Jump to content

Bir piyango biletinin düşündürdükleri


Recommended Posts

Öyle bir piyango çekilişi yapılsın ki,her bilet 1 trilyon(1000000000000) rakamdan oluşsun.

Tabii böyle anormal rakamlara sahip biletlerin olabilmesi için çok korkunç sayıda da biletin(sonsuz denilebilecek sayıda) basılması ve satılması gerekir.Ama hayal bu ya yapıldığını farzedelim.Ve tüm biletlerin de tükendiğini varsayalım.

Yani bir kişiye çıkacak piyango başka çaresi yok.

Ama bu nasıl olacak ?Bir trilyon kez sizin biletinizdeki rakamlar kuradan çıkabilir mi?

Birinci top tamam tuttu,ikinci top tamam bu da tuttu diyelim.Ama bunun böyle bir trilyon kez tekrarlanması imkansız gözüküyor.Fakat buna karşılık bu olay gerçekleşecek başka yolu yok

Bu sayıyı ne kadar çoğaltırsak çoğaltalım,yine piyango bir bilete çıkmak zorunda

BU OLAYIN BANA DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ BAŞKA BİRŞEY DE..........

Rastgele,tesadüfü gibi gözüken şeylerin bile aslında böyle olamıyacağı...

Evet burada piyango bir bilete çıkmak zorunda ve çıkacakta.

Ama bir biletin bir trilyon rakamının sırayla kuradan çıkması,yani bir trilyon kez o biletin rakamlarının kazanması kendiliğinden rastgele olması imkansız bir durum.

Düşünün bir kere,bir şeyin rastgele olmadığını ispatlamak için deney ve gözlemlere başvururuz.Eğer o olay defalarca tekrarlanıyorsa bu tesadüfü bir olay değil,bir düzendir deriz.Bu olay şansa olmuyor deriz.Binlerce kez aynı olay tekrarlanıyorsa,artık bunun tesadüfle alakasız bir şey olduğunu kabul ederiz.

Buna karşılık burada bu olay tam bir trilyon kez tekrarlanıyor.Hiç bir deney veya gözlem bu kadar çok tekrara sahip olmadığı halde sonuç kabul ediliyorsa,bu olayın da şansa olamıyacağı düşünülmelidir.

Dediğim gibi biletlerin rakam sayısını bir trilyondan,katrilyona,hatta katrilyon kere katrilyona da çıkarabiliriz.Ama yine birşey farketmeyecek bir bilet kazanmak zorunda olacaktır.

Yani sonsuz rakama doğru çoğaltılsa biletin üzerindeki rakam sayısı, şanslı bilet yine sekmeden kazanacaktır, numaraları torbadan sırayla çıkacaktır. Bunun şansa olması imkansızdır.

***************************************************

Hadi bunlarda mucizeyi göremeyebilirsiniz derin düşünmediğinizden dolayı. Ama bu biyolojik sistemler ve kainattaki diğer düzenler, görkemli eserler sizi biraz olsun akletmeye yönlendirmeli.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 80
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Buna karşılık burada bu olay tam bir trilyon kez tekrarlanıyor.Hiç bir deney veya gözlem bu kadar çok tekrara sahip olmadığı halde sonuç kabul ediliyorsa,bu olayın da şansa olamıyacağı düşünülmelidir.

eger aynı bilet defalarca piyangodan cıkıyor olsaydı, evet bunun tesaduf olmadıgını dusunur, cekilisi daha yakından incelerdik

ama her seferinde bir bilet piyangodan cıkıyor diye bu zaten varolan kosulların beklenen sonucu olarak gerceklesecegi icin, altından bir bit yenigi arama sebebi neden olsun?

evet piyangonun birine cıkmak zorunda olusu, o cıkan biletin "tesaduf" eseri sizin, onun, bunun vs olmasını degistirmeyecek. cekilis yapıldıktan sonra, bize sonucu etkileyenin matematik dısında birsey olduguna inandıracak ne var?

Ama bir biletin bir trilyon rakamının sırayla kuradan çıkması,yani bir trilyon kez o biletin rakamlarının kazanması kendiliğinden rastgele olması imkansız bir durum.

imkansız degil, senin soyledigin gibi, piyangonun sana cıkması trilyonda bir olasılıgında :wacko:

maddi kosulların aralarındaki iliskilerini cok mucizevi bulanlar, gidip cekilis sistemine "hicbir biletin piyangoyu tutturamama olasılıgı"nı da sonradan ekleyebilir, sonra odulun birine cıkmasını daha da ilginc hale getirebilirler :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş

ne kadar saçmasın

başta okurken bir ateist yazıyor sanmıştım çünkü bahsettiğin olay bence tesadüflerin ne kadar olabilir olduğunu kanıtlar yani bir bilet kazanacak kuralı koyulunca bir biletin kazanma mecburiyeti tesadüfüde yaratır

ama dikkat etmediğin bişey daha var konundaki saçmalık

trilyon rakamlı biletten söz ediyorsun hatta katrilyonlar olsun yinede bir bilete çıkıcak bu tesadüf olamaz diyorsun dolayısıla allah var deyip allahı kanıtlıyorsun

ama gerçek öylemi acaba senin deneyini senin laf ebeliğin aldatmacan kurnazlığından arındırılıp yapılsa trilyon kere trilyon hiç bir bilete piyago çıkmaz sen kafa karıştırıp bir bilete çıkıak piyango diye şart koyuyorsun buda anca senin gibi birinin hayali deneyinin hayali sonucunun boş tartışması olur.

tarihinde EBU CEHİL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
eger aynı bilet defalarca piyangodan cıkıyor olsaydı, evet bunun tesaduf olmadıgını dusunur, cekilisi daha yakından incelerdik

Piyango cekilisinde daima, ayni veriler saglanmis olsa, daima hep ayni rakam cikar! Yine tesadif yok, senin anlayacagin! sirf biz ayni verileri saglayamadigmizdan, ve funksionu da hesaplayamadigmizdan, kisaca sonuca tesadif demisiz...

Bunu bos gec sen Emre1974tr anlati konuyu bile kavrayamamissin... Sonrada bit olaynia giriyorsun.

Piyango tutmus bile, cünki biz variz...

Baris ve Güven

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anlayamayan arkadaşlar için tekrarlayalım.

Şu anda piyasadaki biletler 6 rakamdan falan oluşuyor. Yani her bir biletin üzerinde 6 rakam var. Çekiliş yapılınca, yani torbadan 6 top seçilince bu biletlerden biri mutlaka kazanıyor. Çünkü altılı tüm kombinasyonları içeren biletler basılmış durumda.

Benim piyango örneğimde de bu biletlerin her birinin üzerinde tam bir trilyon rakam var.

Yine bir trilyon rakamın oluşturacağı tüm kombinasyonları kapsayan biletler basılmış durumda.

Yani kura makinasından bir trilyon top düşüp, sonuç açıklanınca, yine bir bilet kazanmış olacak.

Evet bir bilet kazanacak.

Ama kazanabilmesi için tam bir trilyon kez sırayla rakamlarının kuradan çıkması gerek o şanslı biletin.

Yani birinci top makinadan düştü diyelim ki 5 rakamı. Tamam tutttu. İkinci top kura makianasından çekildi bu sefer 8 numara tamam bu da tuttu....böyle böyle tam bir trilyon kez kazanacak olan biletin rakamları sırayla kuradan çıkacak.

Bu şansa kendiliğinden olması imkansız birşeydir.

Yani başka bir deyişle, bir yazı tura olayı bile şansa kendiliğinden olamaz. Ama yazı ve turada bir kerede olay sonuçlandığından mucizeyi kolay fark edemeyebilirsiniz. Buna karşılık böyle bir trilyon rakamlı bir bilette olayın şansa olmadığını kavrayabilirsiniz.

Hatta bu bileti bir katrilyon, ya da seksilyon rakamlı da yapabiliriz. Yine bir bilet kazanacak. Ve bu sefer şanslı biletin rakamları bir seksilyon kez kuradan çıkacak.

Hiçbir deney bir trilyon kez tekrarlanmadığı halde oradaki düzen kabul edilir.

Bu bilette tam bir trilyon kez, sırayla numaraları kazanmış durumda.

Onu bırakın, bir makinayı bile bir trilyon kez çalıştırmaya kalksanız, birinde makina çalışmaz veya değişik bir tepki verebilir.

Ama burada aynı bilet, hiç sekmeden bir trilyon kez üstüste kazanıyor.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tekrarlamana gerek yok milleti aptal yerine koyma sen asıl neyi ispat etmeye çalışıyorsun onu söyle.

Söylediğin şey ateist düşüncenin fikridir. Sen bu fikirle allahımı ispat etmeye çalışıyorsun.

Kendine aptal demene gerek yok.

Sadece dediklerimi anlamamışsınız, ben de daha ayrıntılı açıklayarak tekrar anlattım. Hepsi bu kadar.

Şans oyunlarının bile en ufak bir şans içermediğini gösteriyorum.

Bunu da anladığında zaten ateist olarak kalamayacaksın.

"Bol şans".

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Emre biraderim, sorun senin tesadüf, rastgelelik ve olasılık (possibility) kavramlarını bilmiyor olman sadece..

Bir bilet diyorsun. Eğer her çekilişte bu numara çıkıyorsa, zaten orada başka olasılık olmadığı içindir. Bak sana tesadüf hesabı nasıl olur, bunu en başından anlatayım.

Tesadüf hesabı, bir şeyin olması ne kadar güç veya zor bunu göstermez. Bir şeyin hangi sıklıkta tekrarlanacağını ve bir kümede hangi elemanların hangi sıklıkta görüleceğini çıkarsamak için kullanılır. Diyelim ki bir ideal zar ve ideal bir atış zemini var. Bir zarın 6 gelme olasılığı nedir, ne olacaktır? Kabaca 1/6.. Bu ne demektir? Eğer 36 kere atarsanız, 6 tanesi 6 gelmesi en büyük ihtimaldir denir. Bu kimin hesabıdır? İktisatçının, istatistikçinin... Bu 36 kere atacağız, 6 gelecek demesi gereken bilim adamının hesabı değildir. O nasıl yapar hesabı..

Ama, şöyle bir şey daha vardır. Zarın üzerindeki noktalar oyarak yapılır ve zar bu noktalardan ağırlık kaybeder. Zarın ağır tarafı altta kalacağına göre, en ağır yüzü 1, ondan biraz hafif olanı 2, biraz hafif olanı 3, ... 4,5,6 olarak sıralanır. Ağırlık ve denge bağıntısı ile, zarın 6 gelme şansı 15/60, 5 gelme ihtimali, 14/60, 4 gelme ihtimali 13/60 ... Bu şekilde değerler elde edilir. Ve zarın her yüzünün aynı oranda gelmeyeceği ortaya konur.

İşte bu piyango biletinde, toplar dönerken yapılacak/bakılacak bir analiz, topların o bir trilyon seçenek değilde, sadece şu seçenekle düşeceğini gösterir. Kısaca, bir trilyon bilet olması, hangi sayıların çıkabileceğini göstermek durumunda değildir. Çıkacak olan sayı belki bir, belki sadece bin tanede olabilir.

Bilim ise, istatistiğin bu yönüne bakmaz. Bilim, güvenilir bilgi elde etmek için uğraşır ve zarın nasıl atıldığına vs. bakıp ona göre bir sonuç ortaya koyar. Bu sonucun belli bir kesinliği vardır. Bu kesinlik, ölçülebilen parametreler ve ölçüm hassayitine bağlıdır.

Meseleyi örnekleyelim. Zarın kaç geleceğini belirleyen parametreler 6 tane olsun. Zarın atılış hızı, atış açısı, hava sürtünme katsayısı, düştüğü yerin enerji davranışı, zarın ağırlığı, zarın boyutları.

Boyutları kesin ölçebilirsin. Şu kadar mm. Ama bu kesin midir? Zira, boyutlar hva sürtünmesini etkiler. Bu da bir molekülün boyutunda doğru hesap yapmayı gerektirir. Ama molekül boyutunda ölçüm yaparsan, zarın atomlarının sürekli hareket ettiğini ve molekül boyutunda herhangi bir anda zarın boyutlarının değiştiğini görürsün. Bu nedenle bu ölçümü anlık yaparsın. Yada yapamaz, buna bir tolerans verirsin. Dersin ki, boyu 10mm, %1 toleranslı.. Aynı şey havanın sıcaklığı, basıncı vs. içinde geçerli olur ve belli bir tolerans aralığı ortaya çıkar.

Bu aralıklarda, her yüzeyin gelme durumunu hesaplarsın. Diyelim ki, %30 toleransla, 6 gelme durumu %100 dür.. 6 Gelme ihtimali neymiş? %70.. Yani, eğer biz bu parametreleri toleranssız ölçebilseydik, bilseydik, bu zarın 6 geleceğini %100 söylerdik. Daha doğrusu kaç geleceğini %100 söyleyebilir olurduk. Ama maalesef, pek çok durumda bu ölçümleri yapmak imkansız olur. Ve zarın 6 gelmesi için tolerans sınırı o kadar yükselir ki, kalsik istatistiksel rasgelelik kuramı, en kullanışlı olan kuram oluverir.

Bilim için, olasılık, bambaşka bir anlam taşır. Olasılık, bilimde "olası" demektir, ihtimal, rasgelelik değil. Olasılık ise, possibility ve probability ile değerlendirilir. Kısaca, tuz ruhunu alırsın, içine çinko atarsın.. Buradan bir deve çıkması olası mıdır? Bakarsın, girenlerin içinde deve çıkarak şey yok. Demekki bu possible değil. Yani mümknü değil. Deve ve kırkayak çıkması olasılığını baştan elimine edersin. Sonra bakarsın. Nedir, ne çıkabilir? İşte bu soru bize probable olan neticeyi verir. Ortamda, Hidrojen, oksijen, klor ve çinko olduğuna göre, bu elementler ve bunların bileşikleri çıkabilir. Peki Zn4H12 çıkar mı? Çıkmaz. Bu da probable değildir, çünkü çinko ile hidrojen böyle bir bileşik oluşturamaz..

Biz burada elementlerin enerji seviyelerine filan bakarız ederiz ve deriz ki, Çinko ile klor birleşir. Oksijen zaten suda bağlı. Hidrojen boşta kalır ve buradan çıkması "possible" olan tek şey hidrojendir. Kısaca, mümkün olan tek şey hidrojen olacaktır.

Peki, musluktan su doldursak, içine biraz tuz ruhu döksek, sonra bir pilin kabını söküp içine atsak, çıkması mümkün olan tek şey hidrojen midir?

Musluk suuynda kireç, kalsiyum, kurşun, uranyum aklınıza ne gelirse, envay çeşit element olabilir. Markette satılan tuz ruhuda saf değildir, içinde gene envay çeşit element, bileşik olabilir. Pilden sökeceğiniz çinkoda saf değildir. Peki o zaman ne çıkar? Bunu bilmenin yolu nedir?

İşte senin örneğindeki mesele buradan gelir. Musluk suyunda, klor, magnezyum, serbest oksijen, karbon dioksit vs. bulunur genel olarak. O halde, bu denyde, "hidrojen, karbonik asitler, magnezyum klorür vs. çıkabilir" denebilecektir. Bunlar probable, yani olası olanlardır. Ama gidip bu deneyde argon ve helyum çıkacak dersen, bu işte makul olmaz, zira onlar tipik musluk suyunda vs. bulunmaz.

İşte bilimde, bu şekilde bir olasılık kavramı mevcuttur. Öyle kafadan sallayarak değil. Bir taşı elinden bırakınca ne olmasını bekliyorsun? Olacak şeyleri "uçabilir, kaçabilir, ağlayabilir, halay çekebilir, düşebilir...." diye mi sıralıyorsun? Sonra bunlara bakıp, "Taşın hep aynı yöne, yere doğru gitmesi ne böyyük bir tesadüftür" mü diyorsun?

Doğada hiç bir olay "rasgele" olmaz.. Fakat, olan şey, olası sonuçlar kümesinden birisi ise, bu sonuca ulaşmak için geçen sürecin parametreleri ölçülememişse, buna raslantı, rastgele veya tesadüf dersin. Neymiş, tesadüf demek, olası olan şeyin gerçekleşmesi demekmiş..

Biyolojik sistemler vs. dediğin şey, işte aynen bundan ibaret. Ortadaki element ve ona etkiyen faktörlerin, ortaya çıkardığı bir sonuç sadece. Bunlardan herhangi birine kolayca tesadüf diyebilirsin.. Mesela senin var olman bir tesadüftür. Zira ben ananı bilmem, babanı tanımam. Bir şekilde bir araya gelmişler, sen olmuşsun. Yani sen bir tesadüfsün sadece.

Ama annen ve baban senin olman sürecini çok iyi biliyor olabilir. Onlar bunu açıklayabilir elbette. Ama ben onunla ilgilenmiyorum, o hikaye meraklısını ilgilendirir.

Aynı şekilde, ben ilk canlının ortaya çıkışıyla ilgilenmiyorum (mesela). Benim için o bir tesadüften ibarettir. Zira, dünyada o canlıyı ortaya çıkarabilecek tonla süreç sürekli işlemektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Bu bilette tam bir trilyon kez, sırayla numaraları kazanmış durumda.

İyide hani bilet nerde?

Çekiliş yapılmış ve bu sonuç çıkmış. Sen ise çıkmış, bu sonucun zaten bu bilette olduğunu söylüyorsun..

Bu sonuç bir tesadüf. Bu çıkmış, bu olmuş. Sen gidip bunun olması ne diye soruyorsan, buna abesle iştigal denir. 100 tane Zarı atmışsın, bir 6-1-3-4-1-2-3-2-1-1-2 gibi diz gelmiş. Şimdi buna bakıp diyorsun ki, "Ahanda bu dizinin gelme ihtimali zilyonda birdir, ama geldi, demekki bu tesadüf olamaz.."

Link to post
Sitelerde Paylaş
>>> Bu bilette tam bir trilyon kez, sırayla numaraları kazanmış durumda.

İyide hani bilet nerde?

Çekiliş yapılmış ve bu sonuç çıkmış. Sen ise çıkmış, bu sonucun zaten bu bilette olduğunu söylüyorsun..

Bu sonuç bir tesadüf. Bu çıkmış, bu olmuş. Sen gidip bunun olması ne diye soruyorsan, buna abesle iştigal denir. 100 tane Zarı atmışsın, bir 6-1-3-4-1-2-3-2-1-1-2 gibi diz gelmiş. Şimdi buna bakıp diyorsun ki, "Ahanda bu dizinin gelme ihtimali zilyonda birdir, ama geldi, demekki bu tesadüf olamaz.."

Hayır, söylediğime kanıt olarak kazanma ihtimalinin küçüklüğünü göstermiyorum.

Bir şeyin sürekli olarak bir trilyon kez üstüste kazanmasını gösteriyorum.

Bu bir düzendir.

Bir makina bile, bir trilyon kez üstüste çalıştırmaya kalktığında birinde aykırı birşey yapar.

Ama burada bu biletin rakamları bir trilyon kez üstüste sırayla kuradan çıkıyor.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir yazı ve tura bile şansa kendiliğinden gerçekleşemez.

Sevgili emre, ben de anlayamadim bunu. Biraz acarmisin bu ornek uzerinden.

Parayi havaya atarsin yazi veya tura gelme olasiligi %50 dir. Bu duruma "şans = rastgelelik" diyor muyuz? Yoksa sen "şans" derken baska birsey mi kastediyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili emre, ben de anlayamadim bunu. Biraz acarmisin bu ornek uzerinden.

Parayi havaya atarsin yazi veya tura gelme olasiligi %50 dir. Bu duruma "şans = rastgelelik" diyor muyuz? Yoksa sen "şans" derken baska birsey mi kastediyorsun?

Burada, yani yazı turada gelme ihtimali yüksek olduğundan, artı, olay bir kez meydana geldiğinden mucizeyi göremiyoruz ve "şans" diyoruz.

Ama bahsettiğim bir trilyon rakama sahip bilette, düzenli ve disiplinli bir şekilde, kazanacak olan biletin rakamları bir trilyon kez kuradan çıkmak zorunda.

Bir kere atılan yazı ve tura ise, bunun minyatüre indirilmiş bir örneği.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir şeyin sürekli olarak bir trilyon kez üstüste kazanmasını gösteriyorum.

Sadece o bilet kazanmiyor ki katrilyonlarca bilet kazanarak devam ediyor,eleme gibi,her turda azaliyorlar son 12 tura bile 1 Trilyon bilet girer,son tura 10 bilet girer.

Bu durumda ayni bilet bir trilyon kez kazandi demek anlamsiz olur,kupa bir tane !!

Son turda elenen 9 bilet te bir trilyondan eksi 1 kere kazanmis olur,sondan ikinci turda elenen 99 bilet te bir trilyon eksi 2 kere kazanmis olur.

Ne alakasi var burada ilahi bir duzen vs aramanin???

Link to post
Sitelerde Paylaş

Emre,bu yaziyi ilk astiginda da cok elestiri aldin hala anlayamamissin biraz kafayi calistir.

Ama bir biletin bir trilyon rakamının sırayla kuradan çıkması,yani bir trilyon kez o biletin rakamlarının kazanması kendiliğinden rastgele olması imkansız bir durum.

Madem o bilete cikmasi imkansiz neden bileti satiyorsun???

Eger ortada bir bilet varsa,bu demektir ki ikramiyeyi kazanmasi olasilik dahilindedir.

Kuradan cikmasinin rastgele mi yoksa ilahi guc eliyle mi belirlendigini asla bilemezsin.

Her seferinde bir top dusecektir,bu bir zorunluluk,ama hangi topun dusecegini birisi belirliyor dersen,buna kanitin olamaz ve boyle bir varsayima da ihtiyacin yoktur.

Ve yine ilahi gucun hangi bileti sececegi ile sistemin sececgi bilet arasinda olasilik farki yoktur.

Buna karşılık burada bu olay tam bir trilyon kez tekrarlanıyor.Hiç bir deney veya gözlem bu kadar çok tekrara sahip olmadığı halde sonuç kabul ediliyorsa,bu olayın da şansa olamıyacağı düşünülmelidir.

Bu mantik sacma,cunku yukarida acikladim,katrilyonlarca bilet icin ayni tekrarlanma soz konusu,eger bir trilyon kere hep 8 dusse o zaman belki bir mucize arayabilirdin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Bir şeyin sürekli olarak bir trilyon kez üstüste kazanmasını gösteriyorum.

Çünkü o şeyin kazanmaktan başk çaresi yok. Bir taşı trilyon kez eline alıp bırakırsan, her defasında yere düşecek. Çünkü, gidebileceği başka bir yer yok. Sen ise çıkıyor, nasıl oluyorda, bu taş her defasında yere düşüyor diye sayıklıyor, taşın yere düşmesini bir tesadüf olarak açıklamaya çıkıyorsun..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konuya kafaları basmayan sevgili Deha ve Anibal arkadaşlar;

Bir bilete çıkmanın zorunluluk olduğunu sizden önce, hatta ilk iletimde söyleyen benim. Beni desteklediğiniz için teşekkürler.

İkincisi, o biletle birlikte başka biletlerin de kazanıyor olup, en sonda elenmesi de hiçbirşeyi değiştirmez.

Sonuçta "talihli" bilet ilk rakamından bir trilyonuncu rakamına kadar kazanıp duracak.

Eğer o bilet sizinki ise ve en başından itibaren çekilişi canlı olarak izliyorsanız, daha yüzüncü topa gelmeden bir gücün size kazandırttığını anlamaya başlayacaksınız. Bir milyonuncu topa gelindiğinde hala sürekli sizin biletinizin kazandığını görünce artık söyleyecek kelime bulamayacaksınız. Hele ki bir milyarıncı topta yine sizin biletin rakamı çıkınca, birazcık aklı ve vijdanı olan bunun tesadüfü olamayacağını görecek. Ve bu böyle böyle bir trilyona kadar hiç sekmeden gerçekleşecek.

Üçüncüsü Anibal'ciğim, taşın yere düşmesi şans değildir. Onun şans olduğunu , yani biletin şansa kazandığını uyduran sizlersiniz. Bak ne güzel de itiraf ediverdin :)

Dördüncüsü , daha önce de dediğim gibi bu biletin rakamını seksilyona hatta çok daha büyük bir sayıya çıkarabiliriz. Yine de talihli bilet hep üzerindeki rakamı kadar kazanacaktır.

Selam ve sevgiler.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Eğer o bilet sizinki ise ve en başından itibaren çekilişi canlı olarak izliyorsanız, daha yüzüncü topa gelmeden bir gücün size kazandırttığını anlamaya başlayacaksınız. Bir milyonuncu topa gelindiğinde hala sürekli sizin biletinizin kazandığını görünce artık söyleyecek kelime bulamayacaksınız. Hele ki bir milyarıncı topta yine sizin biletin rakamı çıkınca, birazcık aklı ve vijdanı olan bunun tesadüfü olamayacağını görecek. Ve bu böyle böyle bir trilyona kadar hiç sekmeden gerçekleşecek.

Emre sacmalamayi kessen iyi olur,azcik kafayi calistir,yuzuncu topta bir gucun sana kazandirttigini anlayamazsin,cunku seninle birlikte katrilyonlarca kisi daha ayni konumda ve esit sansa sahiptir,eh bu durumda bu katrilyonlarca kisi de ayni seyi dusunemeyecegine gore,demek ki zirvaliyorsun.Bir milyonuncu topta nasil kazanacagina emin olabilirsin daha 999 milyar 999 milyon top var.

Son 12 topta bile seninle 1 Trilyon kisi var,999 milyar topta kac kazanma adayi oldugunu da 10 un yanina sifirlari yazarak bulabilirsin.

Bir gucun size bir sey kazandirttigini anlamaya basladigini dusunseniz bile bu ancak yanilsamadir !!

"Kutumda buyuk hissediyorum Acun Bey" demekten farki yoktur.

Kazanacak numarayi ilahi guc belirlemis olsa bile,katilanlar icin kazanma sansi yine aynidir,hic farketmez.

Yalniz burada dikkatini cekerim,ilahi gucun gelecegi belirledigini iddia ediyorsun,isine gelmeyen yerlerde sadece bilir diyordun burayi da bir dusun istersen.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Emre sacmalamayi kessen iyi olur,azcik kafayi calistir,yuzuncu topta bir gucun sana kazandirttigini anlayamazsin,cunku seninle birlikte katrilyonlarca kisi daha ayni konumda ve esit sansa sahiptir,eh bu durumda bu katrilyonlarca kisi de ayni seyi dusunemeyecegine gore,demek ki zirvaliyorsun.Bir milyonuncu topta nasil kazanacagina emin olabilirsin daha 999 milyar 999 milyon top var.

Son 12 topta bile seninle 1 Trilyon kisi var,999 milyar topta kac kazanma adayi oldugunu da 10 un yanina sifirlari yazarak bulabilirsin.

Bir gucun size bir sey kazandirttigini anlamaya basladigini dusunseniz bile bu ancak yanilsamadir !!

"Kutumda buyuk hissediyorum Acun Bey" demekten farki yoktur.

Kazanacak numarayi ilahi guc belirlemis olsa bile,katilanlar icin kazanma sansi yine aynidir,hic farketmez.

Yalniz burada dikkatini cekerim,ilahi gucun gelecegi belirledigini iddia ediyorsun,isine gelmeyen yerlerde sadece bilir diyordun burayi da bir dusun istersen.

Zaten sen akletmekten kaçmasan, böyle ateist kalmayı sürdüremezdin. Böyle kafanı çalıştırmaktan korkarak, dinine bağlılığını sürdürmeye çalışacaksın.

1- Seninle birlikte isterse milyon kişi 100. topta kazanıyor durumda olsun. İşte o her kişinin hepsi de buraya kadar şansa gelmediğini algılayacaktır. Ama tabii ki senin gibi aklını iptal etmediyse...

Hele ki bir trilyonuncu topa kadar gelen, gözlerine inanamayacaktır.

2- Bizim yaptıklarımız özgür irademizle oluyor dedim.

Yoksa başımıza gelen olaylar, ya da yere düşen demir paranın yazı mı tura mı geldiği değil.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...