocalarından olan kızlardır. Oğlu denilenleri cariyeler doğurmuştur ve bu çocuklar muhammedden değildir.

Kuran da bu bilgiyi destekler. Ebter demek soyu kesik demektir. Sadece oğlu olmayan anlamına gelmez. Çünkü kızı olsa, kızının çocuğu da torunu olur ve soyu devam eder. Muhammede ebter denmiştir kuranda da geçtiği üzere ve hiç çocuğu yoktur.

Eklemek isterim ki ebter oluşunun nedeni, zaten hiç yaşamamış olması da olabilir. Yaşamış olduğu hakkında en küçük kanıt yoktur. Ondan binlerce yıl önce yaşamış kralların yaşadıkları hakkında tonla kanıt var, muhammed hakkında sıfır. Hiç yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...