Jump to content

Agnostizm


Recommended Posts

  • İleti 351
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

agnostik müslüman tanımı bence uygun...

Tanrı varlığı yada yokluğu hakkında kesin bilgiye sahip değilim ama inancım var ....

Tanrı hakkında bilgisi olmayıp da müslüman olan bir kişi epey yanlış yoldadır. İslamın 1 şartı tanrının varlığına, tekliğine şahadet getirmektir. Kuran boyunca allah diye bir tanrının maceraları anlatılır ve kuran da zaten islamın temelidir. bunlara rağmen tanrı var mı yok mu bilinemez diyorsanız, bunu bir de müslümanların yanında anlatmanızı öneririz; bazen insanı rüyadan uyandırmak için biraz sert bir tokat gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
agnostik müslüman tanımı bence uygun...

Ne diyeyim, tezimin bu kadar güçleneceğini ben de ummazdım. Müslümlerin ezici çoğunluğu agnostiktir dediğimde kıyamet kopmuştu. Vay sen bizi nasıl müslümlerle bir tutarsın diye! O kadar söyledim, agnostik ateistlere lafım yok diye, anlatamadım! İşte buyur!

Bir bu mevzu için birbirimizi yedik de iyi mi oldu! İşte arka arkaya agnostik müslümanım diyenler çıkıyor. Ne oldu?

Ateistlerin biraz sakin olmaları şart. Ona sinir buna öfke, nedir yahu? Tamam çok azız ama bu kadar kasmayın yahu! Şurda üç ateistiz, birbirimizi biliriz.

Bir de alevi ateistler çok tepkili oluyor. Ama yani şimdi ebubekir ömer osman kötü de ali iyi diye ateizm olur mu yahu? Lan bu ateizmi kim toparlayacak be? Sinir küpü bir sürü ateist! Olmuyor!

Bu konuda dertliyim. Bir yandan ateizmin ahlakı olmaz diyen ateistlerle uğraş, bir yandan Atatürkçülük de din diyen ateistlerle uğraş, bir yandan agnostik ateistlerle, bir yandan alevi ateistlerle... Bu ne yahu?

Kızacam artık haaa! Ama neyse yine forumun iyi günleri. Bir ara neydi öyle biri çıkar ateizmde ahlak olmaz, ister çalarım, ister katil olurum, karışamazsın! Atatürkçülük de din! Agnostikleri müslümlerle bir tutamazsın! Aliye laf etme! Bunlar basmıştı bir ara forumu!

Var iyiye gidiş, var...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 weeks later...

Sence faydali olurmuydu, agnostisizmle ateizmi ayirt edemeyip soru soran arkadasa?

ona senden daha fazla fayda sağlardı,linki koyabilmek için okuman gerektiğinden...

biliyorsun,bilimsel olarak kanıtlanmıştır;kopya çekmek için bile emek harcamak gerek...

Link to post
Sitelerde Paylaş

"I have repeatedly said that in my opinion the idea of a personal God is a childlike one. You may call me an agnostic, but I do not share the crusading spirit of the professional atheist whose fervor is mostly due to a painful act of liberation from the fetters of religious indoctrination received in youth. I prefer an attitude of humility corresponding to the weakness of our intellectual understanding of nature and of our own being."

"My position concerning God is that of an agnostic. I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment."

Albert Einstein (Kendi yazdığı The World as I See It adlı kitaptan alıntıdır)

Adam agnostik görüşe yakın bir bilim adamı olarak spiritual inanca dair yapılabilecek en güzel yorumları yapmış zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...